Een stel van rond de 30, allebei niet rokend, gezond en sporters, wilden graag een kindje. Dit ging echter niet. Na meerdere ivf behandelingen en allemaal onderzoeken, was er geen duidelijk reden aanwijsbaar. Er werden maar enkele eicellen bevrucht. De teruggeplaatsten zagen nooit het leven. Hopeloos en moedeloos werden ze ervan. Het zorgde ook voor flinke spanningen in de relatie met veel emotionele burst-outs. Regressietherapie moest de ware toedracht van alles ontsluieren.

Een deel bij hem, een deel bij haar

In de sessies bleek het probleem voor een deel bij haar te liggen en voor een deel bij hem.

Man: Tijdens de conceptie van de mannelijk cliënt, was vader bezig om een kindje “te maken”, omdat moeder hier zo lang over ‘doorzeurde’ en voor “flink wat spanning” in de relatie zorgde en heftige emotionele reacties vertoonde. Terwijl hij met haar copuleerde, waren zijn gevoelens en gedachtes “Ik wil eigenlijk helemaal geen kind”. Dit bleef in het onderbewuste van de mannelijke cliënt hangen, waardoor zijn lichaam de opdracht overnam. Diep van binnen wilde vader eigenlijk geen kind, omdat hij niet het gevoel had volwassen genoeg te zijn om goed voor het kind te kunnen zorgen. Liever schoof hij het zo lang mogelijk voor zicht uit

De man besefte dat IVF niet de manier voor hem was en dat hij het op een liefdevolle manier wilde laten gebeuren. Zonder druk. Anders zou hij het gevoel hebben onvolwassen te zijn en daarna zou alles fout gaan. Ook voelde hij zijn vader. Leek het alsof hij hem zo goed kende. En met waar die vandaan kwam, had hij het uitstekend gedaan als vader.

Vrouw: Bij de vrouwelijke cliënt, zat er onder andere een ervaring, waarbij ze als klein meisje van 6 jaar getuige was dat de moeder van een vriendinnetje van haar, ging scheiden vlak nadat ze een nieuw kindje had gekregen. Onderbewust legde zij de koppeling, dat een kindje krijgen, ook scheiden betekende. En daar ze heel veel van haar vriend hield, wilde haar onderbewuste haar voor dit leed besparen en zorgde ervoor dat zij niet zwanger kon raken.

Vrij zijn om kinderen te krijgen

Nadat dit voor beiden doorgewerkt en openhartig besproken en gedeeld was, storten zij zich in de hoopvolle verwachting dat het juiste kindje op het juiste moment zou komen. De druk van het kindje krijgen was eraf en anderhalf jaar laten waren ze zwanger. Op een leuke manier.