Waar is de migraine mee begonnen?

In de reïncarnatietherapie komen we geregeld uit bij een onverwachte klap op het hoofd ( zoals bv publieke stenigingen), waarbij iemand omkomt door een fractuur in het hoofd. In het huidige leven komen deze klachten vaak naar boven als er veel druk van de buitenwereld wordt ervaren, die men niet kan ‘tegenhouden’.

Ook komen we in vorige levens tegen hoe vrouwen geïndoctrineerd zijn door mannen: ”Je doet niks goed, je kan niks, je bent niks, je mag niks.”. Dit kan op het werk geweest zijn of in een relatie, waarin de vrouw een afhankelijke en onderdanig rol had.

Migraineklachten en regressietherapie? Dat verklaart een hoop kopzorgen

Migraineklachten en regressietherapie? Dat verklaart een hoop kopzorgen

  • Een vrouw was gehuwd met een man, waarvan ze niks mocht. Die haar vertelde wat ze wel en niet mocht. Continu was ze zichzelf aan het bijstellen om haar man niet ‘voor het hoofd te stoten’. Ze merkte dat ze moe werd, slechter ging zien, alles waziger werd, ze begreep niet meer wat ze zelf wilde. Haar hoofd was een puinhoop. Ze stierf met heel veel ‘verdriet’ in haar hoofd.

  • Een vrouw werd in haar slaap vermoord door haar echtgenoot die haar met een hamer op haar hoofd sloeg, omdat hij een ander had. Zij ervoer migraine als een doffe klap op haar hoofd en bleek gelijk te hebben.

  • Een andere vrouw beschreef haar pijn als een stekende pijn. Zij kwam in een vorig leven terecht waarin zij in het midden van haar hoofd een mes kreeg van rovers die haar indianenkamp bestormden om het leeg te roven.

Huidige leven

In de regressietherapie komen we vaak op een onderliggende verbinding tussen moeder en dochter.

  • Moeder legt teveel druk op dochter, die hier niet aan kan voldoen, wat moeder weer zo ontzettend teleurstelt, dat dit weer voor onnoemlijke drama’s zorgt, waarna het ‘zwart voor de ogen wordt’.

Benieuwd hoe een regressie- en reïncarnatietherapiesessie gaat?