Een erectiestoornis(probleem) kan op heel veel vlakken doorwerken. Zo kan iemand met dit probleem bijvoorbeeld relaties uit de weg gaan en slecht over zichzelf of over zijn lichaam gaan denken. In de meeste gevallen kan bijvoorbeeld Viagra wonderen doen en in sommige gevallen niet. Het uiteindelijke gevolg kan zijn dat iemand een bepaald gedeelte van zijn leven probeert weg te drukken of dat er een hele lange weg van bezoeken aan artsen wordt afgelegd om inzicht in het probleem te krijgen en uiteindelijk de oplossing.

Wanneer er geen duidelijke medische aanwijzing is, kan regressietherapie iemand terugbrengen daar waar het probleem ontstaan is, om zodoende erachter te komen hoe het probleem ontstaan is en waar het is gaan zitten (emotioneel, lichamelijk, mentaal en spiritueel). Dit kan vaak al heel bevrijdend werken voor de persoon in kwestie.

Man van 28 met erectiestoornis had ‘afscheid’ genomen van ‘daaronder’

Een man van 28 met erectiestoornissen wilde weten waar dit probleem vandaan kwam. In zijn (huidige) leven kon hij wel mentaal en lichamelijk opgewonden raken, maar zijn penis werd niet opgewonden. Alsof hij er geen contact mee kon maken, er geen verbinding mee had en het iets slecht was. Op een of andere manier had hij het gevoel dat hij van 'daaronder' afscheid had genomen.

Het begon allemaal in een leven als slaaf…

Het begon allemaal in een leven als slaaf…

Het beste paard van stal

De man kwam in het leven van een slaaf terecht. Hij was de beste, meest gespierde en mannelijke slaaf van een eigenaar van een plantage in Amerika. Cru gezegd was hij het beste paard van stal. Hij moest de vrouwen bevruchten, zodat er kinderen uit voort zouden komen die later goed werk konden verrichten. Terwijl de vrouw in kwestie huilde en probeerde om geen contact te maken, moest hij proberen om zijn penis stijf te houden en een zaadlozing te krijgen. Dit was een terugkerend ritueel. In zijn onderbewuste nam de slaaf vlak voor zijn dood de beslissing om nooit meer seks te hebben, omdat hij zag wat voor ellende eruit voortkwam. Hij vervloekte zijn penis en nam afscheid van de verbinding met zijn penis.

Eerst luisteren naar mijn wensen en verdriet, dan pas seks

Een andere man kwam bij zijn vader uit tijdens het moment van zijn conceptie. Zijn moeder wilde graag kinderen, maar hij (zijn vader) was er nog niet klaar voor. Zijn moeder verleidde vader en manipuleerde vader tot het hebben van seks, terwijl vader op dat moment eigenlijk verdrietig was, omdat het niet zo goed ging op zijn werk en zijn moeder erg ziek was. Uiteindelijk heeft hij toegegeven en kreeg hij onderbewust een afkeer van seks hebben, omdat het met verdriet gekoppeld was. Hij deed het voor haar, maar niks voelde echt, alsof hij van buitenaf naar zichzelf keek. Op het dieptepunt van zijn leven had hij seks gehad en daarmee zijn eigen grenzen overschreden. De cliënt kreeg onderbewust van zijn vader mee dat seks verdriet en zichzelf weggeven (geen grenzen meer hebben) was. Cliënt begreep dat het voor hem (en vader) belangrijk was dat hij zich eerst echt gezien en gehoord wilde voelen door een partner, voordat hij plezier aan seks kon beleven. Hij besefte dat het in de allereerste plaats belangrijk voor hem was dat hij zich eerlijk zou durven te openen over wat hij van binnen voelt en dat hij ten alle tijden eerst naar zijn gevoel en lichaam zou luisteren. In zijn beleving sprak vader zijn diepste zielenroerselen uit, over wat hij miste op dat moment en moeder sprak uit dat ze zo gek van vader op dat moment was, dat zij zichzelf niet meer kon beheersen en zo haar liefde voor hem wilde laten zien. Ze omhelsden elkaar en client moest een traantje wegpinken bij het feit dat zijn ouders ontzettend veel van elkaar hielden, maar dat ze niet zo goed waren in hun gevoelens uit te drukken.