Wat is regressietherapie en reïncarnatietherapie?


Regressietherapie en reïncarnatietherapie is een psychotherapie, waarin ervan uit wordt gegaan dat alle klachten, problemen en trauma’s, op welk gebied dan ook, ooit ergens in het verleden tijdens een ervaring of gebeurtenis ontstaan zijn - of de optelsom zijn van meerdere ervaringen - en dat deze zich op mentaal, emotioneel, lichamelijk en/of spiritueel vlak (negatief) uiten in de vorm van reacties en klachten: oftewel symptomen.

Door de ervaring weer her te beleven, kan iemand de ervaring anders bezien en ervaren en op alle vlakken - mentaal, emotioneel, lichamelijk én spiritueel - begrijpen, doorwerken en verwerken (en dus helen).

Soms is jouw probleem helemaal niet het echte probleem.

Soms is jouw probleem helemaal niet het echte probleem.

Je symptoom is enkel de ingang naar het echte probleem

Alle symptomen (reacties en klachten) worden steeds weer geactiveerd in situaties die lijken op de traumatische of problematische ervaring uit het verleden. Deze symptomen leiden je uiteindelijk altijd naar de oorsprong van het echte probleem in jouw verleden die ‘niet goed’ is afgelopen.

Alles wordt opgeslagen in jouw onderbewustzijn

Jouw onderbewustzijn - diep van binnen - heeft de taak om alles op te slaan wat er ooit gebeurd is en kan niks ‘vergeten’.

In jouw onderbewustzijn zitten er dus jammer genoeg, naast heel veel positieve dingen, tal van ervaringen, gedachten, overtuigingen, beloften, onverwerkte emoties en strategieën -van jezelf en je voorouderlijke lijn - die nu niet vóór jou werken maar tégen jou werken in de vorm van problemen en symptomen.

 

Hoe werkt regressietherapie?


HET GEBRUIK VAN TRANCE OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT JE ONDERBEWUSTZIJN

Om bij de absolute oorsprong van je probleem of symptoom te kunnen komen, wordt er tijdens regressietherapie gebruik gemaakt van trance, waar hypnotherapeuten ook mee werken. Met je gewone, dagelijkse wakkere bewustzijn - wat in Bèta staat verkeerd - kom je hier niet zo gemakkelijk (lees: nooit) bij.

Tijdens deze trancestaat, een toestand van vergrote concentratie, wordt het onderbewustzijn - daar waar alles ligt opgeslagen - toegankelijk en ontvankelijk voor het probleem (klacht, trauma) én de oplossing. Dit in tegenstelling tot onze dagelijkse 'wakkere' bewustzijn: de toestand waar reguliere psychologen mee werken.

 

Terug in je persoonlijke geschiedenis of voorouderlijke lijn

Met regressietherapie (regressie betekent terug gaan) ga je terug in je persoonlijke geschiedenis (DNA en genen) naar het allereerste moment dat je probleem ontstond. Je kan zelfs voorbij het moment van jouw conceptie, terug in je voorouderlijke lijn (genen), waar het eerste zaadje al geplant kan zijn voor jouw latere probleem.

HERBELEVEN VAN DE ERVARING DIE VOOR HET PROBLEEM ZORGDE

Tijdens een herbeleving van het probleem of het trauma (ervaring) die heeft geleid tot jouw probleem in het hier en nu, kan je moment voor moment bewust inzien en ervaren wat er allemaal gebeurt voor, tijdens en na het beleven van het probleem of trauma. Soms worden hele nadelige besluiten zelfs in een split second besloten.

Zo ervaar je:

 • wat er veranderde in je gedachten,

 • wat er veranderde in je lichaam,

 • welke emoties je niet kon uiten en nog steeds vastzitten als gevolg van die ervaring,

 • welke negatieve overtuigingen je bent gaan geloven (over jezelf en je omgeving).

Herbelevingen in het huidige leven geven inzichten in de beweegredenen van jezelf, van je ouders, van je familieleden, van je voorouders, maar ook van anderen. Hierdoor krijg je meer overzicht in jouw plaats en rol in het geheel, waardoor je nog beter jezelf kan worden (of blijven) en nog meer uit het leven kan halen.

Terug in je voorouderlijke lijn/dna/genen met regressietherapie

Jouw probleem kan ergens vanaf je 0-de jaar ontstaan zijn, maar ook daarvoor al. Je hebt vast weleens een keer gehoord dat je iets hebt of doet ‘wat je van iemand in de familie hebt’. Wanneer je niet gelooft in vorige levens (reïncarnatie) kom je, als het ‘erfelijk’ bepaald is of in de genen zit, uit bij je voorouderlijke lijn, waar ervaringen die onaf zijn en voor bv verdriet of zelfhaat zorgden, net zo gemakkelijk in de genen en het DNA doorgegeven kunnen worden als bijvoorbeeld de talenten.

Zo had de grootvader van de cliënt iets tijdens de oorlog meegemaakt. Hij had wat gestolen (meegenomen) van Joden die werden gedeporteerd. Het redde zijn leven (omdat hij niks te eten had), maar voelde zich zijn hele leven schuldig daarover. De cliënt voelde zich haar hele leven al schuldig over iets waarvan ze niet wist wat het was. Wel durfde ze nooit wat in haar eigen leven aan te nemen van iemand, iets te pakken of te beslissen zonder eerst te vragen of het goed was.

 

In de kern van je probleem zit ook de oplossing


“Door terug te gaan in de tijd naar het absolute begin/oorsprong en de kern van het probleem kan je het niet alleen ontladen, doorwerken en verwerken (helen): je krijgt ook inzicht hoe een bepaalde ervaring bijgedragen heeft tot waar jij nu mee zit en waarom het jou ‘overkomen’ is en dus welke onderliggende positieve functie het voor je had.”

 

VOLLEDIG BEWUST WORDEN VAN HET PROBLEEM ÉN DE OPLOSSING

☞Regressie- en reïncarnatietherapie spoort al deze programma’s, die jou niet helpen of saboteren, op. Hierdoor kan jij je bewust worden van wat het probleem of het trauma veroorzaakte en daardoor kan je opnieuw bewust een keuze maken om het anders te doen. Wanneer je je volledig bewust bent van het probleem, word je vanzelf bewust van het tegenovergestelde: de oplossing. Je probleem werkt dus eigenlijk altijd vóór je en wil je ‘diep’ van binnen juist naar het tegenovergestelde hebben.

☞ Door bewust te worden van hoe het probleem ontstond en waaruit het probleem allemaal bestaat, zoals wat je bent gaan doen om ermee om te gaan of het weg te drukken, word je ook bewust ervan hoe enorm veel tijd en energie hier in is gaan zitten. En ook word je ervan bewust hoe die ervaring die je eigenlijk nooit meer wilde tegenkomen in je leven eigenlijk continu op een of andere manier door zaken werden getriggert die er ogenschijnlijk niks mee te maken hadden.


Hoe werkt Reïncarnatietherapie?


Reïncarnatietherapie is, net als regressietherapie en hypnotherapie, een therapeutische techniek. Met reïncarnatietherapie (Reïncarnatie = “Het aannemen van een menselijk lichaam door een hoger wezen) ga je terug in de tijd naar een vorig leven waarin er iets gebeurd is en wat in jouw heden doorwerkt (voor problemen zorgt).

Wellicht is het een onbekend terrein voor je en voel je angst om die diepe duik in jezelf te maken. Wellicht voel je dat er ‘meer’ is dan je tot nu toe ervaren hebt, maar houdt iets je tegen. Wellicht heb je al heel veel ‘werk’ aan jezelf gedaan, maar mis je misschien toch iets of voelt er iets nog niet bevredigend. Dan kan reïncarnatietherapie alle sluiers oplichten en je de antwoorden geven waar je zo naar gezocht hebt.

Terug naar een vorig leven met reïncarnatietherapie

Met vorige levens kom je altijd uit bij jezelf. Zo zou de boven beschreven cliënt ook in een leven kunnen komen die qua omstandigheden hetzelfde waren als bij haar grootvader. Zij zou dan zelf iets ervaren (en gedaan) hebben waardoor zij zich tientallen of honderden jaren schuldig zou voelen.

Herbelevingen in een vorig leven hebben het voordeel dat ze de angst voor de dood weg halen en de angst voor alles wat daarna volgt (dag des oordeels, straf, hel). Je krijgt te zien en te ervaren dat ‘de dood’ helemaal niet zo is als je waarschijnlijk voorgeschoteld is door anderen. Én dat tijd helemaal niet bestaat. 2 vliegen in één klap dus.

Herbelevingen in een vorig leven brengen je een diepere verbinding met je eigen tijdloze en eeuwige unieke ik en jouw relatie met jezelf en de wereld (anderen). Door de tijdloosheid (absentie van tijd) besef je ook meer en meer hoe belangrijk het Hier en Nu is en dat er geen andere tijd is dan het Hier en Nu. Door meerdere vorige levens te ervaren, kom je tot het besef dat je alles al geweest bent. Van koning tot zwerver, van uitvinder tot iemand met heel veel mentale problemen. Hierdoor besef je beter dat je echt alles kan zijn en worden wie je bent. Dat er geen restricties zijn, geen onmogelijkheden, geen no go’s. Jij bepaalt ALLES zelf. Jij bent de creator van je eigen universum. En de meeste mensen moeten daar altijd even van bijkomen, omdat men beseft dat alles anders is dan wat ze in de wereld, op school en van hun ouders geleerd hebben.

Voordelen reïncarnatietherapie

Sommige mensen proberen reïncarnatietherapie simpelweg uit nieuwsgierigheid uit om te ontdekken wie zij zijn geweest in een vorig leven. Vaak ontdekken zij dan veel meer dan wat zij zijn geweest en meegemaakt hebben in dat vorige leven: ze ontdekken dat ze zelf dit huidige leven uitgekozen hebben en dat ze dus zelf verantwoordelijk zijn voor geheel hun leven. Maar voor de meeste mensen die voor reïncarnatietherapie kiezen is het een logische vervolgstap op hun pad van persoonlijke groei, ontwikkeling en heling.

 

WAT KAN JE ONTDEKKEN TIJDENS REÏNCARNATIETHERAPIE?

Reïncarnatietherapie geeft je de mogelijkheid om erachter te komen wie je bent geweest in een vorig leven, wat je hebt gedaan in dat leven, hoe dat verlopen is en wat je allemaal wel en niet hebt meegenomen naar je volgende leven.

 • Ontdek de bron van je angsten, blokkades en fobieën.

 • Ontdek de bron van je fysieke klachten

 • Ontdek jouw karmische pad en waarom jij - met welk doel - in dit huidige leven van jou geïncarneerd bent.

Met de hulp van een getrainde reïncarnatietherapeut kan reïncarnatie het volgende voor je betekenen:

 • Persoonlijke relaties in een nieuw licht bezien

 • Talenten en mogelijkheden aanboren uit het verleden

 • Angsten en blokkades loslaten gerelateerd aan trauma’s uit vorige levens

 • Een trauma helen uit een vorig leven dat aan de basis ligt van fysieke problemen

 • De transitionele staat ervaren tussen de dood en daar voorbij

 • Je levensdoel begrijpen en ermee verbinden

 

En hoe zit het met Karma?

Karma is een universele wet die heeft te maken met oorzaak en gevolg. Het zorgt ervoor dat wij een evenwicht weten te vinden tussen onze acties en gedragingen. Karma gaat over leren en niet over straf. Karma is een mogelijkheid om datgene wat we bv een ander hebben aangedaan te helen. En door dit te helen in onszelf, krijgen we er meer voor terug dan enkel alleen maar dat het probleem of karma weg is.

 

IS REÏNCARNATIETHERAPIE IETS VOOR JOU?


Beantwoord voor jezelf onderstaande vragen en zie voor jezelf of deze therapie iets voor jou is.

 1. Heb je ooit iemand voor de eerste keer ontmoet en had je daarmee meteen een klik of bepaalde aantrekking?

 2. Heb je continu strijd en conflicten met je familieleden?

 3. Heb je chronische fysieke mankementen waar de doktoren niets van begrijpen?

 4. Zijn er bepaalde gedeeltes of landen in de wereld die je ‘moet’ zien of juist niet wil zien?

 5. Herhaal je dezelfde patronen in relaties, ondanks dat je je best doet om ze te doorbreken?

 6. Heb je moeite om op gewicht te blijven, aan te komen of om af te vallen?

 7. Ben je bang om een langdurige liefdesrelatie aan te gaan?

 8. Heb je bepaalde talenten die jou natuurlijk afgaan?

 9. Heb je ongewone moedervlekken of andere bijzondere plekken op je lichaam?

 10. Zoek je naar je levensdoel?

 11. Heb je het gevoel dat je om een of andere niet bekende reden nooit je levenspartner zult ontmoeten?

 12. Heb je ooit weleens een spontane negatieve reactie gehad op iemand die je helemaal niet kent?

 13. Wil jij hetzelfde ervaren als wat veel bde-ers (bijna dood ervaring) ervaren wanneer ze hun lichaam verlaten?

 14. Heb je continu verdriet over een naaste die is overgegaan en gaat dit maar niet over?

 15. Heb je vaak ongelukken of ongelukjes?

 16. Zijn er bepaalde tijdsperiodes die jou fascineren?

 17. Wil je je angst voor de dood oplossen?

 18. Ben je benieuwd naar wie er allemaal in jouw zielengroep zitten?

 19. Heb je onverklaarbare fobieën?

 20. Heb je in het verleden vaak momenten gehad waarin depressie, schuld of angst de boventoon voerde, maar die niet direct te relateren zijn aan ervaringen in je huidige leven?

Als je één van deze vragen met ‘ja’ beantwoord hebt, dan is reïncarnatietherapie wellicht de therapie voor jou.

 

Life between Lives | Michael Newton 🔆

Nadat je je fysieke lichaam achter je laat, reis je in een spirituele staat tussen levens in. Je voelt en ziet het licht van ‘de hemel’. Je krijgt indrukken te zien van wie je echt bent, onder alle maskers: een ziel die leert, van incarnatie tot incarnatie. Sommige cliënten ontmoeten gidsen, sommige familieleden, vrienden, huisdieren, waarin men ‘echt’ diepgaand contact ervaart, wat voor enorme heling kan zorgen.

Het ervaren van leven na de dood hoort bij de meeste reïncarnatietherapiesessies. Maar vaak komt niet het volledige planningsproces voor deze incarnatie aan bod. Michael Newton, schrijver van Journey of Souls and Destiny of Soul was de pionier op dit gebied - leven tussen levens - en heeft deze sessies en dit vakgebied verder ontwikkeld. Hij is hierin verder gegaan omdat hij significante verandering zag plaatsvinden bij zijn cliënten. Men kreeg dieper inzicht in het leven na de dood en wat daar zich afspeelt. Bij veel cliënten was er sprake dat zij hun angst voor de dood voorgoed achter zich konden laten.

 
verander-je-toekomst-vandaag-met-regressietherapie.jpg