Angst voor vuur/brand

Angst voor vuur komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen

De brandstapel

Dit komt doordat vrouwen in vroegere tijden geregeld op de brandstapel belandden. Dit zit in de genen en anders gezegd in de ziel. Wanneer iemand incarneert als vrouw en een angst heeft voor vuur, dan zit er vaak een leven onder, waarin iemand heks was en op de brandstapel beland is. De reden hiervoor is vaak dat vrouwen in deze tijd zich weer vrijmaken om oude kennis (zoals kruidengeneeskunde, healing met handen, etc.) weer op te pakken en zich steeds vrijer voelen om datgene te doen wat zij graag willen. Tijd dus om de onderliggende angst te helen. Om dit te bereiken komen zij vaak momenten in hun leven tegen en gaan zij vaak door momenten heen, waarop het lijkt alsof iedere keer wanneer zij voor zichzelf willen uitkomen en opkomen dat er een angst naar voren komt dat dit weleens fataal kan aflopen.

Houten huizen en kaarsen

Wellicht weet je dat de meeste huizen van hout waren en dat men kaarsen of olielampen gebruikten. Tel daarbij op dat men ook wat meer dronk en je kan je voorstellen dat zo nu en dan weleens een huis vlam vatte en dit snel oversloeg naar de naastgelegen huizen. Het trauma wat dit kan veroorzaken kan soms eeuwen later nog gevoeld worden.

Vlammenzee

Ook werd er vaak gebruikt gemaakt van vuur tijdens oorlogen. Op land en op schepen. Ook de afdruk hierna kan iemand eeuwen later nog met zich meedragen.

Achtervolging met fakkels

De gedachte aan vuur kan ook bij iemand iets triggeren dat zij ‘erbij’ zijn of op de hielen worden gezeten. Bij het zien van het vuur, registreerde het onderbewustzijn dat het daarna niet lang meer heeft geleefd.