Bindingsangst

Jonge vrouw heeft moeite om ‘te blijven’ in een relatie

Een jongedame wilde graag een relatie, maar ze kon zich op een of andere manier maar niet binden aan iemand. Alsof het haar maar niet lukte om ‘in een relatie te blijven’. Moedeloos en verdrietig werd ze ervan, want ze wilde het zo graag.

Ervaring in een vorig leven

In een vorig leven kwam zij terecht als jonge vrouw die op het punt stond om te gaan trouwen met haar droomman. Hij had zo zijn best gedaan. Met kado’s, mooie brieven, mooie woorden, aanrakingen, blikken. Met andere woorden was zij overladen met ‘liefde’. Maar na de huwelijksceremonie veranderde er veel. Heel veel. Ze werd continu gewezen op wie ze moest zijn en wat ze moest doen, zodat hij gelukkig was en niet teveel last had van haar. Ze ontdekte ook dat hij meerdere vriendinnen had en dat hij met haar was getrouwd omdat zij de grootste catch van de stad was. Met andere woorden: de hoofdprijs.

Ze besefte dat ze bang was voor mannen die haar probeerde te paaien, want dat zou snel weer over zijn wanneer zij zich ‘gewonnen’ gaf. Ze moest zich dus nooit ‘gewonnen’ geven, wilde zij een goede relatie hebben, waarin haar relatie haar zou zien en waarderen voor wie ze echt is. Ze begreep eindelijk dat de bindingsangst haar eigenlijk probeerde te helpen, maar dat het geen positieve functie meer had.

In de volgende sessie ging zij terug naar een leven waarin ze totaal geen last had van bindingsangst. Ze trof een hele leuke partner, die (zachtjes uitgedrukt) niet echt de ‘hoofdprijs’ was voor veel vrouwen. Hij had immers een flinke snee over zijn wang en hij mistte twee vingers aan zijn linkerhand. Maar hij zag haar en had haar lief. Ze leefden een rustig leven en genoten van elkaar wanneer de werkdag erop zat. Ze was zo ongekend gelukkig met haar gezin. Tot de dag dat zij terug kwam van haar familie uit een ander dorp en zag dat haar stad overvallen was. Haar man en kind waren dood. Hierna was haar leven nooit meer hetzelfde.

In dat leven besefte ze dat ze in haar huidige leven een beetje teveel op het uiterlijk zat van iemand. Dat vond ze belangrijk. Nu besefte ze dat dat helemaal niet belangrijk was, maar dat ze onderbewust bang was dat er iets heel ergs zou gebeuren als ze een man zou hebben die niet als ‘de hoofdprijs’ gezien zou worden. Vandaar dat ze die onbewust skipte. Door dit vorig leven te helen, maakte zij weer contact met datgene en diegene die ze echt wil, wetende dat in dit huidige leven zoiets niet meer zal gebeuren. Ze ging dolblij de deur uit. Het mysterie van haar bindingsangst was opgelost.