Karmische Relaties en relatieproblemen

Een nieuwe tijd voor relaties


In deze nieuwe tijd ondergaan onze relaties ook een transformatie. Relaties zijn de bron van de allerdiepste emoties in jou, variërend van grote vreugde, tot diepe wrok en pijn. In een relatie word je je bewust van de innerlijke pijn die uiteindelijk veel ouder blijkt te zijn dan de relatie die je hebt. Soms zelfs ouder dan jouw menselijk bestaan.

In deze nieuwe tijd word je haast uitgenodigd om diep helend werk te verrichten op het vlak van relaties, zodat we ze kunnen veranderen naar het positieve. Echter is het ook mogelijk dat je tijdens dit proces van heling en transformatie dat je bepaalde relaties los laat, waarin je je niet volledig kunt uiten. Of je nu dus genoodzaakt wordt om je relaties te helen of om je eigen weg te gaan en de relatie los te laten, je wordt geconfronteerd met de diepste zaken omtrent persoonlijke relaties. Je hart is leidend geworden in deze tijd en die kan je niet meer wegdrukken.

Het karmische probleem komt niet van buiten, maar van binnen

Vaak lijkt het wel alsof iets van buiten ons pijn doet, iets wat je partner wel of niet heeft gedaan, waardoor wij ons afgewezen voelen. En daarom denk je vaak dat de oplossing ook bij de ander ligt, in zijn/haar gedrag. Maar, wanneer je in regressietherapie gaat, kom je erachter dat pijn afkomstig is uit een lang vervlogen verleden. Wanneer je je hier niet bewust van bent of wordt, kan je weleens in een extreem pijnlijke relatie terecht komen - en blijven -.

De zoektocht naar eenheid

Zeker in man/vrouw liefdesrelaties, proberen we vaak een soort staat van eenheid te bereiken, die we diep van binnen ergens kunnen herinneren. De relatie moet uiteindelijk zo voelen, dat enkel en alleen alles goed aanvoelt en is, als een soort heerlijk dekentje, terwijl voor alles gezorgd wordt.

Maar wanneer die staat van zijn niet bereikt wordt, voelen wij ons niet geaccepteerd, niet gerespecteerd, niet gezien, niet gevoeld, niet gehoord of afgewezen. Wat dan gebeurt is dat je gaat vechten om de liefde, acceptatie of goedkeuring van je partner. Hieruit voort komen macht- en controlespelletjes, wat het begin is van een destructieve relatie. Dit betekent dat je je eigen individu ondergeschikt maakt aan de ander en je relatie. Iets wat niet de bedoeling kan zijn van het leven. Kort gezegd wordt de verantwoording voor het zelf afgeschoven op de partner, maar ook heel je je oude wonden niet.

Helende Relaties helen

Karakteristiek aan een helende of heilzame relatie is dat de partners elkaar respecteren zoals ze zijn, zonder dat ze de ander proberen te veranderen. Ze genieten van elkaar gezelschap en aanwezigheid, maar zij voelen zich niet wanhopig of eenzaam wanneer de partner er niet is.

In deze relatie geef je elkaar begrip, steun en aanmoediging aan je geliefde zonder dat je hun probleem probeert op te lossen. Er is vrijheid en vrede in de relatie. Natuurlijk kunnen er zo af en toe problemen of onbegrip zijn, maar de emoties die dit met zich meebrengt hebben een kort leven. Beide partners zijn bereid om te vergeven. Er is een hartenconnectie tussen hen as het resultaat. Omdat het niet een diepere laag van pijn triggert, hechten ze er niet zoveel waarde aan.

Emotioneel gezien zijn beide partners onafhankelijk. Zij halen hun kracht en welzijn niet uit de goedkeuring of de aanwezigheid van hun partner. Hij of zij vult geen gat in hun leven maar voegt iets nieuws en vitaals toe.

In een helende relatie kennen de partners elkaar uit een of meerdere vorige levens. Maar in deze gevallen is er vrijwel nooit een emotioneel karmisch probleem ervaren. Ze kennen elkaar uit vorige levens waarin ze elkaar steunden en aanmoedigden. Dit kan in allerlei rollen zijn geweest (opa-kleinkind, collega’s, vrienden, partners.)

Karmische relaties

Wat is een karmische relatie?

Karmische relaties zijn relaties tussen mensen die elkaar kennen uit eerdere levens en die intense emoties met betrekking tot elkaar hebben ervaren. Kenmerkend voor een karmische relatie is de partners onopgeloste emoties, zoals schuld, angst, afhankelijkheid, jaloezie. Door deze onopgeloste zaken voelen zij zich tot elkaar aangetrokken. Het doel van hun ontmoeting is om deze onopgeloste zaken te helen - in zichzelf. Dit gebeurt door hetzelfde probleem weer te ensceneren. De bedoeling is dat de partners dit keer een andere keuze maken.

Hier volgt een voorbeeld: Stel je een vrouw voor in een vorig leven, die een man had die bezitterig en bazig was. Voor een tijdje heeft zij dat geaccepteerd, maar op een bepaald punt accepteert ze dit niet meer en verbreekt de relatie. Hierna pleegde de man zelfmoord. De vrouw voelde zich schuldig en vond ook echt dat ze schuldig was. Had ze hem niet nog een kans moeten geven? Had ze er wel alles aan gedaan om het te laten slagen? De schuld droeg zij de rest van haar leven met zich mee.

In een ander leven ontmoeten zij elkaar weer. Er is een vreemde aantrekkingskracht tussen hen. Aan het begin is de man opvallend charmant en is zij het middelpunt van zijn aandacht. Hij adoreert haar. Ze krijgen een relatie. Maar dan wordt hij steeds meer en meer jaloers en bezitterig. Hij beschuldigt haar van overspel. Zij komt in een innerlijke strijd terecht. Ze is boos dat hij haar valselijk beschuldigd, maar ze voelt ook een vreemde verplichting om vergevend te zijn en hem nog een kans te geven. Hij is een man met problemen (uit zijn jeugd), vindt zij. Hij kan er niks aan doen dat hij bang is om verlaten te worden. Misschien dat ik hem kan helpen om hier vanaf te komen. Ze rechtvaardigt haar gedrag op deze manier maar in feite staat ze toe om haar persoonlijke grenzen geschonden te laten worden.

Het meest bevrijdende wat zij zou kunnen doen is om de relatie te verbreken en haar eigen weg te gaan, zonder schuld. De pijn en angst van haar man is niet haar verantwoordelijkheid. Zijn pijn en haar gevoel van schuld hebben geleid tot een destructieve relatie. Hun relatie was al emotioneel geladen uit een vorig leven. De bedoeling van de vernieuwde ontmoeting is dat de vrouw moet leren om dingen los te laten zonder gevoelens van schuld (karma) en dat de man moet leren op zichzelf te kunnen vertrouwen en bouwen. Emotioneel op zijn eigen voeten kunnen gaan staan.

Hoe herken je een karmische relatie?

Je herkent een karmische ontmoeting door het feit dat de andere persoon je ‘bekend’ voorkomt. Vaak is er ook een wederzijdse aantrekkingskracht. Iets is er in de lucht wat je naar elkaar doet trekken en elkaar wil leren kennen. Als de mogelijkheid zich voordoet, kan deze sterke aantrekking uitgroeien tot een liefdesrelatie of een zware verliefdheid. De emoties die je ervaart kunnen zo overdonderend zijn dat je denkt dat je je tweelingziel gevonden hebt. Echter, de dingen zijn niet zoals ze lijken. In zo’n relatie zijn er ook problemen die vroeg of laat de kop opsteken. Vaak komen de partners in een psychologisch conflict terecht, waarin macht, controle en afhankelijkheid de hoofdingrediënten zijn. Zij spelen hiermee een oud iets uit, uit een vorig leven. Bijvoorbeeld, moeder-kind, baas-werknemer, geliefden, etc. Maar altijd worden ze geraakt door een diepe pijn in elkaar door ontrouw, macht of misbruik. Tussen hen is een ontmoeting geweest die haar littekens en diepe wonden heeft achtergelaten. Dit is waarom de krachten van aantrekking en afstoting (walgen) zo heftig kunnen zijn wanneer ze elkaar weer ontmoeten in een nieuwe incarnatie.

Ook hierin zie je dat de oplossing is dat beide leren op zichzelf te vertrouwen en bouwen. Vrij en onafhankelijk. Karmische relaties zijn vrijwel nooit langdurig en stabiele, liefdevolle relaties. Het zijn eerdere destructieve dan helende relaties. Vaak is de onderliggende bedoeling in het slagen om elkaar los te laten.

Als je in een relatie zit die gekarakteriseerd wordt door intense emoties, die voor heel veel pijn en verdriet zorgen, maar waar je niet los van kunt komen, is er niets wat jou niet tegenhoudt om weg te gaan. Vaak vinden deze intense emoties hun oorsprong in diepe pijn dan gezamenlijk liefde. De energie van liefde is calm en vredig en inspirerend. Het is niet zwaar, vermoeiend, uitputtend en tragisch. Als een relatie deze trekjes krijgt, is het tijd om het los te laten in plaats van dat je er ‘weer’ aan gaat werken.

‘Karma’ uitwerken - doe je niet samen

Je kan jezelf ook overtuigd hebben dat je samen moet blijven omdat je samen karma deelt en dat je dit moet uitwerken samen. Echter, karma is iets individueels. Vaak is het karma juist dat je relatie los laat, zodat je weer jezelf als ‘heel’ kan ervaren. Het is jouw taak om aan je eigen karma en pijnpunten te werken, niet met de problemen en pijnpunten van je partner. Je hebt alleen verantwoordelijkheid voor jezelf.

Hoe moeilijk dit ook is: dit is het meest belangrijke om je te realiseren, omdat dit vaak een van de grootste valkuilen in een relatie is. Je bent niet verantwoordelijk voor je partner en je partner is niet verantwoordelijk voor jou. Soms ben je zo verbonden met het innerlijk kind van je partner, de emotionele pijn van binnen, dat jij het gevoel kan hebben dat jij de ander moet “redden”. Of andersom. Maar dit gaat niet werken, omdat je de emoties van machteloosheid en slachtofferschap versterkt in de andere persoon, terwijl het veel behulpzamer is als je een lijn zou trekken en voor jezelf zou opkomen. Het is jouw bestemming, jouw toekomst, om je weer heel en compleet te voelen met jezelf.

 
ornament.png

Tweelingzielen

Het grote probleem van een tweelingziel is dat je de neiging gauw kan krijgen om te denken dat er iemand is die al je pijn en problemen kan wegnemen. Het missende stuk. De andere helft van wie jij bent. Dit is in potentie dus heel gevaarlijk. De veiligheid die jij in jezelf mist, moet dus gevonden worden in iemand anders. Je bent dus afhankelijk geworden van iets buiten je en je ontkent daarmee je eigen goddelijke oorsprong.

Tweelingzielen bestaan wel en ze zijn letterlijk wat het woord zegt: het zijn tweelingen. Het zijn zielen met dezelfde gevoelsvibratie, of je zou kunnen zeggen met dezelfde geboortetijd. Ze zijn niet afhankelijk van elkaar op welke manier dan ook. Ze zijn ook niet man of vrouw. Maar ze zijn wel into elkaar.

Waarom bestaan tweelingzielen? Wat is hun doel?

De reden van tweelingzielen is niet zoals je denkt om te leren. Eigenlijk is het helemaal niet om iets te ‘leren’. Het doel is puur plezier en creativiteit. Tweelingzielen hebben geen functie binnen dualiteit. Je ontmoet je tweelingziel wanneer je gezamenlijk transcendeert (opstijgt in bewustzijn), wanneer je jezelf weer identificeert met de God in jezelf die heel en onverdeeld is en die elke vorm of verschijning kan aannemen. Tweelingzielen ontmoeten elkaar op hun weg ‘naar huis’.

Beide zijn jullie op een lange reis gegaan door heel veel ervaringen. Beide hebben de extremen van de dualiteit ervaren, om geleidelijk aan te ontdekken dat wie je bent, niet wie je dacht dat je was. Met andere woorden ben je eeuwig en tijdloos. Meer een meer voel je je minder verbonden met zaken buiten jezelf, zoals geld, macht en status. Je begrijpt meer en meer dat de sleutel niet is ‘wat’ je ervaart, maar ‘hoe’ je het ervaart. Jij creëert je eigen wereld. Jij creëert je eigen geluk of ongeluk. En daardoor ontdek jij de kracht van jouw bewustzijn.

Wanneer je door alle hoogte- en dieptepunten bent gegaan van dualiteit komt er een moment dat je je tweelingziel ontmoet. In de energie en verschijning van je tweelingziel zul je een heel diep stuk van jezelf herkennen. Je essentie, je eeuwige, tijdloze ik. Door de ander word jij je meer bewust van wie je echt bent. En zo zie jij de ander ook. Allebei vrij. Door elkaar te ontmoeten worden jullie beiden sterkere en zelfbewustere individuen, die hun liefde en hun creativiteit hier op aarde uiten.

De tweelingziel fungeert als een soort link tussen individualiteit en een-zijn. Het is een soort van springplank naar een-zijn. Als je met je tweelingziel verbindt, bewust en stoffelijk, breng je iets nieuws tot stand: een derde energie dat is geboren uit hun gecombineerde actie. Die energie helpt altijd om bewustzijn van eenheid te vergroten dan enkel hun tweeën. Omdat ze op weg zijn naar huis, voelen tweelingzielen zich geïnspireerd om de energieën van liefde en eenheid te verankeren in de aarde en dat doen zij op een manier die aansluit bij hun eigen unieke talenten en vaardigheden. Op deze wijze bouwt deze tweelingzielenliefde een springplank tussen Een-zijn en Eenheid

In plaats van dat 2 tweelingzielen 1 worden, worden zij als 1-en samen opgeteld 3.

ornament.png