ANTWOORDEN VINDEN OP JE VRAGEN

Waarom is mij dit overkomen?, “Waarom heb ik dit?” of “Waarom gebeurt mij dit altijd?”, zijn vaak de belangrijkste vragen die iemand heeft wanneer die in therapie gaat. Iemand die een ernstige ziekte krijgt en mogelijk daarmee de dood in de ogen kijkt of iemand die al meerdere keren in zijn leven beroofd is, zal eerder met deze vraag geconfronteerd worden dan iemand die zijn hand breekt. Wanneer deze vraag zich in jouw leven blijft aandienen, kan het erg fijn zijn en je een hoop rust geven wanneer je daar een antwoord op krijgt.

De verklaring ligt in het verleden

Wanneer het je bijvoorbeeld maar niet lukt om een baan te blijven houden, je iedere keer de 'verkeerde' partner tegenkomt of dat je van het ene ongeluk in het andere overgaat, ligt er eigenlijk altijd een verklaring ergens in het verleden. Je hebt nog steeds last van een oude ervaring, iets wat ‘verkeerd’ ging, blokkeerde, en waar je in het hier en nu iedere keer mee geconfronteerd wordt, net zolang totdat het aangekeken en opgelost wordt. Regressietherapie is dan bij uitstek een uitstekend middel om erachter te komen wat er mis ging (als je het niet al precies wist) en kan je het dit keer veranderen, zodat het vóór je gaat werken.

Zelfliefde, zelfvergeving en vergeving is de sleutel

Vindt het antwoord op de vraag waarom jou dit continu overkomt.

Vindt het antwoord op de vraag waarom jou dit continu overkomt.

Ken je van die mensen waarbij je denkt? Hoe is het bv in godsnaam mogelijk dat die meerdere keren overvallen is? Je vindt het enorm sneu en je merkt wat al die overvallen gedaan hebben met die persoon, maar je vraagt je ook af waarom dat kan? De persoon weet zelf precies te vertellen wat de regering moet doen zodat het probleem nooit meer terugkeert. Die persoon die zegt, "Die criminelen krijgen veel te lage straffen en daar moet ik voor boeten”, ervaart in een vorig leven vaak zelf de rol als crimineel. Vanuit de ogen als crimineel zal hij zijn eigen criminele leven gade slaan en achter nieuwe inzichten komen. Zo kan hij dan op een diep niveau begrijpen dat criminelen niks hebben, geen liefde hebben gehad, veel pijn en verdriet hebben en jaloers zijn op mensen die dat wel allemaal hebben en dat ook willen. Desnoods afnemen onder bedreiging. Mogelijk ervaart hij dan ook dat hij zich helemaal niet verbonden voelde met wie hij beroofde en wat die persoon allemaal daarna moest doorstaan. Vaak begrijpt iemand dan dat hij zichzelf nog steeds liet boeten voor het zonder gevoel beroven van mensen. Wat je zaait zal je oogsten. Hij komt dan ook vaak op het punt van vergeving en zelfvergeving, en van naastenliefde en zelfliefde, wat ervoor zorgt dat de blokkade opgeheven wordt en hij die ervaring niet meer hoeft 'aan te trekken', omdat de les geleerd is. Zo diep helend kan het werken als je dieper en dieper de ervaring ingaat en deze van alle kanten bekijkt, zodat het op een gegeven moment losgelaten kan worden.

Wat er hier vaak na gebeurt, is dat er dan zoveel kwartjes tegelijk binnen te vallen, waardoor het lijkt alsof de schellen van de ogen zijn afgevallen en iemand 'herboren' is.Men hervindt vaak een enthousiasme in hoe het universum en hun persoonlijke leven werkt. Er wordt vanaf dat moment anders naar zaken als ‘karma’ gekeken. Vaak is dit het startpunt voor iemand om volledig controle over zijn eigen leven te krijgen.  

Worst case scenario

Wellicht zou regressie geen verandering meer kunnen aanbrengen in je situatie (wanneer je bijvoorbeeld uitbehandeld bent door de doktoren), maar wel verandering in de beleving van het hier en nu en waar je (uiteindelijk) naartoe gaat. Mensen die uitbehandeld zijn, ervaren vaak dat ze nog heel veel boosheid, pijn, verdriet en onbegrip kunnen 'opruimen', waardoor ze uit die draaicirkel komen en vrede in en om zich heen vinden. Het ervaren van een eerdere sterfervaring in een vorig leven en het daarna binnentreden en ervaren van 'de hemel' of het hiernamaals, en hoe het daar aan toe gaat, kan iemand zoveel rust geven, wat vrijwel geen enkele andere therapie hen kan bieden.