Hoe gaat een regressiesessie?

De intake

Tijdens de intake (de allereerste keer dat wij elkaar spreken) bespreken we eerst waar je aan wil werken (probleem) en wat je graag wil bereiken (doel) met deze therapie . Hierdoor krijgen wij beiden een goed inzicht in datgene waar aan gewerkt dient te worden (wat jou van je doel afhoudt) en hoe lang het bij benadering gaat duren, voordat je progressie of resultaat ziet.                                                                                                                                                                            

  De praktijk

De praktijk

De sessie

De eerstvolgende keer zal de regressiesessie plaats vinden. Dit kan in de weken of dagen ernaartoe al spannend zijn. In je onderbewuste wordt er dan van alles losgemaakt. Het is dus juist niet raar als dit bij je gebeurt, maar juist goed. Na eerst over je probleem te hebben verteld en hoe je het ervaart, ga je comfortabel achterover zitten/liggen in de relaxfauteuil (rechts op de foto). Hierna zal ik je vragen je ogen dicht te doen en je lichaam meer en meer te laten ontspannen, waardoor je onderbewuste meer naar voren komt. Vervolgens zal ik je vragen om terug te gaan naar het moment dat jouw probleem ontstaan is. Er hoeft geen ingewikkelde hocus pocus aan te pas komen. Je bent immers altijd 'verbonden' met het probleem.  Je onderbewuste zal je rechtstreeks naar dat moment of die herinnering brengen, waar je moet zijn. De toestand waarin je verkeert, heet 'trance'. Ten alle tijden, wat er ook gebeurt, blijf je altijd volledig bij bewustzijn. Vrijwel iedereen beschrijft 'trance' als een staat van bewustzijn, die lijkt op wanneer men ‘s ochtends ontwaakt en eigenlijk nog slaapt of het moment vlak voor in slaap vallen. Wanneer je naar de wc moet, kan je dit gewoon aangeven.

Men is de eerste keer vaak overdonderd over hoe het onderbewuste werkt. Al heel snel komen er beelden op of bevindt men zich in een ervaring of herinnering. Die ervaring of herinnering begint vlak voor, tijdens of na het probleem. Van daaruit werken we aan het verwerken en 'oplossen' van het probleem. Vaak komen er onverwerkte emoties (boosheid, verdriet, frustratie, angst) naar boven. Dat is altijd positief en dus juist goed. Hierdoor kan er met de heling begonnen worden. Die plek die eerst opgevuld was met die zware/negatieve energie of vastzittende emoties, kan hierna met lichtere en positievere emoties opgevuld worden. De tijd en energie die in het probleem ging zitten en tegen je werkte, verdwijnt en maakt plaats voor wat jij wil.

Na de sessie

De regressiesessie zelf duurt zo'n één tot anderhalf uur. Vaak zal er vlak na de sessie nog een gedeelte van je nog bezig zijn met wat je hebt ervaren en hoe je het hebt ervaren, omdat dit ook bij het helingsproces hoort. Sommige mensen ervaren het als een soort van 'wappie' zijn of niet helemaal wakker zijn. Dit komt omdat je onderbewuste het 'nieuwe' nog een plekje moet geven. Anders gezegd, je onderbewuste is nieuwe positieve verbindingen aan het maken. Dit gebeurt vaak op een sterkere manier als iemand voor het eerst een vorig leven ervaart.

Na de sessie praatten nog wat na over wat je hebt ervaren en drinken nog wat. De sessie werkt vaak nog door. In de 2 weken erna kunnen er nog veel dingen loskomen. Zie het als het doorprikken van een ballon. Het eerste leeglopen van de ballon gaat snel. Het laatste gedeelte gaat langzamer. Het is aan te raden om na de sessie geen drukke of inspannende dingen in te plannen, zoals bv. een verjaardag.