Een vrouw heeft héél véél problemen met haar man

Een vrouw heeft problemen met haar man, want die lijkt haar niet ‘te horen’. Hij is ‘met zijn eigen dingen bezig’ en ‘let’ niet zoveel op haar. Zij voelt zich hierdoor ‘afgewezen’. Dit geeft haar een verdrietig gevoel. Ze probeert hem extra aandacht te geven door te vertellen wat er op tv is, te vragen wat hij wil eten, hoe het eten is, waarop hij nog onzichtbaarder wordt, of ze zegt juist niks en dan vraagt hij opeens gaat het wel goed met je? Daar werd ze dan weer kwaad om, maar deed ze stoer, terwijl ze eigenlijk wilde zeggen:”Ja, blinde!”. En toch dacht ze dat ze zelf iets kon veranderen, waardoor haar relatie zou veranderen. Maar ze wist niet wat.

Ze ging in regressietherapie, omdat ze graag een fijne relatie wilde waarin haar man oog en oor voor haar heeft, waardoor zij zich weer van binnen meer geliefd zou voelen.

Geen ruzie willen maken
De kern van haar probleem, de allereerste keer dat zij met deze situatie en deze energie te maken kreeg, was toen haar ouders zwanger van haar waren en ze ruzie kregen over dat hij voetbal wilde kijken op televisie, terwijl zij dacht dat ze uitgingen. Ze keken de voetbalwedstrijd en moeder deed heel lief om het toch een soort avondje uit te laten worden, maar vader probeerde haar aandacht te negeren zodat hij zijn spaarzame energie op voetbal kon richten. Het was immers een hele belangrijke wedstrijd waar hij lang naartoe had geleefd.

Verloren en verdrietig voelen
Een ander moment was dat ze 6 jaar oud was en ze stond middenin de kamer terwijl er veel visite was. Ze voelde zich verloren en verdrietig. Maar moeder liet merken dat ze niet moest gaan blèren omdat iedereen zich aan haar zou gaan ergeren. Om haar moeder te helpen, die het zo naar haar zin had, te horen aan alle amicale geluiden, besloot ze niks te zeggen en mee te doen. Haar moeder kwam er nooit meer op terug.

“Ik moet het zelf maar uitzoeken”
Een ander moment was dat zij 12 was en zij verdrietig was. Vader wilde niet luisteren en zei “Dat moet je zelf uitzoeken!” en moeder was met iets anders bezig en leek het geeneens door te hebben dat ze verdrietig was. Ze verloor het contact met haar ouders op dat moment. Om dat contact weer op te starten besloot ze in de tv gids te kijken of er iets leuks voor haar vader op televisie kwam. Dan was vader weer een beetje blij met haar en voelde zij zich gezien. Naar haar moeder probeerde ze geen verdriet te tonen, in de hoop dat moeder dan meer toenadering zou tonen. Als een soort deal. Hoe minder verdriet, hoe meer verbinding.

 

DE VERBORGEN OPLOSSING IN HET PROBLEEM BEN JIJ

Zo zie je waar ‘de kern’ van het probleem kan zitten. En hoe mooi de oplossing is. En beide hebben ze elkaar nodig, zodat wij nog verder kunnen groeien. Zij kreeg meer inzicht en besefte dat zij zichzelf meer mocht laten horen, meer zichtbaar mocht zijn in plaats van zichzelf aanpassen zonder het gewenste resultaat. Ze kon nu inzien en voelen hóe belangrijk dat was voor haar. Door daar meer de focus op te leggen en dit zichzelf toe te staan veranderde het probleem richting de oplossing. Haar man vond haar ook opeens een stuk leuker ook al moest hij in het begin even wennen aan het verbreken van de status quo. Hij kon niet anders dan haar ‘zien’, op haar ‘letten’ (wat is ze aan het doen) en stelde meer dingen voor om samen te doen…

  • Het probleem gaat vóór je werken

  • Het probleem leidt je automatisch naar het tegenovergestelde

  • Het probleem leidt je naar je meesterschap over je leven

het-daadwerkelijke-probleem.jpg
 

ALLE BLOKKADES OP EEN RIJTJE

Wanneer je iedere keer van dat pad afwijkt, check dan hieronder of er iets tussen staat wat resoneert bij je en onderzoek jezelf hierop. Verander het, zie het anders, geloof dat het anders was. Maar in alles, laat het altijd vóór je werken en nooit tegen iets of iemand.

Zo kan er een zelfsabotageprogramma in het onderbewuste zitten: Wanneer iemand zijn doel bijna bereikt, gebeurt er onderbewust of om hen heen iets, waardoor het doel niet gehaald wordt. Er komt bv angst naar boven, dingen gaan er fout of men wordt opeens ziek.

Er kan een identificatieprogramma lopen in het onderbewuste, waardoor iemand bv een van zijn ouders kopieert. Moeder zat altijd vol met plannen, maar verwezenlijkte er geen een in haar leven. De zoon of dochter kopieert dit 1 op 1, zodat er een verbinding is tussen kind en ouder.

Er kan naast of onafhankelijk van bovenstaande ook een inprenting ergens in het verleden te zijn geweest. Een ouder of een buitenstaander kan op een bepaald moment iets gezegd hebben, wat rechtstreeks in het onderbewuste wordt opgenomen, zoals bv:"Het gaat je toch nooit lukken." Hoewel iemand gedacht kan hebben "Onzin, het gaat me wel lukken.", kan het toch door het onderbewuste als waar worden ervaren.

Een overtuiging kan ook een erfenis zijn van een van de ouders tijdens de conceptie of tijdens de zwangerschap. De baby is onbewust en neemt alles tijdens de conceptie en zwangerschap letterlijk over van de ouders en vooral de moeder. Wanneer moeder tijdens de zwangerschap het geloof heeft dat "het nooit gaat zoals zij willen.", wordt dat vaak 1 op 1 door het ongeboren kind overgenomen.

Je doel niet verwezenlijken kan ook voordeel bieden: Je kent wat je nu kent. Het verwezenlijken van je droom betekent ook een heel nieuw leven, met nieuwe mogelijkheden. Dit kan als angstig ervaren worden. Het oude bekende krijgt dan de voorkeur voor het onbekende en soms angstige nieuwe.


De oplossing komt altijd vanuit jezelf

Door het daadwerkelijke probleem echt aan te kijken, word je je tegelijkertijd er ook bewust van dat je er nu anders mee om kan gaan en het dus ook kan veranderen. Je wordt je dus bewust van je eigen unieke zelf bedachte oplossing die voor jou werkt. En omdat je het zelf hebt bedacht, gelooft jouw onderbewustzijn jou en zal jouw voortaan iets anders voorspiegelen in de wereld. Hierdoor zal het probleem plaats maken voor de oplossing of in ieder geval zullen eerst bepaalde symptomen stoppen met je te achtervolgen (vanuit het verleden).