HET SPEL (1925) | Florence Scovel Shinn

Het Spel

De meeste mensen beschouwen het leven als een strijd, maar het is geen strijd, het is een spel. Het is echter een spel dat niet succesvol kan worden gespeeld zonder kennis van de geestelijke wet, en het Oude en het Nieuwe Testament geven de spelregels wonderbaarlijk duidelijk weer. Jezus Christus leerde dat het een geweldig spel van geven en ontvangen was. "Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten." Dit betekent dat alles wat de mens in woord of daad uitzendt, naar hem zal terugkeren; wat hij geeft, zal hij ontvangen. Als hij haat geeft, zal hij haat ontvangen; als hij liefde geeft, zal hij liefde ontvangen; als hij kritiek geeft, zal hij kritiek ontvangen; als hij liegt, zal er tegen hem worden gelogen; als hij bedriegt, wordt hij bedrogen. Ook wordt ons geleerd dat het beeldvormend vermogen een leidende rol speelt in het spel van het leven. "Houd uw hart (of verbeeldingskracht) met alle ijver, want daarbuiten zijn de problemen van het leven." (Spr. 4:23.) Dit betekent dat wat de mens zich voorstelt, vroeg of laat in zijn zaken naar buiten komt.

Ik ken een man die bang was voor een bepaalde ziekte. Het was een zeer zeldzame ziekte en moeilijk te krijgen, maar hij stelde zich het voortdurend voor en las erover totdat het zich manifesteerde in zijn lichaam, en hij stierf, het slachtoffer van verwrongen verbeeldingskracht.

Dus we zien dat, om het spel van het leven met succes te spelen, we het beeldvermogen moeten trainen. Iemand met een beeldvormend vermogen dat is getraind om alleen het goede voor te stellen, brengt in zijn leven "elk rechtschapen verlangen van zijn hart" - gezondheid, rijkdom, liefde, vrienden, perfecte zelfexpressie, zijn hoogste idealen. De verbeelding is "De schaar van de geest" genoemd, en het snijdt, knipt, dag na dag, de beelden die de mens daar ziet, en vroeg of laat ontmoet hij zijn eigen creaties in zijn buitenwereld. Om de verbeelding met succes te trainen, moet de mens de werking van zijn geest begrijpen. De Grieken zeiden: "Ken uzelf." Er zijn drie afdelingen van de geest, het onderbewuste, het bewuste en het bovenbewuste. Het onderbewuste, is gewoon macht, zonder richting. Het is als stoom of elektriciteit, en het doet waar het voor bedoeld is; het heeft geen inductievermogen. Wat de mens diep voelt of helder voor ogen heeft, wordt in het onderbewustzijn ingeprent en tot in de kleinste details uitgevoerd. Bijvoorbeeld: een vrouw die ik ken, die als kind altijd 'deed geloven' dat ze weduwe was. Ze 'kleedde zich' in zwarte kleren en droeg een lange zwarte sluier, en mensen vonden haar erg slim en grappig. Ze groeide op en trouwde met een man op wie ze heel erg verliefd was. In korte tijd stierf hij en ze droeg jarenlang zwart en een vegen sluier. Het beeld van haarzelf als weduwe werd in het onderbewustzijn gedrukt en werkte zich na verloop van tijd uit, ongeacht de verwoesting die was aangericht. De bewuste geest wordt sterfelijke of vleselijke geest genoemd.

Het is de menselijke geest en ziet het leven zoals het lijkt te zijn. Het ziet dood, rampspoed, ziekte, armoede en allerlei soorten beperkingen en maakt indruk op het onderbewustzijn. De bovenbewuste geest is de Goddelijke Geest in ieder mens, en is het rijk van volmaakte ideeën. Daarin staat het 'perfecte patroon' waarover Plato sprak, The Divine Design; want er is een Goddelijk Ontwerp voor elke persoon. "Er is een plaats die jij moet vullen en niemand anders kan die vullen, iets wat jij moet doen, wat niemand anders kan doen." Er is een perfect beeld hiervan in de bovenbewuste geest. Het flitst gewoonlijk door het bewustzijn als een onbereikbaar ideaal - 'iets dat te mooi is om waar te zijn'. In werkelijkheid is het de ware bestemming (of bestemming) van de mens die hem wordt toegeschoten vanuit de Oneindige Intelligentie die in hemzelf is. Veel mensen zijn echter onwetend over hun ware bestemming en streven naar dingen en situaties die niet van hen zijn, en zouden alleen mislukking en ontevredenheid veroorzaken als ze worden bereikt. Bijvoorbeeld: een vrouw kwam naar me toe en vroeg me om "het woord te zeggen" dat ze zou trouwen met een bepaalde man op wie ze erg verliefd was. (Ze noemde hem A.B.) Ik antwoordde dat dit een schending van de spirituele wet zou zijn, maar dat ik het woord zou spreken voor de juiste man, de 'goddelijke selectie', de man die haar toebehoorde door goddelijk recht. Ik voegde eraan toe: "Als A.B. de juiste man is, kun je hem niet verliezen, en als hij dat niet is, ontvang je zijn equivalent." Ze zag A. B. vaak, maar er werd geen vooruitgang geboekt in hun vriendschap. Op een avond belde ze en zei: 'Weet je, A.B. leek me de afgelopen week niet zo geweldig.' Ik antwoordde: "Misschien is hij niet de goddelijke selectie - een andere man kan de juiste zijn." Kort daarna ontmoette ze een andere man die meteen verliefd op haar werd en die zei dat ze zijn ideaal was. In feite zei hij alle dingen die ze altijd had gewild dat A.B. tegen haar zou zeggen. Ze merkte op: "Het was nogal griezelig." Ze beantwoordde al snel zijn liefde en verloor alle interesse in A.B. Dit toont de wet van substitutie. Een goed idee werd vervangen door een verkeerd idee, daarom was er geen verlies of opoffering bij betrokken. Jezus Christus zei: "Zoek eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid; en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden", en hij zei dat het Koninkrijk in de mens was. Het Koninkrijk is het rijk van de juiste ideeën, of het goddelijke patroon. Jezus Christus leerde dat de woorden van de mens een leidende rol speelden in het spel van het leven. "Door uw woorden bent u gerechtvaardigd en door uw woorden bent u veroordeeld." Veel mensen hebben rampspoed in hun leven gebracht door ijdele woorden.

Bijvoorbeeld: een vrouw vroeg me eens waarom haar leven er nu een was van armoede of beperking. Vroeger had ze een huis, was omringd door mooie dingen en had veel geld. We ontdekten dat ze vaak genoeg had van het beheer van haar huis en herhaaldelijk had gezegd: "Ik ben de dingen beu - ik wou dat ik in een koffer woonde", en ze voegde eraan toe: "Vandaag woon ik in die koffer. " Ze had zichzelf in een koffer gepraat. Het onderbewustzijn heeft geen gevoel voor humor en mensen maken vaak grapjes over ongelukkige ervaringen. Bijvoorbeeld: Een vrouw die veel geld had, maakte voortdurend grapjes over 'zich klaarmaken voor het armenhuis'. Binnen een paar jaar was ze bijna berooid en had ze een beeld van gebrek en beperking op het onderbewustzijn geprent. Gelukkig werkt de wet twee kanten op, en een situatie van gebrek kan worden veranderd in een situatie van overvloed. Bijvoorbeeld: op een hete zomerdag kwam een ​​vrouw naar me toe voor een "behandeling" voor welvaart. Ze was uitgeput, neerslachtig en ontmoedigd. Ze zei dat ze slechts acht dollar in de wereld bezat. Ik zei: "Goed, we zullen de acht dollar zegenen en ze vermenigvuldigen zoals Jezus Christus de broden en de vissen vermenigvuldigde", want Hij leerde dat ieder mens de macht had om te zegenen en zich te vermenigvuldigen, om te genezen en voorspoedig te zijn. Ze zei: "Wat moet ik nu doen?" Ik antwoordde: "Volg je intuïtie. Heb je een 'ingeving' om iets te doen of ergens heen te gaan?" Intuïtie betekent, intuïtie, of om van binnenuit te worden onderwezen. Het is de onfeilbare gids van de mens en ik zal in een volgend hoofdstuk uitgebreider ingaan op de wetten ervan. De vrouw antwoordde: "Ik weet het niet - ik schijn een 'voorgevoel' te hebben om naar huis te gaan; ik heb net genoeg geld voor autokosten." Haar huis was in een verre stad en was er een van gebrek en beperking, en de redenerende geest (of intellect) zou hebben gezegd: "Blijf in New York en zoek werk en verdien wat geld." Ik antwoordde: "Ga dan naar huis - verbreek nooit een voorgevoel." Ik sprak de volgende woorden voor haar: "Oneindige Geest opent de weg naar grote overvloed voor - -. Ze is een onweerstaanbare magneet voor alles wat haar door goddelijk recht toebehoort." Ik zei haar dat ze het ook voortdurend moest herhalen. Ze vertrok meteen naar huis. Toen ze op een dag een vrouw bezocht, kwam ze in contact met een oude vriend van haar familie. Via deze vriend ontving ze op een wonderbaarlijke manier duizenden dollars. Ze heeft vaak tegen me gezegd: 'Vertel mensen over de vrouw die naar je toe kwam met acht dollar en een voorgevoel.' Er is altijd genoeg op het pad van de mens; maar het kan alleen tot uiting worden gebracht door verlangen, geloof of het gesproken woord. Jezus Christus bracht duidelijk naar voren dat de mens de eerste stap moet zetten. "Vraag en er zal u gegeven worden, zoek en u zult vinden, klop en er zal voor u worden opengedaan (Mat. 7:7).

In de Schrift lezen we: "Wat betreft de werken van mijn handen, beveel mij. Oneindige Intelligentie, God, staat altijd klaar om de kleinste of grootste eisen van de mens uit te voeren. Elk verlangen, uitgesproken of onuitgesproken, is een eis. Vaak schrikken we als een wens ineens in vervulling gaat. Bijvoorbeeld: op een Pasen, toen ik veel mooie rozenbomen in de bloemistenramen had gezien, wenste ik dat ik er een zou ontvangen, en voor een ogenblik zag ik het mentaal door de deur gedragen worden. Pasen kwam, en daarmee een prachtige rozenboom. Ik bedankte mijn vriendin de volgende dag en vertelde haar dat het precies was wat ik wilde. Ze antwoordde: "Ik heb je geen rozenboom gestuurd, ik heb je lelies gestuurd!" De man had de volgorde verwisseld en me een rozenboom gestuurd, simpelweg omdat ik de wet in werking had gesteld, en ik moest een rozenboom hebben. Niets staat tussen de mens en zijn hoogste idealen en elk verlangen van zijn hart, behalve twijfel en angst. Wanneer de mens kan "wensen zonder zich zorgen te maken", zal elk verlangen onmiddellijk worden vervuld. De wetenschappelijke reden hiervoor en hoe angst uit het bewustzijn moet worden gewist, zal ik in een volgend hoofdstuk uitgebreider uitleggen. Het is de enige vijand van de mens - angst voor gebrek, angst om te falen, angst voor ziekte, angst voor verlies en een gevoel van onzekerheid op een bepaald vlak. Jezus Christus zei: "Waarom bent u bang, o kleingelovigen?" (Matt. 8:26.) Dus we kunnen zien dat we geloof moeten vervangen door angst, want angst is slechts omgekeerd geloof; het is geloof in het kwade in plaats van in het goede. Het doel van het spel van het leven is duidelijk het goede te zien en alle mentale beelden van het kwaad uit te wissen. Dit moet worden gedaan door het onderbewustzijn te imponeren met een besef van het goede. Een zeer briljante man, die veel succes heeft geboekt, vertelde me dat hij plotseling alle angst uit zijn bewustzijn had gewist door een bord te lezen dat in een kamer hing. Hij zag gedrukt, in grote letters deze verklaring: "Waarom maak je je zorgen, het zal waarschijnlijk nooit gebeuren." Deze woorden werden onuitwisbaar in zijn onderbewustzijn gestempeld en hij heeft nu de vaste overtuiging dat alleen het goede in zijn leven kan komen, daarom kan alleen het goede zich manifesteren.

In het volgende hoofdstuk zal ik ingaan op de verschillende methoden om indruk te maken op het onderbewustzijn. Het is de trouwe dienaar van de mens, maar men moet voorzichtig zijn om het de juiste bevelen te geven. De mens heeft altijd een stille luisteraar aan zijn zijde - zijn onderbewustzijn. Elke gedachte, elk woord wordt erin geprent en tot in het kleinste detail uitgevoerd. Het is als een zanger die een plaat maakt op de gevoelige schijf van de fonografische plaat. Elke noot en toon van de stem van de zanger wordt geregistreerd. Als hij hoest of aarzelt, wordt dit ook geregistreerd. Laten we dus alle oude slechte records in het onderbewustzijn breken, de records van ons leven die we niet willen bewaren, en nieuwe en mooie records maken. Spreek deze woorden hardop uit, met kracht en overtuiging: "Ik vernietig en vernietig nu (door mijn gesproken woord) elk onwaar record in mijn onderbewustzijn. Ze zullen terugkeren naar de stofhoop van hun oorspronkelijke niets, want ze kwamen uit mijn eigen ijdelheid Ik maak nu mijn perfecte records door de Christus binnenin - de records van gezondheid, rijkdom, liefde en perfecte zelfexpressie." Dit is het plein van het leven, The Game voltooid. In de volgende hoofdstukken zal ik laten zien hoe de mens zijn omstandigheden kan veranderen door zijn woorden te veranderen. Elke man die de kracht van het woord niet kent, loopt achter op de tijd. "Dood en leven zijn in de macht van de tong." (Spr. 18:21.)

DE WET VAN WELVAART

"Ja, de Almachtige zal uw verdediging zijn" en gij zult zilver in overvloed hebben." Een van de belangrijkste boodschappen die door de Schriften aan de wedloop wordt gegeven, is dat God de voorziening van de mens is en dat de mens door middel van zijn gesproken woord alles kan vrijgeven wat hem door goddelijk recht toebehoort. Hij moet echter volmaakt vertrouwen hebben in zijn gesproken woord. Jesaja zei: "Mijn woord zal niet ledig tot mij terugkeren, maar zal volbrengen waarheen het is gezonden." We weten nu dat woorden en gedachten een enorme trillingskracht zijn, die het lichaam en de zaken van de mens altijd vormt. Een vrouw kwam in grote nood naar me toe en zei dat ze op de vijftiende van de maand zou worden aangeklaagd voor drieduizend dollar. Ze wist geen manier om het geld te krijgen en was in wanhoop. Ik vertelde haar dat God haar voorziening was, en dat er een voorziening is voor elke vraag. Dus ik sprak het woord! Ik dankte dat de vrouw drieduizend dollar op het juiste moment en op de juiste manier zou ontvangen. Ik vertelde haar dat ze een volmaakt geloof moest hebben en haar volmaakte geloof moest gedragen. De vijftiende kwam, maar er was geen geld gekomen. Ze belde me aan de telefoon en vroeg wat ze moest doen. Ik antwoordde: "Het is zaterdag, dus ze zullen je vandaag niet aanklagen. Het is jouw rol om rijk te handelen en daarmee volmaakt vertrouwen te tonen dat je het voor maandag zult ontvangen." Ze vroeg me om met haar te lunchen om de moed erin te houden. Toen ik bij haar in een restaurant kwam, zei ik: "Dit is geen tijd om te bezuinigen. Bestel een dure lunch, doe alsof je de drieduizend dollar al hebt ontvangen." "Alles wat u in gebed vraagt, gelovend, zult u ontvangen." "Je moet doen alsof je al hebt ontvangen." De volgende ochtend belde ze me op en vroeg me om overdag bij haar te blijven. Ik zei: "Nee, je bent goddelijk beschermd en God is nooit te laat." 's Avonds belde ze weer, enorm opgewonden en zei: "Mijn lief, er is een wonder gebeurd! Ik zat vanmorgen in mijn kamer, toen de deurbel ging. Ik zei tegen de meid: 'Laat niemand binnen. ' De meid keek echter uit het raam en zei: 'Het is je neef met de lange witte baard.' Dus ik zei: 'Bel hem terug. Ik zou hem graag willen zien.' Hij liep net de hoek om, toen hij de stem van de meid hoorde, en hij kwam terug.

Hij praatte ongeveer een uur, en net toen hij wegging, zei hij: 'O, trouwens, hoe gaat het met de financiën?' Ik vertelde hem dat ik het geld nodig had, en hij zei: 'Wel, mijn liefste, ik zal je drieduizend dollar geven op de eerste van de maand.' Ik vond het niet leuk om hem te vertellen dat ik zou worden aangeklaagd. Wat zal ik doen? Ik zal het pas op de eerste van de maand ontvangen en ik moet het morgen hebben." Ik zei: "Ik zal doorgaan met 'behandelen'." Ik zei: "Geest is nooit te laat. Ik dank ze dat ze het geld op het onzichtbare vliegtuig heeft ontvangen en dat het zich op tijd manifesteert." De volgende ochtend belde haar neef haar op en zei: "Kom vanmorgen naar mijn kantoor en ik zal je het geld geven." Die middag had ze drieduizend dollar op haar krediet bij de bank en schreef ze zo snel als haar opwinding het toeliet cheques uit. Als iemand om succes vraagt ​​en zich voorbereidt op mislukking, krijgt hij de situatie waarop hij zich heeft voorbereid. Bijvoorbeeld: een man kwam naar me toe en vroeg me het woord uit te spreken dat een bepaalde schuld zou worden weggevaagd. Ik merkte dat hij zijn tijd besteedde aan het plannen van wat hij tegen de man zou zeggen als hij zijn rekening niet betaalde, en daarmee mijn woorden neutraliseerde. Hij had zichzelf de schuld moeten zien betalen. We hebben hier een prachtige illustratie van in de bijbel, die betrekking heeft op de drie koningen die in de woestijn waren, zonder water voor hun mannen en paarden. Ze raadpleegden de profeet Elisa, die hun deze verbazingwekkende boodschap gaf: "Zo zegt de Heer: u zult geen wind zien, noch regen zien, maar deze vallei vol greppels maken." De mens moet zich voorbereiden op datgene waar hij om heeft gevraagd, wanneer er niet het minste teken van te zien is. Bijvoorbeeld: Een vrouw vond het nodig om een ​​appartement te zoeken in het jaar dat er een groot tekort aan appartementen was in New York. Het werd bijna als een onmogelijkheid beschouwd en haar vrienden hadden medelijden met haar en zeiden: "Is het niet zo erg, je zult je meubels moeten opslaan en in een hotel moeten gaan wonen." Ze antwoordde: "Je hoeft geen medelijden met me te hebben, ik ben een superman en ik zal een appartement krijgen."

Ze sprak de woorden: "Oneindige Geest, maak de weg vrij voor het juiste appartement." Ze wist dat er voor elke vraag een aanbod was, en dat ze 'ongeconditioneerd' was, werkend op het spirituele vlak, en dat 'één met God de meerderheid is'. Ze had overwogen nieuwe dekens te kopen, toen 'de verleider', de negatieve gedachte of redenerende geest, voorstelde: 'Koop de dekens niet, misschien krijg je tenslotte geen appartement en heb je er niets aan. ." Ze antwoordde prompt (tegen zichzelf): "Ik zal mijn greppels graven door dekens te kopen!" Dus bereidde ze zich voor op het appartement - deed alsof ze het al had. Ze vond er een op een wonderbaarlijke manier, en het werd haar gegeven, hoewel er meer dan tweehonderd andere kandidaten waren. De dekens toonden een actief geloof. Het is onnodig te zeggen dat de greppels die door de drie koningen in de woestijn waren gegraven, tot overvol waren gevuld. (Lees, II Koningen.) Voor de gemiddelde persoon is het geen gemakkelijke zaak om in de spirituele gang van zaken te komen. De negatieve gedachten van twijfel en angst komen uit het onderbewustzijn. Zij zijn het "leger van de aliens" dat op de vlucht moet worden gejaagd. Dit verklaart waarom het zo vaak 'het donkerst is voor de dageraad'. Een grote demonstratie wordt meestal voorafgegaan door kwellende gedachten. Na een verklaring van hoge spirituele waarheid te hebben afgelegd, daagt men de oude overtuigingen in het onderbewuste uit, en "fouten worden aan het licht gebracht" om uit te zetten. Dit is het moment waarop men herhaaldelijk zijn bevestigingen van de waarheid moet maken, en zich moet verheugen en dank moet zeggen die hij al heeft ontvangen. 'Voordat je roept, zal ik antwoorden.' Dit betekent dat "elk goed en volmaakt geschenk" al door de mens wacht op zijn erkenning. De mens kan alleen ontvangen wat hij zichzelf ziet ontvangen. De kinderen van Israël kregen te horen dat ze al het land mochten hebben dat ze konden zien. Dit geldt voor elke man. Hij heeft alleen het land binnen zijn eigen mentale visie. Elk groot werk, elke grote prestatie is tot uiting gebracht door vast te houden aan de visie, en vaak komt vlak voor de grote prestatie een schijnbare mislukking en ontmoediging.

Toen de kinderen van Israël het "Beloofde Land" bereikten, waren ze bang om naar binnen te gaan, want ze zeiden dat het vol was met reuzen die hen het gevoel gaven dat ze sprinkhanen waren. "En daar zagen we de reuzen en we waren in onze eigen ogen als sprinkhanen." Dit is de ervaring van bijna elke man. Degene die echter de geestelijke wet kent, is onverstoord door uiterlijk en verheugt zich terwijl hij "nog in gevangenschap" is. Dat wil zeggen, hij houdt vast aan zijn visie en dankt dat het doel is bereikt, dat hij heeft ontvangen. Jezus Christus gaf hiervan een prachtig voorbeeld. Hij zei tegen zijn discipelen: "Zeg niet, er zijn nog vier maanden en dan komt de oogst? Zie, ik zeg u, sla uw ogen op en kijk naar de velden, want ze zijn al rijp om te oogsten." Zijn heldere visie doorboorde de "wereld van de materie" en hij zag duidelijk de vierdimensionale wereld, de dingen zoals ze werkelijk zijn, perfect en compleet in de Goddelijke Geest. Dus de mens moet altijd het visioen van het einde van zijn reis vasthouden en de manifestatie eisen van wat hij al heeft ontvangen. Het is misschien zijn perfecte gezondheid, liefde, voorraad, zelfexpressie, huis of vrienden. Het zijn allemaal voltooide en volmaakte ideeën die zijn geregistreerd in de Goddelijke Geest (de eigen bovenbewuste geest van de mens) en moeten door hem heen komen, niet naar hem. Bijvoorbeeld: een man kwam naar me toe en vroeg om behandelingen voor succes. Het was absoluut noodzakelijk dat hij binnen een bepaalde tijd vijftigduizend dollar ophaalde voor zijn bedrijf. De tijdslimiet was bijna om, toen hij wanhopig naar me toe kwam. Niemand wilde in zijn onderneming investeren en de bank had een lening botweg geweigerd. Ik antwoordde: "Ik veronderstel dat je je geduld verloor toen je bij de bank was, dus je macht. Je kunt elke situatie beheersen als je eerst jezelf onder controle hebt." 'Ga terug naar de bank,' voegde ik eraan toe, 'en ik zal behandelen.' Mijn behandeling was: "Je wordt geïdentificeerd in liefde met de geest van iedereen die verbonden is met de bank. Laat het goddelijke idee uit deze situatie komen." Hij antwoordde: "Vrouw, je hebt het over een onmogelijkheid. Morgen is het zaterdag; de bank sluit om twaalf uur, en mijn trein brengt me er pas om tien uur, en de tijdslimiet is morgen om, en hoe dan ook, ze zullen het niet doen Het is te laat." Ik antwoordde: "God heeft geen tijd nodig en is nooit te laat. Bij Hem is alles mogelijk." Ik voegde eraan toe: "Ik weet niets van zaken, maar ik weet alles over God." Hij antwoordde: "Het klinkt allemaal goed als ik hier naar je zit te luisteren, maar als ik uitga is het verschrikkelijk." Hij woonde in een verre stad en ik hoorde een week lang niets van hem, toen kwam er een brief. Er stond: "Je had gelijk. Ik heb het geld opgehaald en zal nooit meer twijfelen aan de waarheid van alles wat je me hebt verteld."


Ik zag hem een ​​paar weken later en ik zei: "Wat is er gebeurd? Je had blijkbaar toch tijd genoeg." Hij antwoordde: "Mijn trein was te laat en ik kwam er slechts vijftien minuten voor twaalf aan. Ik liep stilletjes de bank binnen en zei: 'Ik kom voor de lening' en ze gaven het me zonder een vraag te stellen." Het waren de laatste vijftien minuten van de tijd die hem was toegewezen, en Infinite Spirit was nog niet te laat. In dit geval had de man nooit alleen kunnen demonstreren. Hij had iemand nodig die hem hielp vast te houden aan het visioen. Dit is wat de ene man voor de andere kan doen. Jezus Christus kende de waarheid hiervan toen hij zei: "Indien twee van u op aarde overeenkomen iets aan te raken wat zij zullen vragen, zal het voor hen gedaan worden door mijn Vader die in de hemel is." Men komt te dicht bij zijn eigen zaken en wordt twijfelachtig en angstig. De vriend of "genezer" ziet duidelijk het succes, de gezondheid of de voorspoed, en wankelt nooit, omdat hij niet dicht bij de situatie staat. Het is veel gemakkelijker om voor iemand anders te 'demonstreren' dan voor zichzelf, dus een persoon moet niet aarzelen om hulp te vragen als hij voelt dat hij wankelt. Een scherp waarnemer van het leven zei ooit: "Niemand kan falen, als iemand hem succesvol ziet." Dat is de kracht van het visioen, en menige grote man heeft zijn succes te danken aan een vrouw, of zus, of een vriend die 'in hem geloofde' en zich zonder aarzelen aan het volmaakte patroon hield!

DE KRACHT VAN HET WOORD

"Door uw woorden zult u gerechtvaardigd worden, en door uw woorden zult u veroordeeld worden." Iemand die de kracht van het woord kent, wordt heel voorzichtig met zijn gesprek. Hij hoeft alleen maar naar de reactie van zijn woorden te kijken om te weten dat ze 'niet leeg terugkeren'. Door zijn gesproken woord maakt de mens voortdurend wetten voor zichzelf. Ik kende een man die zei: "Ik mis altijd een auto. Hij stopt altijd als ik aankom." Zijn dochter zei: "Ik pak altijd een auto. Die komt zeker als ik er ben." Dit gebeurde jarenlang. Ieder had voor zichzelf een aparte wet gemaakt, een van mislukking, een van succes. Dit is de psychologie van bijgeloof. Het hoefijzer of de konijnenpoot bevat geen kracht, maar het gesproken woord van de mens en het geloof dat het hem geluk zal brengen, wekt verwachting in het onderbewustzijn en trekt een 'gelukssituatie' aan. Ik merk echter dat dit niet "werkt" wanneer de mens spiritueel is gevorderd en een hogere wet kent. Men kan niet terugdraaien en moet "gesneden beelden" wegdoen. Bijvoorbeeld: Twee mannen in mijn klas hadden een aantal maanden veel succes gehad in het bedrijfsleven, toen plotseling alles "instortte". We probeerden de situatie te analyseren en ik ontdekte dat ze, in plaats van hun bevestigingen te doen en naar God te kijken voor succes en voorspoed, elk een 'geluksaap' hadden gekocht. Ik zei: "O, ik zie het, je hebt op de gelukkige apen vertrouwd in plaats van op God." "Doe de gelukkige apen weg en doe een beroep op de wet van vergeving", want de mens heeft de macht om zijn fouten te vergeven of te neutraliseren. Ze besloten de gelukkige apen in een kolenput te gooien, en alles ging weer goed. Dit betekent echter niet dat men elk "gelukkig" ornament of hoefijzer in het huis moet weggooien, maar hij moet erkennen dat de kracht erachter de enige echte kracht is, God, en dat het object gewoon hem een ​​gevoel van verwachting. Ik was op een dag bij een vriend die in diepe wanhoop verkeerde. Bij het oversteken van de straat pakte ze een hoefijzer op. Onmiddellijk was ze vervuld van vreugde en hoop. Ze zei dat God haar het hoefijzer had gestuurd om haar moed te houden. Het was inderdaad op dat moment zo'n beetje het enige dat zich in haar bewustzijn had kunnen registreren. Haar hoop werd geloof en ze gaf uiteindelijk een prachtige demonstratie. Ik wil duidelijk maken dat de eerder genoemde mannen afhankelijk waren van de apen, alleen, terwijl deze vrouw de kracht van het hoefijzer herkende.


Ik weet dat het in mijn eigen geval lang duurde voordat ik uit de overtuiging kwam dat een bepaald ding teleurstelling met zich meebracht. Als het gebeurde, volgde steevast teleurstelling. Ik ontdekte dat de enige manier waarop ik een verandering in het onderbewustzijn kon aanbrengen, was door te beweren: "Er zijn geen twee krachten, er is maar één kracht, God, daarom zijn er geen teleurstellingen, en dit betekent een gelukkige verrassing." Ik merkte meteen een verandering en er kwamen blije verrassingen op mijn pad. Ik heb een vriend die zei dat niets haar ertoe kon brengen onder een ladder door te lopen. Ik zei: "Als je bang bent, geef je toe aan een geloof in twee machten, Goed en Kwaad, in plaats van één. Omdat God absoluut is, kan er geen tegengestelde macht zijn, tenzij de mens het onware van het kwaad voor zichzelf maakt. Om te laten zien dat je gelooft in slechts één kracht, God, en dat er geen kracht of realiteit is in het kwaad, loop je onder de volgende ladder door die je ziet." Kort daarna ging ze naar haar bank. Ze wilde haar kist in de kluis openen en er stond een ladder op haar pad. Het was onmogelijk om de kist te bereiken zonder onder de ladder door te gaan. Ze kromp ineen van angst en draaide zich om. Ze kon de leeuw op haar pad niet aan. Toen ze echter de straat bereikte, klonken mijn woorden in haar oren en ze besloot terug te gaan en eronderdoor te lopen. Het was een groot moment in haar leven, want ladders hadden haar jarenlang in slavernij gehouden. Ze keerde terug naar het gewelf en de ladder was er niet meer! Dit komt zo vaak voor! Als iemand bereid is iets te doen waar hij bang voor is, hoeft hij dat niet te doen. Het is de wet van verzet, die zo weinig wordt begrepen. Iemand heeft gezegd dat moed genialiteit en magie bevat. Zie een situatie onbevreesd onder ogen, en er is geen situatie om onder ogen te zien; het valt weg van zijn eigen gewicht. De verklaring is dat angst de ladder op het pad van de vrouw aantrok, en onbevreesdheid deze verwijderde. Zo werken de onzichtbare krachten altijd voor de mens die altijd zelf aan de touwtjes trekt, hoewel hij het niet weet. Door de trillingskracht van woorden begint hij aan te trekken, wat de mens ook uitspreekt. Mensen die voortdurend over ziekte spreken, steevast aantrekken. Nadat de mens de waarheid kent, kan hij niet voorzichtig genoeg zijn met zijn woorden. Bijvoorbeeld: ik heb een vriend die vaak aan de telefoon zegt: "Kom maar eens bij me langs en maak een leuk ouderwets praatje." Dit 'ouderwetse gesprek' betekent een uur van zo'n vijfhonderd tot duizend destructieve woorden, met als belangrijkste onderwerpen verlies, gemis, falen en ziekte.

Ik antwoord: "Nee, dank je, ik heb genoeg ouderwetse chats gehad in mijn leven, ze zijn te duur, maar ik zal blij zijn om een ​​ouderwetse chat te hebben, en te praten over wat we willen, niet wat wij willen niet." Er is een oud gezegde dat de mens zijn woorden slechts voor drie doeleinden durft te gebruiken: 'genezen, zegenen of voorspoedig zijn'. Wat de mens van anderen zegt, zal van hem worden gezegd, en wat hij voor een ander wenst, wenst hij voor zichzelf. "Vloeken komen, net als kippen, thuis om op stok te gaan." Als een man iemand 'pech' wenst, zal hij zeker ook zelf ongeluk aantrekken. Als hij iemand naar succes wil helpen, dan wenst hij en helpt hij zichzelf tot succes. Het lichaam kan worden vernieuwd en getransformeerd door het gesproken woord en heldere visie, en ziekte kan volledig uit het bewustzijn worden weggevaagd. De metafysicus weet dat alle ziekten een mentale overeenkomst hebben, en om het lichaam te genezen moet men eerst 'de ziel genezen'. De ziel is het onderbewustzijn, en het moet worden "gered" van verkeerd denken. In de drieëntwintigste psalm lezen we: "Hij herstelt mijn ziel." Dit betekent dat het onderbewustzijn of de ziel moet worden hersteld met de juiste ideeën, en het "mystieke huwelijk" is het huwelijk van de ziel en de geest, of de onderbewuste en bovenbewuste geest. Ze moeten één zijn. Wanneer het onderbewustzijn wordt overspoeld met de perfecte ideeën van het bovenbewuste, zijn God en mens één. "Ik en de Vader zijn één." Dat wil zeggen, hij is één met het rijk van volmaakte ideeën; hij is de mens gemaakt naar Gods gelijkenis en beeld (verbeelding) en wordt macht en heerschappij gegeven over alle geschapen dingen, zijn geest, lichaam en zaken. Het is veilig om te zeggen dat alle ziekte en ongeluk voortkomen uit het overtreden van de wet van liefde. Ik geef jullie een nieuw gebod: "Heb elkaar lief", en in het Spel des Levens neemt liefde of goede wil elke slag.

Bijvoorbeeld: Een vrouw die ik ken, had jarenlang de schijn van een vreselijke huidziekte. De dokters vertelden haar dat het ongeneeslijk was, en ze was in wanhoop. Ze stond op het podium en ze vreesde dat ze spoedig haar beroep zou moeten opgeven, en ze had geen andere middelen van bestaan. Ze zorgde echter voor een goede verloving en maakte op de openingsavond een geweldige 'hit'. Ze kreeg vleiende berichten van de critici en was blij en opgetogen. De volgende dag kreeg ze een ontslagbrief. Een man in de cast was jaloers geweest op haar succes en had haar weggestuurd. Ze voelde dat haat en wrok zich volledig van haar meester maakten, en ze riep uit: 'O God, laat me die man niet haten.' Die nacht werkte ze uren 'in de stilte'. Ze zei: "Ik kwam al snel in een zeer diepe stilte. Ik leek in vrede te zijn met mezelf, met de man en met de hele wereld. Ik ging hiermee door gedurende twee volgende nachten, en op de derde dag ontdekte ik dat ik genezen was helemaal van de huidziekte!" Door om liefde of goede wil te vragen, had ze de wet vervuld ("want liefde is de vervulling van de wet") en de ziekte (die voortkwam uit onbewuste wrok) werd uitgeroeid. Voortdurende kritiek levert reuma op, want kritische, disharmonische gedachten veroorzaken onnatuurlijke afzettingen in het bloed, die zich in de gewrichten nestelen. Valse gezwellen worden veroorzaakt door jaloezie, haat, onvergevingsgezindheid, angst, enz. Elke ziekte wordt veroorzaakt door een geest die niet op zijn gemak is. Ik zei ooit in mijn klas: "Het heeft geen zin om iemand te vragen 'Wat is er met jou aan de hand?' we kunnen net zo goed zeggen: 'Wie is er met jou aan de hand?'" Onvergevingsgezindheid is de meest voorkomende oorzaak van ziekte. Het zal de slagaders of lever verharden en het gezichtsvermogen aantasten. In zijn trein zijn eindeloze kwalen. Op een dag belde ik een vrouw die zei dat ze ziek was van het eten van een vergiftigde oester. Ik antwoordde: "O nee, de oester was ongevaarlijk, je hebt de oester vergiftigd. Wat is er met jou aan de hand?" Ze antwoordde: "Oh ongeveer negentien mensen." Ze had ruzie gehad met negentien mensen en was zo disharmonisch geworden dat ze de verkeerde oester aantrok. Elke disharmonie aan de buitenkant geeft aan dat er een mentale disharmonie is. "Zoals de binnenkant, zo de buitenkant." De enige vijanden van de mens zijn in hemzelf. "En de vijanden van een man zullen zij zijn van zijn eigen huishouding." Persoonlijkheid is een van de laatste vijanden die overwonnen moet worden, aangezien deze planeet haar inwijding in liefde neemt. Het was de boodschap van Christus: "Vrede op aarde, goede wil jegens de mens." De verlichte mens tracht daarom zichzelf te vervolmaken op zijn naaste. Zijn werk is met zichzelf, om iedereen goede wil en zegeningen te sturen, en het wonderbaarlijke is dat als iemand een man zegent, hij niet de macht heeft om hem kwaad te doen.

Bijvoorbeeld: een man kwam naar me toe met de vraag om te "behandelen" voor succes in het bedrijfsleven. Hij verkocht machines, en een rivaal verscheen op het toneel met wat hij beweerde, een betere machine was, en mijn vriend vreesde een nederlaag. Ik zei: "Allereerst moeten we alle angst wegvagen, en weten dat God je belangen beschermt en dat het goddelijke idee uit de situatie moet komen. Dat wil zeggen, de juiste machine zal worden verkocht, door de juiste man, naar de juiste man." En ik voegde eraan toe: "Heb geen enkele kritische gedachte aan die man. Zegen hem de hele dag en wees bereid uw machine niet te verkopen, als het niet het goddelijke idee is." Dus ging hij naar de samenkomst, onbevreesd en niet-resistent, en zegende de andere man. Hij zei dat het resultaat zeer opmerkelijk was. De machine van de andere man weigerde te werken en hij verkocht de zijne zonder de minste moeite. "Maar ik zeg u: heb uw vijanden lief, zegen hen die u vervloeken, doe goed aan hen die u haten en bid voor hen die u kwaadaardig gebruiken en vervolgen." Goede wil wekt een groot aura van bescherming op over degene die het zendt, en "Geen wapen dat tegen hem wordt gevormd zal gedijen." Met andere woorden, liefde en goede wil vernietigen de vijanden in jezelf, daarom heeft men geen vijanden aan de buitenkant! "Er is vrede op aarde voor hem die goede wil naar de mens stuurt!"

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

Rev Ike = 12 Affirmaties die je voorspoed opleveren

Volgende
Volgende

De tekenen van het einde: Neville Goddard, 20 oktober 1967