De moedervlek van een vrouw bleek een afdruk te zijn uit een ver verleden. Ze had meerdere moedervlekken op haar lichaam, maar was altijd gefascineerd geweest door een moedervlek net onder haar borst. Het intrigeerde haar en ook had ze een bepaalde angst: want misschien dat deze moedervlek weleens kanker kon worden en zou zij, als ze er niet op tijd bij was, weleens haar dood kunnen betekenen. Daarnaast vond ze de vlek ook lelijk, alsof het haar lichaam lelijker moest maken, zodat ze minder aantrekkelijk voor mannen was, terwijl ze wel verlangde naar een relatie.

Moedervlek leidt vrouw terug naar vorig leven

In regressie ging ze terug naar een vorig leven, waarin ze in een geloofsgemeenschap kwam die niet ‘vrij’ was. Met andere woorden er was een strikt regime hoe er geloofd moest worden. En iedereen lette op elkaar. Zij was een meisje en had een stiekem verlangen om vrij te worden. In haar hoofd droomde ze van een ander leven. Iemand die echt van haar hield en niet iemand die voor haar uitgekozen werd.

Ze leefde volgens de wetten, maar had ook iets ‘vrij’s’ over zich wat mannen begon op te vallen. Ze kreeg aandacht en dat vond ze leuk. Ze voelde zich eindelijk belangrijk worden, terwijl vrouwen ondergeschikt waren. Ze genoot ervan en had het gevoel dat de dag weleens gauw zou komen dat ze een liefdevolle partner zou hebben. Tot op een dag ze alleen was met een man, die haar alle aandacht gaf. Ze genoot. Het gaf haar weer een goed gevoel in deze benauwde geloofsgemeenschap. Ze liet merken dat ze blij was met zijn aandacht. Hierna pakte hij haar, onverwacht, onder haar borst en verkrachtte haar. Hierna zagen de overige mensen van de gemeenschap dat er iets anders was aan haar, waarna ze in een leven van boetedoening gehouden door de gemeenschap.

De verborgen boodschap van haar moedervlek

In dat leven had zij besloten dat zij nooit meer, van zichzelf, fysiek aantrekkelijk mocht zijn of ‘vrij’ uitstralen, want anders trok ze dit soort ellende aan en zou ze een heel leven ongelukkig zijn en boetedoening moeten doen. Ze begreep nu waarom ze maar geen man kon vinden of waarom ze niet zichzelf kon ‘geven’ in een relatie. Ze was altijd bang dat haar iets ergs zou overkomen. In feite leefde ze nog steeds een leven van boetedoening: immers, ze zou op deze manier nooit krijgen wat haar gelukkig zou maken.

Eindelijk vrij zijn van ‘onderdrukking’

Ze was blij dat er eindelijk achterkwam hoe belangrijk deze moedervlek was en begreep het verhaal en de boodschap erachter. Ze maakte het haar persoonlijke missie om dit leven wel gelukkig en vrij te zijn en te leven met een man die gelijkwaardig was en haar liefhad om wie zij was en is.