Neville Goddard Lezing: "Het kostbaarste geschenk"

Het kostbaarste geschenk

De titel van vanavond is: "Het kostbaarste geschenk". Als Hij Die het Universum en alles erin heeft geschapen het aan jou zou geven, en met het hele uitgestrekte universum dat in jouw bezit is, zou je dat als het grootste geschenk ter wereld beschouwen. En toch gaf Hij u iets veel groters dan dat. Hij heeft jou zichzelf gegeven! God is feitelijk geworden zoals u bent, zodat u kunt zijn zoals Hij is. Als je het universum bezat en het langzaam . . door ontelbare biljoenen jaren. . zou wegsmelten en je zou het niet kunnen herscheppen, hoewel het een wonderbaarlijk geschenk is, zou het op geen enkele manier te vergelijken zijn met het geschenk van Hemzelf aan jou dat het zou kunnen herscheppen. Want God is feitelijk geworden zoals wij zijn, opdat wij mogen zijn zoals Hij is. Hoe weten we dit nu? Het Schrift openbaart het. . vertelt ons letterlijk hoe het in ons gebeurt. In het Schrift wordt geopenbaard dat God een vader is. Dat is de ultieme openbaring van God aan de mens. Het begon als God Almachtig. „Ik maakte mij aan Abraham en aan Isaak en aan Jakob bekend als de Almachtige God . . El Shaddai, maar bij mijn naam, de Heer. . wat betekent: 'IK BEN'. . heb me niet aan hen bekend gemaakt.” (Exodus 6:3)

Nu spreekt Hij tot het personage dat "Mozes" wordt genoemd, maar uiteindelijk openbaart Hij Zichzelf als God de Vader. Als Hij Zichzelf aan mij gaf, en God is een vader, dan moet ik ook een vader zijn. . maar niet zomaar een vader; Ik moet de Vader zijn. . de echte vader die God is! En als God een vader is, moet er een kind zijn om te getuigen van Zijn vaderschap, en de Schrift onthult de naam van die zoon. In het boek Samuël (1 Samuël 7:12) wordt ons verteld dat Hij werkelijk een zoon uit hem zal verwekken, en hij zal de vader van die zoon zijn. En de zoon, die uit Samuël komt, zal Zijn zoon zijn, zoals ons wordt verteld in het zevende hoofdstuk van 1 Samuël. Dit wordt nu bevestigd in het laatste hoofdstuk van het Nieuwe Testament, “En ik Jezus”. . de Heer 'hebben mijn engel gezonden om tot u te getuigen om te verklaren (…) IK BEN de wortel . . de Vader zijn. . "IK BEN de wortel en het nageslacht van David, de heldere morgenster" (Openbaring 22:16, RSV). Hij is zowel de vader van David als de zoon van David. Hij zei niet dat hij David was. Hij was de vader van David en de zoon van David, dus de grootvader en de kleinzoon zijn hetzelfde Wezen. "David" is het symbool van de mensheid. De hele uitgestrekte wereld van de mens wordt gesymboliseerd in één enkel wezen, en zijn naam is David. Jezus Christus is God de Vader! "Hij die mij ziet", zei hij "heeft de Vader gezien." (Johannes 14:9) “Hoe kunt u dan zeggen: Toon ons de Vader? Ben ik al zo lang bij je dat je me niet kent, Philip? Hij die mij heeft gezien, heeft de Vader gezien.” (Johannes 14:9) Hier is God de Vader, de Schepper van dit alles, Die Zichzelf in de meest letterlijke zin aan ons heeft gegeven, en Hij is de Vader, en David noemt Hem in de Schrift "mijn vader, mijn heer. ”

Dus in de 2e psalm zei David: "Ik zal vertellen over het besluit van de Heer. Hij zei tegen mij: U bent mijn zoon, vandaag heb ik u verwekt." (Psalm 2:7) Hier vertelt David ons dat de Heer tegen hem zei: "Gij zijt mijn zoon, vandaag heb ik u verwekt." Dus de vraag wordt gesteld in het boek Lucas, en ze antwoordden toen hij vroeg: "Wat denkt u van de Christus, wiens zoon hij is? En zij zeiden: 'De zoon van David', en toen antwoordde hij: 'Waarom riep David hem in de geest dan mijn Heer?' Als David hem zo noemt, mijn Heer, hoe kan hij dan de zoon van David zijn?' (Mattheüs 22:42, 43) Hij is Davids vader! (Matteüs 22:44; Lucas 20:41-44) Als God erin slaagt om mij Zichzelf te geven, moet ik Davids vader zijn. Ben ik de vader van David? Geboren in deze eeuw, in het jaar 1905, en David, chronologisch gesproken. . als je het beschouwt als seculiere geschiedenis, wat het niet is. . het zou zijn dat ik de vader ben van iemand die drieduizend jaar voor mijn geboorte geboren is, als je het als seculiere geschiedenis beschouwt. Maar de Bijbel is theologie. De Bijbel is heilige geschiedenis. De Bijbel is het verhaal van verlossing; het registreert geen gegevens van dingen op aarde. Het hele gebeuren speelt zich af voorbij de wildste droom van de mens op aarde. Ik spreek uit ervaring. Laat me nu mijn ervaringen met u delen, want dit is mijn laatste nacht. Ik geef je vanavond wat ik persoonlijk heb ervaren. Ik wist het niet totdat het gebeurde. Ik ben geboren en getogen in het christelijk geloof; Ik ben er nooit van afgeweken. Niets heeft me ooit van het christelijk geloof afgekeerd. Ik leerde het voor het eerst op de knie van mijn moeder. Toen, waar ik geboren ben, werd de Bijbel op onze school onderwezen; het was verplicht, maar we leerden het als seculiere geschiedenis, zoals mijn moeder het mij leerde, omdat ze het als seculiere geschiedenis begreep. En ik geloofde het net zoals zij het mij leerde. Toen, op een dag, zonder waarschuwing, met de meest plotselinge, plotselinge schok, ontvouwde zich het verhaal van Jezus in mij en wierp mij in de centrale rol. Toen wist ik dat Hij Zichzelf aan mij geeft! Hij deelt het niet. Hij stierf letterlijk voor mij!

Hij doet niet alsof Hij Ik ben. Hij stierf letterlijk. En alles wat waar is van Hem herhaalt zich in ons individueel, en omdat Hij de Vader van de Mensheid is, en David het symbool van de Mensheid is, wanneer het individu alle ervaringen van de Mensheid heeft doorgemaakt. . goed, slecht en onverschillig. . en hij is beproefd "ovens van verdrukking", de Heer Jezus Christus. . de vader van alles. . brengt hem naar buiten, wekt hem uit de droom van het leven. Dan ontvouwt zich het hele drama in hem, en David noemt hem "Vader". Je wordt eerst gewekt in het graf waar je begraven ligt. “Want God Zelf gaat altijd de Deur van de Dood binnen met degenen die binnenkomen, en legt zich met hen in het graf, in visioenen van de eeuwigheid, totdat ze ontwaken, [Wm. Blake, van "Milton"] en wanneer ze wakker worden, zien ze de kledingstukken die het vrouwtje voor hen had geweven. . dat mijn Moeder voor mij weefde, dit kledingstuk [dat het fysieke lichaam aanduidt]. En hier was een kledingstuk dat Moeder weefde, geboren uit de schoot van mijn Moeder. Maar mijn vader. . Jezus Christus . . Die Zichzelf aan mij gaf, ontwaakte in mij als mijn wezen, uit de schedel van mijn wezen, dat is Golgotha. En toen kwam ik uit mijn schedel, en hier om me heen is de beeldspraak van de Schrift: het kind gewikkeld in doeken. En hier zijn de getuigen van de gebeurtenis die nu plaatsvindt, drie mannen. . zij waren mijn broers in deze wereld. . mijn oudere broers. En hier hoorden ze precies wat ik hoorde; deze fantastische, onaardse windstorm, en zij waren net zo gestoord als ik. Toen ging een van mijn broers, Lawrence, ernaartoe om de aard van de storing te onderzoeken, en hij kondigde aan: "Het is de baby van Neville." En mijn andere twee broers, Cecil en Victor, vroegen: "Hoe kan Neville een baby krijgen?" met de meest ongelovige stem. Hij maakte geen ruzie; hij hief van de vloer het bewijs van wat hij had gezegd, een klein kind gewikkeld in doeken. En hij liep naar waar ik was en legde het op het bed. Ik nam dat kind op en keek in zijn gezicht, en ik zei: "Hoe gaat het met mijn liefste?" Het brak uit in de meest hemelse glimlach en het hele tafereel loste op.

Toen, honderdnegenendertig dagen later, begon een vibratie vergelijkbaar met degene die in mij begon, maar nu is het gecentreerd, niet aan de basis van mijn schedel (wat de eerste was), maar aan de bovenkant van mijn schedel, en toen het het toppunt van intensiteit bereikte, leek het alsof mijn hoofd explodeerde. En toen de hele zaak zich verzamelde, merkte ik dat ik zat en naar een lamp keek en hier is David van bijbelse faam, leunend tegen de zijkant van een open deur en uitkijkend naar een pastoraal tafereel. Hij is precies zoals hij wordt beschreven in het boek Samuël, het 16e hoofdstuk: mooi. . de blonde. . mooie ogen. Hij is een blondine met blauwe ogen. Je kunt de schoonheid van David niet beschrijven! Niemand kon hem schilderen. Niemand zou een sculptuur kunnen maken en de schoonheid van die jongen kunnen vormen. . een jongen in zijn vroege tienerjaren, en hier kijk ik naar David, en David noemt me: "Vader." En ik weet dat ik zijn vader ben, en hij weet dat hij mijn zoon is! En hier omringt de hele beeldspraak van de Schrift mij: het hoofd waarvan in de Schrift wordt gesproken als het hoofd van de reus die hij neerhaalde, wat betekent dat wanneer de mens alle rollen heeft gespeeld, hij de vijand in zichzelf heeft overwonnen, want hij heeft ontdekt dat de enige vijand die hij ooit heeft gehad zijn eigen gedachten waren die hij koesterde en koesterde in zichzelf, en wat hij in zichzelf koesterde, werd geobjectiveerd onder de mensen, en mensen speelden de rol van de vijand, en zij verwondden hem toen. Ze misbruikten hem, en hij was het allemaal zelf. Hij was de vijand van zichzelf. Wanneer de mens de vijand in zichzelf neerhaalt, haalt hij de vijand van Israël neer. Hier is het gigantische hoofd vlak voor me terwijl mijn zoon staat en leunt tegen de zijkant van de open deur, en deze prachtige relatie tussen ons twee. . mijn zoon, die de zoon van God is. Toen, en alleen toen, wist ik dat God mij letterlijk Zichzelf gaf. Hij deelt Zijn zoon niet met mij; hij is mijn zoon. Hij gaf me zijn zoon. En ik ga je vertellen, Hij heeft je Zelf gegeven! Je zult deze ervaring hebben, en je zult David zien, en David zal je zoon zijn. Daarom zijn jij en ik één, want God is één!

Het woord "God" is een samengestelde eenheid. Het woord is "Elohim". Het is er een die uit anderen bestaat. Wij zijn de Broederschap. Wij zijn de "ontelbare zonen van God" die God besloot om Zichzelf aan Zijn zonen te geven en de zonen voor Zichzelf op te voeden. . de Vader, zoals ons verteld in de moeilijkste Psalm van de honderdvijftig. Het is de 82e Psalm. Thomas Paine, de redacteur van de meest wetenschappelijke kritiek op de hogere aard van bijbelse werken. . want hij was de redacteur van de Encyclopedia Biblica [het wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als de meest geleerde van alle hogere geleerden met betrekking tot de kritiek op de Schrift] en zegt: "Dit is de moeilijkste van alle Psalmen om te ontcijferen. En ik hoop dat mijn gok in de buurt komt van de betekenis van degene die het heeft geschreven." Luister maar naar een paar passages: “God heeft zijn plaats ingenomen in de goddelijke raad; te midden van de goden houdt hij het oordeel..." (Psalm 82:1) Nu, het woord dat vertaald is met "God" en "goden" is daar hetzelfde woord. . "Elohim." "Elohim" is een meervoudswoord, maar het wordt eerst in het enkelvoud vertaald als "God heeft zijn plaats ingenomen in de goddelijke raad." De eerste keer dat dat woord in de Bijbel voorkomt, is in het allereerste vers van Genesis: "In het begin schiep God de hemel en de aarde." (Genesis 1:2) Dat woord is "Elohim". Het is een meervoudswoord, maar daar vertaald in het enkelvoud. Hier (de 82ste Psalm) wordt het zowel in het enkelvoud als in het meervoud vertaald. “En God heeft zijn plaats ingenomen in de goddelijke raad; In het midden van de goden [Elohim] . . hij heeft het oordeel.” Nu spreekt God collectief als één Wezen en spreekt tot ons allemaal: “Ik zeg: “Jullie zijn goden . . [dat is "Elohim"] Zonen van de Allerhoogste, jullie allemaal: Niettemin zul je sterven als mannen, En u zult vallen als één man, o gij prinsen." (Psalm 82:6, 7)

Wij zijn de goden en in het begin zijn wij de broeders die feitelijk de Ene Man vormen, de Heer Jezus Christus! En de Heer Jezus Christus viel 'als één mens', alles dragend wat in Hem is, en toen kwam de versplintering, De mensheid. En nadat Hij door de "ovens van verdrukking" was gegaan en de dood had ervaren, zoals ons was verteld, "gij zult sterven als mensen", dan worden we één voor één teruggeroepen in het Ene Lichaam, omdat je te uniek bent om in paren te worden genoemd, om als een natie te worden genoemd, om als een groep te worden genoemd. Je bent zo uniek dat niemand je kan dupliceren; daarom kun je niet verloren gaan in het Goddelijke Lichaam. Als er een ontbreekt, is het lichaam niet compleet. Dus elk wezen in het universum zal worden verlost, en ze zullen maar op één manier worden verlost. Er is maar één spel dat je verlost. Het is het verhaal van het evangelie. "IK BEN de weg, de waarheid, het leven: niemand komt tot de Vader dan door mij." (Johannes 14:6) Lees het verhaal van het Wezen dat spreekt. Je gaat het dupliceren, omdat Hij in je woont, en omdat Hij inwoont, zal Hij Zijn verhaal in jou herhalen. Welnu, wanneer Hij het in u herhaalt, bent u geen toeschouwer die ernaar kijkt; jij bent gecast in de centrale rol. U bent de Heer Jezus Christus. Er is geen ander verhaal ter wereld dat de moeite waard is. Er is alleen God de Vader, en God de Vader is Jezus Christus. Dus toen Paulus zei: "De waarheid van Christus is in mij" (2 Korintiërs 11:10), toen zei hij: "Hij heeft mij bekend gemaakt". . nu sprekend van de Heer. . "het mysterie van Zijn wil, dat Hij volgens Zijn doel in Christus heeft uiteengezet als een plan voor de volheid des tijds", (Efeziërs 1:9, 10 NBV) het plan is in ons begraven. Je zult verdwalen, ja, we zijn allemaal verdwaald. Maar je zult nooit de hemel vinden die je zoekt. . je zult nooit de Vader vinden die je zoekt, behalve op deze manier. Er is gewoon geen andere manier. Het komt niet op een andere manier; er is maar één manier. God ontvouwt zich in jou. Als Hij zich in jou ontvouwt, begint het met de opstanding.

Als ik je nu zou vertellen dat je gezond en vast in slaap bent, zou je me niet geloven. Ik zou het ook niet hebben geloofd als iemand het me had verteld in de nacht van 19 juli in het jaar 1959. Ik was in deze stad. Als je me die avond had verteld dat ik naar bed ging. . het was 19 juli 1959 . . dat ik sliep, en de wereld mijn droom was, en dat ik deze droom van het leven droomde, ik zou je uitgelachen hebben. En toch vertel ik dit verhaal van Gods wet sinds mijn eerste keer op 2 februari 1938. Ik had het week na week verteld, en ik wist het niet! Ik kende alleen de Wet. Ik wist niets van Gods belofte. Ik realiseerde me niet dat Zijn Belofte werkelijk Zijn Zelf inhoudt. . dat Hij mij eigenlijk Zelf heeft gegeven. dat wist ik niet. Ik ben hier in het hotel gaan slapen. . de Sir Francis Drake, en had iemand mij verteld . . de grootste autoriteit ter wereld, ik zou het niet hebben geloofd. En toch, op de ochtend van de 20e barstte het hele drama in mij los. Het begon met de opstanding; Ik werd wakker in mijn eigen schedel en merkte dat ik volledig verzegeld was in dit graf dat mijn schedel is. Het is Golgotha, en ik had de hele tijd gedroomd, en ik wist het niet. Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo verbaasd geweest. Hier ben ik, volledig verzegeld in mijn eigen schedel, en ik wist dat het een tombe was, en ik wist dat iemand me daar had geplaatst. Ik wist niet dat God Zelf met mij de deur van de dood binnenging toen ik binnenkwam, en dat Hij Zichzelf in het graf met mij neerlegde en deze droom van het leven met mij deelde. En toen brak Hij feitelijk de scheidingsmuur tussen de twee af, en versmolt met mij, en we werden één Wezen. En toen werd Hij wakker als ik. Hij werd werkelijk in mij wakker als mijn wezen. Toen kwam ik uit dat graf als een kind dat uit de schedel werd geboren. . uit het graf. . van de mens, waar God is begraven. Ik kan je nu vertellen, de wereld is een droom, en jij bent de Dromer-van-de. . Droom. Je kunt de droom veranderen als je weet dat je droomt, maar als je niet weet dat je droomt, kun je de droom niet veranderen. Als je weet dat het een droom is, kun je dromen, want de kracht van The Dreamer zit in jou. En die Dromer is God.

Je kunt voor je geestesoog brengen wat de wereld een dagdroom zou noemen. . het is nog steeds een droom. . en je kunt die dagdroom werkelijkheid geven totdat hij zichzelf zal objectiveren en echt zal worden in jouw wereld, maar je droomt nog steeds. Je droomt tot het moment waarop God, Die de Heer Jezus Christus is, in je wakker wordt. En dan, als Hij in je wakker wordt, ben je helemaal alleen, maar Hij heeft de macht om naar buiten te komen en het zegel van dat graf te verbreken, en je weet precies wat je doet, en je verbreekt het. Een ander breekt het niet. Je breekt het. Niemand aan de buitenkant rolt de steen weg. Je rolt het van binnenuit weg. Je duwt tegen de basis van je schedel en er rolt iets. Terwijl het rolt, is er een opening. . niet een erg grote opening, maar je legt je hoofd daar en je duwt jezelf centimeter voor centimeter naar buiten, en dan trek je het resterende deel van jezelf uit die schedel. En als je opstaat, kijk je achterom, en hier is het lichaam dat je moeder voor je had geweven, in de Schrift aangeduid als de "linnen kleding". En dan de wind. . de onaardse wind waarover wordt gesproken in het derde hoofdstuk van het boek Johannes. (Johannes 3:8, NBV) “Je moet van boven geboren zijn; want tenzij je van bovenaf geboren bent, kun je het koninkrijk der hemelen niet binnengaan.” (Johannes 3:3) En dan de wijze man van het Sanhedrin. . en hij vraagt: "Hoe kan dit? Hoe kan een oude man weer in de schoot van zijn moeder komen en geboren worden? En hij zei: 'U, een meester van Israël, maar u weet het niet? Tenzij u van bovenaf geboren bent, kunt u het koninkrijk der hemelen niet binnengaan’” (Johannes 3:9, 10). Nu doet hij deze wonderbaarlijke uitspraak: "Niemand is naar de hemel opgestegen dan hij die is neergedaald." (Johannes 3:13 NBV) Maar niemand dan hij die afdaalde! Het Ene Wezen draagt ​​ons allemaal in Hem. En dan, in dit stadium worden we Dat Ene Wezen, en nu stijgen we op naar de Hemel. En zo stijg je op. Hij vertelt het ons nu. . Hij zegt: "Niemand is opgestegen naar de hemel, dan Hij die is neergedaald, de Zoon des mensen." (Johannes 3:13) Dat wat uit de mens voortkwam, is één met de Schepper van de mens, namelijk Jezus Christus. Hij is de enige die kan opstijgen. En hij wordt de Mensenzoon genoemd en hij noemt zichzelf de ‘Mensenzoon’. Nu zegt hij in het volgende vers: "Zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Mensenzoon verhoogd worden." (Johannes 3:14)

Nu, honderddrieëntwintig dagen nadat David u 'Vader' heeft genoemd, scheurt een bliksemschicht uw lichaam in tweeën van de bovenkant van uw hoofd tot de basis van uw ruggengraat. Eén klap en je bent gesneden. . geen pijn, geen enkele pijn. . slechts één scherpe bliksemschicht en je kijkt naar het lichaam, en het is van boven naar beneden gescheurd en het is ongeveer 15 centimeter van elkaar verwijderd. Aan de basis van die ruggengraat bevindt zich gouden, pulserende, vloeibare licht. Nu wordt ons verteld: "Op dit moment werd het gordijn van de tempel van boven naar beneden in tweeën gescheurd." (Mattheüs 2:51 RSV) Mensen denken dat het een kerk was die met mensenhanden is gemaakt. Nee, het is de tempel van God, en ons wordt verteld in 1 Korintiërs, het 3e hoofdstuk, het 16e vers: "U bent de tempel van de levende God en de geest van God woont in u." (1 Korintiërs 3:16) Welnu, als je de Tempel van de Levende God bent, en het gordijn van die tempel is in tweeën gespleten, dan ben je van boven naar beneden in tweeën gesplitst! En je ziet dit pulserende, gouden, vloeibare licht. Het is het bloed van God Zelf. Nu versmelt u met het bloed van God. Jij bent het bloed van God. Nu stijg je op als een vurige slang, als vuur zelf, die via die ruggengraat omhoog spiraalt naar de hemel. En als je binnenkomt, kom je binnen als de donder. Zoals ons in de Schrift wordt verteld: "En zij die binnenkomen, gaan binnen als de donder." (Zie Matteüs 11:12; Lucas 16:16 RSV) Het geheel galmt als je binnenkomt. En jij bent dat vurige wezen dat omhoog gaat. Alleen hij die afdaalde kan opstijgen, en alleen Jezus Christus is neergedaald. Hij was de Ene Man die "ons in Hem uitkoos vóór de grondlegging der wereld" (Efeziërs 1:4) en Hij was God de Vader, en Hij koos ons allemaal in Hem, en toen viel één man en raakte versplinterd. Wij zijn het gefragmenteerde lichaam van de Heer Jezus Christus. Er is maar één manier voor de verlossing, en Hij heeft het uitgestippeld in de Schrift. Hij speelde de rol en bracht het tot een climax, en nu is het patroon van dat stuk in ons begraven. We ontvangen het in ons, en we gaan gewoon recht omhoog in de schedel, en u bent de Heer Jezus Christus, die opnieuw de tempel herbouwt die Hij opzettelijk verbrijzeld heeft.

Toen, negenhonderdachtennegentig dagen later, de cyclus van duizend tweehonderdzestig dagen voltooid. . zoals ons verteld in het 12e hoofdstuk van Daniël en het 12e hoofdstuk van Openbaring. . vanaf de geboorte van het kind, zoals ons verteld in Openbaring, wanneer dit wonderbaarlijke kind verschijnt, zal het twaalfhonderdzestig dagen duren, en op die twaalfhonderdzestigste dag gaan de hemelen open. . en de hemel is in jou. Je schedel gaat open. Alles wordt doorzichtig. Er is geen omtrek, maar helemaal geen! Het is nergens aan gebonden. . een volledige oneindigheid van doorschijnendheid. Compleet . . wel, je beschrijft het; er is geen grens, en dat is je schedel. En dan boven je zweven, zeg ongeveer zes meter boven je, alsof hij zweeft, is een duif. Deze hemelse duif zweeft, het gebruikt zijn vleugels niet; het zweeft gewoon. Daarom moet het op vloeistof zijn, want het drijft. En je kijkt omhoog, en zijn oog springt in het oog. De meest hemelse liefde stroomt uit het oog recht in je oog, en je doet het automatisch. . je steekt je hand op. In mijn geval hief ik mijn linkerhand op en stak de wijsvinger uit, en hij zakte gewoon naar beneden. Het daalde neer en lichtte op mijn vinger, en ik bracht het automatisch naar mijn gezicht, en het verstikte me met liefde, kuste me over mijn hele gezicht, over mijn nek, over mijn hoofd, en terwijl hij me kust, een vrouw aan mijn linkerkant de verklaring afgelegd: "Ze mijden de mens, want de mens verspreidt de meest aanstootgevende geur. Maar om zijn liefde voor jou te bewijzen en te demonstreren, drong hij de ring van belediging binnen en kwam naar beneden om zijn liefde voor jou te tonen.” En terwijl hij me nog kuste, loste het tafereel op. Het hele ding begint en eindigt eigenlijk in de mens, en dat is het drama. Dan blijf je in deze wereld en vertel je je verhaal naar beste vermogen. Als je een schilder bent, schilder je het. Als je kunt schrijven, vertel je dat zo goed mogelijk schriftelijk. Als je het op een andere manier in de vorm van een sculptuur zou kunnen vormen, dan zal je dat doen. Als je het niet op een artistieke manier kunt uitdrukken, dan vertel je het naar beste vermogen aan degenen die willen luisteren. Maar de reis. . wat jou betreft zit de reis erop.

Dan, op een moment dat je het niet verwacht, zal Hij je terugbellen. Nu, je zult jezelf niet vinden zoals de wereld zonder deze ervaring zichzelf zal vinden, want iedereen in de wereld zal worden verlost, maar dit is het verlossingsplan, en als het plan zich nog niet heeft ontvouwd in het individu, op wat hij noemt dood, wordt dat individu weer tot leven gewekt in een wereld als deze. . aards, in een lichaam als dit, alleen is het jong. . onverklaarbaar nieuw. Er ontbreekt niets, ogen zijn perfect, tanden perfect, het lichaam is perfect. Alles is perfect; er ontbreekt niets, ongeacht de toestand van het lichaam toen we het dood noemden. . om een ​​reis voort te zetten die begon in deze wereld, want het is dezelfde wereld. . deze identieke wereld, en je zult daar doen wat je hier doet, en dan wat ik je nu vertel, wanneer je het het minst verwacht, zoals het zo plotseling in me opkwam . . het komt net zo plotseling naar je toe. Zoals ons in de Schrift wordt verteld: "Hij komt als een dief in de nacht." (1 Thessalonicenzen 5:2) Je verwacht Hem niet als Hij komt. Hij roept je vanuit de droom van het leven, en je wordt wakker in het graf waar je werd begraven. Dus we zijn allemaal begraven op Golgotha, en Golgotha ​​is jouw schedel. Maar er is een Universele Schedel. Het wordt in de Schrift "Sion" genoemd. In de 87e Psalm staat: "Deze is hier geboren en die is daar geboren, en deze zijn hier geboren en hij wijst op binnen Zion, en Zion is het huis van de Heer Jezus Christus. Allen worden op dit ene punt in de Universele Schedel geboren, maar uw schedel, individueel, is slechts een replica van de Universele Schedel. Als ik met mijn vinger voor je zou kunnen lokaliseren waar, toen ik opsteeg, ik eigenlijk weergalm, het zou een beetje links zijn van de rechte lijn, als ik een rechte lijn over mijn voorhoofd zou trekken. Het was nog maar een klein beetje links van mijn schedel, hier [aangevend].

Dus dan worden we in de Schrift "de levende steen van de nieuwe tempel" genoemd. En hier . . hier geworteld. . Ik kwam binnen. En met al mijn kracht probeerde ik de schedel binnen te dringen en eruit te komen, maar dat doe je niet, want dit is het nieuwe Jeruzalem. Dit is de Nieuwe Tempel. En iedereen wordt teruggeroepen als een levende steen om in dat nieuwe Jeruzalem te plaatsen. Je bent vanaf dat moment voor altijd en voor altijd geïndividualiseerd, en je maakt deel uit van "het ene lichaam, de ene geest ... de ene heer ... de ene God en Vader van ons allemaal." (Efeziërs 4:4-6) Dus het grootste geschenk in de wereld kan niet het ding zijn dat geschapen is, maar de Schepper. God heeft Zichzelf, de Schepper, letterlijk aan ons gegeven, zodat wij worden zoals Hij is. En Hij is de Vader, en het totaal van de Mensheid, gepersonifieerd, komt naar voren als David. David is het enige symbool dat de Wil van God personifieert. De mensheid heeft Zijn Wil gespeeld. "Ik heb David gevonden, de zoon van Isaï". . "Jesse" betekent "IK BEN". . "een man naar mijn hart die al mijn wil zal doen." (Handelingen 13:22) Hij is naar mijn hart en hij zal al mijn wil doen. Dat is de mensheid! Je hebt de Wil van de Vader gedaan. Uiteindelijk zul je elk wezen in de wereld vergeven en iedereen excuseren, want je hebt de Wil van de Vader gedaan. "Hoe lang, hoe groot en hoe groot de angst die we de Vader vinden, zou lang duren om te vertellen." [Wm. Blake, uit “Jeruzalem”] maar je zult de Vader vinden, en wanneer je de Vader vindt, vind je je Zelf. Dus we kwamen naar buiten en vielen als één man, de Heer Jezus Christus, die neerdaalde, en toen zijn we gefragmenteerd. Dan stijgen we op als die Ene Man, in hetzelfde patroon dat Hij voor de wereld uitzet, terug naar het Ene Lichaam. Dus gingen we op zoek naar God de Vader, en keerden terug, nadat we ons Zelf als God de Vader hadden ontdekt. Want niemand keert terug naar dat Lichaam dat harmonieus en volmaakt is, totdat hij eerst de Vader heeft gevonden. En wanneer je de Vader vindt, is het niet een ander; het is jouw Zelf! Maar er is Zijn zoon voor nodig om jou als de Vader te openbaren, want “Niemand weet wie de Zoon is, behalve de Vader, en niemand weet wie de Vader is, behalve de Zoon en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren. ” (Lucas 10:22 NB)

Dus: "Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die aan de boezem van de Vader is, heeft hem bekend gemaakt." (Johannes 1:18 NBV) Dus ik kan je nu vertellen dat David op een dag voor je zal staan, en je zult weten dat hij je zoon is. Hij zal het niet op tijd ontkennen. Je kunt het nu ontkennen, maar wanneer je geconfronteerd wordt met het bewijs, kun je het niet ontkennen. En daar is David. En Jezus Christus is God de Vader. Er is geen andere God. Er is geen andere Vader. Hij is de Heer der Heren, maar niemand kan zeggen dat Jezus Heer is dan door de Heilige Geest. Exact citaat: "Hoe lang, enorm en hevig de angst voordat ze hun Vader kenden, was lang om te vertellen." Wat is de Heilige Geest? In het 14e hoofdstuk van Johannes zegt hij: "Ik zal u de Heilige Geest zenden, die de geest van de waarheid is, en hij zal u alle dingen die ik u heb verteld in herinnering brengen." (Johannes 14:26) Dus de Heilige Geest is nu de herinnering. Het geheugen keert terug, en jij bent God de Vader! Want als je Hem ontmoet, is het niet iets nieuws. Als je naar David kijkt, is het alsof de eeuwigheid terugkeert. Je hebt het altijd geweten, maar je moet aan geheugenverlies hebben geleden. . totaal geheugenverlies, zoals een man die in het gezicht van zijn moeder kijkt en zijn moeder niet herkent, en ze maakt zich zorgen over haar zoon die haar niet kan herkennen. We kennen geheugenverlies in deze wereld, gedeeltelijk of totaal. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt met onze vrienden. Ik heb nu een vriend van mij. . een tijdsblok ontbreekt. Hij schilderde een foto die herinnert aan een pier in Trinidad, en toen ging hij daar de haven binnen en schilderde nog een foto. Het gerucht gaat dat een vriend van hem, die hem altijd verachtte, hem sloeg. Het is niet bewezen, maar hij is nu weg voor de rest van zijn aardse dagen, een blok ontbreekt volledig. Hij weet dat hij op de branding in Trinidad kwam, en nu denkt hij dat hij echt is neergeschoten op het eiland Trinidad. En dat tijdsblok is volledig in zijn geestesoog uitgewist, en hij pakte het van daaruit op, maar ze kunnen hem niet laten gaan. Hij is er helemaal uitgevallen. Of de man het deed of niet, het maakt echt niet uit. Uiteindelijk zal alles vergeven worden. Zijn motief. . als jaloezie de handeling had kunnen veroorzaken, weet ik het niet. Niettemin is mijn vriend Walter de rest van zijn aardse dagen in dit huis, waarbij een groot deel van de tijd volledig ontbreekt.

Dus deze hele zaak werd "gezaaid" voordat de wereld was. We hebben het toneelstuk gezien. Sindsdien probeer ik het me te herinneren, want wij zijn de goden die de "God" hebben gevormd. Wij zijn de goden waarover in de Schrift wordt gesproken. Wij zijn de Elohim die opzettelijk in een staat van geheugenverlies neerkwamen. . totaal geheugenverlies, of we zouden niet kunnen doen wat we doen. Als we doen alsof we mensen zijn, terwijl we al die tijd weten dat we God zijn, zouden we niet kunnen doen wat we doen. We moesten volledig vergeten wie we zijn om te doen wat we doen. En die kracht, die Christus-in-ons is. . de scheppende kracht van God, op het moment dat we het werk hebben gedaan waarvoor we kwamen, ontwaakt. We ontwaken, want wij zijn die kracht. En dan het drama. . het enige drama in de eeuwigheid dat ons ooit terug zou kunnen brengen naar de Bron van alle Zijn, namelijk Jezus Christus, is het Evangelie! Er is geen ander spel. Als je in de verleiding komt om een ​​andere weg te volgen, onthoud dan deze woorden: doe het niet. Als iemand je vanavond vertelt dat ze iemand kennen die het meest geweldige dieet heeft om je perfect te houden, of iemand die alle yoga-isme heeft om in meditatie te zitten en iets voor je te doen, vergeet het dan maar. Ik vertel je wat ik uit ervaring weet: de enige echte weg naar God de Vader is via de Patroonmens die Jezus Christus is. Er is geen andere weg. Er is geen andere Heer. Er is geen andere God. En Jezus Christus is slechts de vervulling van het Oude Testament. Het hele ding was een adumbratie, een voorafschaduwing op een niet geheel afdoende of onmiddellijk voor de hand liggende manier; dus ze konden het niet begrijpen. Dus toen het in één keer gebeurde en hij het interpreteerde, gebaseerd op zijn eigen ervaring met de Schrift, verwierpen ze het. Het was niet wat ze verwachtten. Ze verwachtten dat de Verlossing op een heel andere manier zou komen, zoals de hele uitgestrekte wereld het vandaag verwacht. Ze denken dat Jezus Christus van buitenaf zal komen, en velen die nu miljoenen mensen op tv onderwijzen. . ze hopen nog steeds hier in het lichaam te zijn om naar voren te gaan en Hem te begroeten en Hem te vertellen wat voor wonderbaarlijk werk ze aan het doen zijn. Hij zal nooit, in de eeuwigheid, op die manier komen. Hij komt naar je toe als een onbekende, maar laat je ervaren wie Hij is, en als je dan ervaart wie Hij is, zul je Hem in jezelf ontdekken, want Hij werd jou.

God is letterlijk geworden zoals u bent, zodat u kunt worden zoals God is. Er is geen andere God dan de Here Jezus Christus. En zoek Hem niet van buitenaf. Hij stierf opzettelijk voor jou. "Tenzij ik sterf, kun je niet leven, maar als ik sterf, zal ik weer opstaan, en jij met mij." (Johannes 12:24) “Zou je van iemand willen houden die nooit voor jou is gestorven, of ooit willen sterven voor iemand die niet voor jou is gestorven? En als God niet sterft voor de mens en Zichzelf niet voor eeuwig voor de mens geeft, zou de mens niet kunnen bestaan. Dus God stierf letterlijk en toen Hij stierf, ging Hij met jou de deur van de dood binnen, en hij ging met jou in een graf liggen en deelt met jou de visioenen van de eeuwigheid totdat je ontwaakt en de linnen kleding ziet die de vrouw voor je weefde.” [Wm. Blake, uit “Milton”] Dan kom je uit dat graf als de Here Jezus Christus, want de manier waarop hij geboren is, omringt je; de baby om te getuigen van de grote gebeurtenis die heeft plaatsgevonden, en de getuigen die de baby zien . . jij niet. Ze kunnen u niet zien, want u bent de Heer en Jezus Christus is onzichtbaar. Ze kunnen je niet zien omdat God Geest is. Ze kunnen over je praten, maar ze kunnen je niet zien, want de dag zal komen dat andere getuigen over hen zullen praten en ze niet zullen zien, want ook zij zullen van bovenaf geboren worden en “niet uit bloed noch uit de wil van het vlees, noch van de wil van een mens, maar van God.” (Johannes 1:13) Ze zijn dus allemaal uit God geboren als God. Dus: "IK BEN de wortel van David en het nageslacht van David." (Openbaring 22:16) Want wat uit de mens komt, is, nadat hij Zichzelf in de mens heeft begraven, één met dat wat de mens is binnengekomen. "IK BEN de wortel". . wie is aan het praten? Jezus Christus. Wat zei hij? "IK BEN de wortel van David, en het nageslacht van David, de heldere morgenster." (Openbaring 22:16) En, "aan hem die overwint... zal ik de Morgenster geven." (Openbaring 21:26, 28) Hij geeft u dus Zichzelf!

Denk nu niet dat je moet werken om het te worden! Dit is Genade. . Elegantie . . Genade, en nog meer Genade! Laat niemand je bang maken. Het is een onverdiend, onverdiend geschenk. Je zou het in de eeuwigheid niet kunnen verdienen! Omdat je het niet kunt verdienen, wordt het gegeven. En God geeft u Zichzelf. Je kunt het niet verdienen. Je geschiktheid voor het Koninkrijk is het gevolg, en op geen enkele manier het resultaat, van dingen die je hebt gedaan. Het is het gevolg van Grace. Dus laat niemand je bang maken en je vertellen dat je dit en dat moet doen en het andere moet doen. Geloof het verhaal. Dat is alles wat u hoeft te doen. Je hebt het christelijke verhaal gehoord. Geloof het. En op een dag, onverwachts, zal het verhaal zich plotseling in jou naspelen en jou in de centrale rol plaatsen. Dus het grootste geschenk ter wereld. . het kostbaarste geschenk. . was Gods geschenk van Zichzelf aan de mens. En Hij gaf geen deel van Zichzelf; Hij gaf Zichzelf. Toen Hij u Zichzelf gaf, moest Hij u Zijn Zoon geven. Dus: "God had de wereld zo lief". . dat wil zeggen, de mensheid. . "Hij gaf Zijn enige zoon", (Johannes 3:16), want als Hij mij Zichzelf heeft gegeven en Hij is een vader, moet Hij mij Zijn zoon geven. En Zijn zoon staat voor mij en roept mij: "Vader", en ik weet dat ik zijn vader ben, en hij weet dat hij mijn zoon is. Dus God gaf me, vanwege Zijn liefde voor mij. . Hij gaf mij Zijn zoon, en alleen de Zoon kan de vader openbaren. "Niemand weet wie de Vader is, behalve de Zoon." (Lucas 10:22 NBV) Dus als de zoon komt, dan . . en alleen dan. . ken je de Vader!

Laten we nu naar de Stilte gaan.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

27 Citaten van Neville Goddard

Volgende
Volgende

Daniël in de Leeuwenkuil | Neville Goddard