Veel gestelde vragen over regressietherapie

Wat is het verschil tussen regressie en reïncarnatietherapie?

Eigenlijk is er geen verschil. Regressie betekent 'teruggaan', reïncarnatie betekent "weer in het vlees komen". De therapie blijft hetzelfde. Met deze therapie ga je terug in de tijd naar het precieze moment van het ontstaan van je klacht of probleem, waar die zich dan ook mag bevinden.

Ik geloof niet in reïncarnatie

Dat is helemaal goed! Hoe dan ook, je komt altijd daar uit waar je uit dient te komen, hetzij in dit leven, hetzij in een vorig leven, hetzij in het leven van iemand uit jouw voorouderlijke lijn (genen en DNA). Einstein zei:"De tijd bestaat alleen maar omdat anders alles tegelijkertijd zou gebeuren". Het enige wat ik van je zal vragen is om terug te gaan naar het allereerste begin van het probleem en te ervaren wat in je opkomt. Het is jouw ervaring, niet de mijne. En het klopt altijd.

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen 85 euro incl. btw voor een afspraak/sessie van 2 uur. Vaak is er een uitloop van een half uur, die niet in rekening wordt gebracht.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Voor deze therapie heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. In sommige gevallen zal ik vragen om een verwijzing.

Ik neem medicatie. Moet ik die eerst stoppen?

Vaak is het geen enkel probleem wanneer je medicatie neemt. Echter kan het wel van invloed zijn op de diepte en doorwerking van de sessie omdat de gevoelslaag wat afgezwakt is. Wanneer je medicatie neemt, is het van belang om dit tijdens de intake te vermelden wanneer ernaar gevraagd wordt.

Wat ik heb of doe is echt raar

Raar bestaat niet. Uiteindelijk is alles logisch te verklaren (ook bv obsessieve compulsieve dwanghandelingen) en vindt het z’n oorsprong in iets waardoor een ieder hetzelfde was gaan doen als jij. Je bent dus (gelukkig/helaas) net zo normaal, bijzonder en uniek als iedereen.

Hoe lang moet ik sessies blijven doen totdat mijn probleem over is?

Dat is voor iedereen verschillend. Soms zijn er meerdere oorzaken en afhankelijk van hoe diepgeworteld dit zit, dient de cliënt zelf door te blijven gaan, totdat deze hiermee klaar is. Ik zal hier altijd eerlijk over zijn. Maar belangrijker nog, de cliënt voelt eigenlijk altijd zelf wel aan hoe lang het gaat duren. Het probleem doorprikken en daarmee langzaam loslaten van het probleem, kan vaak al wonderen doen.

Waar moet ik rekening mee houden?

In principe is het enige waar je (een beetje) rekening mee moet houden, de momenten na een sessie (je kan nog een beetje afwezig zijn, of met andere woorden, met je gedachten nog heel sterk bij wat er in de sessie gebeurde zijn.), en de dagen erna, omdat er dan nog zaken los kunnen komen. Regressie is (soms) echt een spirituele operatie. Jezelf in acht nemen en goed voor jezelf zorgen (veel zuiver water drinken), is enorm belangrijk. Gemiddeld werkt een sessie zo'n 2 weken na. Dit is echter van sessie tot sessie verschillend en ik kan daar nooit uitspraken over doen.

Probeer zo'n 24 uur voor de sessie geen (soft) drugs of alcohol te nuttigen. Dit kan ervoor zorgen dat de sessie zijn uitwerking mist. De sessie wordt dan meestal op een minder diep niveau ervaren.

Kan ik meerdere sessies achter elkaar doen?

Dat is zeker mogelijk en kan een versnelde impact en effect hebben op je proces. In de regel is 1 sessie per dag het maximum. Er gebeurt dan vaak al zoveel wat nog even moet doorwerken en uitwerken. De daaropvolgende dag kan een nieuwe sessie gedaan worden. 3 sessies in 3 dagen tijd is voor de meeste mensen meer dan genoeg.

Ik wil of kan niet liggen

Het is volledig aan jou of je in de stoel wil blijven zitten en niet dat de rugleuning achterover gaat. Alle sessies kunnen zittend gedaan worden. Wel is het goed om ogen dicht te doen, omdat je dan sneller en dichter bij je emoties kan komen en ze kan voelen. Sommige sessies en bepaalde gedeeltes van de sessie kunnen zelfs met de ogen open gedaan worden.

Ik ben minder valide

Helaas is er in het gebouw geen lift aanwezig. Om bij de kantoorruimte te komen dient de trap genomen te worden. Wanneer dit niet mogelijk is, is het mogelijk dat ik bij je thuis langs kom voor de therapie. Neem contact met me op, bv via email, en vermeld dit.

Kan ik ook thuis therapie krijgen?

In bepaalde gevallen, wanneer het niet mogelijk is om de trap te nemen, kom ik naar jou toe voor de therapie. Vermeld dit in je email en bespreken we samen de mogelijkheden.

Doe je ook sessies via Skype?

Op dit moment doe ik nog geen sessies via Skype. In de toekomst zal ik via Skype sessies gaan geven aan mensen die al ervaring hebben met regressie en ik minimaal eenmaal een keer gezien heb.

Zijn er ook klachten die je niet behandeld?

Herbelevingen confronteren je met je onverwerkte emoties en vaak pijnlijke herinneringen. Je moet daar aan willen werken en je moet dat ook aankunnen. Voor zwakbegaafden, die onvoldoende mogelijkheden hebben het verleden te begrijpen, te beschrijven en te verwerken, is reïncarnatietherapie niet geschikt. Cliënten in een psychotische toestand of daar tegenaan (borderline syndroom) zijn zelden geschikt voor reïncarnatietherapie. Bij alcohol- en drugsverslaafden kan het therapeutische proces alleen kans van slagen hebben als ze bereid zijn door middel van eigen ervaringen en inzicht resultaten te bereiken. Reïncarnatietherapie gaat immers uit van het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en van zelfwerkzaamheid. Met mensen ‘onder invloed’ kunnen geen herbelevingssessies worden gedaan.

Wordt deze therapie vergoed door mijn verzekeraar?

Ik werk onafhankelijk van een verzekeraar. Deze therapie wordt dan ook niet vergoed.

Kan ik bij jou pinnen?

Er kan niet gepind worden. De factuur dient contant betaald of overgemaakt te worden.

Staat je vraag er niet bij? Stuur mij een email via contact en ik zal zsm je vraag beantwoorden.