"WAAR KOM JE VANDAAN" - NEVILLE GODDARD | DE MOORD OP JOHN F. KENNEDY

"Waar kom je vandaan?" Dit vindt u in het 19e hoofdstuk van het boek Johannes. En de rabbijn zei tegen Pilatus: "We hebben een wet en volgens die wet moet hij sterven, want hij beweert dat hij de Zoon van God is." En hun wet stond dat niet toe, want we weten waar deze man vandaan komt, we weten alles over hem; en wanneer de Messias verschijnt, zal niemand weten waar hij vandaan komt. Zijn bewering is dus vals. Wanneer de Messias verschijnt, zal het op mysterieuze wijze gebeuren. En toch weten we precies waar deze man vandaan komt. Zelfs zijn eigen broers geloven niet in hem. "En hij zei tegen zijn broers: "Mijn tijd is nog niet gekomen, maar jouw tijd is altijd hier."" En toen herhaalde hij het, maar maakte het af: "Mijn tijd is nog niet helemaal gekomen." Hij kende zijn tijd. Hij spreekt over twee totaal verschillende tijden, twee totaal verschillende werelden, twee verschillende tijdperken. Dus: “Mijn tijd is nog niet helemaal gekomen, maar jouw tijd is er altijd.” Maar “mijn tijd was nog niet helemaal gekomen.”

Dus zei Pilatus tegen hem: "Waar kom je vandaan?" En Jezus gaf geen antwoord. Pilatus zei tegen hem: 'Je wilt niet met me praten? Weet je niet dat ik de macht heb om je te bevrijden en de macht om te kruisigen?” En Jezus antwoordde hem: „U zou geen macht over mij hebben tenzij het u van boven was gegeven; daarom heeft hij die mij aan u heeft overgeleverd de grotere zonde.” Hij geeft geen antwoord op Pilatus' eerste vraag, maar hij corrigeert Pilatus' misvatting van macht. Hij antwoordt niet: "Waar kom je vandaan?" Hij antwoordt hem niet omdat Pilatus het nooit zou begrijpen; en hij corrigeert Pilatus' misvatting - wat de misvatting van de wereld is - van macht. Pilatus dacht dat hij de macht had om hem te bevrijden of om hem te kruisigen. Hij vertelde hem eenvoudig dat hij geen enkele macht had, tenzij die van bovenaf werd gegeven.

Want op een dag zul je deze ervaring hebben, en je zult proeven van de kracht van de nieuwe tijd. Je zult een scène als deze zien. Als je de kracht van dit nieuwe tijdperk proeft, zul je weten dat het allemaal geanimeerd is, en jij bent de kracht die het bezielt. Je zult in jezelf een activiteit stoppen die je voelt, en op dat moment van arrestatie (vasthouden) staat alles stil en is dood; het is gemaakt alsof het van klei is gemaakt. Niet alleen het uiterlijke aspect, maar je hersenen, die zo vloeibaar en zo levend en zo pulserend zijn - dat ook, als je de schedel zou openen, als klei zou zijn. Het hart dat pompt - ook dat zou als klei zijn. Het hele ding inclusief alle innerlijke werken zou worden bevroren. Dan zou je in jezelf de activiteit loslaten die je hebt gestopt en alles zou weer geanimeerd worden en zou zijn gang gaan en zijn bedoeling uitvoeren. Dan zult u weten wat hij bedoelt met "deze tijd", die voor altijd is - in tegenstelling tot "Zijn tijd", toen hij tegen hem zei: "Broeders, mijn tijd is nog niet helemaal gekomen, maar uw tijd is er altijd."

Nu, de conventionele kijk van de mens op tijd - inclusief onze grote wetenschappers - is dat de toekomst zich continu uit het verleden ontwikkelt; maar dat is niet de Bijbelse kijk op tijd. De bijbelse kijk op tijd is: wat in onze wereld zo nieuw lijkt, is slechts het verschijnen van de terugkeer van reeds oude verschijnselen. De hele uitgestrekte wereld beweegt zich in een cirkel, en dit alles is al zo, zodat de hele ruimte-tijdgeschiedenis van de wereld wordt uitgestippeld en we ons alleen maar bewust worden van steeds grotere delen ervan. Maar het is in een bocht, en daarom is wat schijnbaar voorbij is, dat niet echt; vanuit de bijbelse visie is het jouw morgen. Het is niet teruggetrokken in een verleden; het gaat vooruit naar een toekomst en het is voor altijd.

Luister nu naar deze woorden: “Wat was geweest is wat zal zijn, en wat is gedaan is wat zal worden gedaan; en er is niets nieuws onder de zon. Is er iets waarvan gezegd wordt: "Kijk, dit is nieuw?" Het is al geweest, in de voorbije eeuwen. Er is geen herinnering aan vroegere dingen, noch zal er enige herinnering zijn aan latere dingen die nog moeten gebeuren onder degenen die daarna zullen komen.” (Pred. 1:9-11).

Nou, wie zou dat accepteren! De conventionele opvatting ontkent het volledig, het kan onmogelijk zijn. Hij vertelt me dat ik een herinnering aan mijn jeugd heb. Ik kan me het moment van mijn fysieke geboorte niet helemaal herinneren. Ik herinner me nog levendig het moment van mijn geestelijke geboorte. Maar hij vertelt me dat het zo is geweest - dat ik het wel weet. En iedereen hier - zonder herinnering aan die fysieke geboorte - kan niet ontkennen door observatie van andere mensen die worden geboren, dat ook zij op een vergelijkbare manier geboren moeten zijn; dus ze zeggen dat het zo is geweest. Nu vertelt hij me: "dat wat is gedaan" (wat mijn geboorte is) "is dat wat zal worden gedaan." Dat ik op een wiel van herhaling naar datzelfde toe ga, datzelfde in deze wereld van Caesar, en alleen goddelijke genade kan me van het wiel verlossen. Dat: 'Wat lijkt te zijn, is, voor degenen voor wie het lijkt te zijn, en de meest verschrikkelijke gevolgen heeft voor degenen voor wie het lijkt te zijn, zelfs van kwellingen, wanhoop en eeuwige dood; maar dan stapt de Goddelijke Barmhartigheid verder en verlost de mens in het lichaam van Jezus.” (“Jeruzalem”, 36 William Blake) Dus hier keert het wiel terug.

Laat me je nu een verhaal vertellen dat me afgelopen dinsdagavond is verteld - de dame is aanwezig. Ze gaf me een brief net voordat ik begon. Ik had geen tijd om het voor mijn vergadering te lezen, en had geen tijd tot vlak voordat ik die avond met pensioen ging - dus rond middernacht las ik de brief. Het was gedateerd op 23 november, wat zoals je weet afgelopen zaterdag een week geleden was, de dag na de grote gebeurtenis in deze wereld die op de 22e plaatsvond. Ze stelt in de brief: “Dit is mijn ervaring van tien dagen voor 22 november (dat is 12 november). Ik ga van mijn kantoor naar huis en terug, altijd op een bepaalde manier, een bepaalde weg. Het is mijn gewoonte als ik op een bepaald kruispunt kom dat ik draai en de krantenkoppen lees bij een kiosk. Vaak staat er een rood licht bij mij, en dus heb ik even de tijd om me om te draaien en de krantenkoppen te lezen.

Vannacht op weg naar huis was het schemerig, de zon ging onder. Ik ga naar het westen, de ondergaande zon in, en een paar auto's rijden. Ik draaide me om om de koppen van de dag te lezen. Toen ik me omdraaide, zag ik vier papieren op het rek - drie de gebruikelijke zwart-wit, en een was een groen vel en dit enorme zwarte type als hoofdmat luidde: "KENNEDY SHOT." Dit is 12 november. Ik trapte bijna op de rem om af te slaan, maar ik stond op de kruising. Toen had de rede de overhand. Ik zei: "Nee, het is de koplamp, het is de schemering, het is de zon die ondergaat; en zeker boven alles in mijn kantoor waar ik werk, gaat de radio de hele dag door, en zulk verschrikkelijk nieuws zou op de radio zijn. Dus dat maakte het af, de rede had de overhand, en ik wist dat ik het niet goed had gezien; maar ik zag op dit groenboek: "Kennedy Shot." Nou, ik bleef over de kruising rijden. Hoe lang duurt het - 2 of 3 seconden? En dus stak ik aan het einde van de drie seconden de kruising over en bleef in beweging. Het was nog geen blok voordat ik het incident volledig vergat.

“In mijn kantoor tien dagen later, op vrijdag de 22e, kwam ik laat op kantoor. Twee radio's loeiden, een tv gaat aan, en niets anders dan dit nieuws in de lucht. Sommigen huilen, velen praten, anderen vloeken, en ik wilde wat rust om te werken. Ik ben bij de typemachine. 3.30 uur 's middags Ik probeer me nog steeds een droom te herinneren, een droom die verband houdt met wat ik hoor. Ik kon de droom niet terugroepen. Ik weet dat iets wat ik heb gedroomd verband houdt met wat ik op de radio hoor. Wat komt er ook op tv, maar ik kon de droom niet terugbrengen. Een collega verlaat het kantoor. Hij is niet meer dan een paar minuten weg, als hij terugkomt met een opgevouwen papier. Hij komt in mijn richting en hij noemt me bij mijn naam. Hij komt naar mijn bureau, slaat het op tafel en zei tegen me: "Is het niet verbazingwekkend hoe snel deze papieren kunnen bewegen?" en hij was van plan dat ik de krant zou hebben. Ik nam het papier en opende het en hier is een groen vel, de buitenste laag is groen; en slechts twee woorden als het hoofd van de mat: "KENNEDY SHOT". Dan komt plotseling in me op wat er tien dagen eerder met me was gebeurd, en hier zie ik het hele tafereel terwijl ik naar huis reed naar het westen en naar deze kop in deze kiosk keek.'


Ik nam die brief aan, omdat hij iets geweldigs voor me betekende. Ik las het voor en aan mijn vrouw. Zij en ik reageerden zoals ik zou verwachten dat zij zou reageren - ik wist hoe ik zou reageren. Maar afgelopen weekend kwam een vriend van mij die mijn bijeenkomsten in San Francisco sponsort thuis, en dus nodigde ik vier gemeenschappelijke vrienden uit die haar goed kenden, voor een etentje. We waren met z'n zevenen. Ik nam de brief en las hem en gaf hem aan iedereen om te lezen en de brief te zien en in hun eigen handen te houden. Er was alleen het moment van verrassing van een vreemd toeval - niet meer. Binnen een kwestie van seconden - net zoals de dame in drie seconden zei, was ze het incident volledig vergeten en probeerde ze het als een droom in het geheugen terug te brengen; want de gebeurtenis verandert nu iets in het diepst van haar ziel, dat zij het heeft ervaren. Maar ze kon het niet terugbrengen totdat het feit werd gepresenteerd toen de krant haar op een fysieke manier werd voorgehouden, en toen zag ze het. De hele avond bespraken ze allerlei zaken die relevant waren voor het grote drama; maar ze vonden dat de FBI, de geheime dienst, de lokale politie – al deze mensen hadden moeten doen wat ze niet deden. En hier is het, zo duidelijk vermeld in het eerste hoofdstuk van het boek Prediker.

Dus in haar brief zei ze helemaal aan het einde tegen me: "Toen de man naar me keek en me het papier gaf en ik zag het, zwarte letters op groen, moet ik zelf groen zijn geworden, want hij zei tegen me: "Wat is er?" en ik kon hem geen antwoord geven; want hoe kon ik hem vertellen dat de schepping voltooid is? Hoe kon ik hem vertellen dat dit een drama is en dat het afgelopen is? Dat omdat het geanimeerd is, er bloed stroomt in plaats van tomatensap (zoals op het podium). Maar omdat ik de ervaring heb gehad een activiteit in mij te stoppen die het tafereel dat ik zag bezielden, weet ik dat het niet meer is dan dat op het toneel. Maar het is voor een goddelijk doel, en het doel is dat God zichzelf individualiseert. Hij individualiseert zichzelf door dit spel; en wanneer hij geïndividualiseerd naar buiten komt, is dat Jezus Christus, de enige naam die de geïndividualiseerde God draagt. Dus in elk, als hij geïndividualiseerd naar buiten komt, wordt hij opgenomen in het ene lichaam; voor de Heer op die dag: "De Heer zal één zijn en zijn naam één en de Heer zal als Koning regeren over de hele aarde."

Toen zei ze aan het einde van haar brief: "Zou mijn reden - dat wil zeggen, mijn weigering om als waar te erkennen wat ik werkelijk zag - de regels zijn die in het 30e hoofdstuk van Jesaja worden gesproken?" Dan citeert ze de 9e – 11e verzen: Want het is een opstandig volk, leugenachtige zonen, zonen die de instructies van de Heer niet willen horen: die zeggen tot de zieners: “Zie niet” en tot de profeten: “Profeteer niet om ons wat juist is; spreek tot ons gladde dingen, profeteer illusies, verlaat de weg, wijk af van het pad, laat ons niet meer horen van de Heilige van Israël." Ja, ik kan haar antwoorden. Het zijn deze liegende zonen - jouw reden. Ze namen die nacht alles mee - de ondergaande zon, de schemering, het ontbreken van het nieuws van de radio, alles, de koplamp - om je ervan te overtuigen dat je niet had gezien wat je werkelijk zag. En het ging zo diep in je wezen dat zelfs toen het nieuws op kantoor begon te schreeuwen, je dacht dat het met een droom te maken had. Dit was een wakende droom, net als een andere droom, en je probeerde de herinnering terug te halen - en je kon je niet herinneren wat je eigenlijk had meegemaakt.

Maar het trof me ook op een zeer krachtige manier, omdat ik in hetzelfde 30e hoofdstuk van Jesaja het vers nam dat ik wilde voor de titelpagina van mijn laatste boek, De wet en de belofte. Ik nam het achtste vers, en zij nam het negende, tiende en elfde: "En nu, ga, schrijf het voor hen op een tablet en schrijf het in een boek zodat het voor de tijd kan zijn om als een getuige voor altijd te komen." En dus nam ik dat vers voor mijn titelpagina, zodat ik het in het boek zou schrijven, of men het nu geloofde of niet. Want ik weet dat het meer waar is dan wat er vandaag wordt besproken over wat er in Dallas is gebeurd, want ze vinden dat het niet had mogen gebeuren. Ze kennen deze keer niet tegen die tijd. Dus zei hij tegen zijn broers, die niet in hem geloofden: "Mijn tijd is nog niet helemaal gekomen, maar jouw tijd is er altijd." Deze kledingstukken maken deel uit van de eeuwige structuur van het universum; en dit ding hier (het lichaam) Ik zal het op een dag verlaten, maar het blijft als onderdeel van de eeuwige structuur van het universum - zoals Hamlet blijft nadat Lawrence Olivier deze wereld verlaat. En zo blijft hij, als onderdeel van de eeuwige structuur van het stuk genaamd 'Hamlet'. Morgen zal een ander – vandaag ongeboren – het kostuum van een Hamlet aantrekken en Hamlet spelen zoals door God bedacht, want ik zal het voor de laatste keer hebben verlaten. Maar de tijd hier moet voor altijd worden gedragen totdat hij zichzelf volledig individualiseert. En meer dan het zand van de zee wordt ons verteld. Hij is de grote Abraham van de Schrift, de vader van de menigten, die zichzelf individualiseert. Er is een reeks gebeurtenissen waardoor hij deze afschuwelijke balk doorbreekt, en dan zorgt hij ervoor dat de persoon wiens schaal hij breekt zich losmaakt en ontsnapt uit dit vreemde, wonderbaarlijke rad van herhaling. Op dat moment begint deze reeks gebeurtenissen in je te verschijnen - dat is zijn geheim. Maar alles is hier en die kogel in het brein van Kennedy maakt deel uit van de eeuwige structuur van Gods wereld, en God heeft het bedacht. En zo is degene die het [de trekker] overhaalde - God heeft het bedacht. En dat is een rol die gespeeld moet worden - en steeds weer opnieuw gespeeld. En de mens kan het kledingstuk niet helemaal zien, omdat het geen zin heeft, omdat hij denkt dat het hier is. Het is niet hier. Dit is voor altijd, zoals het spel. Maar hij heeft het over de andere tijd: “mijn tijd is nog niet helemaal gekomen.” Mijn tijd behoort tot een wereld waar ik dan echt vrij ben - waar ik in een wereld ben waar alles onderworpen is aan mijn verbeeldingskracht - maar alles! En ik zal ook deel uitmaken van die wereld, dit animeren, het anders zien, zodat de kogel en degene die hem [de trekker] overhaalde, en degenen die huilen me niet echt van dat niveau zullen storen.

Dus Blake legde de verklaring af: "Hoor de stem van de bard! Wie heden, verleden en toekomst, zie; wiens oren het Heilige Woord hebben gehoord dat tussen de oude bomen wandelt.” Hij vertelt u de ervaring van dat derde hoofdstuk van Genesis: "En zij hoorden het geluid van de Here God wandelen in de tuin in de koelte van de dag." En dan in het 4e hoofdstuk van Daniël - en deze Heilige die in die tuin wandelde, gaf het bevel: "Haai de boom om." Wij waren de boom in die heilige tuin, maar onschuldige bomen. En we moesten in ervaring vallen om te ontwaken in de wereld van de verbeelding, waar alles onderworpen is aan onze verbeeldingskracht, ontwaakt als God. Dus hier: "Haai de boom om en hak zijn takken af, pluk zijn bladeren en strooi zijn vruchten uit. Maar laat de stronk van zijn wortels staan, laat hem nat worden van de dauw van de hemel.” (Dan. 4:14-15) "Neem nu van hem af", (het is een boom en wordt plotseling een persoon). “Laat zijn geest veranderen van die van een man en laat hem de geest van een beest geven; en laat zeven tijden over hem voorbijgaan (…) opdat de levenden weten dat de Allerhoogste het koninkrijk der mensen regeert, en het geeft aan wie hij wil, en de laagste der mensen erover aanstelt.’

Dus hier wordt de boom geveld. En opnieuw met Blake: “De goden van de aarde en de zee zochten de natuur om deze boom te vinden; Maar hun zoektocht was allemaal tevergeefs; Er groeit er een in het menselijk brein.” (uit "The Human Abstract".) Dus het wordt omgezet in generatie, en plotseling wordt het een dier. Dit (het lichaam) is een dier. Dit is een dierlijke vorm. Alles wat we mens noemen – dat is dierlijk – heeft te maken met de dierenwereld. Het heeft het dierlijke hart, de dierlijke geest. En ’zeven tijden gaan over hem voorbij’. Wat is een "tijd" in de taal van de Schrift? Blake impliceert ongeveer 900 jaar. Er moeten dus zeven tijden over hem gaan. Blake laat de kleine extra 300 jaar achterwege en spreekt van een solide getal, 6000 jaar. Hij zegt: „Ik zie het visioen van mijn dodelijke slaap van zesduizend jaar rond uw rokken schitteren als een slang van edelstenen en goud. Ik weet dat het mijn Zelf is, o mijn Goddelijke Schepper en Verlosser.” (Jer. 96 [sic]) Dus hier zag hij de hele zaak duidelijk. De Heilige hoorde hij - de Heilige die in de koelte van de dag wandelde - in deze wereld die de Hof van Eden wordt genoemd. En hij vertelt ons impliciet dat hij daadwerkelijk het bevel heeft gehoord: "Haai de boom om." Dat zei hij in deze opening van wat hij begon als een serie – maar hij gaf ons er maar één. Hij noemt het 'Het eerste boek van Urizen', maar hij schrapte het woord 'eerste' naderhand omdat hij alleen dat ene schreef. Maar in deze richt hij zich tot de Heilige, de onsterfelijke, en hij noemt hen 'eeuwigen'. “Eeuwen! Ik hoor je graag bellen. Dicteer snelle gevleugelde woorden en vrees niet om je duistere visioenen van kwelling te ontvouwen.” Dit... Ik ben best bereid als ik het resultaat zie van het doorstaan van deze gruwel - ik ben best bereid dat ik in mijn geestesoog de visie zoek, die jouw visie voor mij is, wanneer je je droom voltooit en je jezelf individualiseert.

Dus Los zag het visioen, en hij was trouw aan het visioen in moeilijke tijden. Dus als je er doorheen gaat [problemen], weet dan dat het is gebeurd en gebeurd en gebeurd, maar je hebt geen geheugen. Op de een of andere vreemde manier is deze dame in tien dagen, binnen één blok - zo uit het geheugen verdwenen dat zelfs toen de radio's begonnen te loeien en de tv, en zelfs het huilen en vloeken en praten, ze zichzelf aan het porren is om zich een droom te herinneren. En pas toen de feiten van een krant voor haar werden gelegd en ze de groene pagina zag met de kop: "KENNEDY SHOT" kwam het hele ding als een fotografisch plaatje in haar hoofd. En ze herinnerde zich de kruising waar ze deze vier papieren op een rek zag, drie de normale zwart-wit, en de vierde de groene met deze kop; toen de worsteling met zichzelf toen ze de kruising overstak, wat maar twee of drie seconden duurde. Toen schoot het ineens door de geest. En onze theologen hebben eeuwenlang geprobeerd het boek Prediker uit onze Bijbel te schrappen, omdat het geen zin heeft. Omdat de normale kijk op tijd is dat de toekomst zich continu ontwikkelt vanuit het verleden: ik ben geboren als een baby en dus zal ik groeien zoals ieder mens in deze wereld, groeien naar de volwassenheid, en dan zal ik – nadat ik gewaxt ben – afnemen en verdwijnen . Dat is het normale verloop van deze lineaire beweging van tijd, maar dat is helemaal niet de Bijbelse kijk op tijd. Het is iets heel anders, en hij scheidt de twee tijden. Hij spreekt over jouw tijd die altijd een held is, en mijn tijd toen ik de woorden koos die ik wilde voor de titelpagina van mijn boek: "Schrijf het in een boek dat het voor de komende tijd kan zijn ..." Want dat is wat het is is. Ik spreek hier niet over.

De wet - ja. Ik zeg nog steeds, in het kader van Gods grote droom is er een andere droom - mijn droom, jouw droom. En deze die ontelbare ervaringen hebben - we gaan Zijn droom niet voor ons veranderen, maar we kunnen de dingen die we zullen tegenkomen aanpassen en veranderen binnen het raamwerk van Zijn droom. En als ik de Wet verstandig gebruik, zal ik morgen, als het wiel weer draait, herhaling vermijden. Ik zal de volgende keer de voet niet breken; Ik zal de volgende keer niet de vervormde arm hebben; Ik zal de volgende keer niets hebben als ik het nu herzie. Dus ik zeg: als er één ding is dat ik op deze wereld ben gebracht om je te vertellen, is het het geheim van herziening: dat als iets vandaag onaangenaam is, je het niet leuk vindt, laat het dan niet voorbijgaan. De bijbel spreekt over „de tijd verlossen”. Elk moment, als het onaangenaam is, moet het worden ingewisseld, want je zult het morgen tegenkomen terwijl het wiel draait. Dus laat de nacht niet neerdalen en je vangen met de onverloste dag. Neem de dag en verzilver het. U kunt de resultaten nu produceren, in het onmiddellijke heden. Maar als je het niet verzilvert, als het wiel draait... omdat je nog niet bent uitgebroed (of zoals Blake zegt: "Om rijp uit te komen breekt hij de schaal") - maar als de schaal nog niet is gebroken door de reeks gebeurtenissen die je losmaakt van dit rad van herhaling, en herzie dan de dag. Zodat je de volgende keer dat het wiel er is, niet het onaangename van dit moment opnieuw zult beleven.

Maar ik zeg je: "jouw tijd is er altijd, mijn tijd is nog niet helemaal gekomen." Er is nog een schakel nodig om het te verbreken, want het hangt allemaal alleen maar aan een schakel. Om deel uit te maken van de wereld, waar - nadat je eenmaal hebt geproefd van de kracht van de komende tijd, om vervolgens terug te keren naar de wereld waar je deel uitmaakt van deze tijd en geanimeerd te zijn - zoals hij bekende: "Je zou geen macht over mij hebben tenzij het u van boven was gegeven.” Hier is iemand die bekent dat hij nog maar op het punt staat het te verlaten. Maar zolang hij in de wereld van Caesar is – geproefd heeft van de komende wereld en de macht die bij die wereld hoort – terwijl hij in de wereld van Caesar een dierlijk kledingstuk draagt, heeft niemand de macht over hem “tenzij het was hem van boven gegeven.” Dus degene die het u heeft gegeven, heeft "de grotere zonde". Als hij je nu naar de galg stuurt omdat hij je stuurt om een daad te verrichten die door de samenleving wordt veroordeeld, heb je de grotere zonde, want het maakt deel uit van het grote spel. En deze duale tijd is voor de mens zo moeilijk te vatten. Maar ik citeer alleen de Schrift. Hij spreekt zo vaak over tijd, en hij scheidt deze twee tijden: deze tijd die hier voor altijd hoort, en die tijd; deze wereld en die wereld. Hij spreekt dus over twee tijdperken: dit tijdperk waarin er wedergeboorte is, maar hij bedoelt niet reïncarnatie, want "dat wat gedaan was, is dat wat zal gebeuren". Bent u ooit geboren uit uw huidige moeder? Jij zal zijn. Het gebeurt helemaal opnieuw, op het moment dat het wiel draait, en we zullen dezelfde verrassing krijgen als bij reïncarnatie, op dezelfde manier geboren worden door dezelfde moeder. Omdat ze deze kledingstukken niet kunnen zien... en ze denken dat dit zichzelf is, en dit zijn kledingstukken die God draagt.

En dus zal de hele uitgestrekte wereld zeggen: “O ja, ik geloof in reïncarnatie. Het rechtvaardigt de ongelijkheden van het leven.” Niets rechtvaardigt de ongelijkheden van het leven - zoals je wordt verteld over de blinde man in Johannes 9:2, 3: "En zijn discipelen vragen hem: "Rabbi, wie heeft gezondigd, deze man of zijn ouders, dat hij blind geboren is?" Jezus antwoordde: "Het was niet zo dat deze man zondigde, of zijn ouders, maar opdat de werken van God in hem zouden worden geopenbaard." Dit zijn allemaal de ervaringen die God doormaakt: de blinden, de kreupelen, de verdorde, de halte - alles. Het is geen rechtvaardiging, want de God over wie ik spreek is geen God van vergelding. Ondanks de gruwel van het stuk, is hij een God van liefde; want uiteindelijk individualiseert hij zichzelf, en jij bent hij. Als er 6000 jaar horror voor nodig was, rechtvaardigen de eindresultaten de middelen die hij bedacht als een toneelstuk om het uit te brengen. Ik vraag u: vergeet de brief van de dame niet. Doe niet wat mijn vrienden van afgelopen zaterdagavond deden. Dus toen ze vertrokken en ik in de vroege ochtenduren begon af te wassen, zei ik tegen mijn vrouw: "Wat een vreemde reactie." Nu, die dame sponsort mij, ze heeft mij de afgelopen zeven jaar gesponsord, en daarvoor kwam ze naar mijn bijeenkomsten toen ze niet mijn sponsor was. Ze verkoopt al mijn boeken en al mijn andere vrienden kennen me al vijftien jaar hier aan de westkust. En dus was het alsof ik een leuk klein mysterie las en het dan in de asbak gooide - dat is het - en dan gaan we terug om de feiten van het leven te bespreken. "Waarom was de FBI niet aan het werk en niet deze mensen aan het werk?" En ze waren net klaar met lezen, dat tien dagen voordat hij daadwerkelijk door de menselijke standaard werd neergeschoten, hij al dood was.

Maar tijd met een grotere focus, je ziet een grotere focus, je neemt een groter deel van de tijd in beslag. En zij, op een wonderbaarlijke manier, het groene licht is bij haar, ze had geen tijd om zich echt te concentreren, dus ze gaat vooruit met het groene licht, en op de kruising is ze er bijna op, maar de gewoonte bezat haar en ze draaide zich om om te zien - ze is in de rechterrijstrook - en hier op een groen papier de kop, "Kennedy SHOT." Maar dan vervaagt het. Maar wordt ons niet verteld in Pred. 1:9: „Er is geen herinnering aan vroegere dingen, noch zal er een herinnering zijn aan latere dingen die nog moeten gebeuren onder degenen die daarna komen.” En dus probeert ze, als het gebeurt, dat wij het op dit niveau zullen waarderen. Ze probeert zich te herinneren wat ze een vergeten droom noemde. Ze denkt dat het een droom is en vraagt zich af: “Wanneer heb ik dit gedroomd?” maar ze kan het niet terugbrengen, kan het zich niet herinneren - totdat het papier wordt gebracht en de stem zei: "Is het niet verbazingwekkend hoe snel deze papieren kunnen bewegen?" Zelfs toen deed ze het niet - en ze opende haar en zag dezelfde kop op de groene pagina. Toen snelde het hele ding de hersenen binnen. Als student van de Bijbel zocht ze in de Bijbel naar iets waardoor ze tegen zichzelf loog, en ze vond de 3 verzen van het 30e hoofdstuk van Jesaja: "Liggende zonen, zonen die de instructies van de Heer niet willen horen..." Zij zal niet naar hem luisteren. En ze zeggen: "O zieners", zij die zien als een Blake, "zeg het ons niet. Niet kijken. Vertel ons niets meer. Vertel ons gladde dingen, aangename dingen.” En dat is dus de wereld. Maar ik ben niet gezonden om u de vlotte dingen of de aangename dingen te vertellen. Maar ik kan je vertellen - door het enige dat ik je heb laten vertellen, namelijk herziening - is het niet hopeloos. U kunt, als de dag onaangenaam is, deze herzien. En als morgen de resultaten niet voor u liggen, en de volgende week en de volgende maand, zijn ze niet voor u, ik weet dat u door uw herziening de gebeurtenissen zult veranderen, wanneer u opnieuw op dat moment op tijd moet komen. En dus verander je het patroon, want het wiel draait en je kunt het niet stoppen.

Ik zag het. Een moment in de tijd maakte ik er deel van uit, en ik stopte het in mij, en ze stopten allemaal. Niemand kon bewegen, zelfs de vliegende vogel niet. De vogels konden niet vallen. Er was geen zwaartekracht - de zwaartekracht was in mij. En ik dacht (zoals mij op mijn kleine school werd geleerd) dat Sir Isaac Newton het ontdekte; en ik dacht bijna dat hij het had gehaald, want het hele ding was Sir Isaac Newton. Ik hoorde het, en dus was niemand zo groot in mijn gedachten als de grote Sir Isaac Newton. Als kind geloofde ik echt dat hij bepaalde hoe dingen moesten vallen en hoe ze verder moesten gaan. Op een dag kreeg ik de smaak te pakken van de kracht die ik morgen zou erven – want ik zal het koninkrijk van God beërven, met alle kracht die daarbij hoort. Maar ik proefde van die kracht voordat de laatste schakel werd verbroken. En dus konden de vogels niet vliegen, konden de bladeren niet vallen en kon het gras dat in de wind bewoog niet bewegen; en wandelende mensen konden niet lopen, en de diners konden niet dineren, en alles was bevroren. Ik keek naar hen. ik was aan het verhuizen; Ik was niet bevroren. Ik bevroor in mij een activiteit die hen bevroor. Ik ging ernaartoe en bekeek ze, en dit waren dode dingen, onderdeel van de eeuwige structuur van het universum. Voor altijd zijn dit kledingstukken die door God gedragen moeten worden. En toen liet ik het los en ze bewogen allemaal. De vogels vlogen verder, en de bladeren begonnen te vallen, en het gras begon te wuiven, en de gasten aten, en de serveerster liep, en alles bleef zijn doel vervullen. Toen kende ik een andere tijd, een ander tijdperk, een ander gebruik van macht - en dat we hier slechts een geanimeerde wereld zijn.

Dus, om te herhalen: "Je hebt geen macht over mij, tenzij het je van boven is gegeven." Het woord is "anothin", hetzelfde woord dat in het derde hoofdstuk van Johannes wordt gebruikt. Toen hij zei: "Tenzij u van boven geboren wordt" (anothin) "kunt u het koninkrijk van God niet beërven." Je maakt nog steeds deel uit van het wiel van herhaling, nog steeds deel van deze tijd – die voor altijd is. Maar God zal in zijn oneindige barmhartigheid, die zeven keer over je heen heeft gezeten, verder gaan en je verlossen in het lichaam van Jezus. Omdat er maar één lichaam is, ben je verlost in het lichaam van Jezus. Jezus, geloof het of niet, is God. Mensen zullen het niet geloven. Ze glimlachen naar je en ze lachen. Maar Jezus Christus is de enige God, maar jij ook als je zijn lichaam binnengaat en erin wordt opgenomen. Omdat er maar één naam is, maar één Heer, en die ene naam is Jezus Christus. En allen zullen verlost worden in het lichaam van Jezus en allen zullen dezelfde kracht hebben, hetzelfde wezen; iedereen zal Jezus zijn. Nu heeft het geen zin. Maar wat ik je eerder vertelde klopt niet. De dame is hier en ik moet haar zeggen dat een van mijn vrienden die de brief hebben gelezen haar heel goed kent, en ze zei: 'Weet je, nu ik de naam heb gezien van degene die hem heeft ondertekend, geloof ik elk woord ervan. Als ze het niet had geschreven, zou ik het in twijfel trekken.” Dus de vragende geest was er al, maar ze las degene die hem stuurde en – haar onvoorwaardelijk vertrouwend – zei ze: “Ik geloof elk woord van deze brief.” Maar toch, slechts drie of vier seconden, bespreekt ze meteen de mogelijkheden om Gods spel te veranderen en het radicaal te veranderen, zodat hij hier nog steeds als onze president zou zijn. En ze kunnen deze wielen niet zien binnen wielen binnen wielen waar Ezechiël over sprak.

Dus ik zeg je: het is geen reïncarnatie, zoals de wereld leert om de ongelijkheden van het leven te rechtvaardigen; je kunt ze niet rechtvaardigen. Want de mens heeft niet gezondigd. Hij stak zijn ogen niet uit, hij werd blind geboren. En zijn ouders zondigden niet? En dit alleen opdat de werken van God geopenbaard worden? Wat een afschuwelijke God! En dat is het woord van God dat spreekt? Hij zondigde niet en zijn ouders zondigden niet? Het is alleen dat de werken van God geopenbaard worden. Daarom, herziening – die in de Schrift “bekering” wordt genoemd (maar het woord is aangetast)… Er werd geleerd – het allereerste woord dat in het vroegste evangelie, namelijk Marcus, wordt gebruikt – dat het eerste woord dat door de belichaming van God wordt gesproken, “bekering” is. ” “De tijd is vervuld…” hij spreekt over tijd, “… het koninkrijk van God is nabij; bekeer u en geloof in het evangelie.” (Mk.1:15) Welnu, 'bekering' is echt het oude woord voor het woord dat ik tegenwoordig gebruik van 'revisie'. Want bekering is een radicale verandering van houding ten opzichte van het leven. En als er in de revolutie van deze wereld echt een revolutie is, is het niet wat er plaatsvond in Cuba of in Rusland of dit land – of in enig deel van de wereld. De echte revolutie is wanneer de mens ontdekt dat hij door een radicale verandering van zijn eigen mentale houding ten opzichte van het leven de uiterlijke aspecten van het leven kan veranderen. Als de mens die ontdekking doet, is er een echte revolutie in de wereld. Een man ontdekt dat hij door zijn eigen verandering van mentale houding de uiterlijke aspecten van zijn leven verandert! Want ik kan me geen grotere revolutie in de wereld voorstellen – en dat is berouw.

Maar de kerken hebben er zeepokken op gedaan en ze leren ons berouwvol te zijn, spijt te hebben; en tot op de dag van vandaag zet je de radio of de tv aan, ze praten nog steeds over de gebeurtenis die niet had mogen gebeuren. Ze zitten allemaal in het oordeel van God. En hier ontvouwt zich het hele grote wonderlijke spel. Als je het uiteindelijk echt ziet, en als je helemaal wakker wordt, kan hij ook tegen alle personages die de rol speelden zeggen: "Vader, vergeef het hen, want ze weten niet wat ze doen." Hoe kon je vanavond – als je echt het visioen geloofde dat me tien dagen geleden werd geschreven – hoe kon je vandaag iemand veroordelen die een rol had, of zijn rol was om een rol te spelen bij het niet goed regelen van bescherming, of degene die gek geworden en zijn geweer gekocht, en dan haten, zoals hij deed, als hij het deed; en dan degene die kwam en al deze dingen deed om de stem te sussen die er misschien licht op zou kunnen werpen? Al deze dingen in het prachtige drama. En dan dit fantastische spektakel dat we in ons land hadden, waar de hele uitgestrekte wereld – nu met de hulp van deze Telstar – het allemaal tegelijk zag. Rusland zag het, heel Europa. Als er tv-toestellen in China zijn, zouden zij het ook kunnen zien, want door deze nieuwe straal zou de hele wereld het kunnen zien. En wat een drama! Een geweldige praal die ze tien dagen voordat dit niveau het kon ontvangen, daadwerkelijk zag. Dus waar kom je vandaan? "Ik kwam uit de Vader", zei hij. “En ik ben op de wereld gekomen. Opnieuw verlaat ik de wereld en ga ik naar de Vader.” (Johannes 16:28) In vier korte zinnen beschrijft hij zijn prenatale bestaan, zijn incarnatie, het breken van het wiel – hij zal sterven en dit wiel verlaten – en terugkeren naar de Vader. Maar hij zei tegen de anderen: "Waar ik heen ga, kunnen jullie nu niet komen, maar jullie zullen wel." Waar ik nu heen ga, kun je nu niet komen - niet nu. Hij vertelt je dat hij het wiel aan het breken is, en daarom vertrekt hij voor de laatste keer; maar hij incarneerde en nam een menselijke vorm aan.

Hij vertelt ons door de woorden, de kleine zin: Ik kwam van de Vader - dat is een bekentenis van een prenataal bestaan. Ik ben van de Vader in de wereld gekomen. Maar als je me ziet, zie je hem die me stuurde. En wie heeft je gestuurd? De vader. Als je me ziet, zie je hem die me gestuurd heeft. Nou, hoe zou dat kunnen? Maar als God zichzelf individualiseert en God is Vader, als hij geïndividualiseerd is, moet die geïndividualiseerde aanwezigheid allemaal Vader zijn. Daarom zegt hij dat dit de wegen naar de Vader zijn. Je zult nooit weten dat je vader bent, tenzij Gods eniggeboren zoon verschijnt en je Vader noemt - geen onzekerheid als je in zijn ogen kijkt en hij in je ogen en hij je Vader noemt. En dus is God Vader. Wanneer hij je als zichzelf verwekt, kun je niet minder zijn dan God; en daarom is hij vader van hetzelfde kind, niet van een ander kind. En dus is dit de manier waarop deze afschuwelijke balk wordt doorbroken - deze jaloerse balk. Want iemand die rijkdom heeft, kan jaloers zijn op iemand die meer heeft; iemand die arm is, is jaloers op degene die wat heeft; iemand die bekend is, is niet jaloers op het onbekende, maar ze zijn jaloers op het bekende. Al deze vreemde, eigenaardige vijandschap in de wereld maakt deel uit van Gods spel, deze ongelijke discriminaties in de wereld. En de wereld denkt dat ze het op een vreemde manier gaat veranderen. Je zult het maar op één manier veranderen; als je de kunst van revisie kent. Maar je zult het alleen veranderen voor zover je dat punt in de tijd bereikt - wat voor altijd is - je niet (opnieuw) tegenkomt wat voor jou onaangenaam was. Wanneer je dat moment in de tijd tegenkomt, is het de voltooide cirkel.

Laten we nu de stilte ingaan.

Vraag en antwoord: Ongeveer twee maanden geleden (een helderziende) zag het, probeerde contact te krijgen met de president om hem over te halen niet te gaan. Maar in de eerste plaats kon niemand de president overtuigen om niet te gaan. Hij zou geen seconde hebben geluisterd. Tegenwoordig is hij nu nauw verweven in het tapijt van martelaren omdat hij tijdens zijn ambt een gewelddadige dood stierf. Ze bouwen al aan het idee van een Lincoln-concept. En dus, gezien de keuze om nog een paar jaar met een pijnlijke rug te leven of deze kant op te gaan zonder pijn, wist hij het niet. En om vervolgens de geschiedenis in te gaan en ongetwijfeld te geloven zoals hij doet in het lineaire concept van tijd, zou hij precies hebben gekozen wat hem overkwam. Maar mag ik je zeggen: dat was slechts de rol – God speelde de rol. Hierdoor individualiseert God zichzelf. Stap nu niet uit naar een man die John Fitzgerald Kennedy heet of iemand die zichzelf Oswald noemt. Het is de alles bij elkaar genomen kostbaarheid van de hele uitgestrekte gefragmenteerde staat die de geïndividualiseerde God voortbrengt. Dit lichaam zal gedragen worden zoals het door veel mensen is gedragen - veel acteurs - de acteurs zijn allemaal God. Het is een groot mysterie. Als ik het podium verlaat, wordt het afgestoft en opgehangen voor de volgende bewoner; en de volgende bewoner en de volgende bewoner zullen altijd God zijn.

Je had zijn (JFK's) waarden niet kunnen veranderen. Allereerst was hij er trots op een zeer intelligente heer te zijn en hij was erg geleerd. Hij zou Dixons suggestie als bijgeloof hebben beschouwd. Het zou hem ergeren als hij dacht dat iemand hem met een bijgelovig concept had kunnen overhalen om een politiek bezoek af te zeggen, denkend aan volgend jaar. Hij zou gedacht hebben dat de Republikeinen dat aan mij hebben getrokken. Hij zou het hebben gevonden in degene die de brief schreef - een aardige Republikein - want als ze erin slaagt me te overtuigen om te gaan, dan heb ik een kans gemist om de staat Texas uit te dagen. Hij zou het hebben gerechtvaardigd, net zoals de dame het rechtvaardigde met de naderende lichten en de ondergaande zon en de afwezigheid van het nieuws op de radio.

Reden grijpt in; en de rede is de leugenachtige zoon die weigerde de instructie van de Heer te horen, die tegen de zieners zei zie niet - ze was een ziener, ze zag het - en zei tegen de profeten profeteer niet tegen ons wat juist is, spreek zacht tot ons dingen. Spreek tot ons en vertel ons over de profetieën van illusie. Hij wil dus geen onaardige dingen horen. Iedereen in hoge functies omringt zich steevast met ja-mannen. Er zijn dus geen zieners die veel prominente personen omringen. Als je iets zei dat Hitler niet beviel, werd je hoofd verwijderd. Als je de waarheid zou vertellen dat ze de oorlog zouden verliezen en dat miljoenen zouden hebben geleden als gevolg van zijn poging om de wereld te veroveren en dat hij zelf een onvoorstelbaar einde zou hebben, zou hij je laten verwijderen omdat hij niemand wilde om met hem over iets anders dan gladde dingen te praten. Er wordt van Stalin gezegd.

Maar ze vervullen de Schrift, de Schrift is het eeuwige drama en de mens probeert het te herschrijven. Hij probeert het altijd te herschrijven. Zeg dan: Hij meende dit niet echt. En jij zegt; Wie meende het niet? Nou, degene die het heeft geschreven. Gelooft u niet dat God het heeft geschreven? Geloof je niet dat God het aan de profeten heeft gedicteerd - mannen die door goddelijke voorzienigheid zijn georganiseerd voor die gemeenschap? Dat zullen ze misschien serieus bekennen. Welnu, als God het dicteerde, bevat het dan niet zijn woord? Ben jij niet iemand die niet met het woord van God mag knoeien? Nou, ze knoeien er allemaal mee. Ik las vandaag uit een nieuwe Bijbel en ze deden hun best om betekenis te geven aan wat ik vanavond aanhaalde en het is zo ver verwijderd. Het is de moderne Engelse Bijbel; alleen het Nieuwe Testament is tot nu toe uit. En wat ze met dat prachtige 19e [hoofdstuk] van Johannes deden door te proberen betekenis te geven, omdat (ze denken) dat hij onmogelijk kan menen wat het Woord zegt, wat hij zegt - maar hij zei precies dat.

Op de eerste vraag geeft hij geen antwoord: Waar kom je vandaan? en Jezus gaf geen antwoord. Hij zou niet. De priester: Weet je niet dat ik de macht heb om je te bevrijden en de macht om je te kruisigen? Je zou geen macht over mij hebben als het je niet van bovenaf was gegeven. Nou, dat is dom voor Pilatus, die Caesar vertegenwoordigt. Caesar is de macht van de wereld in de zaken van vandaag – en hij vertegenwoordigt Caesar. Je durft tegen mij te zeggen: jij wiens achtergrond, wiens oorsprong de wereld bekend is, Hij had een groot gezin. Vier broers worden genoemd en zussen en hij komt uit een eenvoudig gezin. En u durft tegen mij te zeggen - Caesars rechterarm - dat ik geen macht over u heb, behalve dat het mij van bovenaf gegeven wordt? Bestaat er iets boven Caesar? En hij zegt van bovenaf, wat 'nog iets' betekent - van God. Daarom heeft hij (wat God betekent) daarom bepaald dat God mij in jouw handen heeft overgeleverd. Hij heeft de grotere zonde - als het zonde is. Welterusten.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

DE 144.000 DIE GERED ZULLEN WORDEN (En de 7 KERKEN EN HET GETAL VAN HET BEEST)

Volgende
Volgende

DE FIRMAMENTSTEEN | Neville Goddard