Relatietherapie: Samen jezelf en elkaar helen

Wanneer je het niet weet of erachter komt waarom je relatie niet werkt of wanneer je problemen hebt die maar niet opgelost worden, dan is regressietherapie een interessante therapie om dieper op jezelf en je partner in te gaan. Met regressietherapie spoor je de bron van je relatieproblemen haarfijn op. En de bron van het probleem ligt niet enkel en alleen aan je partner. Bereid je dan ook voor om jezelf en je partner te zien en te ervaren zoals je wellicht hiervoor nooit hebt gedaan…

Bereid zijn om je over te geven aan de (echte) Liefde

Deze therapie is daarom alleen voor diegene en die stellen, die bereid zijn om zich over te geven aan de echte Liefde (die onder de liefde zit) en die een vrije val in zichzelf durven te maken. Deze therapie is een reis dwars door alles wat je geleerd en aangeleerd is, richting de liefde die vrij is en helend is - en die altijd vóór je werkt en niet tégen je. Tijdens deze therapie ga je daarom een proces van liefdevolle verbinding aan. Met jezelf en de ander. Want daar hebben we het over: verbinding.

Ontdek jezelf opnieuw, ontdek elkaar opnieuw

Hoe helend is het als jij het leven kan ervaren van je partner, datgene wat hem/haar gevormd heeft tot wie die nu is?

-Wellicht dat je beter begrijpen waarom hij zo reageert op bepaalde situaties.

-Wellicht dat je begrijpt dat hij/zij iets doet waar een volkomen logische en positieve reden en intentie achter zit, maar dat dat alleen voor jou verkeerd uitpakt.

En hoe fijn zou het zijn als jij begrijpt dat jij bepaalde dingen ervaart in de relatie die te maken hebben met pijnpunten uit je eigen verleden, zelfs voor je partner?

-Zou dat het hele getouwtrek en die continue discussies niet veranderen?

Sterker nog. Mocht je uit elkaar besluiten te gaan, dan weet je dat je elkaar moest tegenkomen. Niet om elkaar pijn te doen, maar iets moois te leren, om je van iets moois bewust te laten worden: dat jouw leven past begint te leven als jij begint te leven.

Wat kun je verwachten van deze relatietherapie?

Relatiecrisis? Nee hoor. Tijd om samen nog dieper en verder te gaan dan jullie ooit zijn gegaan (alleen of samen)

Relatiecrisis? Nee hoor. Tijd om samen nog dieper en verder te gaan dan jullie ooit zijn gegaan (alleen of samen)

De eerste keer dat wij afspreken in mijn praktijk in Noordwijk, spreken wij gezamenlijk (met z'n 3en) af. Tijdens dit gesprek neem ik jullie mee naar een moment in de toekomst waarin jullie beide volledig gelukkig zijn, met jezelf en met elkaar, waarin de relatie vóór jullie werkt in plaats van tegen jullie. Dit is uiteindelijk het doel van de therapie. Daarin stel ik 2 hoofdvragen waardoor vrijwel alles duidelijk wordt wat voor problemen er onderhuids spelen:

"Stel je voor dat jullie volledig gelukkig zijn met elkaar en met jezelf, wat zou er dan allemaal veranderen in je/jullie leven?"

"Stel je voor dat ik jullie over een half jaar spreek en jullie zijn zo ongelooflijk gelukkig met elkaar, wat zou er dan allemaal gebeurd en veranderd zijn in de tussentijd?"

Vanzelf, wanneer we het over jullie doel hebben en hoe dat zou zijn en doorwerken in jullie levens, komen de daadwerkelijke onderliggende problemen boven. Ook de problemen waarmee iemand kampt, die niet gerelateerd zijn aan de partner, maar z’n oorsprong vinden in de eigen jeugd.

Deze problemen inventariseer ik om zodoende inzicht te krijgen welke problemen het grootst zijn en waar het meeste te behalen valt. Met deze problemen gaan wij 1 op 1 in een regressietherapiesessie werken. Na 2 individuele sessies zal er weer gezamenlijk afgesproken worden om het verloop te beoordelen.

Lees hier over een ervaring van een vrouw die haar man niet vertrouwde en erachter kwam dat het probleem al die tijd bij haar lag.