Achtervolgingswaanzin

Denken dat je achtervolgt wordt


Altijd waar, maar in welke realiteit?

Opeens heb je dat dan, het gevoel dat je wordt achtervolgd door iets of iemand. Alleen weet je niet wie of wat het is, maar wel dat het zo is. Immers dat zegt je gevoel, want je voelt je ‘niet veilig’. En dan kan je maatregelen nemen voor de volgende keer door nog oplettender (en dus veiliger) te zijn.

De kans dat je in dit huidige leven achtervolgd wordt, is heel klein, dus zou het ‘ergens’ anders gebeurd kunnen zijn. In een andere realiteit. Waar het hier meestal om draait is dat iemand in een stukje zit wat met ‘zelfbescherming’ te maken heeft. Met ‘onverwachte momenten’ waarop je je uit een situatie moet zien te redden, over ‘overleven’, want als je weet wat er staat te gebeuren, kan je er ook beter rekening mee houden en dus ‘overleven’.

Maar waar komen die gevoelens en gedachten van achtervolgd te worden dan vandaan?

Wanneer we terug gaan naar een vorig leven, waarin iemand exact dezelfde gevoelens en gedachten ervaarde, komen we in een vorig leven waarin iemand ook daadwerkelijk achtervolgd werd. Om iets wat iemand gedaan heeft, wat verkeerd was, wat voor grote problemen in het dorp of de stad of voor de regering of voor een belangrijk iemand zorgde. Opeens had men door dat men achtervolgd werd en dan men in de gaten gehouden werd. Maar door wie en door hoeveel? En waarom? Of men is ontsnapt als slaaf en wordt gezocht. Niet gepakt worden, betekent in vrijheid blijven leven. Pas aan het einde van het vorige leven of nadat iemand aangehouden is of vermoord is, begrijpt iemand wat de echte reden was. Vaak komen er overtuigingen naar voren zoals:”Ik mag niet te belangrijk of invloedrijk worden, want daarmee verpest ik het voor andere mensen, die mij daardoor iets willen aandoen’. Wanneer de gevoelens van achtervolging in het huidige leven wakker zijn of effectief zijn, heeft de persoon in kwestie ook deze gevoelens en gedachten. Er is iets gebeurd, men heeft zich uitgesproken over iets, is geswitched naar een hogere functie, of heeft iets gezegd over iemand anders wat ‘m weleens de kop kan kosten. Vaak is zo iemand zich helemaal niet meer bewust wat ervoor zorgde dat men deze gevoelens kreeg dat men achtervolgt werd. Met regressietherapie en reïncarnatietherapie ga je precies naar dat moment wat met die daadwerkelijke achtervolging(en) te maken heeft, zodat je ze in het hier en nu kan helen c.q. stoppen.

Het verleden in jezelf laten rusten, zodat je weer vrij kan zijn

Alles heeft uiteindelijk een volkomen logische verklaring en niks is raar. Het is juist bevrijdend om achter de ware reden te komen, zodat je het voor eens en voor altijd kan laten rusten en er geen last meer van hebt. Andere mensen snappen het niet en hoeven het ook niet te snappen. Voor jou kan die achtervolgingswaanzin weleens het begin zijn van een heel nieuw perspectief over wie je echt bent, door alle tijden heen en kan het weleens het begin zijn van het nieuwe begin in jezelf.