Esau en Jacob

Esau en Jacob

Neville 13-11-1959

Zoals ik afgelopen dinsdag heb beloofd, wil ik je nu mijn persoonlijke techniek geven [die ik gebruik] wanneer ik voor mezelf of voor anderen bid, maar ten behoeve van degenen die hier voor het eerst zijn, wil ik zeggen dat we hier geloven dat verbeelding de werkelijkheid creëert. En omdat alleen God de werkelijkheid schept, zijn jouw verbeelding en mijn verbeelding één met de hoogste macht die mensen God noemen.

Om u over mijn techniek te vertellen, moet ik teruggaan en u de redenen geven. Ik ga terug naar mijn persoonlijke ervaringen en verbind ze met de Bijbel. Het spreekt over de geboorte van een kind in Genesis 25, het kind van Isaac en Rebecca. Rebecca, die na twintig jaar onvruchtbaarheid zwanger wilde worden, bad tot de Heer en de Heer reageerde op haar gebed, en ze voelde deze vreemde strijd in zich gaande zijn en ze vroeg zich af waarom, en de Heer zei: 'Twee naties zijn in je schoot , en twee volken, uit u geboren, zullen verdeeld worden; de een zal sterker zijn dan de ander; de oudste zal de jongere dienen. " En toen op het moment van de bevalling kwam eerst een rood, harig wezen, en toen kwam er nog een wiens hand de hiel van de eerste vasthield en hij had een gladde huid en was haarloos.

De eerste heette Esau en de tweede heette Jacob. Nu is het verhaal: "Breng me Jacob!" Als je het je herinnert, nam Jacob Esau's eerstgeboorterecht en daarna zijn zegen, en Esau zei tegen zijn vader, Isaac: "Heb je geen zegen voor mij?" En zijn vader Izak zei: 'Je zult van het zwaard leven; je zult je broer dienen, maar als je losbreekt, moet je zijn juk om je nek breken. " Dat was de enige zegen die hij aan zijn eerstgeboren zoon kon geven, want hij had het allemaal aan Jacob gegeven, wat 'de verdringer' betekent. Het heeft geen zin als je het letterlijk opvat. Het heeft niets te maken met personen die Rebecca of Esau of Jacob worden genoemd. Het is allemaal in jou dat dit drama zich ontvouwt.

Ik was zeven jaar oud toen het mij overkwam, en ik vond mezelf een oneindige stormachtige oceaan. Ik was de oceaan, en toch was ik Neville. Het leek me geen zorgen te maken over wat het met Marcel deed en het wierp Marcel als een golf heen en weer en Marcel was bijna doodsbang. De oceaan kon het niet schelen, maar ik, Neville, was ook de oceaan.

Dit gebeurde eens per maand van mijn zevende tot twaalfde jaar, en ik kon zien aan het vreemde gevoel van verwachting dat ik gedurende de dag voelde wanneer het zou gebeuren. Ik was bang om te gaan slapen, want toen ik begon te slapen, werd ik één met deze onmetelijkheid, en het was allemaal deze grote oceaan, en toen vond er een scheiding plaats tussen de oceaan en zijn golf, maar ik was nog steeds de oceaan. Maand na maand vond deze verdeling plaats tot mijn twaalfde jaar. Toen verdween het.

Toen ik eenentwintig was, keerde het terug met een andere sleutel. Op een avond dacht ik aan Samadhi en terwijl ik dit boek over het leven van Boeddha (Het Licht van Azië) las. Ik raakte in een onvrijwillige trance. Toen ik wakker werd, was de zon op en had ik tien uur niet bewogen, maar gedurende die pauze werd ik oneindig vloeibaar licht. Ik was toen niet verdeeld; er was niets dan licht. Ik was de Ene Werkelijkheid en ik was Oneindig Licht. Dat was de tweede ervaring.

Toen kwamen anderen van een secundaire staat van deze divisie. Ik werd met een bepaalde intensiteit uit mijn lichaam geprojecteerd. Ik werd me voor het eerst bewust van deze verdeeldheid en dat ik meer was dan alleen dit wezen van vlees en bloed. Ik was buiten, en deze werkelijkheid was in de kamer en keek naar dit lichaam op het bed. Toen wenste ik terug in het lichaam te komen, als een eenheid te integreren, en het bewust te doen. Ik deed het, en toen versterkte ik met een opzettelijk bewuste intentie deze kracht en voelde ik mezelf weer weggaan.

Ik wenste de kamer binnen te komen en maakte een soort lus. Een wolkenformatie was boven het hoofd, maar alles was in detail. Ik kon door de breuken in de wolk heen het gezicht zien dat ik elke dag in de spiegel zie - mijn gezicht. Ik probeerde door de muur te gaan en dat lukte niet, en toen maakte ik een grote sprong tegen de muur en stootte mezelf weer in het lichaam.

De mens denkt dat als hij in de spiegel kijkt, dat alles is wat hij is. Verbrand hem en hij is weg! Het is helemaal niet zo. De man die uit de baarmoeder verschijnt, is deze afbeelding van de tweeling die ter wereld komt. Elk kind dat uit een vrouw komt, is Esau. Je mag dan naar normale maatstaven vrij haarloos zijn, maar je bent nog steeds Esau. Hij verandert zijn naam van Esau in Edom, wat 'roodheid' of 'rood bloed' betekent. Dit wezen komt altijd eerst in de wereld, en na hem komt er een om hem te vervangen en dat is Jacob. Je ziet Jacob niet. Hij is verborgen. Dus er stond dat hij geen haar had. Hij woonde in een tent. Die tent was Esau.

Dan komt de scheiding, want God en alleen God brengt die scheiding teweeg en God is die oneindige oceaan die dit wezen zal nemen en hem keer op keer zal gooien om deze scheiding tot stand te brengen. Er is iets in de mens dat deze scheiding teweegbrengt en Jacob van Ezau scheidt. 'Heeft u geen zegen voor mij, vader? Je vroeg me om je wildbraad te brengen en nu ontdek ik dat mijn broer je bedrogen heeft. " Hij wordt beslist wel "de verdringer" genoemd. "Hij nam mijn eerstgeboorterecht en daarna mijn zegen, maar vader, u hebt zeker nog een zegen voor mij over." Dit is het: “Je zult leven van het zwaard; je zult je broer dienen, maar als je losbreekt, moet je zijn juk om je nek breken. "

Er is iets in dit lichaam dat zich kan losmaken van deze macht, en dan sterft het. Dat is alles wat Esau kan doen. Dus dit kleed - het lichaam - staat onder bevel om Jacob te gehoorzamen. Jacob is een en al verbeelding. Er is een wezen in de mens dat dit kleed verdeelt dat door dwang beweegt, en wanneer hij losbreekt, is er geen Ezau.

Jesaja 49: "Hij die mij vanaf de baarmoeder heeft gesmeed, heeft mij gevormd om Jakob weer bij hem te brengen." Alles wat hij wil is Jacob. Hij wil in ieder wezen een Centrum van Verbeelding ontwaken en dat Centrum wordt Jacob genoemd, de kleine. "Hoe zal hij staan, want hij is zo klein?" Ik maak hem doodsbang, maar ik doe het om hem levend te maken, en een centrum dat kan creëren. In de latere evangeliën wordt het Jezus genoemd, de Allerhoogste die de wereld regeert.

​Nu, door deze ervaringen zag ik de Bijbel anders. Ik zou het Boek lezen en het anders zien. Ik heb maar één echte pak slaag gehad in mijn leven en dat was door een man die zes maanden later zijn hersens uitblies. Hij vroeg me naar een Bijbelgedeelte. "Wat zegt het?" Ik zei: "Neem je bed op en loop." Hij zei: 'Breng me het boek! Ik zei: "Mijn broer heeft het." We waren met negen en we hadden geen negen bijbels; mijn broer Cecil had het en ik kon het niet krijgen. Deze leraar haalde een stok tevoorschijn, een lang soepel ding, en toen moest ik over een bank gaan en toen nam hij gewoon op mijn lichaam wat nodig was om een ​​seksuele uitdrukking in hem te laten exploderen.

Toen stopte hij, en ik bloedde. Zes maanden later schoot hij zichzelf neer. Het was allemaal vanwege die passage in de Bijbel dat hij me sloeg. Maar misschien maakte dat deel uit van het patroon toen ik, volgens zijn norm, verkeerd citeerde, want zijn versie zei: "neem je bank op" en de mijne zei "bed". Maar het betekent alleen dat waarop men rustte. Het was maar een deel van het patroon, dus ik werd heen en weer geslingerd door die oceaan. Maar het scheen er niets om te geven dat het weggooide. Maar toch, hoewel het bang was, wist het dat het niet kon ophouden te bestaan, en dus maakte het deel uit van een plan om het te scheiden, zodat het een centrum voor creatie kon worden. Dus ik zag de Bijbel anders.

Wat is de techniek? In mijn 21ste jaar toen ik mediteerde, werd ik geïdentificeerd met de gelukzaligheid die ik beschouwde als een zee van gouden vloeibaar licht. Toen begreep ik het. Absorptie! Dat was het geheim. Als ik me volledig identificeerde met een staat - en het noemde - in de mate waarin ik werd opgenomen - werkte het. Wat werd er opgenomen? Niet het kledingstuk - Esau. Het was Jacob, die zich helemaal inbeeldt. Jacob moest van Esau gescheiden worden. “Twee naties zijn in uw schoot, en twee volken, uit u geboren, zullen verdeeld worden; de een zal sterker zijn dan de ander; de oudste zal de jongere dienen."

​Ik ontdekte dat het ding dat hiervan gescheiden was en dat ik waste en voedde, mijn verbeelding was. En toen ontdekte ik dat ik mijn verbeelding overal in de ruimte kon neerzetten. Ik stopte het in mijn eigen neefje en toen mijn zus naar haar zoon keek, die op het punt stond te vertrekken, zag ze niet zijn gezicht, maar het mijne. Want ik legde Esau neer en werd Jacob, en werd Billie, en ik besloot door mijn zus gezien te worden, en mijn zus zag niet haar zoon op het bed liggen, maar haar broer Neville. Die avond schreef ze me dat ze mijn gezicht had gezien en niet dat van Billie.

Toen ik naar Barbados wilde gaan en geen cent had, sliep ik in mijn verbeelding in Barbados en zag de wereld vanuit Barbados, en ik ging daarheen door de inspanningen van mijn familie, die dacht dat ze de reis begonnen waren. Toen ik mezelf identificeerde met een staat, reageerden anderen. Ze bewogen zich als automaten. En toen vroeg ik me af of ik het moest doen, en toen ging ik terug naar die passage in Genesis: "Je zult je broer dienen." En elke man in de wereld die u zult dienen. En dan voel je je er goed bij.

Deze verbeeldde zich en elk wezen in de wereld dient hem. U hoeft niemand ter wereld te vragen om u te helpen, wat 'zij' ook zeggen. Esau kan alleen leven zolang u uw juk om zijn nek draagt; en wanneer hij dat juk van zijn nek breekt, sterft Esau. Toch bestendigt hij zichzelf voortdurend voordat hij sterft, zodat Jacob zijn juk om een ​​andere nek kan leggen. En Jacob wordt in het Nieuwe Testament Jezus Christus genoemd.

Hier is een oefening die ik erg nuttig vond. Thuis, waar ik weet hoe elk deel van een bepaalde kamer eruitziet, zit ik in een stoel met uitzicht op een muur, en met mijn ogen dicht 'kijk' ik vooruit en zie niet de muur die voor me is, maar de een die achter me is. Ik zie die muur in mijn geestesoog en hij staat nu voor me. Dan heeft de kamer zichzelf omgedraaid, of ik heb mezelf omgekeerd. Door de hele Bijbel heen is er deze toon van omkeerbaarheid. Ik ontdekte toen ik het las dat het dit betekent. Dus ik zie wat er achter me is alsof het voor me is.

Hier is nog een oefening. Ik zat fysiek in mijn woonkamer in New York City en nam aan dat ik eigenlijk op straat voor mijn flatgebouw stond, en als ik daar op straat stond, zag ik details op de tent van het gebouw. Fysiek bevond ik me in mijn woonkamer op de zestiende verdieping, maar in mijn verbeelding was ik op straat en zag ik het. Dan, nog steeds in verbeelding, liep ik terug het gebouw in, kwam naar boven en ging zitten waar Esau was. En de volgende keer dat ik echt naar buiten ging en Esau meenam, toen ik de straat bereikte en naar de feesttent keek, zag ik erop wat ik de laatste keer dat ik er fysiek naar keek niet had opgemerkt.

Gelukkig voor mij toen dit begon te verschijnen toen ik zeven was, waren er geen psychoanalytici op het kleine eiland Barbados, en als dat wel zo was geweest, had mijn vader ze niet kunnen betalen. Ze zouden niet hebben geweten wat er met me gebeurde. Gelukkig voor het werk dat ik moest doen, werd ik daar geboren op dit kleine eiland dat geen belang had in de wereld - en geen psychoanalytici! Niemand kon dus verstoren wat mijn Vader deed om deze scheiding tot stand te brengen.

Het duurde vijf jaar, van zeven tot twaalf, en toen werd ik verscheurd, maar ik haalde dat wezen er pas uit toen ik eenentwintig was en het anders zag. We waren niet met twee, maar ik was "Het", en ik kon zeggen "Ik en mijn vader ..." maar in het begin kon ik het alleen maar een stormachtige oceaan noemen. Ik was "het" en ik was ook Neville. Toen ik eenentwintig was, zag ik het en raakte erin verdiept - of anders was er geen Neville.

​Er kwam deze scheiding op verschillende niveaus om te laten zien hoe je kunt bidden. Je kunt alles in deze wereld zijn. Ik nam een ​​stuk hout, of een bloem, of een dier en probeerde mezelf te voelen zoals het was, en eindelijk kon ik voelen hoe het zou zijn om een ​​glas water te zijn. Want alles komt voort uit Divine Imagining, en ik ben "Het", dus dan ben ik alles. Er is niets anders dan goddelijke verbeelding, en "het" en menselijke verbeelding zijn één.

Laten we nu terugkomen op de praktische kant in dollars en centen. Een goede vriend van mij hier kreeg een brief van een andere vriend die professor is en die ik erg bewonder, maar professoren zijn zo pedant. Ze zijn zo gevuld met weten en met gegevens die al achterhaald zijn met het oog op de huidige bevindingen, dat ze eigenlijk, je zou kunnen zeggen, vol onwetendheid zijn! De mens ontwikkelt zich zo snel dat je leert van boeken waarvan bekend is dat ze onnauwkeurig en verkeerd zijn. Je neemt niet-herziene boeken en legt dingen uit je hoofd en je behaalt je diploma aan een universiteit.

Deze professor (Raynor Johnson ???) schreef mijn vriend over de titel van mijn boek, Your Faith Is Your Fortune. Hij schreef: 'Wil je dat ik commentaar geef? Ik neem aan dat hij de uitspraak 'Your face is your fortune' heeft aangenomen en gewoon het ene woord heeft veranderd. " Hij las het boek niet, maar er staat in het boek Spreuken: "Wie antwoordt voordat hij het hoort, is schaamte en dwaasheid voor hem." Durfde je antwoord te geven voordat je de vraag hoorde? En toch ben je niet alleen professor, maar ook de meester van een hogeschool aan de universiteit.

Deze professor komt naar ons land en ik zal je aanraden om naar hem te gaan luisteren. Hij keurt de woorden "geloof" en "fortuin" volledig af, maar zijn motief om hier te komen is nog steeds om terug te nemen naar zijn eigen land - geld! Er is geen andere reden voor zijn komst, want hij komt van een afdeling die al verouderde boeken gebruikt, dus wat kan hij ons geven? Dus zei ik tegen mijn vriend: "Hij heeft, zoals zoveel wijze mensen, mechanische talenten, en iedereen kan uit het geïnspireerde werk van mystici putten en veel boeken schrijven en er geld voor inzamelen." Hij komt hier alleen om wat geld te verdienen.

Maar ik spreek niet over een boek, maar over het boek - de Bijbel. Ik heb al deze ervaringen meegemaakt en ik weet dat het geheim identificatie met het ideaal is, wat het ook is. Als je geld wilt, wat is daar dan mis mee? Degene die hier komt, zal de cheque niet weigeren wanneer deze hem wordt aangeboden! Wie houdt wie voor de gek in deze wereld? Maar er wordt u gezegd: "Dank u, Vader, dat u deze dingen voor wijzen en vromen hebt verborgen en ze aan baby's hebt geopenbaard." Houd dus gezelschap met de baby's en mijd de zogenaamde wijze en heilige mensen.

Wanneer deze verdeeldheid in jou plaatsvindt, is dat God, en heb je de hulp van niemand nodig. Want alles kwam over Jacob, en alleen het zwaard werd aan Esau gegeven. Dus deze Esau (het lichaam) neemt voedsel op in zijn maag en het moet in botten en bloed worden omgezet. Het is een stormachtig proces. En precies op het moment dat hij losbreekt van het juk dat Jacob om zijn nek heeft gelegd, is Esau dood. Het maakt niet uit, want de onsterfelijke jij bent Jacob en je kunt niet ophouden te zijn. Laat niemand je vertellen dat geld of iets anders verkeerd is als Jacob zijn talent daarvoor wil gebruiken. Elke Esau moet Jacob dienen. Als je Jacob vindt en je woont in de staat en raakt er volledig in opgegaan, dan moeten alle Esaus je dienen om die staat te vervullen, en geen enkele macht ter wereld kan het stoppen. Lees het aandachtig. "Je zult van het zwaard leven, en je zult je broer dienen."

​​Esau moest met de Kanaäniet trouwen, en het woord betekent 'dat wat vernederen', maar met wie trouwde Jacob - dat wat uit Laban kwam - het ideaal van de wereld. De "kledingstukken" trouwen met de Kanaäniet. Als mijn oude leraar, Ab, hier was, zou hij je doodsbang maken. Hij zei altijd: "Als iemand voor je staat en je vindt hem zo belangrijk, kleed hem dan uit en laat hem de normale functies van het leven uitvoeren - en je zult hem de rug toekeren." Jacob beveelt de wereld en Jacob is verbeelding. Niemand heeft Jacob ooit gezien omdat hij net als zijn vader is, volkomen onzichtbaar, en dan kom je op het punt waarop je je eigen onzichtbaarheid ontdekt.

JW Dunne, wiens boeken je bekend zijn, vraagt: "Hoe kun je iets zien dat geen randen heeft?" Hij vroeg de engel die aan hem verscheen: "Waarom kunnen ze de schaduw die God over de wereld werpt niet zien?" En de engel antwoordde: "Omdat het geen randen heeft." Hij dacht dat dat juist was, want het is onmogelijk om een ​​"dit" te zien zonder een "niet dit" om een ​​vergelijking te maken. Maar dat is niet waar, want als de mens Jacob ontdekt, heeft hij geen randen, maar hij is reëler dan alle Esaus van de wereld. Hij is alles en altijd alle dingen.

Hier is een verklaring van Aldous Huxley over DH Lawrence. 'Hij was een vreemde man, maar hij leek te weten waar hij het over had. Hij wist wat het was om een ​​koe of een madeliefje te zijn. Hij kende de emoties van zijn favoriete koe, en hij wist hoe het was om een ​​madeliefje te zijn. Hij wist wat het was om de maan te zijn! " Huxley begreep het niet; hij had mechanische talenten en hij kon deze dingen beschrijven zoals ze hem werden beschreven door DH Lawrence.

Er gebeurt iets in jou en God doet het, want de diepte van je wezen is God, en wanneer dit is gebeurd, wordt Jacob gescheiden van Esau. Alles wordt aan Jacob gegeven, en "de scepter zal nooit uit zijn hand vallen".

​Dus ik heb je mijn techniek bij het bidden gegeven. Ik neem de verantwoordelijkheid niet op me om iets zo te maken, nadat ik mezelf heb geïdentificeerd met de staat die ik verlang, laat ik het zo zijn. Het kan een dag, een week of een maand duren, en soms hoor ik er nooit iets van, maar ik weet dat het uit moet komen, want mijn woord kan niet ledig tot mij terugkeren. Ik zie wat ik wil zien, en dan laat ik het waar zijn. Ik steek geen vinger op om het waar te maken, want hoe kan ik erover praten als het al zo is? Telkens wanneer je jezelf hebt voorgesteld zoals je wilt zijn en je de opwinding ervan hebt gevoeld, is dat het bevel van Jacob en moet de uiterlijke mens door al deze toestanden bewegen om het te vervullen.

De grootste visioenen ter wereld staan ​​in de Bijbel. Laat deze of gene hun kleine opmerkingen over de woorden "Geloof" of "Fortuin" rechtvaardigen. De daad van geloof is de kracht van God die in de mens werkt om de weg van de mens in nood te rechtvaardigen.

Dus ik ga in mijn stoel zitten en ik zie voor me wat niet fysiek voor me is, en dan word ik omgedraaid. Dit bovenkleed - Neville - werd door alle passen van zeven tot eenentwintig, en toen kwam deze vervulling van 21 juli van dit jaar (de geboorte van de Babe uit mijn eigen wezen) en ik zag de volledige scheiding daarvan kleintje genaamd Jezus Christus vanuit dat wat Esau is. Uit Esau kwam Jakob, en uit Maria kwam Jezus Christus, en beiden komen voort uit een scheiding of een verscheuring. Het heeft niets met dogma's te maken. Wil je dat het zo is? Wel, noem maar op, identificeer uzelf ermee; ga er helemaal mee op.

De uiterlijke mens kan het niet, dus de innerlijke mens heeft het gedaan, want hij heeft geboden dat "gij uw broeder zult dienen". Dit harige kledingstuk komt eerst en dan komt degene die je niet kunt zien, en dat is Jacob. Dus wie je ook bent, dit is het plan van God om zonen wakker te maken. Deze uiterlijke wereld lijkt eerst te komen, maar het komt om God wakker te maken die haar heeft geschapen. Wanneer hij zichzelf individualiseert, ​wat hij het meest wil is Jacob. De hele fysieke wereld is voltooid, en er wordt ons verteld dat het nu smelt in straling, en als het juk van Esau's nek wordt weggenomen, is hij dood.

Laat niemand je vertellen dat je een kleine worm bent. Je bent hier omdat er dat kind van God is dat gescheiden moet worden van de uiterlijke vorm waaraan je wordt herkend als je op straat loopt. Gebruik deze kracht voor iedereen in de wereld en wens hen niet alleen het beste, maar identificeer uzelf ook met uw wens voor hen. Dan is het klaar en hoef je geen vinger op te steken om het zo te maken, je laat het zo zijn. Ze zullen zich aanpassen aan wat je hebt gedaan. Het maakt niet uit wie ze zijn, of het nu eenvoudige mensen zijn of dat ze graden hebben: deze graden worden door Esau aan Esau gegeven, en je houdt je alleen bezig met Jacob. Jesaja 49: "Hij die mij vanaf de baarmoeder gevormd heeft om zijn dienstknecht te zijn en om Jakob weer bij hem te brengen." Daar in uw Bijbel leest u het. 'Hoe kun je hem vinden? Hij is zo klein. Hoe kan Jacob staan? "

Hij zal goed staan! Hoe klein hij is, weet ik, want de oneindige oceaan wierp me op zijn rug en ik weet dat het niet kon schelen. Het deed het met een doel; Ik werd over zijn oneindigheid heen geslingerd. Ik was bang om te gaan slapen toen ik de nadering van deze nachten voelde, en toen ik mijn ogen sloot vond deze scheiding plaats. Hij trok me uit zichzelf. Dat was de grote oceaan van het leven. Als je dit begrijpt, weet je wat de zondvloed betekent en wat de ware betekenis is van het verhaal van de ark.

​Dus als ik je vanavond in wezen mijn techniek zou kunnen geven, dan is het dit: ik zit stil in een stoel; Ik ga niet liggen, want die houding wordt geassocieerd met slaap. Ik zit in een stoel en ik verbeeld me en raak in beslag en identificeer me met wat een ander van me vraagt ​​alsof het al gerealiseerd is. Voor mij is het dan echt en ze staan ​​voor me en vertellen me het opwindende nieuws dat ze hun droom hebben gerealiseerd. Als ze fysiek in tranen waren, zou het geen verschil maken, want dat is alleen Esau en ik weet dat hij iets moet doormaken om Jacob te brengen; Ik ben niet geïnteresseerd. Esau moet Jacob dienen.

Als ze me de volgende dag bellen en me het meest vreselijke verhaal vertellen, maakt het niet uit, want ze begonnen toen Jacob het bevel gaf, en alle zegeningen van het universum werden aan Jacob gegeven en iedereen moet hem dienen. Als ze me bellen om te zeggen dat ze zijn ontslagen, zeg ik: "Goed!" Toen ze waren ontslagen, werden ze de vervulling van wat ik voor ze had gehoord, en ze zullen ontdekken dat dit het keerpunt was om ze te brengen naar wat ze wilden. Daarna vergeten ze misschien hoe het gebeurde, maar vergeet niet dat het Jacob was die het bevel gaf. Noem hem nu bij een nieuwe naam en noem hem Christus Jezus.

Lees de genealogie en je zult zien: Esau kwam eerst, daarna Jacob; Johannes kwam eerst en daarna Jezus. Ze kwamen allebei op een wonderbaarlijke manier. De vrouw van Isaac was twintig jaar onvruchtbaar, en toen bad hij. Jezus werd geboren uit een maagd; het heeft niets te maken met een man of een vrouw. Ik ben elk personage in de Bijbel en dit zijn slechts denkbeeldige activiteiten, en dit was een denkbeeldige activiteit die uit zichzelf zou kunnen halen wat ze wilde.

Iedereen die van beneden komt (door fysieke geboorte) moet eerst komen, en dat is Esau, en hij zal uit elkaar worden gescheurd, zodat hij gescheiden wordt en dan wordt het Kind geboren, en dan is er geen limiet aan de doorschijnendheid of expansie. Van de zoon van God.

Laten we de stilte ingaan.

Vragen die gesteld werden aan Neville Goddard

VRAAG: Wil je meer uitleggen over het zien van een ander deel van de kamer?

ANTWOORD: Oefen op twee locaties. Dit is het verscheuren van Jacob van Esau. Ga in een kamer van je huis zitten en bekijk een andere kamer, en kijk wat je zou zien als je fysiek daar was, en je scheurt jezelf uit elkaar. Wandel niet volledig geïntegreerd, als wezen dat slechts een kleed van vlees is: dat is Esau. Want de mens is alles verbeelding en hij is altijd waar hij is in zijn verbeelding.

Als u zekerheid wenst, laat niemand u vertellen dat het niet geestelijk is. Degenen die zeggen dat het niet spiritueel is, zijn de eersten die je om een ​​uitreiking zullen vragen! Laat niemand je vertellen dat je niet zou moeten hebben wat je wilt in deze wereld. Het is van jou als je weet wie Jacob is en wie Esau is. Wees bereid om alles te doorstaan. Esau moet er doorheen; Esau is de slaaf van zijn broer. Jacob is de meester. Als u zich losmaakt van zijn juk om uw nek, bent u dood. Schaam je niet voor wat je verliest. Het beste dat u kunt verliezen, is valse trots. Het kan zijn dat u door de ovens moet gaan om valse trots te verliezen, want het is Jakobs bevel.

VRAAG: Hoe zie je dit gouden licht?

ANTWOORD: Ik zit stil en draai mijn ogen naar binnen alsof ik in mijn schedel kijk. Even later begint een gouden licht te gloeien. Licht begint te verschijnen en het ziet eruit als goudkleurig vloeibaar licht en het komt voor mijn ogen en dan gaat het cirkel na cirkel uit, als rookringen, en deze nemen toe in snelheid en dan worden ze als een trechter met het grote uiteinde naar mijn gezicht.

​Een andere oefening die ik doe: ik neem een ​​tafel of een kleed. Ik kijk er niet naar, maar concentreer mijn aandacht erachter, en met mijn ogen gedeeltelijk open; Ik probeer onder het oppervlak te kijken. Plots komt het hele ding tot leven. Er is niets doods in deze wereld. Dit vloerkleed waar je naar kijkt lijkt levenloos, maar in de diepte verschijnen plotseling mensen. Wees niet bang en je loopt er tegenaan. Jij, de echte jij, bevindt zich niet binnen de ruimtelijke grenzen van dit lichaam, dat is alleen Ezau. Maar je bent een onsterfelijk wezen en je kunt door het ogenschijnlijk solide heen stappen.

Als je bevestiging van deze techniek wilt, lees dan het leven van DaVinci. Hij zei dat hij zo al zijn schilderijen kreeg. Hij was de eerste die ons het model van het vliegtuig gaf. Voordat aan de gebroeders Wright werd gedacht, tekende hij het. Hij zei dat wanneer hij wilde schilderen, hij in een gevlekte muur zou kijken en dan kwamen al deze mensen gekleed in kostuums naar buiten, en het waren geen betaalde modellen!

Neem een ​​muur in je huis, of kijk naar de haardstenen: ze zullen zo vertrouwd worden, en dan zal de muur van gezicht veranderen. Het verandert met je humeur. Vaak is het een klein meisje; dan verandert het en is het iets heel anders. Je zintuigen beginnen uit te breiden, want er is iets in elk kind dat uit een vrouw wordt geboren dat onsterfelijk is. Ik heb persoonlijk geen ervaring om reïncarnatie te bevestigen, zoals algemeen wordt onderwezen, maar ik heb wel veel ervaringen met werelden binnen werelden.

Ik kan je niet zeggen of de populaire opvatting van reïncarnatie waar of onwaar is. Ik weet dat ik dat altijd geweest ben, en ik weet dat ik gezonden ben, en die wereld van waaruit ik gezonden werd, is echt voor mij, maar ik moest door wat deze wereld geboorte noemt, maar ik noem dat geen reïncarnatie. Dat is het ontwaken van de zonen van God en er is er maar één en dat is Jacob of Jezus Christus.

Het onsterfelijke wezen in jou is nooit aangetast; je kunt Jacob niet bezoedelen. Ezau moet al deze dingen meemaken en de hele weg vechten. We denken dat er enige verlossing voor Esau moet zijn, maar het is Jacob die de volledige controle over het geheel heeft gekregen. Wij kleden en voeden Esau, en verzekeren zelfs. Het wezen dat niet kan sterven is niet verzekerd, maar wij verzekeren Esau.

Lees het aandachtig in de nieuwe vertaling, de Nelson-editie. Ze zetten het als een gedicht, en het valt op als een juweeltje:

“Twee naties zijn in uw schoot,
en twee volken, uit u geboren, zullen verdeeld worden;
De een zal sterker zijn dan de ander; De oudste zal de jongere dienen. "

Ik was zeven voordat ik van Jacob afwist, Jacob hield er niet van om door zijn vader heen en weer geslingerd te worden. En toen ik eenentwintig was, leerde ik dat ik niets anders was dan gouden vloeibaar licht.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

Wie is jouw Verbeelding?

Volgende
Volgende

Voelen is het Geheim | Neville Goddard