Spirituele Verlichting: wat is dat?

Er is een manier waarop we onszelf kunnen ontdoen van zonde, ziekte, armoede en de gevolgen van oorlogen en economische veranderingen. Op deze manier wordt ons materiële bestaansgevoel uitgewisseld voor het begrip en bewustzijn van het leven als spiritueel. Door de eeuwen heen heeft het besef van de mens en het universum als materieel geleid tot de ontwikkeling van angst voor het persoonlijke zelf en het nationale bestaan. Dit zal doorgaan en nog intenser worden naarmate er meer vernietigende materiële krachten worden ontdekt. De laatste van deze aan te kondigen krachten is een chemische stof, waarvan één ons, zo wordt beweerd, voldoende zou zijn om de hele bevolking van de Verenigde Staten en Canada te vernietigen, en zelfs dit is waarschijnlijk niet het ultieme van materiële kracht. Er is geen materiële kracht om dit of de atoombom te overwinnen. Er is geen hoop in materiële of materiële zin. De weg naar veiligheid, harmonie en gezondheid is door een zekere mate van spiritueel bewustzijn te bereiken.

Het grote geheim is dat ondanks alle tegengestelde overtuigingen echte macht, ten goede of ten kwade, niet in de materie of in de materiële zin van de mens en het universum woont. Degenen die een zekere mate van spiritueel bewustzijn hebben verworven, hebben in die mate de realiteit van Spirit bewezen. De noodzaak om het materiële bestaansgevoel op te geven voor het bereiken van het spirituele bewustzijn van het leven en zijn activiteiten is het geheim van de zieners, profeten en heiligen van alle tijden. Dat het praktisch is, wordt tegenwoordig bewezen door de genezende en regenererende werken die door veel studenten van moderne scholen van praktisch of wetenschappelijk christendom worden gedaan. Wanneer de wereld verneemt dat welk succes dan ook dat is behaald in het verbeteren van de gezondheid, rijkdom en veiligheid in het leven van deze moderne volgelingen van oude leringen uitsluitend is bereikt door de overgave van materiële zin door het bereiken van spiritueel bewustzijn, kan het heel goed zijn dat hoopvol opkijken.

De vraag is: "Hoe begin je aan het bereiken van dit spirituele bewustzijn en verlies je daardoor materiële zin?" Het antwoord is: "Lees en bestudeer de waarheden die door alle eeuwen heen zijn geopenbaard over het universele bewustzijn, ziel of geest, en over spirituele schepping en haar wetten. Geniet van de spirituele betekenis van deze openbaringen." In dit kleine boek heb ik de spirituele waarheid geschreven zoals ik die heb vergaard door meer dan dertig jaar studie van de belangrijkste religies en filosofieën van alle tijden, waarvan de laatste vijftien jaar zijn besteed aan de praktische toepassing van de waarheid op problemen van menselijk bestaan ​​-- problemen op het gebied van gezondheid, zaken, gezinsleven en veiligheid. Wees ervan verzekerd dat innerlijke vrede zal komen als men zich tot het spirituele bewustzijn van het leven wendt, en een uiterlijke rust zal volgen in zijn menselijke aangelegenheden. De uiterlijke wereld zal zich aanpassen aan het innerlijke bewustzijn van de Waarheid. De autoriteit voor al deze openbaringen ben jij - zoals je zelf deze verandering van binnen en van buiten ervaart.

SPIRITUELE VERLICHTING/GEESTELIJKE VERLICHTING stelt ons in staat om de spirituele realiteit te onderscheiden waar het menselijke concept zich lijkt te bevinden. Spirituele zin onderscheidt de realiteit van dat wat verschijnt als concept. De ontwikkeling van spiritueel bewustzijn begint met ons eerste besef dat wat we aanschouwen via de zintuigen van zien, horen, proeven en ruiken niet de realiteit van de dingen is. De schijn geheel buiten beschouwing latend, brengt de eerste straal van spirituele verlichting ons hints van het goddelijke, het eeuwige en onsterfelijke. Dit maakt op zijn beurt de schijn voor ons nog minder echt, waardoor een nog grotere verlichting wordt toegelaten. Onze spirituele vooruitgang staat in verhouding tot de verlichting die ons in staat stelt om steeds meer van de Werkelijkheid te zien. Omdat het menselijke tafereel volledig een misvatting is door misvatting, moet elke gedachte aan het helpen, genezen, corrigeren of veranderen van het materiële beeld worden losgelaten, zodat we de altijd aanwezige Werkelijkheid kunnen zien.

Geestelijke verlichting komt in zekere mate tot ons met ons eerste onderzoek naar de waarheid. We geloven dat we het goede of de waarheid zoeken; terwijl het licht in ons bewustzijn is gaan schijnen en ons dwingt de stappen te nemen die we sindsdien hebben genomen. Elke toename van ons spiritueel begrip was dat er meer licht verscheen en de duisternis van de zintuigen verdreef. Deze instroom van verlichting zal doorgaan totdat we tot de volledige realisatie komen van onze ware identiteit als 'het licht van de wereld'. Zonder verlichting worstelen we met de krachten van de wereld; we werken voor de kost; we worstelen om onze plaats en positie te behouden; we strijden om rijkdom of eer. Vaak voeren we oorlog met onze eigen vrienden en zijn we zelfs in oorlog met onszelf. Er is geen zekerheid in persoonlijke bezittingen, zelfs niet nadat de strijd om ze te verwerven is gewonnen. Verlichting brengt eerst vrede, dan vertrouwen en zekerheid; het brengt rust van de strijd van de wereld, en dan stroomt al het goede naar ons door Genade. We zien nu dat we niet leven door te verwerven, te verwerven of te bereiken. We leven door genade; we bezitten alles als de gave van God; we krijgen niet ons goede, omdat we al het goede hebben. "Zoon, je bent altijd bij me, en alles wat ik heb is van jou."

De geneugten en successen van de wereld zijn als niets vergeleken met de vreugden en schatten die ons nu ontvouwen door spirituele zin. In het licht van de waarheid zijn het grootste aardse geluk en de grootste triomf als niets, terwijl de schatten van de Ziel een heerlijkheid hebben die onbekend is en ondoorgrondelijk door de zintuigen. Door het goddelijke Licht in zich te bezitten, verkrijgt de mens zijn vrijheid van de wereld en veiligheid van alle aardse of menselijke gevaren. Deze periode houdt voor velen verschrikkingen en angsten in. De spiritueel verlichte zal erkennen dat omdat er geen goeds kan komen of gaan, dat omdat spirituele activiteit altijd van de aard van vervulling is, dat omdat hun verlichting de realiteit van de dingen heeft geopenbaard, ze verankerd zijn in de ziel, in het godsbewustzijn, in de spirituele wereld. vrede, veiligheid en sereniteit. We zullen niet bang zijn voor verandering in het uiterlijke beeld, omdat het uiterlijke slechts de weerspiegeling is van het al-zijn binnenin. Veilig in het besef dat we individueel zijn, hoewel oneindig spiritueel bewustzijn dat al het goede belichaamt, hoeven we geen aandacht te schenken aan het bewijs van de zintuigen. Spirituele verlichting onthult de harmonie van het zijn en verdrijft het bewijs van materiële zin. Het verandert niets in het universum, want dit is een spiritueel universum bevolkt met kinderen van God, maar de verlichting verandert ons concept van het universum.

Dit is slechts het begin van dit uitgebreide onderwerp, en terwijl we het bespreken, laten we het denken zo ver mogelijk verwijderd houden van de zintuiglijke wereld en verankerd in het bewuste gewaar zijn van de spirituele realiteit. Er zijn altijd mannen verschenen met de goddelijke boodschap van de aanwezigheid van God en van de onwerkelijkheid van het kwaad: Boeddha van India; Lao-Tze van China; Jezus van Nazareth. Deze en vele anderen brachten het licht van de waarheid naar de mens, en altijd hebben mensen dit licht geïnterpreteerd als de boodschapper, niet in staat om te zien dat wat zij als een man "daarbuiten" aanschouwden, het licht van de waarheid in hun eigen bewustzijn was. Door Jezus te aanbidden, verloren de mensen de Christus. In toewijding aan Jezus faalden mannen om de Christus te vatten. Bij het zoeken naar het goede door Jezus, slaagden de mensen er niet in de alomtegenwoordige Christus in hun eigen bewustzijn te vinden. In elk geval is de boodschapper die aan de mens verschijnt de komst van de Christus in het individuele bewustzijn, en als dat zo wordt begrepen, is vrijheid van persoonlijk besef en persoonlijke beperking bereikt.

Jezus zei: "Als ik niet wegga, zal de Trooster niet tot u komen." Was dit niet duidelijk genoeg voor iedereen om te begrijpen? Als je niet wegkijkt van het persoonlijke gevoel van verlossing, bemiddeling en begeleiding, zul je het grote Licht niet in je eigen bewustzijn vinden. Spirituele verlichting komt niet van een persoon, maar van de onpersoonlijke Christus, de universele Waarheid, het verlichte bewustzijn van je Zelf. Verlicht bewustzijn verdrijft het persoonlijke zelfgevoel met zijn problemen, kwalen, leeftijd en mislukkingen. Het onthult het echte Zelf, het ik dat ik ben, onbeperkt, onbelemmerd, onbezorgd, harmonieus en vrij. Dit Zelf wordt geopenbaard als we ons elke dag in onszelf terugtrekken en daar leren te "luisteren" en te kijken. Evenzo, in plaats van bezorgd te zijn over het werk van de dag of de gebeurtenissen van de toekomst, laten we de Ziel, of onze goddelijke Geest, ons voorgaan om de weg te effenen en voor te bereiden; we laten deze goddelijke invloed achter ons om elke stap te beschermen tegen de illusies van de zin. Verlicht bewustzijn weet altijd dat er een oneindige, almachtige Aanwezigheid is die elke handeling doet bloeien en elke gedachte zegent. Het weet dat iedereen die ons op de snelweg van het leven aanraakt, de zegening van onze gedachte moet voelen. Wanneer het bewustzijn in vuur en vlam staat van Waarheid en Liefde, vernietigt het alle gevoelens van angst, twijfel, haat, afgunst, ziekte en onenigheid - en dit zuivere bewustzijn wordt gevoeld door iedereen die we ontmoeten, en het verlicht de last die ze dragen. Het is onmogelijk om "het licht van de wereld" te zijn en de duisternis van degenen om ons heen niet te verdrijven.

Realiseer je dat al het goede dat je ervaart het stralen van je eigen bewustzijn is, zelfs als het lijkt te komen van of door een ander individu. Herken elke kwade verschijning als een valse perceptie van harmonie en daarom niet te vrezen of te haten, en dit zal resulteren in het verdwijnen van de illusie en het tonen van de werkelijkheid. Alleen verlicht 19 bewustzijn kan naar een kwade verschijning kijken en de goddelijke werkelijkheid waarnemen. Alleen de Christus in bewustzijn kan de dwaling van zijn schijnbare werkelijkheid ontdoen en hem van zijn angel beroven. Spirituele verlichting onthult dat we geen stervelingen zijn - zelfs geen menselijke wezens - maar dat we een puur spiritueel wezen zijn, een goddelijk bewustzijn, een zelfvoorzienend leven, een allesomvattende geest. Dit licht vernietigt de illusies van het persoonlijke gevoel. Verlichting lost alle materiële banden op en bindt mensen samen met de gouden kettingen van spiritueel begrip; het erkent alleen het leiderschap van de Christus; het heeft geen ritueel of regel dan de goddelijke, onpersoonlijke, universele liefde, geen andere aanbidding dan de innerlijke Vlam die ooit wordt aangestoken bij het heiligdom van de Geest. Deze vereniging is de vrije staat van spirituele broederschap. De enige beperking is de discipline van de Ziel; daarom kennen we vrijheid zonder vergunning; we zijn een verenigd universum zonder fysieke grenzen, een goddelijke dienst aan God zonder ceremonie of geloofsbelijdenis.

De verlichte wandeling zonder angst - door Genade. Weten dat we de vervulling van God zijn, dat we die plaats in bewustzijn zijn waar God doorheen schijnt, is spiritueel ingesteld zijn. Het besef dat ieder individu de tegenwoordigheid van God is, dat alles wat is, is dat God verschijnt, is spiritueel bewustzijn. Het begrip dat wat we zien, horen, proeven, aanraken of ruiken via de vijf fysieke zintuigen slechts het eindige concept van de werkelijkheid is, en op geen enkele manier gerelateerd aan het spiritueel reële, is spirituele zin. Het Christusbewustzijn ziet God overal schijnen door de mist van persoonlijke zin. Het erkent geen zondaar die hervormd kan worden, geen zieke om te genezen, geen arme om te verrijken. Spirituele verlichting verdrijft de verkeerde concepten of beelden van eindige zin en openbaart al het zijn als God die verschijnt. Het licht in het individuele bewustzijn onthult de wereld van Gods schepping, het universum van de werkelijkheid, de kinderen van God. In dit licht verdwijnt het sterfelijke tafereel, en de wereld van concepten, 'deze wereld', maakt plaats voor 'Mijn koninkrijk' - de realiteit van de dingen gezien zoals ze zijn.

Evenzo is er altijd het gevoel van een innerlijk gezelschap. We voelen een innerlijke warmte, een levende aanwezigheid, een goddelijke zekerheid. Soms voelen we een sterke hand in de onze of zien we een lachend gezicht over onze schouder. We zijn nooit alleen en dat weten we. Deze zoete Aanwezigheid geeft ons innerlijke rust; Het stelt ons in staat om te ontspannen van de spanning van de wereld en brengt ons de vreugde van vrede. In werkelijkheid is het een "vrede, wees stil" voor elk probleem of elke spanning van het menselijk bestaan. Het is een helende invloed in ons, en toch wordt het gevoeld door iedereen om ons heen. Deze innerlijke Aanwezigheid waarvan we ons bewust zijn, is de Waarheid Zelf die Zichzelf aan ons interpreteert als aanwezigheid, kracht, metgezel, licht, vrede en genezende invloed - als de Christus. Het bewustzijn van dit innerlijke Wezen is het resultaat van onze grotere spirituele verlichting, van ons gecultiveerde spirituele bewustzijn. Deze waarheid is de God die onze ziekten geneest, en het gaat altijd voor ons uit om ons pad in het leven glad te maken. Deze Waarheid is rijkdom en verschijnt als onze overvloedige voorraad. Geen enkele menselijke omstandigheid of toestand kan ons inkomen en rijkdom verminderen zolang we in dit bewustzijn van de aanwezigheid van Liefde blijven. Vestig deze waarheid in je, en het wordt je echte wezen, zonder geboorte of dood, jeugd of leeftijd, gezondheid of ziekte - maar alleen de eeuwigheid van een harmonieus wezen. Deze waarheid verdrijft elke zintuiglijke illusie en onthult de oneindige harmonie van je wezen; het verdrijft sterfelijkheid en onthult je onsterfelijkheid. Wat in uw gedachten ook anders is dan deze goddelijke Aanwezigheid, de Waarheid Zelf, moet toegeven zodat u het zuivere water van het Leven kunt drinken en het geestelijke voedsel van de Waarheid kunt eten.

Ons hart bevrijden van de fouten van het eigen ik - eigen wil, valse verlangens, ambitie en hebzucht - is het licht van de Waarheid reflecteren zoals de perfecte diamant zijn eigen innerlijke licht reflecteert. Ongeveer 500 voor Christus er stond geschreven: "Het gebeurt gemakkelijk dat een man, wanneer hij een bad neemt, op een nat touw stapt en zich verbeeldt dat het een slang is. Verschrikking zal hem overweldigen, en hij zal beven van angst, terwijl hij in zijn gedachten alle kwellingen verwacht die veroorzaakt worden door de giftige beet van de slang. Wat een opluchting ervaart deze man als hij ziet dat het touw geen slang is! De oorzaak van zijn angst ligt in zijn fout, zijn onwetendheid, zijn illusie. Als de ware aard van het touw wordt erkend, zijn gemoedsrust zal bij hem terugkeren; hij zal zich opgelucht voelen; hij zal blij en gelukkig zijn. Dit is de gemoedstoestand van iemand die erkende dat er geen persoonlijk zelf is, dat de oorzaak van al zijn problemen, zorgen en ijdelheden een luchtspiegeling, een schaduw, een droom is."

Dus nogmaals, verlichting onthult dat er geen dwaling is, dat wat verschijnt als de slang - zonde, ziekte, onenigheid, dood - de werkelijkheid zelf is die door eindige zin verkeerd wordt waargenomen. Dan moeten onenigheden niet worden gehaat, gevreesd of gehaat, maar opnieuw worden geïnterpreteerd totdat de ware aard van het touw - de realiteit - wordt onderscheiden door spirituele zin. De slang - ziekte of onenigheid - is slechts een gemoedstoestand, zonder corresponderende externe realiteit. Het moet duidelijk zijn dat geen enkele illusie geëxternaliseerd wordt of ooit kan worden.

Geestelijke verlichting kan worden bereikt door voortdurend in het bewustzijn van de aanwezigheid van volmaaktheid te leven, door de voortdurende vertaling van het zichtbare beeld naar de werkelijkheid. We worden de hele dag en nacht geconfronteerd met tegenstrijdige verschijnselen, en deze moeten onmiddellijk worden vertaald door ons begrip van de "nieuwe tong", de taal van de Geest. Elk incident van onze dagelijkse ervaring biedt nieuwe kansen om ons spirituele begrip te gebruiken, en elk gebruik van de spirituele vermogens resulteert in een grotere spirituele waarneming, die op zijn beurt meer en meer van het licht van de Waarheid onthult. 'Bid zonder ophouden... En u zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u vrijmaken.' Vertaal de beelden en gebeurtenissen van het dagelijks bestaan ​​in de nieuwe taal, de taal van de Geest, en het bewustzijn zal zich uitbreiden totdat de vertaling plaatsvindt zonder zelfs maar na te denken. Het wordt een gewone bewustzijnsstaat, een constant besef van de Waarheid. Alleen op deze manier kunnen we ontdekken dat ons leven zich harmonieus ontvouwt vanuit het centrum van ons wezen zonder er bewust bij na te denken. In plaats van dat ons bestaan ​​een voortdurende ronde van 'demonstraties' is, wordt het de natuurlijke, harmonieuze, vreugdevolle ontplooiing van het goede. In plaats van herhaalde pogingen om het goede naar ons toe te laten komen, ontvouwt al het goede zich om vanuit de diepten van ons eigen wezen te bekijken zonder bewuste inspanning, hetzij fysiek of mentaal. We zijn niet langer afhankelijk van persoon of omstandigheid, zelfs niet van onze persoonlijke inspanning. Spirituele verlichting stelt ons in staat om onze persoonlijke inspanningen te ontspannen en meer en meer te vertrouwen op Goddelijkheid die zich ontvouwt en Zichzelf openbaart als wij.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

De tekenen van het einde: Neville Goddard, 20 oktober 1967

Volgende
Volgende

DE 144.000 DIE GERED ZULLEN WORDEN (En de 7 KERKEN EN HET GETAL VAN HET BEEST)