Wanneer je er maar niet achter komt waarom je relatie - maar - niet werkt of wanneer je continu - dezelfde - problemen ervaart die maar niet opgelost worden, dan is regressietherapie een interessante therapie om dieper op jezelf, je partner en het daadwerkelijk onderliggende probleem in te gaan. Met deze vorm van relatietherapie spoor je heel snel - in alle eerlijkheid en oprechtheid - de absolute bron van je relatieproblemen haarfijn op.

En de bron van het probleem ligt nooit volledig bij je partner en ‘het echte probleem’ kan ook weleens heel anders zijn dan je je van tevoren had bedacht. Bereid je dan ook voor om jezelf en je partner te zien en te ervaren zoals je wellicht nog nooit hebt gedaan…

NB. Deze relatietherapie is niet geschikt voor diegene die door middel van regressietherapie enkel hun gelijk willen halen. Dat komt voort uit onzekerheid en een bepaalde angst niet onder ogen durven te zien. Je snapt zelf wel dat je relatie dan alleen kan blijven slagen als je partner er volledig oké mee is dat jij een bepaalde angst omzeild en je partner ermee opzadelt.

Bereid zijn om je over te geven aan de (echte) Liefde

Daarom is deze relatietherapie in Noordwijk alleen voor diegene en die stellen, die bereid zijn om zich over te geven aan de echte Liefde (De Liefde die onder de liefde zit) en die een vrije val in zichzelf durven te maken. Want deze therapie kan wel eens een reis worden dwars door alles wat je geleerd en aangeleerd is, richting de liefde die vrij is en helend is en die altijd vóór je werkt - en dus niet tégen je -.

Ontdek jezelf opnieuw, ontdek elkaar opnieuw

Relatiecrisis?  Nee hoor. Tijd om samen nog dieper en verder te gaan dan jullie ooit zijn gegaan (alleen of samen)

Relatiecrisis? Nee hoor. Tijd om samen nog dieper en verder te gaan dan jullie ooit zijn gegaan (alleen of samen)

Hoe goed begrijp en ken jij je partner?

Hoe helend zou het zijn als jij ‘de binnenkant’ of geschiedenis kan ervaren van je partner? Datgene wat hem/haar gevormd heeft tot wie die nu is?

-Zou je dan beter begrijpen waarom hij/zij zo reageert in en op bepaalde situaties.

-Zou je dan begrijpen dat hij/zij iets doet waar een volkomen logische en positieve reden en intentie achter zit, maar dat dat alleen voor jou - en hem/haar - verkeerd uitpakt.

Hoe goed begrijp en ken jij jezelf?

En hoe helend zou het zijn voor jou en richting je partner toe als jij begrijpt dat jij bepaalde problemen en blokkades ervaart in de relatie die te maken hebben met pijnpunten uit je eigen verleden en verborgen geschiedenis.

Zou je relatieprobleem dan niet juist de oplossing van ‘iets’ zijn?

Zou daardoor ‘het probleem’ heel anders gezien en ervaren kunnen worden. En zou het niet - achteraf- een fantastisch mooi moment geweest zijn waarop je dieper bent gegaan in relatie tot jezelf en de ander en dat je er als mens altijd beter van bent geworden.

Sterker nog. Mocht je uit elkaar besluiten te gaan, dan weet je dat je elkaar moest tegenkomen. Niet om elkaar pijn te doen, maar om samen iets moois te leren wat je op geen andere manier had kunnen leren dan door er gewoon aan te beginnen: relatie(s).


relatietherapie-noordwijk.jpg

Oke. Maar hoe gaat die relatietherapie in z’n werk dan?

De eerste afspraak: Gezamenlijk

De eerste keer dat wij afspreken in mijn praktijk in Noordwijk, spreken wij gezamenlijk (jij en je partner/jullie) af. Tijdens dit gesprek neem ik jullie mee naar een moment in de toekomst waarin jullie beide volledig gelukkig zijn, met jezelf en met elkaar, waarin de relatie vóór jullie werkt in plaats van tegen jullie. Dit is uiteindelijk het doel van de therapie.

Daarin stel ik 2 hoofdvragen waardoor vrijwel alles duidelijk wordt wat voor problemen er onderhuids spelen:

VRAAG 1

"Wie ben jij, wat doe jij en wat denk jij over jezelf en de ander wanneer jij volledig gelukkig met jezelf bent?

Stel je voor dat jullie volledig gelukkig zijn met elkaar en met jezelf, wat zou er dan allemaal veranderen in je/jullie leven?" En waardoor zou die verandering in de tussentijd gekomen zijn?"

VRAAG 2

"Stel je voor dat ik jullie over een half jaar spreek en jullie zijn ongekend gelukkig met elkaar. Alles is goed gekomen. Wat heeft ervoor gezorgd dat alles goed gekomen is en zelfs beter dan dat?

Vanzelf, wanneer we het over jullie doel - of toekomst - hebben en hoe dat zou zijn en doorwerken in jullie levens, komen de daadwerkelijke onderliggende problemen - in relatie tot elkaar - boven. En soms ook al de problemen waarmee iemand kampt, die niet gerelateerd zijn aan de partner, maar z’n oorsprong vinden in de eigen jeugd.

de Eerstvolgende afspraak: individuele intake

Zoals je al gelezen hebt, heeft niet alles met de partner te maken. Een individuele intake is dan ook belangrijk om het wat langer en uitgebreider te kunnen hebben over jouw eigen leven en eigen (voor)geschiedenis.

Dit, tezamen met de ‘bevindingen’ uit de eerste gezamenlijke afspraak, vormen de leidraad van de hieropvolgende 1 op 1 sessies. Lees bij regressietherapiesessie hoe zo’n sessie gaat.

De tweede, derde afspraak: Individuele sessies

Tijdens de tweede en derde afspraak gaat het echte werk van start. Dan ga je naar de absolute oorsprong van jouw relatieprobleem. Een voor jou belangrijk moment, omdat je wellicht even diep op jezelf wordt terug geworpen. Want het kan zo maar zijn dat er zaken aan het licht komen die je wellicht niet had zien aankomen en waarvoor je even de tijd nodig hebt om die te verwerken.

De vierde afspraak: de gezamenlijke sessie

Na 2 individuele sessies zal er weer gezamenlijk afgesproken worden om te bespreken of we op de goede weg zijn. Zijn we op de goede weg, dan gaan we gelijk over in het volgende gedeelte: het gedeelte samen. Dat betekent samen in trance, of anders gezegd met de ogen dicht, dicht bij elkaar.

Van daaruit weten jullie precies wat er nog onaf en wat er nog gedaan dient te worden willen jullie dat verwezenlijken wat in jullie eigen macht en kracht ligt.

De relatietherapie goeroe van Noordwijk

Ben ik dan die liefdesgoeroe die jullie de magische sleutels geeft tot een leven vol liefde in relatie? Nee, helaas niet 😃 Dat is jullie eigen prachtige onderbewustzijn. Die kent de weg, die weet precies waar jouw probleem ooit begonnen is, waardoor het komt en wat de oplossing is in het probleem. Sommige mensen noemen het weer hun intuïtie, andere mensen hun hogere zelf. Feit blijft dat je open moet staan voor iets diep van binnen dat jou iets wil vertellen. En als je daarnaar leert luisteren, hoor je misschien wel de taal van de liefde…

Lees hier over een ervaring van een vrouw die haar man niet vertrouwde en erachter kwam dat het probleem al die tijd bij haar lag.