SCHEPPING - GELOOF | Neville Goddard

Vertaling van Creation - Faith, Neville Goddard

Het mysterie van de schepping moet begrepen worden in termen van geloof. Dus wat is geloof? Het is de zekerheid van dingen waarop men hoopt, de overtuiging van dingen die niet met het sterfelijke oog worden gezien. Door geloof begrijpen we dat de wereld geschapen is door het woord van God, zodat wat gezien wordt gemaakt is uit dingen die niet verschijnen.

Velen veronderstellen dat vóór de schepping alles eenzaamheid en chaos was. Dat is het meest verderfelijke idee dat in de geest van de mens kan binnendringen, want het berooft de Bijbel van alle verhevenheid en de aard van de mens die dat idee koestert als een kleine rooiende worm daarbuiten. van hemzelf. De eeuwigheid bestaat en alle dingen in de eeuwigheid, onafhankelijk van de schepping die een daad van barmhartigheid was.' (William Blake)

Alle dingen bestaan, en het mysterie van hun schepping moet begrepen worden in termen van geloof. Maar het geloof geeft geen werkelijkheid aan datgene wat onzichtbaar is. Geloof is loyaliteit aan de onzichtbare realiteit! Alleen in deze zin kan de betekenis van het geloof begrepen worden. Als je een doel hebt, ook al is het onzichtbaar, het bestaat al. Je normale sterfelijke oog kan het niet zien, maar door de structuur van je geest te herschikken, kun je het duidelijk zien. Als je, naarmate de dagen elkaar opvolgen, trouw blijft aan deze onzichtbare realiteit en je doel wordt bereikt, zul je het mysterie van de schepping hebben ontdekt. De eeuwigheid bestaat en alle dingen bestaan ​​in de eeuwigheid, onafhankelijk van jouw creatieve daad. Je kunt alleen maar voortbouwen op wat je sterfelijke oog ziet, en hetzelfde keer op keer voortzetten, en voor altijd blijven waar je bent. Maar als je weet dat alle dingen bestaan, ook al zijn ze op dit moment onzichtbaar, en je hebt er via je verbeelding toegang toe, dan kun je het patroon van je denken herschikken en je wereld veranderen door trouw te blijven aan je onzichtbare constructie. En wanneer het zich manifesteert door een feit te worden dat je met anderen kunt delen, dan zul je het geheim van de schepping hebben gevonden, wat een daad van geloof was.

Het 11e hoofdstuk van het boek Hebreeën vertelt fantastische verhalen over wat de Ouden uitvoerden - en ze deden alles! Te beginnen met Enoch worden alle personages genoemd, evenals hun prestaties. Dan wordt er gezegd: "Zij hebben de beloften ontvangen, maar niet de belofte." Nadat hen was beloofd dat als zij konden geloven, het zou gebeuren, geloofden zij en ontvingen zij de beloften. Maar niemand kende de vervulling van de belofte totdat deze in één keer doorbrak. Toen wist hij dat hij door dezelfde daad van geloof deze sfeer kon verlaten en de hemelse sfeer kon binnengaan. Gods belofte heeft zichzelf in mij vervuld. Ik heb het zo levendig en nauwkeurig mogelijk voor het nageslacht vastgelegd in mijn boek Resurrection. Je kunt mijn ervaringen lezen en ze geloven of niet geloven. Het is aan jou. Misschien wil je op dit moment deze sfeer niet verlaten en het hemelse koninkrijk binnengaan. Nu: "Door geloof begrijpen wij dat de wereld geschapen is door het woord van God", wat Zijn kracht en wijsheid is, genaamd Christus. Elke andere Christus dan Hij die gekruisigd, begraven en in u opstaat, is vals. En iedereen die onderwijst over een Christus buiten ons is een valse leraar. Paulus vertelt ons: "Het mysterie dat door de eeuwen heen verborgen is gebleven, Christus in jou, is de hoop op heerlijkheid." Elke hoop die je hebt om een ​​glorie binnen te gaan die alle aardse macht en wijsheid te boven gaat, zit al in jou, maar is verborgen. Christus is de weg, het patroon dat gevolgd moet worden om die heerlijkheid binnen te gaan. Als alles bestaat, zichtbaar of onzichtbaar, dan bestaan ​​mijn vader en moeder die deze wereld hebben verlaten, en zouden ze genieten van alles wat ik hier bereik. Hoewel mijn moeder deze wereld in 1941 verliet en mijn vader in 1959, kan ik ze voor ogen houden en ze horen praten over hun trots op hun zoon. Omdat ik geloof dat alles wat ik me kan voorstellen deel uitmaakt van de structuur van het universum, kan ik ervan uitgaan dat ze zich volledig bewust zijn van mijn prestaties, dus luister ik naar hun vreugde. Kan ik trouw blijven aan die scène? Mijn geloof zal het geen realiteit geven, maar mijn loyaliteit aan de onzichtbare realiteit wel. Ik luister en onthoud wat ik hoorde, en in de toekomst blijf ik me herinneren. Dan, op de daarvoor bestemde tijd, wanneer datgene waar ik trouw aan ben geweest zich manifesteert, zal ik het grote geheim van de schepping hebben gevonden.

God vertelt ons dat hij niet iets uit het niets creëert, want dat is alles! Dat hij iets dat nu niet gezien wordt, noemt alsof het gezien is, en het ongeziene wordt gezien. (Romeinen 4:17) In plaats van iets uit het niets te roepen, herschik je eenvoudigweg dat wat al is totdat het impliceert wat je wilt. Dan blijf je trouw aan die onzichtbare realiteit. Geloof bevat een kracht die je kan verbinden met een wereld waar je eeuwig bent. Paulus vertelt ons dat we ons geloof niet moeten stellen in de werken van mensen, maar in de kracht van God. En geen enkele aardse macht – zij het atomair, megaton of multi-megaton – kan met die macht vergeleken worden! Kunt u zich voorstellen een macht te zijn die zo groot is dat u, als u dat wenst, de wereld kunt tegenhouden? Dat je het stil kunt laten staan ​​en het als dood kunt zien? Laat het dan los en laat de wereld haar zogenaamde intenties blijven vervullen? Kun je met zo’n macht omgaan door je bedoelingen te veranderen, waardoor de wereld wordt gereanimeerd en het tegenovergestelde gebeurt? Dat is de kracht die de jouwe zal zijn als je weet dat je één bent met het lichaam van liefde, genaamd de Eeuwige Verlosser. Denk eens na over deze gedachte. Op dit niveau kun je elk doel bereiken en jezelf bewijzen dat onzichtbare toestanden, wanneer ze op de juiste manier worden herschikt, zullen externaliseren wat ze impliceren, want de kracht van elke denkbeeldige handeling ligt in de implicatie ervan. Luister aandachtig naar je onzichtbare gedachten. Wat hoor je? Wat impliceren je woorden? Dat is hun potentie. Wat wil je? Geef het een naam en herschik de structuur van je geest, zodat de indruk wordt gewekt dat je er niet langer naar verlangt, omdat je het al hebt! Misschien heeft een ander u verwond of verdriet gedaan. Het maakt niet uit wat er is gedaan, als je deze wet kent, kun je iedereen vergeven door de structuur van je geest te herschikken en hem vrij te laten door te denken dat het nooit is gebeurd!

Zie je, er zijn twee dingen die God mishagen. De ene is het gebrek aan geloof in ‘Ik ben hij’, en de andere is het eten van de boom van kennis van goed en kwaad door jezelf te gebruiken als criterium voor wat goed en wat kwaad is. Tenzij u gelooft dat u de schijnbare ander bent die uw verdriet heeft veroorzaakt, zult u hetzelfde ongeluk blijven reproduceren en uw doel in het leven missen door in uw zonden te sterven. Zonder geloof is het dus onmogelijk om jezelf te plezieren! Denk voorlopig aan alles alsof het nu bestaat! Hoewel onzichtbaar voor uw sterfelijke geest, bestaat uw verlangen en kan het in uw verbeelding worden gezien. Hoewel je vader en moeder misschien niet door de wereld worden gezien, bestaan ​​ze wel, en de liefde die ze voor je hebben is nooit verdwenen. Omdat alle dingen zo zijn, mag jij ze gebruiken of degenen die nu in jouw wereld zijn. Als uw vrienden bijvoorbeeld van uw geluk zouden horen, zouden zij zich dan met u inleven of jaloers zijn? Kies niet iemand die met u sympathiseert, want u wilt geen sympathie. Je wilt empathie of jaloezie. Als je iemand kent die, bij het horen van jouw geluk, nu wild zou worden van jaloezie, gebruik haar dan. Of, als u iemand kent die zich zou verheugen over uw geluk, neem dan dat beeld. Het is jouw keuze, maar je moet trouw blijven aan de onzichtbare realiteit die je hebt geconstrueerd. Jouw geloof zal het geen realiteit geven, want geloof is jouw loyaliteit aan de onzichtbare realiteit. "Abraham geloofde, en het werd hem tot gerechtigheid gerekend", en alle dingen komen uit Abraham.

Iemand heeft geloof ooit gedefinieerd als: Geloven wat ongelooflijk is, Of het is helemaal geen deugd. Hoop is hopen als de dingen hopeloos zijn, Of het is helemaal geen deugd. En liefde is vergeven wat onvergeeflijk is, Of het is helemaal geen deugd. Dit zijn de drie deugden waaronder de beschaafde wereld valt: geloof, hoop en liefde. Het kan zijn dat u de vervulling van uw verlangens niet met uw sterfelijke oog kunt zien. Je zintuigen en rede ontkennen misschien hun bestaan, maar dit is de manier waarop God de wereld heeft geschapen. Je wordt uitgenodigd om hem als een dierbaar kind te imiteren, door trouw te blijven aan de onzichtbare realiteit in je geest totdat deze in jouw wereld zichtbaar wordt. En als dat het geval is, hebt u Gods wet bewezen.

Dan zal dat grote moment komen waarop datgene wat in het begin werd beloofd uitbarst, en de creatieve kracht waarvan je ooit wist dat je die was, wordt hersteld, alleen maar vergroot vanwege je reis naar deze wereld van de dood. Alle beloften van God hebben hun ja in mij gevonden. Ik blijf nu alleen bij je om je aan te moedigen naar een heel ander bewustzijn te gaan. Er is hier echter niets dat u kan helpen met betrekking tot die wereld. Hoe kun je Gods kracht begrijpen als je alleen de kracht kent om hout te verbranden en water te koken. U bent zich ervan bewust dat een bom miljoenen mensen kan doden; toch weet je ook dat degenen die de bom hebben gemaakt en laten vallen, zullen sterven, net als de miljoenen doden; dus je hebt niets te vergelijken met de kracht van die wereld, aangezien deze alles overstijgt dat de mens kent. Ik heb het patroon voor het betreden van die wereld beschreven. Het bestaat uit een reeks van vier mystieke gebeurtenissen die, wanneer ze worden ervaren, het individu van dit niveau bevrijden en de deur openen naar de wereld van de belofte. Ik heb mijn ervaringen gedeeld; toch geloven de mensen – die geloven dat ik Neville ben die zal sterven zoals iedereen hier doet – niet dat zij de Messias zijn die zal komen, dus houden zij zich doof in mijn richting. Maar ik zal mijn ervaringen blijven delen en achterlaten in mijn boeken, net zoals Paulus deed in de vorm van brieven, en degenen die de visioenen meemaakten, de evangeliën optekenden. Degenen die de evangeliën schreven, wisten wat ze hadden meegemaakt; maar de mens heeft de boodschap verkeerd geïnterpreteerd, door te geloven dat Jezus Christus buiten zichzelf staat en niet beseft dat hij Gods scheppende kracht en wijsheid is.

Mijn visioenen kwamen overeen met die in het boek Lukas. Luke beweert niet dat zijn ervaringen chronologisch accuraat waren, maar dat hij zich beter gekwalificeerd voelt om het bronmateriaal te schrijven. Ik heb het chronologisch verteld, net zoals het mij overkwam. Nu zeg ik je dit: zoals mensen verschillen, zo zullen ook de ervaringen verschillen. Twee mensen hier hebben die geboorte gehad. In één geval was er geen getuige; daarom is zijn getuigenis Schriftuurlijk. In het andere geval had de dame drie getuigen: twee broers en een vriend die zij als broer beschouwt. Dus omdat we in het koninkrijk van mening verschillen, zullen de visies verschillen, maar het patroon zal hetzelfde blijven. Zelfs als je de ervaringen niet hebt gehad, kun je een scène construeren die zou impliceren dat de Schrift in jou is vervuld. Zou het niet geweldig zijn als je tegen je beste vriend of je meest bittere tegenstander zou kunnen zeggen: ‘Ik twijfel er niet aan dat ik van boven ben geboren, want ik heb dat in doeken gewikkelde kind in mijn handen gehouden. " Hoe zou jij je voelen als dat waar was? Welke scène zou jij construeren? Onthoud: alle dingen bestaan. De Schrift bestaat, dus gebruik die om je scène samen te stellen. Er wordt gezegd dat er bij de geboorte drie mannen aanwezig waren. De kerktraditie beweert dat de drie koningen broers waren; maar vrienden kunnen als getuigen worden gebruikt, omdat de scène die je creëert bedoeld is om te impliceren, want daarin schuilt de kracht. Maar je moet het kind optillen en in je armen leggen. Stel je voor en zie hoe het mysterie van de schepping zich ontvouwt in termen van geloof, door trouw te blijven aan de onzichtbare realiteit van dat wat al bestaat. "Aan u is heden een Redder geboren..." En de enige Redder is de Here God! Het in doeken gewikkelde kind is slechts een teken, bedoeld om u te vertellen dat wat ik u heb verteld waar is. Stel je voor dat iets dat de geboorte van God zou impliceren, al heeft plaatsgevonden. Blijf trouw aan dat tafereel, en als het gebeurt, zal er geen onzekerheid van uw kant zijn.

De geschiedenis van de verlossing is voorbij! Wij zijn hier niet om te zaaien, want de velden zijn al wit van de oogst. Omdat alles zo is en de oogst is, ben je hier niet om de grond te bewerken en het zaad te planten, maar om te oogsten wat je niet hebt gezaaid. Als je weet dat geloof eenvoudigweg loyaliteit aan de onzichtbare werkelijkheid is, kun je een scène construeren, eraan trouw blijven en het oogsten, want alles is al voltooid. God heeft de geschiedenis van de verlossing bedacht, uitgezet en vervuld door mens te worden. In de overtuiging dat hij zijn doel al heeft bereikt, wordt de mensheid opgewekt om het koninkrijk opnieuw binnen te gaan en is Gods tweede komst vervuld. Maar totdat de individuele mens in zijn eigen wonderbaarlijke menselijke verbeelding gelooft, blijft God in hem gevangen. Als u Gods belofte niet binnenhaalt, komt dat alleen maar omdat u niet gelooft! Nu wil ik een droom van een vriend delen, omdat deze een boodschap voor ons allemaal bevat. Houd er rekening mee dat de dromer proteïsch is. Net als de legendarische god Proteus, die Neptunus diende en in zijn dienst elke vorm aannam, is God de dromer in jou en neemt hij de vormen aan van alle personages in je droom. In de droom van deze dame ontmoet ze haar moeder, maar weet ze toch dat ze zichzelf is. Haar man en toch haar vader waren vermist, en haar moeder zei: 'Luister, ik kan zijn stem horen.' Toen veranderde het tafereel en werden zij en haar moeder vermaakt door vier kleine mannetjes, elk dertig centimeter hoog. Toen ze een van hen in de ogen keek, besefte ze dat hij haar vader was. Haar moeder vestigde de aandacht op dit feit, kwam naar hem toe, raakte hem aan en zei iets in code. Toen wist ze plotseling dat haar vader zich niet vrij kon identificeren en werd ze snikkend wakker.

Deze droom spreekt boekdelen. Bedenk dat alle dromen egocentrisch zijn, met God als de dromer. Iedereen zoekt de Vader, de oorzaak van de verschijnselen van het leven, zonder te beseffen dat hij in alles gevangen zit. Geloof zal hem echter bevrijden! Als u zich voorstelt dat David voor u staat en de Vader/Zoon-relatie voelt. Blijf trouw aan dat tafereel, je zult je hemelse Vader bevrijden! Als iemand de waarheid hoort die hem zal bevrijden, wordt hij vanwege zijn vroegere religieuze opleiding heen en weer geslingerd tussen die twee. Te denken dat iemand naar mijn boodschap kan komen luisteren en toch kan geloven in wat de kerken leren, is hetzelfde als wat iemand ooit tegen mij zei: ‘Ik heb alle geloof in numerologie en astrologie opgegeven, maar de maan passeert vanavond Venus en omdat hij is in mijn tweede huis, ik weet wat ik morgen kan verwachten." Ze hebben hun geloof volledig opgegeven MAAR... Die grote "MAAR" komt in iedereen voor. De visie van deze dame was zo duidelijk. Haar vader, die zich vermaakt in een groep van vier en niet vrij is om naar voren te komen en zichzelf te identificeren, is de man met vier gezichten waar Ezechiël over spreekt. In zijn visioen had elk levend wezen vier gezichten. Naast elk wezen stond een wiel, met wielen erin, die allemaal in dezelfde richting bewogen. Dit is een perfecte openbaring voor haar geweest, als ze het wil accepteren, door haar te vertellen dat ze óf voor mij óf tegen mij is. Zou je het warm of koud willen hebben - mijn woorden geloven of weggaan, om nooit meer iets met mij te maken te hebben - in plaats van lauw te zijn en aan het hek te blijven, opgewarmd door mijn woorden, maar niet bereid ze in de vorm te gebruiken van geloof. Ik heb mensen horen zeggen|: "Ik kom naar je luisteren. Je bent interessant, maar ik weet dat ik, om vooruit te komen in het leven, de juiste mensen moet kennen en op het juiste moment op de juiste plaats moet zijn. Dat is de realiteit waaraan ik kies om mezelf te verankeren." Dit is wat haar prachtige visioen mij onthulde.

Een andere dame schreef en deelde een heel lange droom vol schriftuurlijke symboliek. Het kristalheldere water stijgt. Boomstammen waren gesneden tot de hoogte van mannen die ze verticaal droegen. Een hond met een menselijk gezicht. Een stuk touw dat bezield wordt en zich gedraagt ​​als een slang, waardoor het hondje verstrikt raakt. Elk symbool was perfect, en als het op de juiste manier werd gerangschikt, openbaart het het mysterie van de verlossing. Het hout is het ruggenmerg waarop God als Mens wordt gekruisigd. Caleb, het symbool van het geloof, draagt ​​een menselijk gezicht en sterft slechts een ogenblik, want het geloof is voorbestemd om bevrijd te worden. Een andere dame schreef: 'Ik werd lachend wakker toen ik deze woorden hoorde: 'Het is zo gemakkelijk om te weten dat je God bent. Het enige wat je hoeft te doen is uit te breiden.' "Dit is waar. William Blake begon zijn grote gedicht 'Jerusalem' op de zesde regel en zei: 'Ontwaakt!' Ontwaak, o slaper van het land van de schaduwen, word wakker! Uitbreiden! Ik ben in jou en jij in mij, wederzijds in goddelijke liefde." Het geheim van de liefde is expansie. Trek je zintuigen samen en je ziet menigten. Breid ze uit en je zult één Man zien, één Liefde! Sta stil bij dit grote mysterie van de schepping in termen van geloof. Alle predikanten, rabbijnen en predikers onderwijzen geloof – maar geloof waarin? In kleine iconen? Een brandende kaars? Onze meid komt elke maandag en we geven haar altijd onze gebruikte kaarsen. Vanmiddag hebben we haar er twee gegeven, die ze mee zal nemen naar haar kerk om aan het licht te brengen. Ze heeft vertrouwen in een weggegooide, aangestoken kaars!

Al deze dingen bevinden zich aan de buitenkant. Geloof in een andere macht dan Hij die in jou is, is vals, en iedereen die een macht van buitenaf onderwijst, is een valse leraar. Christus in u is uw hoop op heerlijkheid, en er is geen andere kracht. De wereld werd geconstrueerd in het geestesoog, uit dingen die onzichtbaar zijn voor het sterfelijke oog, en levend gemaakt door geloof. De eeuwigheid bestaat en alle dingen in de eeuwigheid, onafhankelijk van de creatieve daad, die de aanname is van een onzichtbare realiteit en loyaliteit aan de samenstelling ervan. Ondanks de ontkenning door uw zintuigen en rede, als u trouw blijft aan uw onzichtbare veronderstelling, zal deze zichzelf externaliseren. Zo ontstaan ​​alle werelden, maar de mens begrijpt dit niet. Door hun wereld te structureren op basis van het bewijs van hun zintuigen, blijven ze datgene in stand houden waar ze niet naar verlangen. Weet wat je wilt, sluit je ogen en ga de vervulling ervan binnen, wetende dat God ziet wat jij ziet. Dat Hij hoort wat je zegt; en wat God ziet en hoort en waaraan hij trouw blijft, brengt Hij naar buiten.

Laten we nu de stilte ingaan.

Neville Goddard 5/20/1968 

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

Jezus Chrisus in Regressie in VORIGE LEVENS: Een Spiritueel Perspectief

Volgende
Volgende

Het Vreemdste Geheim