Waarom gebeurt mij dit (altijd)?

voorbeeld regressie reincarnatie noordwijk katwijk voorhout noordwijkerhout.jpg

Antwoorden vinden op je vragen

“Waarom gebeurt of overkomt mij dit (altijd)?”, is vaak een van de belangrijkste vragen waar iemand voor in therapie gaat. Iemand die een ernstige ziekte krijgt en mogelijk daarmee de dood in de ogen kijkt of iemand die al meerdere keren in zijn leven beroofd is, zal eerder met deze vraag geconfronteerd worden dan iemand die zijn hand breekt. Wanneer deze vraag zich in jouw leven aandient, kan het erg fijn zijn en je een hoop rust geven wanneer je daar antwoord op krijgt.

De verklaring ligt in het verleden

Wanneer het je bijvoorbeeld maar niet lukt om een baan te blijven houden, je iedere keer de 'verkeerde' partner tegenkomt of dat je van het ene ongeluk in het andere overgaat, ligt er eigenlijk altijd een verklaring ergens in het verleden: Een blokkade wat nog niet opgelost is en waar je in het hier en nu iedere keer mee geconfronteerd wordt, totdat het opgelost wordt. "Je oude ik (aannames, programma's, zelfsabotage en strategieën) zit je ik van het hier en nu in de weg". Regressie is dan bij uitstek een uitstekend middel om daar achter te komen en het te veranderen. De schuld die vaak bij de ander is gelegd (bv. "zij hebben mij dit aangedaan"), zal veranderen naar blijdschap over het feit dat je zelf kan aantrekken wat je wil in dit leven ipv dat je je altijd moet wapenen tegen zaken die je niet meer wil. Immers, jij bent het die controle heeft over je eigen leven en jouw reactie op de gebeurtenissen in je leven.

Zelfliefde, zelfvergeving en vergeving is de sleutel

Iemand die bijvoorbeeld al in zijn huidige leven meerdere keren overvallen is door criminelen en enkel en alleen hen de schuld geeft en de maatschappij ("die criminelen krijgen veel te lage straffen en daar moet ik voor boeten), ervaart in een vorig leven vaak zelf de rol als crimineel. Vanuit de ogen van de crimineel zal hij zijn eigen leven gade slaan en achter nieuwe inzichten komen. Zo kan hij dan op een diep niveau begrijpen dat deze criminelen niks hebben, geen liefde hebben gehad, veel pijn en verdriet hebben en jaloers zijn op mensen die dat wel allemaal hebben. Mogelijk ook dat hij ervaart dat hij zich helemaal niet verbonden voelde met wie hij beroofde en wat die persoon allemaal daarna moest doorstaan. Vaak is de les dan geleerd en snapt hij de criminelen die het iedere keer op hem hadden gemunt. Hij komt dan ook vaak op het punt van vergeving en zelfvergeving, en van naastenliefde en zelfliefde, wat ervoor zorgt dat de blokkade opgeheven wordt en hij die ervaring niet meer hoeft 'aan te trekken', omdat de les geleerd is. 

Wat er hier vaak na gebeurt, is dat er dan zoveel kwartjes tegelijk binnen te vallen, waardoor het lijkt alsof de schellen van de ogen zijn afgevallen en iemand 'herboren' is. Ze hervinden een enthousiasme in hoe het universum werkt en kijken volledig anders tegen zaken, ‘karma’ en zichzelf aan. Vaak is dit het startpunt voor iemand om volledig controle over zijn eigen leven te krijgen en uit alle slachtofferrollen te stappen, die hem daarvoor gevangen hielden.  

Worst case scenario

Wellicht zou regressie geen verandering meer kunnen aanbrengen in je situatie (wanneer je bijvoorbeeld uitbehandeld bent door de doktoren), maar wel verandering in de beleving van het hier en nu en waar je (uiteindelijk) naartoe gaat. Mensen die uitbehandeld zijn, ervaren vaak dat ze nog heel veel boosheid, pijn, verdriet en onbegrip kunnen 'opruimen', waardoor ze uit die draaicirkel komen en vrede in en om zich heen vinden. Het ervaren van een eerdere sterfervaring in een vorig leven en het daarna binnentreden en ervaren van 'de hemel' of het hiernamaals, en hoe het daar aan toe gaat, kan iemand zoveel rust geven, wat vrijwel geen enkele andere therapie hen kan bieden.