Verslaafd aan plastische chirurgie

DE VOORDELEN VAN EEN MOOIERE EN BETERE VERSIE VAN JEZELF

verslaafd aan plastische chirurgie.jpg

Er is een ware trend gaande in de westerse wereld. Niet alleen vrouwen slaan massaal aan het botoxen, maar ook mannen hebben de weg gevonden naar klinieken waar ze deze behandeling uitvoeren, omdat het steeds ‘gewoner’ wordt. Schaamte erover begint weg te vallen, waardoor er meer in alle openheid over gesproken kan worden.

Het feit dat je kunt laten ‘sleutelen’ aan je eigen lijf is in de basis enkel en alleen maar positief. Positief voor jezelf, positief voor de wereld. En hoe mooi is het als alles perfect uitpakt of zelfs beter dan iemand van te voren had verwacht? Hoe fantastisch?! Tot zover het positieve.

Het wordt enkel negatief als iemand dat zelf zo ervaart. Wanneer wij naar iemand kijken die zichzelf compleet heeft laten ‘verbouwen’, hebben wij totaal geen oog voor alle processen die daarachter gaande zijn. Wellicht dat die persoon door zo’n leven in bepaalde situaties terecht is gekomen, waarin hij/zij op tijd 112 heeft weten te bellen en waardoor een heel gezin gered is en waarvan een van de geredde kinderen later onderzoeker werd en iets heel belangrijks voor de mensheid uitvond. Iemand kan ongekend gelukkig zijn met zijn/haar leven en wellicht zelfs het leven leiden wat wij stiekem zouden willen leven.

Wanneer iemand merkt dat het dwangmatig wordt, of wanneer die enorm bang wordt wanneer die niet deze week terecht kan voor een lipfiller en iemand ervaart daar zelf problemen door, is er iets negatiefs aan de hand. Anders gezegd: wanneer iemand begint te denken en te voelen dat die niet compleet is

De tijd die normaliter ging zitten in het irriteren aan een imperfectie, het zichzelf ‘verbergen’ en alles wat het mee zich meebracht, kan nu aangewend worden om meer van het leven te genieten. Echter na een tijd is dit gevoel uitgewerkt en komt er een stagnatie. Datgene wat het in allereerste instantie opbracht, verliest steeds meer zijn waarde. En daar vind vaak de eerste verandering in de psyche plaats.

VERSLAAFD ZIJN AAN FOUTEN AAN JEZELF OF EEN ANDER ONTDEKKEN

Wat eigenlijk precies hetzelfde is, evenveel tijd in gaat zitten en je evenveel ongemak bezorgt, is het continu zoeken naar verbeterpunten van jezelf of een ander op welk vlak dan ook. Wanneer we dit gaan terug herleiden, komen we altijd bij een laag zelfbeeld uit. Hoe fijn is het dus als we enkel en alleen kritiek hebben op een ander en nooit op onszelf.

Arthur de Jong