Denken dat je Jezus bent

DE TERUGKEER VAN DE MESSIAS

GELOOF IN EEN ‘WAANBEELD’

Soms zie ik weleens mensen op de televisie voorbij komen die in de psychiatrie zitten, omdat ze het ‘waanbeeld’ hebben dat ze Jezus zijn. Soms is het ook mooi om te zien hoezeer zij er zelf in geloven, soms gesteund door visioenen of stemmen. Echter worden ze niet door de behandelende artsen/psychiaters geloofd, terwijl hele stromingen binnen het Christendom juist aan het wachten is op de verlosser Jezus, de Messias.

Je zou kunnen beweren dat het in het DNA en genen van de psychiatrische patiënt zit, afkomstig van voorouders die geloofden dat Jezus op een dag zou wederkeren. Ergens wil deze patiënt onderbewust wellicht wel voldoen aan de wens van zijn voorouders, zodat het eindelijk ‘volbracht’ is.

Je zou je ook af kunnen vragen wat er verkeerd is wanneer je jezelf tot Jezus verklaart. Richt je hiermee schade aan? En wat is de definitie van Jezus precies?

JEZELF ALS JEZUS ZIEN? NIKS MIS MEE!

In mijn ogen en wat ik in mijn praktijk continu meemaak, is dat deze Jezus of deze Christus in iedereen zit. Het is een heel mooi symbolische personificatie van iemand die zoveel liefde heeft voor zichzelf, de ander en de wereld.

Wanneer wij tijdens meditatie, yoga of regressie steeds meer het dagelijkse leven en alle spanningen die het met zich meebrengt meer loslaten, komen we ook in een andere, ontspannendere, organisch en meer synchronische werkelijkheid.

Jezus vertolkte een mens die in het eeuwige leven geloofde en niet enkel in zijn tijd hier op aarde. Hij vertelde over het leven en de liefde en de eeuwigheid, omdat hij zijn bron ontdekte. Hierdoor kon hij alle angst en zonde van zich afwerpen. Door na drie dagen op te staan, liet hij aan een ieder zien dat er geen dood bestond. En dat is precies wat wij tijdens reïncarnatietherapie te zien en te ervaren krijgen. De dood bestaat eigenlijk niet echt, omdat we gelijk een andere wereld ingaan. Doodgaan en dood blijven gaan bestaat wel en dat is wat wij als mensen dagelijks in en om ons heen ervaren en waarvoor iemand in therapie gaat.

JEZUS IS DE WEG EN HET LEVEN: AMEN

Tijdens een sessie in een vorig leven eindigen we altijd met de sterfervaring en de dood. Mensen vinden het vaak verwonderlijk dat ze echt in een vorig leven zitten en ook verwonderlijk dat ze nog steeds met emoties zitten die helemaal niet gelinkt zijn met het hier e nu. Langzaamaan beginnen ze te beseffen dat als ze een vorig leven hebben gehad en dat ze nu weer in een nieuw leven zijn, dat er dus eigenlijk geen dood is, of eindpunt. Het leven van de ziel blijft net zolang incarneren, totdat alle levenslessen geleerd zijn, totdat men zichzelf en de ander volledig kan vergeven, omdat je begrijpt dat zij niet wisten wat ze deden of omdat je zelf eigenlijk niet begreep wat je deed. Hoe mooi is het dat wij door iedere keer te incarneren op een gegeven moment niet meer bang zijn voor de dood, voor het leven, voor elkaar, voor jezelf en dat je juist over kan geven aan het leven en de liefde…zoals Jezus.

Arthur de Jong