Paulus’ Autobiografie | Neville Goddard

Paulus is de grootste en meest invloedrijke figuur in de geschiedenis van het christendom. Nadat je zijn verhaal hebt gehoord, mag je beoordelen wie hij is. Nadat zijn geloofsbrieven hem het vertrouwen van het publiek hebben gewonnen, begint Paulus. Paulus schreef 13 brieven, als je de dubbele letters als twee neemt: zoals 1e en 2e Korintiërs, 1e en 2e Timoteüs, en 1e en 2e Thessalonicenzen. Hij verschijnt voor het eerst in Het Schrift in het boek Handelingen - en onthoud dat het boek Handelingen ooit deel uitmaakte van het boek Lucas. Dezelfde auteur die het boek Lucas schreef, schreef het boek Handelingen. Ze waren ooit één volume, of één boek in twee delen. Onze vroege vaders verdeelden de twee en plaatsten het evangelie van Johannes tussen hen in. Hij verschijnt voor het eerst in het boek dat we het evangelie van Lucas zullen noemen, alleen noemen we het nu het boek Handelingen.

Hij was aanwezig toen de eerste christelijke martelaar, Stefanus, werd gestenigd tot de dood - en Paulus stemde in met de dood van Stefanus. Degenen die Stefanus stenigden, legden hun jassen aan de voeten van Saul. (Zijn naam was toen Saulus. Handelingen 7:2) In hoofdstuk 9 begint hij aan de grote reis naar Damascus, en hij draagt ​​brieven aan de hogepriester in Damascus met zich mee. Hij belooft zichzelf dat als hij iemand vindt die tot "de Weg" behoort, of hij nu man of vrouw is, hij hen gebonden naar Jeruzalem zal brengen. Allen die het geloofden, werden "volgelingen van de Weg" genoemd, geen christenen. Op weg om degenen die tot de Weg behoorden te binden, werd hij verblind door het licht, en toen werd de hele zaak aan hem geopenbaard, en zijn naam werd veranderd van Saulus in Paulus.

Het resterende deel van het boek Handelingen is bijna uitsluitend aan Paulus gewijd, in ieder geval de laatste 16 hoofdstukken, die zouden beginnen met het eerste vers van het 13e hoofdstuk tot het 28e, waar hij zijn dagen beëindigt terwijl hij dit mysterie verkondigd en probeert te overtuigen iedereen van de waarheid van Jezus. Beginnend met de wet van Mozes en alle profeten, legde hij hun in het hele Schrift de waarheid over Jezus uit. Sommigen waren overtuigd door wat hij zei, terwijl anderen hem niet geloofden. Dat is het verhaal.

Als ik Paulus zou lezen en een van zijn brieven zou nemen die Paulus echt aan mij zal uitleggen, zou ik naar de brief van Galaten voor in Galaten gaan (waarvan geleerden beweren dat het het eerste boek van het Nieuwe Testament is - het kwam vóór de evangeliën, het kwam vóór enig boek, zo zeggen ze) in deze brief, maakt hij de bewering: "Ik Paulus, een apostel niet door mensen noch door mensen, maar door Jezus Christus en God de Vader, die hem uit de doden heeft opgewekt." Hier is een verklaring van volledige religieuze onafhankelijkheid van alle mensen en afhankelijk van God, waarbij in deze brief alle autoriteit, instellingen, gebruiken en wetten worden verworpen die de directe acceptatie van het individu tot zijn God in de weg stonden. Geen tussenpersoon tussen het individu en zijn God, niemand, bij welke naam dan ook. Toen zei hij: "Het evangelie dat ik predik is niet het evangelie van de mens, want ik heb het niet van een man ontvangen, noch is het mij geleerd, het is mij gegeven door openbaring van Jezus Christus." (Galaten 1:11) “Want toen het God behaagde zijn zoon in mij te openbaren, heb ik niet met vlees en bloed overlegd.” (Galaten 1:16-17)

Je stelt de vraag aan Paulus: “Was hij of Christus ooit echt een mens?” Als je dat aan Paul zou vragen, zou hij zeggen: "Was?" "Hij is de hemelse mens." Wel, geeft dat antwoord? Je stelt de vraag: "Was hij echt ooit een man?" en je zult antwoorden: "Niet was - hij is de hemelse man." “Zoals wij het beeld van de stoffelijke mens hebben gedragen, zo zullen wij ook het beeld van de hemelse mens dragen.” Dat bevredigt nog steeds niet. "Was hij echt een man zoals we een man begrijpen?" Hij reageert niet, op tijd. Dan lees je zijn woorden: “Van nu af aan zullen we niemand meer vanuit menselijk oogpunt beschouwen, ook al beschouwden we Christus vroeger vanuit menselijk oogpunt, zo beschouwen we hem niet meer.” (2 Korinthiërs 5:16) Vervolgens legt hij in hetzelfde hoofdstuk de verklaring af: „God was in Christus, de wereld met Zichzelf verzoenend, de overtreding niet rekenend en de boodschap van verzoening aan ons toevertrouwd.” (v. 19) U zult later zien wat Paulus ons probeert te vertellen, als ik het woord "verbeelding" zou vervangen door "God" en "verbeelding" door "Christus". Verbeelden betekent de activiteit van verbeelding - die verbeelding was zich verbeelden, de wereld met zichzelf verzoenen en geen overtredingen tegen hen rekenen, en ons vervolgens deze boodschap van verbeelding toevertrouwen.

Nu gaan we naar dit grote boek Galaten, 2:20: “Ik ben met Christus gekruisigd; niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en het leven dat ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zichzelf voor mij heeft gegeven.” Houd in gedachten dat u zich die zoon voorstelt, terwijl uw verbeelding God de Vader is. Laten we nu naar de eerste twee verzen van het derde hoofdstuk gaan: “O dwaze Galaten! Wie heeft u betoverd, voor wiens ogen Jezus Christus in het openbaar als gekruisigd werd afgebeeld? Laat me u alleen dit vragen: Hebt u de Geest ontvangen door werken van de wet, of door met geloof te horen?” Luister aandachtig naar de woorden: „Voor wiens ogen Jezus Christus in het openbaar als gekruisigd werd afgebeeld.” Weet jij wat 'uitbeelden' betekent? Ik denk dat we het allemaal wel weten, maar laat me je geheugen opfrissen: “Om af te beelden in een tekening of schilderij; of in een verbale beschrijving; of als een actie op een toneel”, een toneelstuk op het toneel. “O dwaze Galaten! Wie heeft u betoverd, voor wiens ogen Jezus Christus in het openbaar als gekruisigd werd afgebeeld?” Antwoord mij alleen dit: "Hebt u de Geest ontvangen door werken van de wet, of door te horen met geloof?" “Ben je zo dom? Ben je begonnen met de Geest, eindig je dan met het vlees?” Snap je het? De hele uitgestrekte wereld is het slachtoffer geworden van het geloven in het vlees van Jezus. Ben je, begonnen met de geest - nu aan het vallen, werkelijk blind, en een slachtoffer van het vlees?

Je werd de hele zaak getoond als een toneelstuk dat vanavond op een podium plaatsvindt, en iemand bewoog zich over het podium en ze speelden het perfecte toneelstuk van Gods enige redding, de enige manier waarop de mens gered zou kunnen worden. En hij loopt over het podium en hij speelt het, en elke scène die hij opvoert is een mystieke scène die door het individu moet worden ervaren. Dat was allemaal gedaan. Ga je het nu verwarren? Kun je nu niet die kleine geest van naleving hebben en de actie van het lopen over het podium scheiden van wat hij probeert te portretteren? Want hij beeldt het uit. Als je naar een toneelstuk gaat en iemand wordt neergeschoten, dan weet je dat hij naar huis zal gaan nadat hij is neergeschoten en een geweldige tijd zal hebben - want hun dag begint 's nachts. Maar je zult huilen, zittend in het publiek, terwijl je hem neergeschoten ziet worden, mishandeld. Maar hij werd niet neergeschoten en hij werd niet misbruikt, behalve als acteur - maar niet het wezen dat het masker opzette, die de rol speelde. Dus, laat me het herhalen: "Wiens oog zag Jezus Christus in het openbaar afgebeeld als gekruisigd."

De wereld denkt dat hij van vlees en bloed was. Nee, hij was niet van vlees en bloed. Dit is de vervulling van alles wat in het Oude Testament werd verteld, maar niemand begreep het, [behalve] degene aan wie het werd geopenbaard (je noemt hem nu Paulus). “Toen het God behaagde zijn Zoon in mij te openbaren, heb ik niet met vlees en bloed overlegd, en het evangelie dat ik u predik is niet het evangelie van een mens. Ik heb het niet van een man ontvangen en het is mij ook niet geleerd, maar het is geopenbaard door Jezus Christus.” De hele zaak werd geopenbaard en ik zag het mysterie van dit alles, het mysterie van de verlossing: dat het christendom is gebaseerd op de bevestiging dat er een reeks gebeurtenissen heeft plaatsgevonden waarin God zich openbaarde in actie voor de redding van de mens. Het gebeurde, want het stuk zei dat het gebeurde. Ik ging naar het stuk en ik zag het en ik maakte deel uit van de bijeenkomst, en ze hoopten dat ik de geest van onderscheidingsvermogen zou hebben om de actie van de acteur te scheiden van wat hij aan het doen was, en de geest zou zien, niet het vlees. Heb ik de geest gezien?

Dan komen na een tijdje de leraren, die niet meededen, en ze vertellen je dat hij van vlees en bloed is. Hij werd geboren uit een bepaalde vrouw, op een bepaalde dag, op een manier waarop jij werd geboren - alleen had hij geen fysieke vader. En dat is helemaal niet waar. Deze geboorte is iets heel anders, zoals ons wordt verteld in het boek Johannes: "Hij is niet geboren uit bloed, noch uit de wil van het vlees, noch uit de wil van een mens, maar uit God." Er vindt een heel andere geboorte plaats, wat allemaal wordt uitgelegd terwijl het stuk zich ontvouwt. Je zag de geest - maar ga niet terug, niet naar het vlees.

Nu begint het verhaal. We worden de volgelingen van "de Weg" genoemd. Is dat de weg van redding? Ik zal het geloven. Ik zal geduldig wachten tot het zich in mij ontvouwt, want dat is de weg tot redding. Dan wordt ons in het 14e [hoofdstuk] van Johannes gezegd: "En nu kent u de Weg." En Thomas zei: “We weten de weg niet. We weten niet waar je heen gaat, dus hoe weten we de weg?” Hij zei: "Ik ben de weg, en de waarheid en het licht." Het is geen man, "volg mij naar huis." Alles wat je me op het podium zult zien doen, - dat is de weg - dus: "Ik ben de weg." Hij zei niet dat ik dit, dat of wat anders ben - "Ik ben de weg." Je volgt de hele zaak - die geest die voor je uit beweegt en je zult de weg naar verlossing zien. Ze begrepen hem nog steeds niet. Ze zeiden een weg naar wat? Een weg naar alles, maar vooral ‘de Weg naar de Vader’. “Want niemand komt tot de Vader dan door mij.” Dus, beschouw mij niet als vlees en bloed - "Ik ben de weg." Volg mijn verhaal door deze reeks gebeurtenissen en je zult tot de Vader komen. Dus de toestand ontvouwt zich op het podium en ze zien allemaal de geest, maar velen konden de actie van de acteur niet onderscheiden en onderscheiden tussen de actie van de acteur en wat de acteur uitbeeldde.

We komen terug bij Galaten: "Voor wiens oog Jezus Christus in het openbaar als gekruisigd werd afgebeeld." Daar zie je het. Het geheel ontvouwt zich op een toneel, maar de mens kan zichzelf niet zo verliezen dat hij voorbij de actie van een acteur komt. En hij huilt en huilt met de acteur. Hij portretteert iets, maar ze kunnen niet krijgen wat hij uitbeeldt. Lees het verhaal van Jezus en denk niet aan Jezus als vlees en bloed. Hij is God zelf, die het voor je ontvouwt in de vorm van een man die een man over het podium kan zien lopen.

Dus, is Paul het eerste ontwaakte wezen? Jij beoordeelt het - ik weet het niet. Ik ben ertoe gebracht te geloven dat hij dat is, dat Paulus de meest invloedrijke, de belangrijkste figuur in de geschiedenis van het christendom is, dat hij degene was aan wie het werd geopenbaard. Hij was vurig in zijn vernietiging van alles behalve de uiterlijke observatie van de wet, en toen werd het aan hem geopenbaard. Dus houd moed. Als je vandaag gewelddadig bent in het ondersteunen van iets dat extern is en dat je moet observeren, maakt het niet uit. Paulus deed hetzelfde en plotseling werd hij verblind door de openbaring en zag hij het mysterie van het leven. En hij zag dat Christus in hem was. "En toen het God behaagde zijn zoon in mij te openbaren, heb ik niet met vlees en bloed overlegd." Tot wie zou ik mij wenden en hen vragen licht te werpen op een ervaring die niet door het sterfelijke verstand wordt begrepen? Maar omdat hij de Bijbel kende zoals hij die kende - hij was er goed in geworteld - kon hij terugkeren naar zijn Bijbel en zien waar het allemaal was voorzegd, maar hij kon het op dat niveau niet begrijpen. Het moest onthuld worden. Toen het werd onthuld, zag hij de interpretatie van de oude Schrift. Aan het einde van Handelingen, wanneer hij voor koning Agrippa staat, zegt hij: 'Hier sta ik voor u geketend, veroordeeld voor hoop in de belofte die God aan onze vaderen heeft gedaan. Hier heb ik hoop op die belofte en sta in ketenen voor jullie omdat ik weet dat het waar is.” En toen bracht hij de rest van zijn dagen door met het uitleggen van het verhaal over - wat hij toen noemde - Jezus. En de hele wereld van het christendom denkt dat het een man van vlees en bloed is.

Jezus betekent: "Jehovah redt", "Jehovah is redding." Er is niets in de leer van Paulus dan God en de mens - geen tussenpersoon. Zo is God zelf in de mens verweven en ontvouwt zich in de mens in een reeks van gebeurtenissen. En toen hij zich vervolgens ontvouwde, zoals hij zich ontvouwde in Paulus, toen kende hij het mysterie van de Schrift. Wanneer hij het probeert te vertellen, zijn degenen die hem in het verleden volgden (omdat hij anderen veroordeelde en de dood toestond omdat ze erin geloofden, toen werd hij zelf het slachtoffer van zijn geloof) - nou, wie zal het geloven?

Terwijl ik door dit land rijd, is de enige vraag die me altijd wordt gesteld, of het nu een sociale bijeenkomst is of een andere plaats: "Nou, geloof je niet in een fysieke Jezus?" Waar ik ook ga, ik snap het. Ik ga naar een klein etentje van vier of vijf - "Ik weet wat je zegt Marcel, maar geloof je niet echt dat hij echt heeft geleefd, dat hij 2000 jaar geleden op deze aarde rondliep en Jezus heette, en zijn moeder was Maria en zijn vader waren Jozef - of misschien was het niet Jozef?” Hoe kun je aan de onvoorbereide geest uitleggen wat Paulus zei in de eerste drie verzen van het derde hoofdstuk van Galaten: "O dwaze Galaten die u heeft betoverd?" Want ze dwaalden af ​​naar een fysiek gevoel: "Voor wiens ogen Jezus Christus in het openbaar als gekruisigd werd afgebeeld." Nu vraag ik je één ding: heb je de geest ontvangen door die werken van de Heer, of door met geloof te horen? Bent u zo dwaas dat u, nadat u met de geest bent begonnen, nu met het vlees eindigt?” Want de hele uitgestrekte wereld van vandaag eindigt met het vlees en ze kunnen de geest niet zien die Christus Jezus is.

Christus Jezus is in de mens, wij, de weg, "Christus in u is de hoop der heerlijkheid." En in 2 Korintiërs 13 zegt Paulus: "Beseft u niet dat Jezus Christus in u is, tenzij u natuurlijk de test niet doorstaat." Ik hoop dat je beseft dat we niet gefaald hebben. Als Jezus Christus in mij is, dan zou ik moeten gaan zoeken waar hij is. Ik heb hem gevonden door een zoektocht en een experiment. Toen hij zei: "God is in Christus die de wereld met Zichzelf verzoent, geen overtredingen tegen hen begaat en ons de geest van verzoening toevertrouwt", dus God is Christus en Christus is in mij, wie zijn wij dan? En ik ontdekte dat God mijn eigen wonderbaarlijke menselijke verbeelding is. God in actie is Christus, en verbeelding in actie is verbeelding. Dus verbeelding verbeelden is de wereld met zichzelf verzoenen. Nu, aan degenen die het ontdekken, vertrouwt hij dit grote geheim van verzoening toe.

Dus je neemt elk wezen in de wereld - oké, laat ze op een dwaalspoor gaan, het maakt niet uit. Als bij God alle dingen mogelijk zijn en hij alleen door Christus werkt en schept, en Christus beeldt zich nu in - ik kan me voorstellen dat je bent wat ik wil dat je bent, als ik echt in Christus geloof, want "Christus in jou is de hoop van heerlijkheid." En hoewel je op dit moment niet reageert en morgen nog steeds niet reageert, zal ik volharden, want dat is de eigenschap van geduld.

Lees de vrucht van de geest. Het is niet alleen liefde en vreugde en vrede - het is geduld, het is volharding. Aan het einde van het boek Galaten geeft hij je het bewijs van de geest. Dus ik kan volharden, ik kan geduld hebben. Ik zal me voorstellen dat ze zijn zoals ze zouden moeten zijn, hoewel op dit moment de rede het ontkent en mijn zintuigen het ontkennen, en alles ontkent het. Maar dit is de vrucht van de geest. Ik zal geduld hebben. Ik stel me voor dat de dingen zijn zoals ik zou willen dat ze zijn. Dat is God in actie, en God in actie is Christus. Ik vind het leuk wat ik daar doe, want de geest draagt ​​de vrucht van liefde, vreugde en vrede. Dit zijn de eerste bloemblaadjes die uitkomen. Dan komen de andere eigenschappen en daaronder zul je zien dat er geduld is, er is volharding.

Dus Paulus is voor mij de eerste in wie het visioen plaatsvond. Het kwam tot een van de kleinste stammen, Benjamin, een kind van Abraham. Abraham is geloof. Het werd allemaal aan Abraham getoond en hij geloofde het, en wachtte geduldig op de vervulling van wat hem werd getoond. Hij heeft het toneelstuk ook gezien. Het werd allemaal aan Abraham uitgebeeld. "En Abraham verheugde zich dat hij mijn dag zou zien." Toen ging hij het vreemde land in, zoals hij werd geleid door de geest, maar hij bleef trouw aan wat hij in het stuk had gezien. Het stuk ontvouwde zich voor hem en God speelde de rol en God was Christus Jezus.

U zegt: "Hoe kan deze Heer, deze verheven Heer mens worden?" Opnieuw antwoordt Paulus in zijn brief aan de Filippenzen 2: “Hij ontledigde zichzelf en werd gehoorzaam tot de dood, ja, de dood aan het kruis.” Wederom spreekt hij in een mysterie, want Paulus is dol op het gebruik van het woord 'mysterie' - in feite gebruikt hij het niet minder dan achttien keer. Dit - het lichaam - is het kruis. Voor hem was het kruis niet het verdriet van God, maar de liefde van God, en die kruisiging is de heerlijkste staat. Het is geen pijnlijke toestand, zoals de kerken het afschilderen. Ze geven helemaal niet de waarheid weer. Het overkwam me precies in deze huidige belichaming, waar me zo levendig werd getoond hoe het werd gedaan. En de spanning die van mij was de nacht dat mijn handen vortexen werden, en mijn hoofd een vortex, en mijn zij een vortex, en de zolen van mijn voeten vortexen. Ik was op pelgrimstocht over een onzichtbaar Mekka met enkele duizenden mensen, en een stem uit het niets kondigde aan: "En God wandelt met hen mee."

“Ik ben met Christus gekruisigd, niet ik leef, maar Christus die in mij leeft, en het leven dat ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof van de zoon van God, die mij heeft liefgehad en zichzelf voor mij heeft gegeven .” Luister naar deze woorden: “Indien wij met Christus zijn verenigd in een dood als de zijne, zullen we zeker met hem worden verenigd in een opstanding zoals de zijne.” De opstanding heeft plaatsgevonden, maar vindt ook plaats. Het vond plaats, en die eerste - of je het gelooft of niet - is Paulus, en vanaf dat moment vindt het plaats in elk wezen in de wereld, terwijl we naar dit onzichtbare Mekka marcheren. En onderweg worden we een voor een uit de menigte getrokken en ontwaakt hij in het individu. En die, zonder zijn kenmerkende individualiteit te verliezen, is God.

Dus Jezus Christus is God zelf. Het toneelstuk zit erop. God werd mens en speelde de rol en liet ons alles zien voordat we aan de reis begonnen, maar we kunnen niet helemaal onderscheid maken tussen de actie en wat de acteur eigenlijk probeert uit te beelden. Ga terug en lees aandachtig de woorden: "Voor wiens ogen Jezus Christus in het openbaar als gekruisigd werd afgebeeld." Een acteur beeldt de gedachte uit, maar de mens kan niet goed onderscheid maken tussen de afgebeelde gedachte en de acteur die de gedachte uitbeeldt, en hij denkt nu dat het ding van vlees en bloed is - en dat is het niet.

Je blijft erover nadenken en op een dag zul je jezelf op die reis bevinden. Het meest kleurrijke publiek ter wereld. Niets op het scherm is te vergelijken met de kleur en de vreugde als je naar dit onzichtbare Mekka gaat, en je zult een stem in de menigte horen, en de kans is groot dat het zich altijd op dezelfde manier zal herhalen. Er zal iemand aan uw zijde staan, en u zult vragen en zij zullen vragen: "Maar als God met hem wandelt, waar is hij dan?" en de stem zal terugkomen: "Aan uw zijde." En ze zullen in je gezicht kijken en hysterisch worden, het zal hen zo grappig overkomen dat jij - een normale man, met alle zwakheden van een man - God zou kunnen zijn. En de stem zal terugkomen en iedereen zal het horen: "Ja, tijdens het ontwaken." Dan zal uit het diepst van je ziel dezelfde stem komen, en niemand anders dan jij zal hem horen. En jij - ik zeg het in woorden die de wereld zal begrijpen, maar de woorden verschillen: "En God legde zich in jou neer om te slapen." Dat is het niet. "Ik legde mezelf in je te slapen, en terwijl ik sliep, droomde ik een droom, ik droomde" - hij gaat het voltooien - "Ik droomde dat ik jou ben." Dat is wat je gaat horen.

Op dat moment zul je merken dat je op de meest unieke manier ter wereld wordt gekruisigd. Je wordt terug gezogen in het lichaam dat op het bed ligt. Je handen zijn echte vortexen, je voeten vortexen, je hoofd een vortex en de rechterkant een vortex. Het is een wervelende vreugde als je weer aan dit lichaam wordt genageld. Dan zul je de woorden van Paulus kennen: “Ik ben met Christus gekruisigd. Niet ik leef, maar Christus die in mij leeft en het leven dat ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof van de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zichzelf voor mij heeft gegeven.” En de Zoon van God, in wie leven is, is je eigen wonderbaarlijke menselijke verbeelding. Verbeelden is het leven zelf. Wat je je voorstelt, wordt geanimeerd, het krijgt leven, het neemt beweging, vibratie aan. Lees het hele boek Galaten en dat prachtige derde hoofdstuk, en zie de bekentenis van Paulus. Niemand leerde het hem, hij ontving het niet van een man - het kwam door een openbaring van Jezus Christus. "En toen het God behaagde zijn Zoon in mij te openbaren, heb ik niet met vlees en bloed overlegd." God zal zijn Zoon in jou openbaren in een explosie en je zult hem voor je zien staan ​​en je zult die Zoon zien als jouw Zoon. Dan zul je de betekenis kennen van de woorden: "Niemand komt tot de Vader dan door mij, want ik ben de weg, ik ben de waarheid, ik ben het licht." Geen man genaamd Jezus, of Neville, of Petrus, of welke andere naam dan ook. Nee. "IK BEN de weg." The Way is een reeks mystieke ervaringen. En je komt op geen andere manier tot de Vader dan door mij. Dus bekijk deze foto terwijl hij zich ontvouwt, want voordat je hem ontvouwt, is het verhaal. Voor uw ogen werd Jezus Christus in dit kleed publiekelijk geopenbaard.

Dat is dus het toneelstuk. Als je mijn verhaal hebt gehoord, is dat de Weg. Er is geen andere weg. Niet een man genaamd Neville - wat hij ervoer is de Weg om tot de Vader te komen. En u zult door deze reeks ervaringen worden gebracht, want het christendom is gebaseerd op de bevestiging dat er een reeks gebeurtenissen heeft plaatsgevonden waarin God zich openbaarde in actie voor de redding van de mens. Er wordt ons in Lukas [van] een reeks gebeurtenissen verteld, en er wordt over u gesproken en u wordt tot het vaderschap gebracht. Maar "niemand komt tot de vader dan door mij." "Ik ben de weg." Je gaat terug en je ziet dat de eerste verschijning van de Weg het verhaal van Paulus is (Handelingen 9). Hij ging door de ervaring van de Weg, en hij komt terug en gaat door de hel, maar geen moment kon hij zijn ervaring opgeven. Dus sloot hij zijn dagen af ​​met het uitleggen van het verhaal van de Weg aan iedereen die naar hem wilde luisteren. En sommigen geloofden hem terwijl anderen hem niet geloofden.

Laten we nu de stilte ingaan.


VRAAG: Was Paulus een man zoals wij?

ANTWOORD: Als er een man in de Bijbel is die een man is zoals ik, dan is het Paulus. Als er een man is die op deze aarde heeft gelopen zoals jij en ik erop hebben gelopen, dan is het Paulus. Het is het verhaal. De andere zijn staten van bewustzijn. Er is één persoon bij wie het begon te ontwaken, en hij was geworteld in orthodoxie. Zoals hij beweerde in zijn eigen bekentenis: "Ik ben van de stam van Benjamin, kind van Abraham, gegrondvest in de wet - en toen begreep hij de vervulling van die wet niet totdat het in hem gebeurde. Hij ontkende dat hij het ooit van een man had gehoord, want niemand had het hem kunnen leren: “Het evangelie dat ik predik is niet het evangelie van een man, het kwam door een openbaring van Jezus Christus. En toen het God behaagde zijn Zoon in mij te openbaren, overlegde ik niet met vlees en bloed.” Hier is een perfecte openbaring van hoe dit gebeurt. Ik kan je vertellen: ik had geen flauw idee en groeide op in een streng orthodox-christelijke omgeving. Ik had geen idee dat dit ding echt leefde in de man, in de vrouw. Het gebeurde precies zoals je in de Schrift wordt verteld, alleen gebeurde het in de diepte van de ziel - en hij maakt al deze ervaringen door.

Toen ik dit begon te onderwijzen, leerde ik alleen de Wet van God. Ik begon op 2 februari 1938 en ik sprak alleen over Gods Wet - en ik heb het bewezen en het werkte. Maar ik had geen idee van de diepgang van deze lering totdat het in mij begon te gebeuren. Plots vond de geboorte van bovenaf plaats en alles zoals beschreven in de evangeliën, zelfs tot aan het verhaal van de duif. Dat ik me nooit een feit heb voorgesteld, en toen gebeurde het in het diepst van mijn ziel. Zo gebeurde het ook met Paulus. Hij is het enige personage waarvan ik zou zweren dat het op aarde rondliep.


VRAAG: Wilt u iets zeggen over "Mijn juk is zacht en mijn last is licht"?

ANTWOORD: Het kruis op zich is licht. Hij verklaarde zichzelf het licht van de wereld te zijn. Juk is een unie. Unie is licht. Als je dat als een afbeelding op het scherm zou zien ontvouwen, zou je het dan kunnen geloven? Geloof is eenheid, dat is een juk. Het is heel gemakkelijk te geloven, maar de mens moet vrij zijn van zijn geprefabriceerde misvattingen. Als het gepaard gaat met uw geprefabriceerde misvattingen en u ziet het, dan zult u het juk niet gemakkelijk vinden. Misschien zijn er in dit gehoor vanavond enkelen die niet willen geloven wat ik deze avond heb gezegd. Ze geloven nog steeds in een Jezus van vlees en bloed - en vlees en bloed kunnen het koninkrijk der hemelen niet beërven. "Degenen die hem aanbidden, moeten hem aanbidden in geest en in waarheid." Als je er nog steeds op staat dat hij van vlees en bloed is, dan zul je niet willen geloven dat hij eenvoudig de staat uitbeeldt waarin God mens wordt, zodat de mens God kan worden. Als je het niet wilt geloven, geloof het dan niet.

Dus, hoe kunt u uw visie delen met een ander die deze niet met u wil delen? Maar je vertelt het toch. Je vertelt het tot het einde van je aardse dagen, want je gaat op weg. Kunt u de tijd van mijn vertrek vertellen? Nee. "Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb de wedloop beëindigd, ik heb het geloof behouden." Dit zijn de laatste woorden van Paulus. Hij heeft het geloof behouden. Het geloof van wat? Het geloof van Abraham. Hij zei: "Mijn leer is niet nieuw, het is zo oud als het geloof van Abraham." Het is de vervulling van dat geloof, maar niemand wist het - en plotseling is alles wat Abraham in het begin werd getoond, nu in hem vervuld. En dus breng ik geen nieuwe religie. Het is niet door de mens gemaakt. Het is er een die zo oud is als het geloof van Abraham, maar wie zal het geloven? Als we aan Paulus denken als een bekeerling, dan denken we aan een bekeerling als iemand die eens een Jood was en een christen werd, of omgekeerd. Dat is geen bekeerling, niet in de ware mystieke zin van het woord. Het is de vervulling van de visie. Hij gaf nooit voor één keer, niet voor één moment, het jodendom op. Zijn laatste pleidooi voor koning Agrippa is: "Ik sta hier in ketenen voor de hoop op de belofte die aan onze vaderen is gedaan - door God Zelf." Hij ontkent dat geloof niet, hij vervult alleen hoofdstuk 53 van Jesaja.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

“Rijkdom” - Joseph S. Benner

Volgende
Volgende

ATONEMENT - AT ONE WITH GOD - EEN ZIJN MET GOD | ERNEST HOLMES