Therapie/Coaching voor Ondernemers, ZZP’ers en Therapeuten

Vergeet het probleem: Wat is je doel?

Wanneer je je hele hart en alle passie die je in je had erin hebt gestopt en toch… op een of andere manier lukt het niet of is het ergens niet bevredigend: GEFELICITEERD! JE BENT OP DE NEXT LEVEL AANGEKOMEN. Eerst had je een droom of een doel en de weg ernaartoe was mooier dan het doel zelf. Nu heb je wellicht het gevoel dat je droom of doel onhaalbaar is of wellicht toch niet het juiste. Of wellicht hangt er júist heel veel van af…
Kort gezegd kan regressie- en reïncarnatietherapie jou als ondernemer, ZZP’er, coach of therapeut helpen om de blokkades die jou van je doel afhouden te elimineren, zodat jouw droom vrijelijk kan stromen en doelen of nieuw gestelde doelen gemakkelijker behaald kunnen worden.

 Kraak alle codes van je doel en stijg moeiteloos op

Kraak alle codes van je doel en stijg moeiteloos op

De 4 belangrijkste vragen voor jou als ondernemer, coach, therapeut of zelfstandige

 1. Wat is je doel?

 2. Hoe zou je willen dat het zou zijn?

 3. Wat zou je dan ervaren als jouw doel of droom waarheid is?

 4. Wat zou er allemaal in je leven veranderen als dat zo is?

Jij als ondernemer, ZZP’er, coach of therapeut plaatst jezelf in het gevoel en de ervaring die optreedt wanneer jouw doelen bereikt zijn. Hoe voelt dat? Wat denk je over jezelf? Hoe denk je over anderen? Vanzelf komen de blokkades waar jij als ondernemer moeite mee hebt naar voren. Zelfs blokkades waar je nooit aan gedacht zou hebben en die door het gros van de (business)coaches geeneens opgemerkt zouden worden. Ik kan er enorm van genieten wanneer ondernemers die talloze cursussen en workshops hebben gedaan, zoals bijvoorbeeld mindfulness, time-management, mindset trainingen of roadmap to succes, wat ze op een of andere manier niet volledig kunnen implementeren, wel volledig begrijpen en voor zich kunnen laten werken, nadat ze deze therapie (ok, coaching ++) hebben ‘uitgeprobeerd’ in het kader van ‘out of the box’ denken.

“Je doel is een staat van zijn. Verbind je met je doel, neem alle weerstand weg en je doel ‘IS’. Je onderbewuste leidt je vanzelf naar je doel, makkelijk, moeiteloos en met veel plezier, waarna je je weer een ander doel kan stellen.”

“Het doel werkt vóór je, niet tégen je. Wanneer het tegen je werkt, ben je niet verbonden met je doel.”

Hoe proberen de meeste ondernemers hun problemen te lijf te gaan?

Veel ondernemers gaan sporten om hun hoofd leeg te maken, zodat ze in een soort van zenachtige toestand komen, waarin hun probleem niet bestaat. Men probeert zichzelf in een flow te brengen, de energie op te wekken om voor hun doel te gaan. En dit werkt vaak heel goed en kan ook soms net dat ene zetje zijn, maar vaak zie je dat deze ondernemers op een bepaald moment dezelfde problemen tegenkomen of dat alle problemen tegelijkertijd lijken te komen of wanneer factoren van buitenaf met hen op de loop gaan.

De flow and go mentaliteit werkt als de omstandigheden zich daarvoor lenen, maar wanneer er iemand in de nabije omgeving ziek is of wanneer een afnemer failliet gaat en men kan fluiten naar de centen, waardoor ze opeens een hele hoop niet meer kunnen (waar ze wel op gerekend hadden), kan de ‘flow and go’ staat van zijn binnen enkele seconde tot stilstand gebracht worden en hebben sporten en de focus op gezond zijn niet meer het gewenste effect. Ook affirmaties komen dan niet meer binnen. Anders gezegd is de ondernemer uit verbinding en het eerste logische stap is dan om het op dezelfde manier te doen zoals altijd, maar dan een tandje erbij, totdat alles in het gevoelsleven zegt:”Dit werkt niet.” en het tegen de ondernemer begint te werken, met mogelijk een burn-out als gevolg.

Nieuwe verbindingen maken in het onderbewuste van de ondernemer

Met regressietherapie gaat de ondernemer terug naar de kinderjaren, waarin hij/zij onderbewust van de ouders en/of omgeving leerde met betrekking tot het ingebrachte probleem. Zo kan een ondernemer, die enkel en alleen klanten binnenhaalt als die ze zelf benadert ipv via de website, onderbewust van zijn vader hebben meegekregen dat “Geld niet aan bomen groeit”, “Als je klandizie wil, moet je ze zelf binnen zien te halen.” of “Als je iets wil, moet je er keihard voor werken. Niks komt vanzelf” Wellicht dat je denkt? Ja, maar dat is echt te simpel! Mijn vader heeft mij echt niet gehypnotiseerd (of behekst) met die onzin! Heel begrijpelijk, maar het is soms echt zo simpel. Vooral wanneer je weet dat je op zo’n moment bang was en bijvoorbeeld tegen hem opkeek, waardoor die boodschap (hypnotische suggestie) rechtstreeks aangenomen is en jouw programma wordt waarnaar je (onderbewust) gaat leven en handelen. Deze therapie spoort in tegenstelling tot andere therapieën, deze blokkades en niet helpende overtuigingen snel op, waarna er een andere positievere overtuiging aangemaakt kan worden.

Blokkades en negatieve overtuigingen kunnen zijn:

 • De ondernemer gelooft eigenlijk niet dat het doel behaald kan worden

 • De ondernemer ziet bepaalde beren op de weg die eerst weggenomen dienen te worden

 • De ondernemer heeft een moeizame relatie met personeel of klanten

 • De ondernemer heeft moeite om zakelijke transacties tot stand te laten komen

 • De ondernemer heeft moeite om een steady flow aan inkomsten te generen

 • De ondernemer heeft het gevoel altijd achter de feiten aan te lopen of op een stuurloos schip te staan

 • De ondernemer heeft het gevoel dat ie niks kan inbrengen tegen de concurrentie

 • De ondernemer wil zijn bedrijf uitbreiden, maar iedere keer gaat alles mis (self fulfilling prophecy)De voordelen van regressietherapie voor een ondernemer

De voordelen van reïncarnatietherapie voor een ondernemer

Wanneer een ondernemer eigenlijk nooit echt succes heeft ervaren, kan het enorm helend werken door naar een vorig leven te gaan, waarin hij of zij wél een ondernemer was met héél veel succes. (Geloof je niet in vorige levens, zie het dan als jouw unieke fantasie) De ondernemer kan dan in dat vorige leven (en dus tegelijkertijd in het nu) ervaren hoe het is wanneer hij succes heeft en alles voor de wind gaat. Ook al gelooft de ondernemer niet in vorige levens, het is bewezen dat het onderbewuste alle positieve sensaties, gedachten en overtuigingen gewoon aanneemt. Dit maakt dus al nieuwe verbindingen in het onderbewuste aan, waardoor het gemakkelijker wordt voor de ondernemer om dit weer als 'natuurlijk' te ervaren. Echter komt er in dat vorige leven vaak ook het onderliggende probleem naar voren. Zo kan de ondernemer in het vorige leven zoveel succes gehad hebben, dat het succes met hem op de loop ging en zijn leven stuurloos raakte, waardoor hij zichzelf en bijvoorbeeld zijn geliefde(n) kwijtraakte. Het onderbewuste zal dan in het huidige leven bij succes zeggen:"Stop! Dit pad wil je niet in, want dan gaat het fout met je leven." Het onderbewuste heeft geen keuze en doet wat het is opgedragen door het bewuste en saboteert je leven met een positieve intentie (die jij al lang en breed niet meer kunt herinneren). Bewust kan de ondernemer dan het onderbewuste opnieuw instrueren, omdat hij het geloof en vertrouwen heeft dat het nu niet meer zal gebeuren en dat het fijn is om succes te hebben. Na zo'n sessie gebeuren er al vaak heel veel positieve dingen voor de ondernemer. Energie die in het niet-hebben ging zitten of in kei- en keihard op onnatuurlijke wijze werken om iets te bereiken, gaat opeens stromen.

Ben jij klaar om af te rekenen met al die tegenslagen en om jezelf en je onderneming naar een hoger plan te tillen? Met andere woorden, ben je klaar om je droom te verwezenlijken? Maak een afspraak of lees hier enkele voorbeelden van andere ondernemers.