Daniël in de Leeuwenkuil | Neville Goddard

Uw God, die u voortdurend dient; hij zal u verlossen. —Daniël 6:16.

Het verhaal van Daniël is het verhaal van elke man. Het is opgetekend dat Daniël, terwijl hij opgesloten zat in de leeuwenkuil, de hongerige beesten de rug toekeerde; en met zijn blik gericht op het licht dat van boven kwam, bad hij tot de enige echte God. De leeuwen die met opzet uitgehongerd waren voor het feest, bleven machteloos om de profeet pijn te doen. Daniëls geloof in God was zo groot dat het uiteindelijk zijn vrijheid en zijn benoeming tot een hoog ambt in de regering van zijn land tot gevolg had. Dit verhaal is voor jou geschreven om je te onderwijzen in de kunst om jezelf te bevrijden van elk probleem of elke gevangenis in de wereld. De meesten van ons die ons in de leeuwenkuil zouden bevinden, zouden zich alleen met de leeuwen bezighouden, we zouden aan geen ander probleem in de hele wijde wereld denken dan aan dat van leeuwen; toch wordt ons verteld dat Daniël hen de rug toekeerde en naar het licht keek dat God was. Als we het voorbeeld van Daniël zouden kunnen volgen terwijl we bedreigd worden met een grote ramp zoals leeuwen, armoede of ziekte, als we, net als Daniël, onze aandacht zouden kunnen verleggen naar het licht dat God is, dan zouden onze oplossingen even eenvoudig zijn.

Als je bijvoorbeeld gevangen zou zitten, zou niemand je hoeven te vertellen dat je naar vrijheid zou moeten verlangen. Vrijheid, of liever het verlangen om vrij te zijn, zou automatisch zijn. Hetzelfde zou het geval zijn als u zich ziek of in de schulden zou bevinden of in een andere hachelijke situatie zou verkeren. Leeuwen vertegenwoordigen schijnbaar onoplosbare situaties van bedreigende aard. Elk probleem produceert automatisch zijn oplossing in de vorm van een verlangen om vrij te zijn van het probleem. Keer daarom uw probleem de rug toe en richt uw aandacht op de gewenste oplossing door u al te voelen dat u bent wat u wenst. Blijf in dit geloof en je zult merken dat je gevangenismuur zal verdwijnen als je begint uit te drukken wat je bewust bent geworden. Ik heb mensen, schijnbaar hopeloos in de schulden, dit principe zien toepassen en in een zeer korte tijd werden schulden die enorm waren weggewerkt. Ik heb ook gezien dat degenen die artsen hadden opgegeven als ongeneeslijk dit principe toepasten en in een ongelooflijk korte tijd hun zogenaamde ongeneeslijke ziekte verdwenen en geen littekens achterlieten. Beschouw uw verlangens als de gesproken woorden van God en elk woord van profetie van datgene waartoe u in staat bent. Twijfel niet of je het waard of onwaardig bent om deze verlangens te realiseren. Accepteer ze zoals ze naar je toe komen. Dank voor hen alsof het geschenken zijn. Voel je blij en dankbaar voor het ontvangen van zulke prachtige geschenken. Ga dan in alle rust je gang. Zo'n simpele aanvaarding van je verlangens is als het werpen van vruchtbaar zaad in een altijd voorbereide grond. Wanneer je je verlangen als een zaadje in het bewustzijn laat vallen, ervan overtuigd dat het in zijn volle potentieel zal verschijnen, heb je alles gedaan wat er van je verwacht wordt. Bezorgd of bezorgd zijn over de manier waarop ze zich ontvouwen, houdt in dat je deze vruchtbare zaden in een mentale greep houdt en daarom voorkomt dat ze echt rijpen tot volledige oogst.

Wees niet bezorgd of bezorgd over de resultaten. Resultaten zullen net zo zeker volgen als de dag op de nacht volgt. Heb vertrouwen in deze aanplant totdat het bewijs voor u duidelijk is dat het zo is. Uw vertrouwen in deze procedure zal grote beloningen opleveren. Je wacht maar een korte tijd in het bewustzijn van het gewenste ding; dan plotseling, en wanneer je het het minst verwacht, wordt het gevoelde ding je uitdrukking. Het leven kent geen aanzien des persoons en vernietigt niets; het blijft datgene in leven houden waarvan de mens zich bewust is te zijn. Dingen zullen alleen verdwijnen als de mens zijn bewustzijn verandert. Ontken het als je wilt, het blijft een feit dat bewustzijn de enige realiteit en dingen is, maar spiegel datgene waarvan je je bewust bent te zijn. De hemelse staat die je zoekt, zal alleen in bewustzijn worden gevonden, want het Koninkrijk der Hemelen is binnenin jou. Je bewustzijn is de enige levende werkelijkheid, het eeuwige hoofd van de schepping. Dat waarvan je je bewust bent dat het is, is het tijdelijke lichaam dat je draagt. Je aandacht afleiden van dat waarvan je je bewust bent dat het is, is dat lichaam onthoofden; maar net zoals een kip of slang een tijdje blijft springen en kloppen nadat zijn kop is verwijderd, zo lijken ook eigenschappen en omstandigheden een tijdje te leven nadat je aandacht van ze is weggenomen. De mens, die deze wet van bewustzijn niet kent, denkt voortdurend na over zijn vroegere gebruikelijke omstandigheden en plaatst, door er aandacht aan te schenken, op deze dode lichamen het eeuwige hoofd van de schepping; daardoor reanimeert hij ze en wekt ze opnieuw op. Je moet deze dode lichamen met rust laten en de doden de doden laten begraven. De mens, die zijn hand aan de ploeg heeft geslagen (dat wil zeggen, nadat hij het bewustzijn van de gewenste kwaliteit heeft aangenomen), kan door terug te kijken alleen zijn geschiktheid voor het Koninkrijk der Hemelen verslaan. Zoals de wil van de hemel altijd op aarde wordt gedaan, ben je vandaag in de hemel die je in jezelf hebt gevestigd, want hier op deze aarde openbaart je hemel zich. Het Koninkrijk der Hemelen is echt nabij. Nu is de geaccepteerde tijd. Dus creëer een nieuwe hemel, ga een nieuwe bewustzijnsstaat binnen en een nieuwe aarde zal verschijnen.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

Neville Goddard Lezing: "Het kostbaarste geschenk"

Volgende
Volgende

Techniek van het vergroten van het licht | Robert A Russell