“Rijkdom” - Joseph S. Benner

Rijkdom

Voor jullie die echt het Koninkrijk zoeken, is de tijd gekomen om bepaalde waarheden te horen, om te zien of je Hogere Zelf je klaar acht om deze waarheden te ontvangen en te accepteren en om ze een deel van je zielsbewustzijn te maken. Als dat zo is, zullen ze je een verlichting van begrip brengen die je ziel zal bezielen, je geest zal bevrijden van wat je misschien al vele levens lang heeft tegengehouden, en je bijgevolg nu snel in staat zal stellen je reis voort te zetten.”
Joseph Benner Rijkdom (1927)

JIJ, aan wie Ik een overvloed heb gegeven van wat de wereld rijkdom noemt, luister naar Mijn speciale Boodschap aan jou. Jij! Wie bent u, dat u zo gezegend zou zijn boven uw broeders? Wie bent u dat u zo'n voorrecht zou krijgen, terwijl miljoenen van uw medemensen blijkbaar niets hebben? Heb je jezelf die vraag wel eens gesteld? Heb je er ooit een bevredigend antwoord op gegeven? Of misschien denk je dat JIJ het allemaal hebt gedaan; dat je niemand anders dan jezelf kunt bedanken voor deze zogenaamde zegeningen? Denk je dat dit zo is? Laat ons zien.

Heb je je ooit afgevraagd WAAROM je werd geboren zoals je was, in de specifieke omstandigheden die je toegang tot dit leven omringden? Heb je je ooit afgevraagd waarom je te maken kreeg met de bijzondere omstandigheden die je tijdens je reis door het leven omringden en waarmee je geconfronteerd werd? Heb je je ooit afgevraagd waarom JIJ was uitgerust met de bepaalde neigingen, kwaliteiten en vermogens van geest en ziel die je had terwijl je broers en zussen en zelfs je ouders zo totaal anders waren of veel minder gelukkig uitgerust waren? Ben je tot een bevredigende conclusie gekomen? Nee? Luister dan! IK BEN verantwoordelijk voor dit alles. Ik heb het allemaal gedaan. Ik koos die omstandigheden voor jou om in geboren te worden. Ik schiep elke voorwaarde die je in het leven tegenkwam, en dwong je er doorheen, en door elke ervaring van welke aard dan ook. Ik was het die je bracht tot waar je nu bent. Jij hebt zelf niets gedaan. Die persoonlijkheid die jij jezelf noemt is slechts een automatisering die Ik beweeg om aan Mijn doel te voldoen.

- I -

Wie ben ik? Ik, die met zoveel zekerheid en gezag spreek? Wees stil en weet. IK BEN JOU, Jouw WARE Zelf; Dat hogere, zuiverdere, verheven deel van jou dat zichzelf opwekt terwijl je leest, dat achterover leunt en luistert en oordeelt, en je bewustzijn op de waarheid van deze woorden wijst, en dat je vanaf het begin de hele waarheid heeft geleid en geleerd die je hebt en weet vandaag. Niet die persoonlijkheid die je aan de wereld laat zien en waarvan je DENKT dat je jezelf bent; niet dat trotse, egoïstische masker van een zelf dat je al die jaren met fouten heeft gevoed. Want IK BEN je ECHTE Zelf, dat Iets in jou dat je WEET, heeft je gemaakt tot alles wat je WERKELIJK bent, dat je heeft geïnspireerd, gewaarschuwd, berispt en aangespoord, en je steeds verder heeft geleid, ondanks ontberingen, obstakels, lijden, mislukking , totdat je, op een vage, halfbewuste manier, erop bent gaan vertrouwen, zonder zeker te weten waarom.

Ja, IK BEN dat Iets. IK BEN dat Goddelijke ZELF van jou, dat diep in je menselijke persoonlijkheid verblijft, bijna verstikt door zijn wereldse ideeën, zijn zelfzuchtige verlangens, zijn dwaze trots en ambities, maar toch altijd zoekend, verlangend en verlangend om je bewust te maken van Mijn bestaan, van Mijn ECHTE Identiteit. Ja, Mijn Kind, dat Iets BEN IK, IK, Die vanaf het begin hier binnenin heb gezeten, rustig wachtend op dit moment. Maar terwijl ik wachtte, was ik het in werkelijkheid die je de hele tijd leidde, die elke gedachte in je geest zette, je alles deed wat je deed, en die het bekende resultaat van elke gedachte gebruikte en handelde om jou en anderen uiteindelijk tot een laatste bewuste herkenning van Mij.

En als ik je heb toegestaan ​​om je te voeden met deze wereldse ideeën, om deze egoïstische verlangens te volgen, om dik te worden van trots, en zelfs om de top van al je ambities te bereiken, was het alleen maar om de holheid van dit alles te leren, en dat je zou kunnen ontwaken tot het besef dat er iets anders is, iets waar de ZIEL van jullie naar verlangt om voort te brengen. Ja, Ik heb je "gezegend" door je al deze dingen te geven die je ooit in het verleden zo graag wenste, zo sterk verlangde dat je Mij dwong om ze aan je te geven. Want Verlangen is de agent van Mijn Wil, en voorziet je van alles wat je wilt, als je het wilt met voldoende kracht om Het te dwingen je te dienen. Maar hebben deze dingen de zegeningen opgeleverd die u dacht en verwachtte? Heb je er echt plezier van gekregen en is je hart nu gerust? Zo niet, waarom? Het is alleen omdat je Mij, je Ware Zelf, niet hebt erkend als de Gever, en ze helemaal niet in Mijn dienst hebt gebruikt, maar alleen om je eigen egoïstische plezier te bevredigen. Maar ik heb je toegestaan ​​je naar hartelust te verwennen met al zulke lege geneugten, je zelfs van de ene naar de andere te leiden, je de mogelijkheid voor te stellen om in een nieuwe snuisterij, of sensatie, of prestatie, of kracht te vinden, dat iets waar je naar hunkerde, maar wat helaas! je hebt het nooit gevonden en er zelfs nooit een glimp van opgevangen – behalve misschien toen je je in de uren van diepere wroeging en berouw afwendde van deze wereld van zelf die je om je heen creëerde naar het Ideale binnenin, en DAAR vaag Mijn Aanwezigheid voelde. Ah, lieve zoon, ik heb je inderdaad deze zegeningen gegeven, en het ZIJN ECHTE zegeningen; want zij zijn Mijn speciale teken van goedkeuring voor U. Maar de zegeningen zijn niet wat je denkt dat ze zijn. De echte zegeningen zitten in de kwaliteiten die ik in jou heb ontwikkeld bij het verwerven van deze rijkdommen, in het bereiken van deze verlangens, - de kwaliteiten van vastberadenheid om te winnen, van volharding in het doel, de kracht om te doen, het vermogen om elke natuurlijke fout en zwakte die in de weg staan; die allemaal slechts verschillende fasen zijn van Mijn Wil, waarvan Ik je het GEBRUIK heb geleerd, dat Ik later in en door jou, met jouw toestemming, Mijn Wil op Spirituele manieren kan manifesteren, net zoals jij het hebt gemanifesteerd in wereldse manieren.

Met andere woorden, al het bereiken, of het nu gaat om geld, macht of roem - in kunst, literatuur of muziek, wetenschap, filosofie of religie, is slechts zoveel training in het GEBRUIK van Mijn Wil; en daarom zijn arbeid, zaken, wetenschap, religie, kunst of beroepen slechts incidenten, of de uiterlijke middelen die Ik gebruik om in jou het BEWUSTE gebruik van Mijn Wil te ontwikkelen. Je denkt misschien dat het JOUW wil is die zo handelt, maar zolang je jezelf als afgescheiden van Mij beschouwt, en je deze wil alleen gebruikt om jezelf te behagen, is het natuurlijk eigen wil, en daarom brengt het je geen blijvende of tastbaar goed, alleen problemen, ongeluk en hartzeer, wanneer de nieuwigheid van bezit eraf is. En dus kun je Mij natuurlijk niet kennen en daarom niet erkennen dat ALLES wat je doet, of hebt of lijdt, slechts het resultaat is van de actie van MIJN Wil die zo in en door jou werkt om Mijn Doel te verwezenlijken. Maar de tijd komt dat je hier iets van zult begrijpen. Vandaar dit bericht. Vandaar deze speciale gunst aan jou. Je kunt je afvragen waarom Ik, God, de Almachtige, de al Goede, de Al Wijze, zo'n ongelijke verdeling heb gemaakt van Mijn Zegeningen, van Mijn Substantie, van Mijn Intelligentie, van het gebruik van Mijn Wil, en aan de weinigen de enorm overschot en voor velen zo'n jammerlijk gebrek. U kunt het heel goed vragen, want dat is het probleem dat ik u en alles heb gegeven om op te lossen. Maar aangezien ik u gedeeltelijk in staat heb gesteld dit probleem op te lossen, ook al weet u het niet, zal ik u nu enkele van de schijnbare mysteries ervan onthullen.

II

WEET, Mijn zoon, dat ik niemand iets geef tenzij dat ding door hem is verdiend. Met verdiend bedoel ik, er klaar voor gegroeid, door er zo sterk naar te verlangen dat hij uiteindelijk uit Mij put, zijn almachtige, volmaakte ZELF van binnen, voldoende levenskracht en vitale energie om voorwaarden en omstandigheden te dwingen op te geven en andere intelligenties om de nodige middelen en substantie te leveren om dat ding vorm of actualiteit te geven. Dus ergens in het verleden, in dit leven of in een vorig bestaan, was je op het punt aangekomen waarop ik je het idee van het bezitten van rijkdom kon inspireren. Ik kon dit doen, want je was gegroeid in zielestatus en kracht, zodat het tijd was om bepaalde van je Zielkwaliteiten en vermogens die ik nodig had voor gebruik in Mijn dienst, in je te ontwaken en te ontwikkelen. Dus ik implanteerde in je geest het idee om rijkdom of rijkdom te bezitten. Dit idee, dat de gebruikelijke loop van de natuur volgt, zette in de loop van de tijd zijn wortels voort in de bodem van de wereldcondities. Deze worteltjes van vastberadenheid, volharding, durf, doen, redden, alleen succes vooruitzien, niet ontmoedigd door obstakels, nooit falen herkennen, baanden zich feilloos een weg naar de meest vruchtbare grond door en langs alle obstakels, diep in de aardse natuur. Evenzo en tegelijkertijd drong een klein scheutje van de Idee zich een weg omhoog naar het licht en begon zich geleidelijk boven de oppervlakte van je mentale en materiële leven te vertonen. Deze scheut, die de VOORRAAD was van het Idee van Rijkdom, groeide snel, toen hij eenmaal stevig geworteld was, en het werd al snel een stevige, wijdverspreide boom. Die boom is de uiterlijke manifestatie van je leven vandaag. De aard en het soort boom is wat je karakter is. Zijn bladeren zijn jouw geld; zijn vrucht precies wat het bezit van dat geld voor jou heeft betekend. Als er sprake is van bederf of ondeugdelijkheid in wortel, stam of tak, dan komt dat door een fout, fout of ziekte ergens in de boom, die het uiteindelijk zal vernietigen tenzij het wordt verholpen of verwijderd. Is er een fout, fout of ziekte in UW boom, Mijn zoon? Zijn er wormen die zich een weg banen naar zijn hart?

Laat ons zien. Laten we diep zoeken onder de oppervlaktegrond van de wereldomstandigheden, met zijn fijn uitgewerkte systeem van "legitieme" methoden en zijn politiek verworven bescherming van de wet. Laten we eens kijken onder de bast van egoïsme, met zijn menselijke overtuigingen en meningen over de rechten van de sterken. Laten we in de kieren en kieren kijken, de donkere plekken in je leven die zorgvuldig voor de wereld verborgen zijn. Laten we onwankelbaar naar al deze plaatsen kijken en zien of er geen rotte plekken zijn. Heb je al deze rijkdom bereikt door absoluut eervolle en rechtvaardige methoden? Is er enig deel van verkregen door scherpe zakelijke praktijken, - ja, legitiem vanuit het standpunt van de wet, maar niet vanuit Mijn, jouw Ware Zelf? Werd een deel ervan verkregen door bedrog van vrienden of partners? Deels door gebruik te maken van de trusts die aan u zijn opgelegd? Deels door faillissement te ondergaan en genoegen te nemen met een percentage van uw rechtvaardige schulden? Deels door ruw over zwakkere zielen te rijden? Deels door opzettelijke fraude? Deel met een middel dat een protesterende stem in je opwekte, en welke stem, in momenten van stilte en eenzaamheid, ooit lijkt te herinneren en te beschuldigen? Ach, mijn lieve kind, kun je echt zeggen dat niets van de rijkdom die je bezit op deze manier is aangetast? Ja, ik weet het en begrijp het. En dierbare, als je hebt geleden en er spijt van hebt gehad, en nu probeert het terug te betalen, is dat omdat je naar Mijn Stem hebt geluisterd en Mijn leidende invloed in je leven begint te herkennen en ernaar verlangt. Maar als je ontkent, en luid verkondigd dat niets van het bovenstaande op jou van toepassing is, en je nog steeds weigert te luisteren naar Mijn liefdevolle Stem van binnen, wee, flauw, bijna verdronken door het luide tumult dat nu in je hart gaande is, - weet het, lieve een, dat ook jij moet lijden, een leven van hartzeer en ellende en verdriet moet binnengaan, waarin ik je moet onderdompelen, om je Ziel te zuiveren van de trots, de eigen wil en de eigenliefde die je nu beheersen ; zodat ook jij kunt ontwaken voor Mijn Liefde en zo Mijn Stem leert horen en kennen, altijd proberend jou de ware weg van het Leven aan te wijzen.

Wat uw broeders betreft, velen, zeer velen, acht ik nog niet klaar om het idee van het verwerven van rijkdom te ontvangen. In vele andere is het idee geplant, en ze voelen alleen maar de stimulerende kracht van verlangen, mijn agent. Anderen worden door Verlangen gedwongen na te denken en te streven, en beginnen de middelen te zien voor toekomstige verwerving. En weer anderen zijn bezig met het produceren van tastbare resultaten. Met alles echter, gebruik IK slechts het idee van rijkdom, en de drijfkracht van verlangen om die te verwerven, om die Zielkwaliteiten en mentale vermogens te ontwikkelen die Mij in staat zullen stellen om eindelijk en volledig hun Ware Zelf, Ik, God tot manifestatie te brengen. in hen, opdat door hen Mijn Wil op aarde kan worden gemanifesteerd, net zoals in de hemel. Met jou, Mijn gezegende, in wie Ik Mijn idee van rijkdom in de vorm van geld en bezittingen tot volle wasdom heb gebracht, en die als mijn bewaarder nu in staat en bereid is bewust met mij samen te werken bij het gebruik ervan in mijn dienst , wanneer u ervan overtuigd kunt zijn dat Ik, God, u in een dergelijk gebruik zal leiden, - weet dat u spoedig, zeer spoedig, zult beseffen dat IK in u BEN, en dat u niet zonder enige andere autoriteit hoeft te gaan om dit te leren geweldig feit. Want IK zal je laten WETEN dat IK je leid en leid, en zal je geleidelijk aan Mijn Plan en Doel openen voor het Gebruik en de verspreiding van ALLES dat Ik je heb gegeven. Jij, die Mijn Stem van binnen al hebt gehoord en Mij tevreden wilt stellen door een deel van je rijkdom te geven aan kerken, of bibliotheken, of wetenschappelijk onderzoek, of liefdadigheid, of nederzettingen, of andere ondernemingen die denken dat Mijn Stem kan worden verzacht dat manier, en dat de smachtende honger in uw hart aldus gestild mag worden:

Weet dat zulke daden allemaal tevergeefs zijn, want zo kan ik nooit tevreden zijn. Mijn Stem zal alleen maar indringender worden, als je ernaar streeft door slechts een deel van de rijkdom die je bezit en die ALLEMAAL van Mij is en niets van jou, te geven in zo'n poging om Mij te plezieren. Want, Mijn kind, IK BEN al blij met je. Ben je niet wat ik van je heb gemaakt? Is niet alles wat je hebt gedaan wat ik je heb toegestaan ​​en zelfs heb laten doen? En als Ik je heb toegestaan ​​om te proberen Mij gunstig te stemmen door je Rijkdom op zo'n manier te gebruiken, dan is dat alleen omdat dat alles was wat Ik je kon laten begrijpen op het moment dat Mijn Doel in je opkwam. Daarom, wanneer je, in je verlangen om Mij te behagen, velen naar je toe trekt die je vragen om je overvloed te geven aan deze of gene liefdadigheid, aan dit of dat project om de mensheid te helpen, en wat jij je zakelijke oordeel noemt, vertelt je wat gegeven zal niet correct of verstandig voor dergelijke doeleinden worden gebruikt, en u reageert niet, - weet dat u op dezelfde manier ertoe bent gebracht om te weigeren door Mij, Die zo voor u koos, net zoals Ik ervoor koos dat u aan die andere ondernemingen gaf ; en dit alles voor de vervulling van Mijn Doel. Want ik heb niet alleen deze Rijkdom die ik u heb gegeven voor een speciale dienst gereserveerd, en ik heb u gekozen als Mijn Agent bij de distributie op de manier die ik u allemaal te zijner tijd zal onthullen; maar IK BEN je menselijke geest aan het voorbereiden zodat je kunt begrijpen dat ik niet jouw rijkdom wil, maar JOU. Ik wil dat je weet dat jij en ik Eén zijn; dat ik, je ECHTE Zelf, nu moet heersen; die eigen wil en zelfgenoegzaamheid moeten sterven, en Mijn Wil en Mijn Plezier moeten van nu af aan leven en ALLEMAAL bij jullie zijn. Daarom BEN IK je geest aan het voorbereiden zodat IK van binnenuit rechtstreeks tot je Zielbewustzijn kan spreken, en IK BEN je hart aan het opwekken zodat je je volledig bewust kunt worden van Mijn Aanwezigheid daarin. Dus, geliefden, als ik zeg dat ik JOU wil, jullie ALLEMAAL; hart, ziel, geest, lichaam, - alles wat je bent, alles wat je hebt, alles wat je ooit hoopt te zijn of te hebben, ik zeg het omdat ik het mijne wil, - JIJ, de sterfelijke uitdrukking van Mijn Zelf.

De tijd is gekomen dat je moet weten dat Wij EEN zijn, dat er geen scheiding is, geen verschil - alleen zoals je denkt dat er is. Vandaar dat alles wat je hebt of bent van Mij is en altijd van Mij en alleen van Mij is geweest. En nu claim ik de mijne. Mijn eigen MOET naar Mij komen. Mijn bewering die je MOET herkennen. En u MOET ALLES teruggeven, - elke cent, uw huis, land, effecten, zaken; je lichaam, intellect, hart, vermogens, wil, je hele persoonlijkheid - elk geliefd bezit, zelfs de dierbaarste schat van je hart. Want niet voordat je ze allemaal hebt gebracht en aan Mijn voeten hebt gelegd en hebt gezegd: "Hier, Vader, neem ALLES. Neem en gebruik, en laat mij U alleen dienen. Beveel en voortaan zal ik gehoorzamen;' Pas als je zo in ware nederigheid komt, met een verlangen om aan Mij te geven zo sterk als degene die je ertoe aanzette om voor jezelf te komen; pas wanneer je Ziel zo bezeten is van een verlangen om Mij te dienen en Zijn vermoeide hart te laten rusten in Mijn Liefde dat het niet langer kan worden ontkend, - kun je ooit Mijn Koninkrijk binnengaan. Lang geleden tegen een ander volk zei ik: "Het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan." Dit is vandaag net zo waar. Want hij die ik waardig achtte om de kwaliteiten van Ziel die IK BEN nu tot uitdrukking breng door jou tot uitdrukking te brengen, kan zichzelf niet gemakkelijk vernederen, - kan die hooghartige persoonlijkheid niet verminderen, die zo lang heeft geleid en geregeerd, zodat hij door de nauwe poort van zelf- zelfverloochening en zelfverloochening. Toch zeg Ik u, u moet daartoe komen als u Mijn Koninkrijk wilt binnengaan. Dit is allemaal dwaasheid, zegt u. Je kunt het Koninkrijk van God hier op aarde niet binnengaan. Zelfs als je dat zou kunnen, zou je moeten laten zien welke praktische waarde zo'n prestatie was voor iemand in het bedrijfsleven, met een gezin en alle verenigingen en verantwoordelijkheden van grote en uiteenlopende belangen. Laten we eens kijken of het niet mogelijk is dat Koninkrijk te vinden en het hier op aarde binnen te gaan.

– III-

LUISTER! En nadenken. Bent u niet op zoek naar geluk, vrede, gezondheid, liefde, de volheid van het leven hier op aarde? Denk je dat je ze zult vinden in de dingen en praktijken van de wereld? Heb je daar niet de nutteloosheid van geleerd? Denk je dat je echt rijk en echt gelukkig kunt zijn, terwijl miljoenen van je broers in armoede en ellende verkeren? Nee, Mijn kind; niet voordat je boven alle illusies van deze wereld van je bent uitgestegen, je zicht hebt gezuiverd door ellende en lijden, de armoede van liefde hebt gevoeld, honger hebt naar het WARE Brood des Levens en er eindelijk een voorproefje van hebt gekregen jezelf vergeten en je broeders dienen, met Mijn Gerechtigheid als de leidende invloed van je leven, - kun je ooit het ware geluk vinden, die vrede, die harmonie, die liefde waar je Ziel naar hunkert. Maar wanneer je DAT HEBT gevonden, dan ben je inderdaad Mijn Koninkrijk binnengegaan. IK BEN nu naar je toe gekomen om je te helpen dat Koninkrijk te vinden, om je bewust te maken van Mijn Tegenwoordigheid, Ik, dat Iets diep in je hart dat verlangt naar het hoogste, naar PERFECTE uitdrukking; die hunkert naar de ware rijkdom van het leven, waarvan je nu weet dat al het geld in de wereld niet kan voorzien. IK, God, binnenin jou, BEN rechtstreeks vanuit het diepst van je hart, vanuit Mijn Koninkrijk daar, al je accumulatie van wereldse ideeën, overtuigingen en meningen opzij geschoven, en spreek rechtstreeks tot je Zielbewustzijn. Want de tijd is gekomen dat je moet ontwaken voor je goddelijke missie, voor het ECHTE doel van je komst in deze wereld, in dit leven, in deze persoonlijkheid, in het bezit van deze kwaliteiten, dit vermogen, dat jou het recht gaf om de bewaarder te zijn. van de rijkdom die ik je heb gegeven, maar alleen voor dat doel. De tijd is gekomen voor u om dit te weten, om Mij te kennen, dat in u dat u dit verlangen naar rijkdom gaf, dat u de macht gaf om het te verwerven, dat uw elke inspanning inspireerde en stimuleerde en leidde om het te bereiken, en uiteindelijk welke geeft je nu de wens om SOMMIGE ervan in Mijn Service te gebruiken. Kun je niet zien dat Iets ik ben, je eigen Ware Zelf, ja, God in jou, de enige God die je ooit zult kennen, de God Die niet alleen zo woont en werkt in het Koninkrijk binnenin jou, maar binnenin je elke broeder, of hij nu hoog of laag, rijk of arm, wijs of onwetend is; de God Die geleidelijk uw menselijke persoonlijkheden ontwikkelt, met hun sterfelijke lichamen, geesten en intellect, zodat Hij uiteindelijk door u AL Zijn goddelijke kwaliteiten tot uitdrukking kan brengen, zelfs zoals in de hemel?

Zo ben ik geëvolueerd

Joseph S. Benner


Joseph Sieber Benner (3 januari 1872 - 24 september 1938) was een Amerikaanse schrijver, New Thought-schrijver en vertegenwoordiger van de Brotherhood of Christ die het pseudoniem "Anonymous" gebruikte. Hij was de eerste die de kennis en leringen van onpersoonlijk leven (ook bekend als de "IK BEN" (I AM)-leer) aan de wereld introduceerde in zijn eerste boek, The Impersonal Life, gepubliceerd in 1914.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

Affirmatie Liefde | Ernest Holmes

Volgende
Volgende

Paulus’ Autobiografie | Neville Goddard