We leven in een tijd met veel singles, doordat er vaker gescheiden wordt en omdat stellen sneller uit elkaar (kunnen) gaan. En alhoewel er veel verdriet en desillusie optreedt na het verbreken van een relatie, is er dan vaak toch weer iets wat men doet besluiten om toch weer open te staan voor een nieuwe partner. De juiste partner dit keer…

De grootste kill voor een nieuwe relatie: Lijstjes waaraan iemand moet voldoen

De juiste partner aantrekken doe je zo.

De juiste partner aantrekken doe je zo.

Waar sommige mensen in blijven hangen, na een mislukte relatie, is in wat ze NIET (meer) willen in plaats van wat ze WEL willen. Daarnaast zit er ook heel vaak een MOET of MAG NIET in: hij mag (moet) niet roken, hij (moet) mag niet onverzorgd zijn, hij móet sportief zijn, hij móet goed met de kinderen opschieten, móet een gezonde levensstijl hebben, etc, etc. Of wanneer iemand bedrogen is in een vorige relatie vertaalt de nieuwe wens zich in:"hij mag niet liegen” of “hij móet trouw zijn.".

Luister naar je gevoel (dit keer)

En dan hebben we het nog geeneens gehad over hoe de relatie met die persoon zou voelen, wat er allemaal daardoor ten positieve zou veranderen in iemands leven en wat iemand zo gelukkig, blij en verbonden doet voelen met deze partner. Nee, liever delen we het op in stukjes.

Kort gezegd: Lijstjes zonder gevoel zorgen er in de kern al voor dat een mogelijke partner nu of in de toekomst weerstand krijgt of afgeserveerd wordt, omdat het indirect impliceert dat er niet van een relatie sprake is als er volledig aan het lijstje voldaan wordt.

Kort gezegd: Wanneer iemand sterker verbonden is met wat die NIET wil dan wat die wel wil, is therapie een goede eerste stap om al het verdriet, boosheid en deceptie door te werken, alvorens men begint met open te staan voor die nieuwe, juiste partner.


Test jezelf: Doe deze oefening om je onderbewuste in te stellen op de juiste partner

Allereerst is het belangrijk om naar het einde te gaan, naar het moment dat de juiste partner in je leven is.

  • Waardoor voel jij je goed met deze partner?

  • Waardoor voel jij je fijn in zijn of haar buurt?

  • Wat maakt dat je met deze partner een heel leven samen kan zijn?

  • Wat maakt dat deze partner zo goed met jou kan praten?

  • Wat maakt dat deze partner betrouwbaar is?

  • Wat maakt dat jullie een match made in heaven zijn?

  • Als je aan de toekomst met je nieuwe partner denkt, hoe gaan jullie om met tegenslagen?

  • Kan je bij je nieuwe partner je diepste dieptes kwijt en voel je je volledig gezien en gehoord?


TIP: Begin altijd met het einde

romantic-date-background-love-couple-beach-icon-silhouette-decor-cover.png

Daarom beginnen we bij het einde, bij het moment dat je de juiste partner hebt, die aan al jouw wensenlijst voldoet. Vanuit het beantwoorden van deze vragen krijg je meer inzicht in datgene wat je nog niet natuurlijk afgaat. Wanneer het je niet lukt om je te kunnen voorstellen en invoelen dat je nieuwe partner bijvoorbeeld helemaal eerlijk zal zijn, zit er dus in jou iets wat nog niet geheeld is. Wanneer dit niet geheeld wordt en in je onderbewuste overschreven wordt met datgene wat je zo graag wil, zal in je nieuwe relatie het thema op een bepaald moment weer voorbijkomen. Vanzelf komen al die zaken naar voren, waarin je het geloof of vertrouwen mist dat het jou zal toekomen. Van daaruit gaan we terug in de tijd naar het moment waarop je dit geloof of vertrouwen bent kwijtgeraakt of waarin het geschaad is. Zo werken we iedere keer van het einde naar het begin van het probleem, zodat je onderbewust alle weerstanden op het krijgen van de juiste partner oplost. Uiteindelijk ga jij (en je onderbewuste) steeds meer het geloof en vertrouwen krijgen dat deze relatie voor jou is weggelegd. Van daaruit wordt als het ware een magneet aangezet voor (of energetisch aangelijnd op) die partner die hieraan voldoet. Het juiste moment zal dan vanzelf komen.