In de kern van je probleem zit ook de oplossing

Naar de kern van je probleem met regressie- en reïncarnatietherapie

In de kern van je probleem zit de oplossing. Leuk! En nu?

In de kern van je probleem zit de oplossing. Leuk! En nu?

Je gaat niet voor je lol in regressietherapie of reïncarnatietherapie om aan je problemen te werken, hoewel zulke mensen ook wel zullen bestaan. Nee, je doet het om van dat probleem af te komen en er ‘beter’ van of gezond door te worden. Met andere woorden: Je probleem is dus de ingang naar een mooier, beter, gezonder en meer vervullend leven.

Dus stel je je eens voor dat je probleem of ziekte juist een hele grote kans biedt om júist het tegenovergestelde te herontdekken. Dat ziekte eigenlijk júist meer over gezond zijn gaat dan over ziek zijn, arm zijn júist meer over rijk zijn gaat en een probleem (dus) júist meer over de oplossing gaat. En dat dat automatisch voor je gaat werken als je de boodschap (die over het tegenoverstelde is van het probleem) in het probleem begrijpt.

Zou het dan eigenlijk niet fantastisch zijn om te verkennen wat heeft geleid tot het probleem en wat de positieve boodschap en oplossing erin is voor jou? Zou het je leven dan niet verrijken als je dus door je probleem meer en meer bewust wordt van en verbonden raakt met het tegenovergestelde van het probleem? Epic toch?

 

Jouw probleem is helemaal van jou: net als de oplossing

Elke klacht, trauma of probleem is rechtstreeks verbonden met een ervaring uit jouw eigen unieke ‘verleden’. Een ervaring waardoor je iets in jezelf kwijt raakte, iets in jezelf blokkeerde, of waarin je echt ontzettend veel pijn had. En dat was een belangrijk moment voor jou, omdat daarin jouw natuurlijke ik werd geblokkeerd met alle problemen (symptomen) van dien.

Door het opnieuw te ervaren met regressie- en reïncarnatietherapie kan je die ervaring (energetisch) seconde voor seconde precies inzien en ervaren hoe het jouw leven in negatieve zin heeft veranderd. Door bewust te worden van hoe het probleem ontstond en waaruit het probleem allemaal bestaat, zoals wat je bent gaan doen om ermee om te gaan of het weg te drukken, word je ook bewust ervan hoeveel energie hier in is gaan zitten. En ook hoe die ervaring die je eigenlijk nooit meer wil tegenkomen in je leven continu op een of andere manier door zaken die er ogenschijnlijk niks mee te maken hebben getriggert worden.

Met andere woorden. Het blijft op een of andere manier terugkomen in je dagelijks leven. Net zolang totdat je ermee dealt. En dat is dit keer het niet wegstoppen of eromheen gaan. Nee, je kijkt je allergrootste angst aan en door te blijven staan, door te weten dat je het altijd zult overleven en zult blijven leven, zal die angst verschrompelen en uit je leven verbannen worden.

De oplossing komt altijd vanuit jezelf. Door het daadwerkelijke probleem echt aan te kijken, word je je tegelijkertijd er ook bewust van dat je er nu anders mee om kan gaan en het dus ook kan veranderen. Je wordt je dus bewust van je eigen unieke zelf bedachte oplossing die voor jou werkt. En omdat je het zelf hebt bedacht, gelooft jouw onderbewustzijn jou en zal jouw voortaan iets anders voorspiegelen in de wereld. Hierdoor zal het probleem plaats maken voor de oplossing of in ieder geval zullen eerst bepaalde symptomen stoppen met je te achtervolgen (vanuit het verleden).

Je bent hetzelfde als iedereen maar dan totaal anders.

Je bent hetzelfde als iedereen maar dan totaal anders.

De kern van je probleem heeft vaak meerdere vertakkingen

Een vrouw heeft héél véél problemen met haar man
Een vrouw heeft problemen met haar man, want die lijkt haar niet ‘te horen’. Hij is ‘met zijn eigen dingen bezig’ en ‘let’ niet zoveel op haar. Zij voelt zich hierdoor ‘afgewezen’. Dit geeft haar een verdrietig gevoel. Ze probeert hem extra aandacht te geven door te vertellen wat er op tv is, wat hij wil eten, hoe het eten is, waarop hij nog onzichtbaarder wordt, of ze zegt juist niks en dan vraagt hij opeens gaat het wel goed met je? Daar werd ze dan weer kwaad om, maar deed ze stoer, terwijl ze eigenlijk wilde zeggen:”Ja, blinde!”. En toch dacht ze dat ze zelf iets kon veranderen, waardoor haar relatie zou veranderen. Maar ze wist niet wat. Ze ging in regressietherapie.

Ze wilde graag een fijne relatie waarin haar man oog en oor voor haar heeft, waardoor zij zich weer van binnen meer geliefd zou voelen.

De kern van haar probleem, de allereerste keer dat zij met deze situatie en deze energie te maken kreeg, was toen haar ouders zwanger van haar waren en ze ruzie kregen over dat hij voetbal wilde kijken op televisie, terwijl zij dacht dat ze uitgingen. Ze keken de voetbalwedstrijd en moeder deed heel lief om het toch een soort avondje uit te laten worden, maar vader probeerde haar aandacht te negeren zodat hij zijn spaarzame energie op voetbal kon richten. Het was immers een hele belangrijke wedstrijd waar hij lang naartoe had geleefd.

Een ander moment was dat ze 6 jaar oud was en ze stond middenin de kamer terwijl er veel visite was. Ze voelde zich verloren en verdrietig. Maar moeder liet merken dat ze niet moest gaan blèren omdat iedereen zich aan haar zou gaan ergeren. Om haar moeder te helpen, die het zo naar haar zin had, te horen aan alle amicale geluiden, besloot ze niks te zeggen en mee te doen. Haar moeder kwam er nooit meer op terug.

Een ander moment was dat zij 12 was en zij verdrietig was. Vader wilde niet luisteren en zei “Dat moet je zelf uitzoeken!” en moeder was met iets anders bezig en leek het geeneens door te hebben dat ze verdrietig was. Ze verloor het contact met haar ouders op dat moment. Om dat contact weer op te starten besloot ze in de tv gids te kijken of er iets leuks voor haar vader op televisie kwam. Dan was vader weer een beetje blij met haar en voelde zij zich gezien. Naar haar moeder probeerde ze geen verdriet te tonen, in de hoop dat moeder dan meer toenadering zou tonen. Als een soort deal. Hoe minder verdriet, hoe meer verbinding.

 

De verborgen oplossing in het probleem ben jij

Zo zie je waar ‘de kern’ van het probleem kan zitten. En hoe mooi de oplossing is. En beide hebben ze elkaar nodig, zodat wij nog verder kunnen groeien. Zij kreeg meer inzicht en besefte dat zij zichzelf meer mocht laten horen, meer zichtbaar mocht zijn in plaats van zichzelf aanpassen zonder het gewenste resultaat. Ze kon nu inzien en voelen hóe belangrijk dat was voor haar. Door daar meer de focus op te leggen en dit zichzelf toe te staan veranderde het probleem richting de oplossing. Haar man vond haar ook opeens een stuk leuker ook al moest hij in het begin even wennen aan het verbreken van de status quo. Hij kon niet anders dan haar ‘zien’, op haar ‘letten’ (wat is ze aan het doen) en stelde meer dingen voor om samen te doen…

  • Het probleem gaat vóór je werken

  • Het probleem leidt je automatisch naar het tegenovergestelde

  • Het probleem leidt je naar je meesterschap over je leven

    Hoe mooi is het als jij volledig inzicht in wie je bent zou hebben?

En opeens…valt alles op zijn plek

En opeens…valt alles op zijn plek