DE FIRMAMENTSTEEN | Neville Goddard

De Firmamentsteen


Laat een ieder erop letten hoe hij daarop bouwt. Want geen mens kan andere fundamenten leggen dan dat is gelegd, namelijk Jezus Christus. Als de mens nu op dit fundament bouwt goud, zilver, edelstenen, hout, hooi, stoppels; ieders werk zal worden geopenbaard; want de dag zal het bekendmaken.
– 1Kor. 3:10-13


De basis van alle expressie is bewustzijn. Een mens kan proberen wat hij wil, hij kan geen andere oorzaak van manifestatie vinden dan zijn bewustzijn van zijn. De mens denkt de oorzaak van ziekte in ziektekiemen te hebben gevonden, de oorzaak van oorlog in tegenstrijdige politieke ideologieën en hebzucht. Al zulke ontdekkingen van de mens, gecatalogiseerd als de essentie van wijsheid, zijn dwaasheid in de ogen van God. Er is maar één kracht en deze kracht is God (bewustzijn).

Het doodt; het maakt levend; het verwondt; het geneest; het doet alle dingen, goed, slecht of onverschillig. De mens beweegt zich in een wereld die niets meer of minder is dan zijn geobjectiveerde bewustzijn. Zonder dit te weten, strijdt hij tegen zijn reflecties terwijl hij het licht en de beelden levend houdt die de reflecties projecteren. “IK BEN het licht van de wereld” [Johannes 8:12]. IK BEN (bewustzijn) is het licht.


Dat waarvan ik me bewust ben (mijn opvatting van mezelf) – zoals “ik ben rijk”, “ik ben gezond”, “ik ben vrij” – zijn de beelden. De wereld is de spiegel die alles vergroot waarvan IK BEN bewust ben. Stop met proberen de wereld te veranderen, want het is slechts de spiegel. De poging van de mens om de wereld met geweld te veranderen is even vruchteloos als het breken van een spiegel in de hoop zijn gezicht te veranderen. Verlaat de spiegel en verander je gezicht. Laat de wereld met rust en verander je opvattingen over jezelf. De reflectie zal dan bevredigend zijn. Vrijheid of gevangenschap, bevrediging of frustratie kunnen alleen worden onderscheiden door het bewustzijn van het zijn. Ongeacht uw probleem, de duur of de omvang ervan, zorgvuldige aandacht voor deze instructies zal in een verbazingwekkend korte tijd zelfs de herinnering aan het probleem elimineren.

Stel jezelf deze vraag: "Hoe zou ik me voelen als ik vrij was?" Op het moment dat je deze vraag oprecht stelt, komt het antwoord. Niemand kan een ander de bevrediging van zijn vervulde verlangen vertellen. Het blijft aan ieder in zichzelf om het gevoel en de vreugde van deze automatische bewustzijnsverandering te ervaren. Het gevoel of de opwinding die iemand overkomt als reactie op zijn zelfonderzoek, is de Vaderstaat van bewustzijn of de Fundamentele Steen waarop de bewuste verandering is gebouwd. Hoe dit gevoel zich precies zal belichamen weet niemand, maar het zal wel; de Vader (bewustzijn) heeft wegen die niemand kent [Romeinen 11:33]; het is de onveranderlijke wet.

Alle dingen drukken hun aard uit. Als je een gevoel draagt, wordt het je natuur. Het kan een moment of een jaar duren - het is volledig afhankelijk van de mate van overtuiging. Als twijfels verdwijnen en je kunt voelen "IK BEN dit", begin je de vrucht of de aard te ontwikkelen van wat je voelt dat je bent. Wanneer iemand een nieuwe hoed of paar schoenen koopt, denkt hij dat iedereen weet dat ze nieuw zijn. Hij voelt zich onnatuurlijk met zijn nieuw verworven kleding totdat het een deel van hem wordt. Hetzelfde geldt voor het dragen van de nieuwe staten van bewustzijn. Wanneer je jezelf de vraag stelt: "Hoe zou ik me voelen als mijn verlangen op dit moment werd gerealiseerd?" het automatische antwoord, totdat het goed is geconditioneerd door tijd en gebruik, is eigenlijk verontrustend. De aanpassingsperiode om dit bewustzijnspotentieel te realiseren is vergelijkbaar met de nieuwheid van het dragen van kleding. Niet wetende dat het bewustzijn zich ooit uitbeeldt in omstandigheden om je heen, zoals de vrouw van Lot, kijk je voortdurend terug op je probleem en raak je opnieuw gehypnotiseerd door de schijnbare natuurlijkheid ervan [Genesis 19]. Sla acht op de woorden van Jezus (redding): “Laat alles achter en volg Mij” [Matteüs 4:19; Mattheüs 8:22; Mattheüs 16:24; Mattheüs 19:21; Marcus 1:17; Marcus 8:34; Markus 10:21; Lukas 9:23; Lukas 18:22]. “Laat de doden de doden begraven” [Matteüs 8:22; Lukas 9:60].

Je probleem kan je zo gehypnotiseerd hebben door de schijnbare realiteit en natuurlijkheid dat je het moeilijk vindt om het nieuwe gevoel of bewustzijn van je verlosser te dragen. U moet dit kledingstuk aannemen als u resultaten wilt hebben. De steen (bewustzijn) die de bouwers verwierpen (niet wilden dragen) is de belangrijkste hoeksteen en andere fundamenten die geen mens kan leggen.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

"WAAR KOM JE VANDAAN" - NEVILLE GODDARD | DE MOORD OP JOHN F. KENNEDY

Volgende
Volgende

27 Citaten van Neville Goddard