Leer van de meesters, doe als de meesters | test jezelf

einstein-3 (1).jpg

Waardoor blijft iemand een probleem houden?

Vrijwel iedereen wil graag snel, makkelijk en zonder veel moeite van z’n probleem af. Dit is mogelijk, veel kan zelf gedaan en bereikt worden. Vaak zoekt men iemand uit waarvan men goede reviews heeft gehoord, wat hen hoop of vertrouwen geeft om sneller van hun probleem af te komen. Echter in de praktijk blijven er veel zaken toch actief, ondanks dat iemand bij de beste therapeut of coach is geweest. Zelfs de beste therapeut kan met de beste bedoelingen niet het probleem volledig elimineren.
De sleutel ligt daarom altijd bij de persoon zelf.

Tijdens regressie wordt iemand vaak pas bewust van hoe diep (waar we soms zelf niet bij kunnen komen) en op welke vlakken een probleem is gaan zitten. In een therapeutische sessie wordt dan ook aandacht besteedt aan alle vlakken van het probleem om het op te lossen. Zo kan iemand wel heel graag willen om van zijn probleem af te zijn, maar kunnen ze het zichzelf niet toestaan (lees: ontvangen/in bezit nemen) om van het probleem af te komen.

einstein-regressietherapie-als je doet wat je deed.jpg

Je onderbewuste wil weten wat je wil, anders kan het dat niet voor je regelen

Je kan je onderbewuste zien als de hoofdkok in jouw keuken. Hij maakt alles wat je wil, maar kan niet maken wat je niet wil, omdat hij het woord ‘niet’ niet begrijpt. Wanneer je tegen de kok zegt:"Ik wil vanavond geen vis.", begrijpt hij dit niet en kan hij er niets mee, omdat hij aan je heeft gevraagd:”Wat wil je?”. Uiteindelijk is het gevolg dat de kok ‘iets’ maakt, waarin de energie zit van ‘iets’ wat jij niet wil, dus ‘vis’. Je zendt moeilijk en negatief uit, datgene waar je een hekel aan hebt, met de boodschap dat je dit NIET wil, omdat je hier problemen mee hebt. Wat je terugkrijgt is precies datgene wat je gevraagd hebt en degene die het jou brengt is de gebeten hond. Daarom is voor een therapeut eigenlijk de meest belangrijke vraag:”Wat wil je?”. Meestal krijg je dan te horen:”Ik wil van die irritatie richting mijn partner af.” Het onderbewuste van de vragensteller blijft zitten in ‘van het probleem af willen’, wat een proces is wat eeuwig voortduurt: van iets af willen. Daarom is het altijd belangrijk om de vraag te stellen:”Hoe zou het zijn en wat zou er allemaal in je leven veranderen als je van die irritatie richting je partner af was?” In dat antwoord zit het antwoord op alles. Wanneer iemand zich met dat antwoord volledig verbonden heeft, is hij ‘volledig’ van zijn probleem af. Echter, meestal na het antwoord wat gegeven is, komen de ‘Ja-maar’s’, waarin alle blokkades zitten ten opzichte van het doel en daar werkt een therapeut mee. En daar kan jij ook mee werken.

Blijf verbonden met je gewenste toestand!

Wanneer je altijd spanning voelt in grote groepen mensen is je gewenste toestand niet dat je 'geen spanning meer voelt in grote groepen', omdat je dan blijft hangen in 'niet' en dat snapt je onderbewuste niet. Je gewenste toestand is dat je jezelf kan blijven in grote groepen en je je ontspannen voelt. Wanneer je volledig (of steeds langer) in die nieuwe gewenste toestand kan verblijven, begint je onderbewuste dit te geloven. Je onderbewuste zal in die momenten dat je je in grote groepen bevindt niet die ouwe meuk weer boven halen, zodat jij ermee kan dealen, maar zal steeds meer situaties creëren in grote groepen, waardoor jij jezelf steeds meer kan ontwikkelen in grote groepen en daar positief voordeel uit kan halen. En dit laatste stukje van de heling gaat vaak over geloof en vertrouwen hebben. Vaak zien we dat de cliënt het niet kan geloven dat die ooit volledig van het probleem kan afkomen. En daar komt vaak de crux van het hele verhaal. Enerzijds gaat het over het diepe geloof hebben dat de gewenste toestand bereikbaar is en aan de andere kant moet de les geleerd worden dat het probleem je juist verder wil brengen in het leven.

einstein-2 (1).jpg

Waarin schieten dus veel therapieën tekort?

Waar veel therapieën in tekort schieten, is dat ze in het proces van heling ‘blijven’. Alles wat met het probleem van doen had, wordt doorgewerkt, waarna er voor een groot gedeelte heling ontstaat. Het probleem wordt minder en minder, totdat er een moment komt waarop er afscheid genomen moet worden van het probleem. En daar gaat het vaak fout, omdat de mens onderbewust getraind is om niks kwijt te raken of los te laten, omdat dat een ‘arm’ gevoel geeft, een naakt gevoel. En belangrijker nog, ze denken een deel op te geven van hun persoonlijkheid. Onderbewuste processen zorgen ervoor dat de nieuwe staat gesaboteerd wordt en dat kan op heel veel manieren. Vaak zien we dan symptoomverschuiving. Iemand is belazerd in haar huwelijk en snapt dat het belangrijk is om op eigen benen te gaan staan, voor zichzelf te kiezen. Dit gaat steeds beter, totdat er een moment komt dat die transitie ook gemaakt wordt. Wat er vaak dan volgt is dat er een nieuw probleem uitgezocht wordt, bv een probleem met een werkgever waar men helemaal in opgaat. Vaak zien we dan dezelfde onderliggende redenen die ook ten grondslag lagen aan het probleem in het huwelijk. Haar geest/onderbewuste is er nog niet van overtuigd dat ze echt een leven kan gaan leiden vanuit vrijheid, waarin ze datgene kan gaan doen waar ze gelukkig van zal worden.

 

De meest belangrijke inzichten op een rij:

 1. Het gaat niet om wat je NIET wilt, maar om wat je WEL wilt

 2. Het probleem wil je juist naar het tegenovergestelde brengen

 3. Het probleem stopt wanneer je je volledig verbonden hebt met jouw gewenste toestand

 

En wat is nu het ‘Belangrijkste’ geheim dan?

Het belangrijkste geheim om van je probleem af te komen is dat je je volledig (mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel) kan verbinden met de gewenste toestand of het tegenovergestelde van het probleem, totdat het door je onderbewuste als waar aangenomen wordt (met andere woorden ontvangen en in bezit genomen hebt). Dit is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Zelfs belangrijker dan alle kennis en inzichten die je opdoet tijdens het herbeleven van een probleem.

 
einstein-4 (1).jpg

Einstein en Neville Goddard: het Grote belang van Verbeelding

Een van de grootste denkers van de wereld, Neville Goddard, was in de jaren ‘50 al bezig met ‘The Secret’ of The Law of Attraction (oftewel de wet van aantrekkingskracht of met ‘manifesteren van je droom’). Sommige mensen zeggen dat het bij hem is begonnen, zelf zegt hij dat het begonnen is bij zijn leermeester Abdullah, die hem leerde hoe de bijbel moest lezen en begrijpen. Hierna ging er een wereld van hem open voor alle verborgen boodschappen en pareltjes. Neville Goddard zijn kijk op de bijbel is dat alles wat erin staat klopt en op waarheid berust is, behalve dat het zich echt fysiek heeft afgespeeld op aarde. En zoals Albert Einstein hamerde op de betekenis en het belang van ‘verbeelding’ (imagination), zo hamerde Neville Goddard erop dat je verbeelding God/De Bron is en de basis is van een gelukkig leven of een miserabel leven.

Jouw verbeelding is jouw ‘redder’

Je eigen prachtige menselijke verbeelding is de eigenlijke creatieve kracht van de God binnenin je. Het is jouw redder. Als je dorstig zou zijn, zou water je redder zijn. Als je een baan nodig hebt, is een baan jouw redder. Jouw verbeelding is de kracht om je te redden van welke omstandigheden dan ook die je in jezelf tegenkomt nu. Je kan je hart’s verlangen ervaren door het gebruik van je verbeelding. Je verbeelding is onbegrensd in wat het kan bereiken en voor elkaar kan krijgen. Als je je iets kan voorstellen, kan je het bereiken. Laat me een voorbeeld geven: Als je niet zou kunnen lopen en je gekluisterd zit aan een rolstoel, zou je je ogen dicht kunnen doen en jezelf rennend voor kunnen stellen op het strand of dat je aan het pootje baden bent. Als je je dit zou blijven voorstellen totdat het de gelijkenis aanneemt van ‘realiteit’, zou je een heling kunnen bewerkstelligen wat jou in staat zou stellen om uiteindelijk pootje te baden of te rennen.

Het belangrijkste gedeelte om je droom te manifesteren volgens Goddard en Einstein

De manier of wijze om je verbeelding creatief te gebruiken gaat zo: Relax in een stoel of op bed en sluit je ogen. Ten eerste, besluit wat het is wat je wil ervaren. Dan, in deze staat van volledige relaxatie, haal het eindresultaat voor je geest van wat het is dat je verlangt. In andere woorden, als je een promotie op werk wil, het eindresultaat zou dan kunnen zijn dat mensen je feliciteren met je promotie. Voel hun hand in de jouwe, terwijl zij jou vertellen hoe blij ze voor je zijn. Door het ‘echt’ voelen dat je wordt gefeliciteerd, zal je verbeelding aan het werk gaan om die staat in de uiterlijke wereld naar voren te brengen/te laten ontstaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over het hoe, over hoe dit verwezenlijkt zal worden. Je verbeelding zal wat dan ook gebruiken om het voor elkaar te krijgen. Zoals in de bijbel staat:”Ik ben het begin en het eind.” en “My ways are past finding out”. Wat je in je verbeelding doet is een directe creatieve daad. Echter, in deze drie dimensionale wereld, verschijnen gebeurtenissen in een lineaire tijdslijn. Daarom hoeft het maar een korte tijdinterval te zijn, voordat de uiterlijke wereld realiseert wat jij net hebt ervaren in je verbeelding. Nadat je deze daad/act in je verbeelding hebt volbracht, open je je ogen en ga weer door met je dagelijkse bezigheden, in het volle vertrouwen dat wat je net gedaan hebt tot uiting komt in jouw wereld. Maak je innerlijke gesprekken conform de act van je verbeelding. (Met andere woorden, praat met jezelf alsof het al zo is). Je hebt een zaadje geplant en je zult de oogst zien van datgene wat je gezaaid hebt.

Elimineer Tijd!

Einstein zei al:”De tijd bestaat alleen maar, omdat anders alles tegelijkertijd zou gebeuren.” Wat fijn zeg, dat zo’n groot geleerde eigenlijk haarfijn in 1 zin uitlegt dat er eigenlijk alleen maar het hier en nu bestaat. Dit is in het begin heel moeilijk te bevatten, maar hoe meer je tijd en tijdsdruk loslaat, hoe meer je in het hier en nu kan ervaren. Veel van onze menselijke problemen komen door (de) tijd. Echter, wij leven in een lineaire wereld (dus rechtlijnig), omdat wij hierdoor de tijd (ja hoor, daar is die weer) krijgen om alles te worden/zijn, de overige 90% van onze hersenen.

Door je wens in bezit te nemen, door 100% te geloven dat dit jou staat te wachten, creëer je een aantrekking op datgene wat je in de geest in bezit hebt genomen. En wanneer je je steeds vaker ermee verbindt, past je vibratie zich aan aan datgene wie je wil zijn of wat je wil hebben/ervaren. Met andere woorden, als jij geen cent te makken hebt, kan jij elk vrij momentje van de dag je verbeelden hoe het is om een miljonair te zijn. Wat zou je doen? Hoe zou je dag eruit zien? Hoe zouden mensen op jou reageren? Welke mensen kom je dan tegen? etcetera. Hoe langer je dit doet, hoe meer je onderbewuste zich begint te verbinden met deze energie in de vorm van mensen die je tegenkomt die miljonair zijn of zaken die over veel geld gaan, totdat je onderbewuste zo gewend is geraakt hieraan (volledig aangetrokken en vermengd) dat het zich op een of andere wijze manifesteert in je leven. Het enige grappige hieraan is dat je enkel niet kan bepalen HOE het gebeurt. Je wens wordt door de wereld geacteerd, alsof het geschreven is door Shakespeare. Jij hoeft enkel jouw deel daarin te spelen. Uiteindelijk zal je datgene krijgen of zijn wat je energetisch en vibrationeel zelf van binnen hebt gecreëerd. Dat is het grootste wonder van deze wereld waarin we leven. Wij creëren onze eigen werkelijkheid! Hoera! En o jee…dan moet ik dus eigenlijk volledig bewust zijn van wat ik doe en waar ik aan denk? Uiteindelijk wel, je hebt nog 90% te gaan. Maar weet, TIJD bestaat niet…

gouden tips albert einstein.jpg

Onze grote vriend Albert Einstein zei het eigenlijk al:

”Alles is energie. Meer is er niet. Match de frequentie/vibratie van de realiteit die je wil en je zult die realiteit krijgen. Het kan niet anders dan op deze wijze. Dit is niet filosofie, dit is natuurkunde.”


De mooiste oefening om zelf met je probleem aan de slag te gaan

1. Ga ontspannen liggen en sluit je ogen

2. Denk aan je probleem en verbind je ermee

Je hebt bv problemen in je relatie. Vooral het continue geruzie ben je zat. Haal het even voor de geest, zodat het probleem in kaart is gebracht.

3. Denk aan het tegenovergestelde. Voel wat er allemaal zou veranderen als dit zo zou zijn

Je hebt een hele dag lol en plezier met elkaar, terwijl jullie elkaar volledig begrijpen .

4. Verbind je weer met het probleem en doe dat degene wat je eigenlijk in dit situatie had willen doen. Verander elk stukje wat je te binnen schiet en niet fijn voelt

5. Verander de overtuiging van negatief naar positief

Van: Ik kan niet voor mezelf opkomen Naar: Ik kan in elke situatie voor mijzelf opkomen (EN: hoe zal het zijn als je in elke situatie voor jezelf kunt opkomen?)

6. Verbind je met de gewenste toestand en voel wat je nog mist om volledig in deze nieuwe gewenste toestand te verblijven

7. Verander datgene wat jou nog van je gewenste toestand afhoudt

8. Je zult merken dat wanneer je in de gewenste toestand bent en die nieuwe scene positieve nieuwe scenes teweeg brengt, dat je onderbewuste zich verbindt en begint te geloven in deze nieuwe toestand. Met andere woorden: je onderbewuste gaat nieuwe (positieve) mogelijkheden zien in een situatie waarin je eerst moeite had. Je onderbewuste zal dan deze positieve ervaringen naar je toe gaan trekken. Net zoals wanneer je verliefd bent, je liefdesliedjes op de radio hoort en wanneer je liefdesverdriet hebt, hoor je verdrietige liedjes.

9. Herhaal deze gewenste toestand en de nieuw gecreëerde scene dagelijks bij bv het opstaan en bij het vlak voor naar bed gaan, of tijdens het kijken naar Goede Tijden, Slechte Tijden, totdat het natuurlijk aanvoelt. Hoe meer je dit traint, hoe meer je onderbewuste het als vanzelf of automatisch ervaart. Bestraf jezelf niet wanneer het niet lukt en stop er niet al je vrije uren in op een gestresste, wanhopige manier, want dan krijg je dit terug. Het lukt niemand de eerste keren. Dit is een proces wat een ieder aan het leren is, omdat het ons door de eeuwen heen nooit is aangeleerd om positieve verwachtingen te hebben over de toekomst. Wetenschappelijk is bewezen dat wanneer je dit 17 seconden doet, dat je onderbewuste zich dieper begint te verbinden met datgene waar je je in de geest mee verbindt. Na 60 seconden kom je op een nog dieper niveau in je onderbewuste, waardoor de gewenste toestand zich nog dieper in je zijn verankert. Vandaar dat steeds meer mensen dezer dagen zich bezig houden met meditatie, yoga en bv mindfulness.


Wat te doen bij fysieke problemen

Fysieke problemen zitten op een diepere laag vast, omdat emotionele en mentale problemen, die zich niet hebben kunnen uiten, waarna zij zich in fysieke vorm in het lichaam nestelen. Het helen van fysieke problemen duurt over het algemeen dan ook langer.

1. Verbind je met je fysieke probleem

 • Als je fysieke probleem een emotie zou hebben, welke emotie zou dat dan zijn? Angst, verdriet of boosheid of een mix hiervan.

 • Beantwoord voor jezelf de volgende vraag: mijn fysieke probleem voelt aan alsof....

 • Beantwoord voor jezelf de volgende vraag: wat heeft deze plek nodig om geheeld te worden

2. Word je bewust van de emotie(s) die je tegen bent gekomen in het probleem en probeer je met het diepste van deze emotie te verbinden.

 • Maak de beweging van deze emotie af. Wanneer je verdriet voelt, probeer te huilen. Wanneer je boosheid ervaart, geef er woorden of daden aan.

3. Verwijder het 'alsof' gevoel

 • Wanneer je de vraag beantwoordt hebt met bijvoorbeeld een pijl die in mijn arm zit, of een band rond mijn nek, of alsof er iets geëxplodeerd is, verwijder dan de pijl of de band of maak alles schoon waar je de explosie voelt. Het beste is om dit fysiek te doen. Met andere woorden, alsof je het ook echt doet in plaats van met je hoofd. Ga net zolang door totdat je het ook echt gelooft dat het weg is.

4. Doe datgene wat nog nodig is, wat deze plek nodig heeft om geheeld te worden

 • Dat kan bv zijn dat je het gevoel hebt dat deze plek in je lichaam niet echt meer bij je lichaam hoort, alsof het iets is wat buiten je stond. Voel dan dat je lichaam deze plek opnieuw verwelkomd, alsof het een lange reis heeft gemaakt en nu weer terug is.

 

OEFENING: JEZELF UIT EEN DEPRESSIE HALEN

 • Ga ergens rustig zitten of liggen waar je niet wordt gestoord

 • Word je bewust van je probleem

 • Wat is precies het tegenovergestelde van je probleem?

 • Nee, geen ja maar… Wat is precies het tegenovergestelde van je probleem?

 • Goed zo! En…Hoe zou je leven eruit zien, voelen en verlopen als dit zo zou zijn?

 • Blijf minimaal een minuut bij het tegenovergestelde. Je onderbewuste zal zich aanpassen aan deze nieuwe manier van kijken naar je leven, door manieren te vinden om daar te komen wat je je net voorstelde. De eerste 17 seconden probeert je onderbewuste het idee/voorstelling af te wijzen, aan te klagen, te vervagen. Na 17 seconden begint het langzaamaan te accepteren en het nieuwe te verkennen. Na 60 seconden heeft je onderbewuste het voorgestelde als waar of bijna helemaal als waar aangenomen. Vaak is het het moeilijkst om in het gevoel en de voorstelling te blijven, omdat we dat niet gewend zijn en omdat we nooit geleerd hebben wat een enorm voordeel dit met zich meebrengt. Het andere probleem is de diepte. Omdat we vaak geleerd hebben ons gevoel uit te schakelen, te controleren of niet helemaal te vertrouwen, blijven we soms steken op een bepaalde diepte in het gevoel en voorstellingsvermogen. Het enige wat het behoeft is dat je het later nog een keer doet. En nog een keer. En nog…