Stalking

To stalk or not to stalk: Dat is de vraag

Vele mensen schamen zich ervoor dat ze deze gevoelens hebben of hebben gehad. Vrijwel iedereen doet het in meer of mindere mate. Zo kijken veel mensen weleens op Facebook bij anderen, ex-en of oud klasgenoten en soms kijken mensen weleens vaker en langer naar een bepaald persoon. En soms kan het zo zijn dat we met iemand op een of andere manier een bepaalde ‘relatie’ hebben, waar heel veel aandacht naar uit gaat.

Jongeman die zijn ex stalkte

Een jongeman had een relatie gehad met een vrouw die hij op een bepaald moment, op het laatst in de relatie, verdacht van vreemdgaan. Hij was er heilig van overtuigd dat de reden voor het beëindigen van hun relatie (door haar) een andere man was, hoewel zij in alle toonaarden had ontkend. Hij kreeg op het laatst van hun relatie ook de gedachte dat zij gewoon een ‘vieze hoer’ was, die maar met jan en alleman neukte. Het mysterie liet hem maar niet los, het maakte hem gek. Sms’jes en appjes stuurde hij continu naar haar, waarin hij haar continu vroeg om eerlijk toe te geven dat zij verliefd was op een ander, of dat er een ander in het spel was, zodat hij rust zou krijgen en verder met zijn leven kon. Hij had er zo’n hartenpijn en steken in zijn hart van gekregen. In het weekend zette hij zijn wekker om 12 uur ‘s avonds om vervolgens in zijn auto te stappen en naar haar huis te rijden om te kunnen zien of de lichten nog branden. Of de lichten wel of niet brandden, hij was er heilig van overtuigd dat er iemand bij haar was. Hij probeerde door de gordijnen schaduwen te herkennen, maar hij kwam nooit tot meer dan 1 schaduw. Misschien was die geheime relatie wel over, of was ze klaar met neuken, maar het was zo klaar als een klontje dat het gebeurd was.

Het begon allemaal (verkeerd) in een Christelijke kostschool

In regressie ging hij rechtstreeks terug naar een vorig leven. Hij kwam uit bij een Christelijke kostschool, waar hij met een oudere man alleen in een kamer was. Hij was 12 jaar oud en deze man was de belangrijkste man van school. Zijn ouders hadden hem naar deze school gestuurd, trots als ze waren, hopende dat hun zoon later het evangelie zou verkondigen en de armen en zieken zou helpen in God’s naam. Zijn ouders hadden hem geïnstrueerd om deze man volledig te vertrouwen en te volgen. Hij zou hem een man van God maken. Maar hij was nu bang op een of andere manier. De sfeer was anders en ook wel weer speciaal. De man in zijn zwarte habijt vertelde hem dat hij speciaal was en dat hij God’s liefde aan hem wilde geven. Hij stelde ook allerlei vragen over of hij weleens met zichzelf speelde. Dat dat deed hij niet. De man zou het hem uitleggen en laten zien. Eigenlijk wilde hij het helemaal niet. Het was vreemd en toch vond hij het ergens fijn, omdat hij speciaal gevonden werd en zijn lichaam er soms prettig op reageerde. Het was toch een fijn gevoel wat hij nog niet kende.

De liefde ontdekken en gelijk alles kwijtraken

Een paar jaar gingen zo verder. Hij dacht dat het erbij hoorde. En het samenzijn met deze man verlichtte soms de eenzaamheid die hij continu voelde, omdat hij nooit contact had met zijn ouders. Tot het moment dat hij niet meer geroepen werd voor de speciale bijeenkomsten. Na een paar weken, was zijn koffer gepakt en moest hij de school verlaten, omdat hij gezondigd had. Totaal verbouwereerd was hij. Nog maar 16 jaar oud. Hij snapte niks meer van de wereld en hij had niet genoeg geld om naar zijn ouderlijk huis te reizen. Hij reisde dus, in totale shock, verdriet en afwezigheid, naar het dichtstbijzijnde stadje. Daar vond hij een kamer boven een kroeg. In de kroeg kwam er een meisje naar hem toe. Wat een mooi meisje! En wat was ze lief! Het leek wel alsof ze hem kende en door hem heen kon kijken. Hij dronk bier en werd al gauw dronken, waarna zij hem naar boven bracht, zodat hij kon gaan slapen. Ze zei lieve dingen en zei dat ze samen met hem weg wilde gaan van dit stadje. Zij sliep ook in de kroeg. Wat was hij blij, hij vond eindelijk aansluiting in zijn leven. Eindelijk verbinding met iemand die eerlijk en lief was! Die avond werd hij wakker van het geluid in de kroeg. Hij stapte zijn kamer uit om te kijken of zij er nog was in de kroeg, maar hij kon haar niet vinden. Wel hoorde hij geluiden uit haar kamer, gegiechel, rare geluiden die hij niet herkende. In een reflex deed hij de deur open, wellicht was ze alleen en in zichzelf aan het lachen. Bij het opendoen, zag hij dat er een man bovenop haar lag. Ze hadden het beide naar hun zin. Geschrokken veerde de man op en rende op hem af. Het meisje keek ook geschrokken. De jongen kreeg er nog net uit:”Wat ben jij aan het doen?”, toen hij een mes in zijn hartstreek kreeg. Daarna werd alles stil.

Inzicht in eigen gedrag

Hij besefte dat deze ervaring zich nog doorspeelde in het dagelijks leven. Dat hij eigenlijk zoveel pijn had, dat deze verbinding tot stilstand kwam. Haar beslissing leek in dit huidige leven uit het niets te komen, wat hem enorm triggerde in onverwerkte emoties uit een vorig leven. Hij voelde zich weer ‘zomaar’ zonder reden aan de kant gezet. Niemand hield rekening met hem, niemand vertelde hem de waarheid (dat ze een prostituee was omdat dit de enige manier was om geld te verdienen), men was alleen maar met zichzelf bezig en daarbij werden grove leugens niet geschuwd. Hij kon zich nu nog beter herinneren hoeveel pijn het hem deed, toen zijn alcoholistische vader hem het huis had uitgeschopt op zijn 16e, omdat hij een nieuwe vriendin kreeg.

Hij kon zichzelf nu ook van een afstandje bekijken, vanuit de ogen van zijn ex en haar invoelen. Ze vond zijn pijn te moeilijk en zelf zat ze ook nog met een hoop onverwerkte emoties. Ze had het gevoel er helemaal niet voor hem te kunnen zijn, hoe ze haar best ook deed. Dit zorgde ervoor dat zij zich slechter en slechter ging voelen over zichzelf en de relatie. Ze wilde hem ook niets beloven wat ze misschien niet zou kunnen waarmaken. Hij zag dit in en zag haar liefde voor hem, hoewel het een ander soort liefde was. Van ziel tot ziel. Zij wist dat zij niet voor elkaar bestemd waren. Hij bedankte haar, omhelsde haar en bood haar haar excuses aan. Zij bood haar excuses aan en beide wensten elkaar een fantastische leven met een fantastische partner.

Dwangmatig handelen verdween als sneeuw voor de zon

Meteen was zijn dwangmatige handelen om het mysterie op te lossen weg. Zijn gedachten dat het toch een ‘vieze hoer’ was en alle andere gevoelens en gedachten, verdwenen als sneeuw voor de zon. Wat was hij opgelucht! Een paar weken later was hij iemand tegengekomen met wie hij nu een relatie had. En hij kon alles met haar bespreken, zijn jeugd, zijn voorgaande relatie, waarin hij haar stalkte en dacht het een hoer was. Ook zij had het nodige meegemaakt en ‘rare dingen’ gedaan of ondoordachte beslissingen gemaakt. Maar als hij naar haar keek, zag hij iets anders, en dat was iemand die eerlijk was, open was en hem zeg en respecteerde. Hoe mooi kon het leven verlopen.

Zit je zelf in een ervaring waarin je jezelf niet kan stoppen? Waarin je je ex of iemand anders stalkt, omdat je iets te weten wil komen, achter iets wil komen, of omdat je ‘iets’ terug wilt, wat je kwijt bent? Met regressietherapie ga je naar de oorzaak, zodat je al deze energie kan vrijmaken en in kan gaan zetten voor dingen die voor je werken in plaats van tegen je werken.