Waarom kom ik maar niet van die klacht af?

Voor sommige mensen is het bijna een levenstaak geworden om van hun klacht af te komen. Iedere keer komen de symptomen van het probleem terug of er blijft altijd een restje zitten. Het probleem heeft hen in hun zoektocht van therapie naar therapie gebracht. Vergeten wordt vaak dat deze zoektocht positief is geweest en hen langs heel veel aspecten van zichzelf heeft gevoerd. Maar aan elke zoektocht moet toch een keer een goed einde komen? 

Je verbinden met het tegenovergestelde van de klacht of probleem

Moeilijk gezegd verdwijnt het probleem pas als het volledig geneutraliseerd is, volledig 'gezuiverd' is, wanneer alle weerstand op alle lagen en vlakken weggenomen is of wanneer het voor je begint te werken ipv tegen je werkt. Of anders gezegd: wanneer je verbonden raakt met de andere kant van het probleem. En dat is vaak waar de restjes blijven zitten, waardoor er niet volledig geheeld is.

Beklim de berg van je klacht of probleem en ontdek de nieuwe jij

Beklim de berg van je klacht of probleem en ontdek de nieuwe jij

Immers, het onderbewuste is zo gewend geraakt aan 'ziek' zijn - of aan het probleem -, dat het onderbewuste zich niet meer kan verbinden met een 'gezond' leven. En die mindset is het allerbelangrijkste en komen in veel therapieën niet aan bod. Veel therapeuten en psychologen blijven zich focussen op de ziekte, waardoor er vrijwel altijd ‘restjes’ achter blijven die later weer gaan etteren. Kort gezegd komen ze niet verder dan de ziekte te behandelen met hoop op beter resultaat of dat de psyche of het lichaam ‘uit zichzelf’ het weer gaat doen of overnemen. Vaak zien we kleine verschuivingen omdat het echte geloof dat men weer gezond kan en mag zijn nog niet volledig aanwezig is.

 

Mentaal

Een klacht kan zich op mentaal vlak nestelen. Je moet hierbij denken aan gedachten die weerstand oproepen of die saboteren, zoals:”Het zal wel weer terug komen”. “Ik kom er toch nooit vanaf.” Of zelfs:”Wie ben ik zonder mijn klacht?”


Emotioneel

Vaak durven we of gaan we niet tot het diepste punt van onze emotie. De ziel doet er dan wat langer over om op dat punt te komen. Het neemt als het ware een aanloopje om de grote sprong te wagen of het werkt netjes de dichtstbijzijnde lagen af.

 


Lichamelijk

Soms blijven mensen op afstand van hun lichaam. Zo kan iemand die al heel lang last heeft van zijn been, het hebben over 'dat been', waarmee ze het op onbewust op afstand plaatsen. Het been hoort dan niet volledig bij het lichaam. Het volledig integreren van het been in het zijn zorgt er dan voor dat het been weer volledig deel uitmaakt van het lichaam en automatisch (zonder er actief mee bezig te zijn) zijn functie kan vervullen.

Bij veel mensen zit er in hun onderbewuste dat als er een lichamelijk probleem is, dat dit lichamelijk (of op een fysieke wijze) geheeld dient te worden. Vaak is het dan goed om hiervoor meer lichaamsgerichte therapie te doen of bv een orthomoleculaire therapie. Doordat het onderbewuste hierin gelooft, zal het helingsproces sneller op gang komen en zijn werk doen.


Spiritueel

Vaak blijven er ook restjes zitten op het gebied van het geloof "Ik geloof niet dat je weer volledig kan herstellen" of het jezelf gunnen "Ik mag niet volledig gezond zijn" of "Ik moet eerst nog boete doen". Wanneer dit niet hersteld is en op de automatische piloot gaat, blijft er altijd een open einde. Anders gezegd is de diep positieve boodschap die in de klacht lag nog niet volledig geïntegreerd.

Reïncarnatietherapie onderscheidt zich van andere therapieën, omdat het alles inzichtelijk kan maken wat met het probleem te maken heeft. Zo kan 'niet gezond mogen zijn', zijn oorsprong hebben in een ver verleden, waarin iemand op een bepaald punt in zijn/haar leven de beslissing nam om niet meer gezond te mogen zijn.