Waar komt jouw Faalangst vandaan?

Restjes faalangst uit een vorig leven


Faalangst? Waarschijnlijk zeg je dit heel vaak

Vrijwel iedereen heeft hier weleens mee te maken gehad: faalangst. Voor de een is het een kortstondig moment, voor de ander is het iets wat maar nooit op lijkt te houden. Zweten, trillen, veel gedachten, cirkeltjes waarin rond wordt gedraaid, benauwdheid: allemaal symptomen die op kunnen treden wanneer er iets gepresteerd dient te worden. Vaak wordt falen ervaren alsof men letterlijk en figuurlijk aan het doodgaan is.

"De bodem zakt onder mijn voeten weg" (iemand staat op een verhoging, waarbij er mensen naar hem staat te kijken, die lachen of iets bespottelijks roepen, waarna er een luikje vanonder opengaat en hun leven letterlijk verdwijnt.)

"Het lukt me toch niet" (Iemand's persoonlijkheid is zodanig geprogrammeerd en geconditioneerd door zichzelf en mensen van buitenaf, dat de wil om het opnieuw te proberen, volledig geblokkeerd is. In een vorig leven kan iemand iets hebben moeten doen, wat mislukte. Groepen omstanders hebben hem duidelijk laten weten en voelen dat hij een mislukking is. Dit kan zo traumatisch zijn dat de boodschap van anderen (het lukt je toch niet) geïnternaliseerd wordt naar "Het lukt mij toch niet". Iets presteren kan dan al deze gedachten en gevoelens weer oproepen, waardoor het trauma weer opgeroepen wordt en men er niet aan wil. Echter, men zit eigenlijk nog middenin deze ervaring.

"De moed zakt me in de schoenen" (Iemand was een soldaat in een leger en zag dat de tegenstander veel grotere aantallen hadden. Bij voorbaat wist hij al dat deze strijd verloren zou worden, waardoor alle energie zich tegen hem ging keren. Elke stap naar voren betekent een stapje richting de dood).

De verklaring ligt in jouw verleden

Altijd is er ergens in het verleden een ervaring die 'onaf' is en nooit gestopt. In het onderbewuste is die nog altijd aanwezig en wordt weer actief als er signalen vanuit de buitenwereld komen. Middels regressie- en reïncarnatietherapie ga je terug naar die ervaring in het verleden die voor jouw faalangst zorgt. Samen doorlopen we de ervaring en laten je onderbewuste voelen en ervaren dat je elke dag opnieuw kan beginnen en dat wat je toen meemaakte in dit leven niet meer zal gebeuren.