Wel of niet vervloekt?

Er zijn mensen die echt het gevoel hebben dat ze op een of andere manier en om een of andere reden vervloekt zijn. Vaak heeft men eerder het gevoel vervloekt te zijn dan dat men zichzelf vervloekt heeft. Voor buitenstaanders en mensen die zich nog nooit hierin verdiept hebben, klinkt het allemaal als een grote fantasie uit een sprookje. Met andere woorden: mensen die denken vervloekt te zijn, leven eigenlijk nog een beetje in een Disneyfilm of in een sprookje. Gelukkig voor die mensen die dat denken, dat ze geen therapie doen, omdat ze anders er altijd achter zouden komen dat ook zij in een droom leven, in een zelfgecreëerd sprookje, waarin bepaalde wetten, normen en waarden alleen voor anderen gelden en niet voor zichzelf.

Vervloeking: een overgenomen inprinting

Een vervloeking (of imprint) is niets anders dan dat een suggestie van iemand buiten zichzelf aangenomen is. Een imprint is een geloof of overtuiging die overgenomen is door het onderbewuste tijdens een emotioneel geladen gebeurtenis. “Jij zult nooit een vriendin krijgen”, kan het als waar aangenomen worden. Het kan zelfs zo voor waar aangenomen, dat wij er soms zelf niet meer bij kunnen komen. Voor de persoon die ons de suggestie deed, kunnen wij een enorm respect hebben, hoog aanslaan. Hoger dan onszelf. Deze vervloeking wordt 1 op 1 overgenomen en verbasterd tot “Ik zal nooit een vriendin krijgen”. De focus in het krijgen van een relatie zal dan niet liggen over verbinding, maar op afwijzing. “Zie je wel, als ze echt van mij zou houden, had ze dit of dat gedaan.” Het wordt een self-fulfilling prophecy. Het onderbewuste gelooft het en moet het dus in het dagelijks leven iedere keer duidelijk en zichtbaar maken voor degene met deze overtuiging.

Je komt er altijd 100% vanaf (als jij dat wilt)

Is er iets aan te doen? Jazeker en heel gemakkelijk. Soms duurt het iets langer, omdat iemand meerdere van dit soort momenten heeft meegemaakt. De basis is altijd dat iemand meer waarde hecht aan de mening van een ander dan die van zichzelf. En sommige mensen hebben daar meer last van dan een ander. Door middel van regressie- en reïncarnatietherapie gaan we terug naar het allereerste moment dat deze vervloeking/bezwering/suggestie gedaan werd. Dit kan overal gebeurd zijn. In de puberteit, in de jeugd, in de kinderjaren, tijdens de zwangerschap, tijdens de conceptie of wellicht in een vorig leven. En doordat jij bij het beginpunt kan komen, kan jij jezelf ontdoen van deze nare vloek.

☞ Wellicht heb je ooit een belofte gedaan die je nu wel zou willen verbreken? Kijk hier welke belofte jij misschien zelf ooit gedaan hebt.