Het Vreemdste Geheim

Weet je wat er zal gebeuren met 100 personen die zelfs op 25-jarige leeftijd beginnen, en wie denkt dat ze succesvol zullen zijn? Op 65-jarige leeftijd zullen slechts vijf van de 100 het halen het cijfer! Waarom falen er zoveel? Wat is er gebeurd met de schittering die er toen was ze waren 25? Wat is er geworden van hun dromen, hun hoop, hun plannen... en waarom er zo'n groot verschil is tussen wat deze mensen van plan waren te doen en wat ze deden daadwerkelijk gerealiseerd? Dat is ... Het vreemdste geheim. Enkele jaren geleden werd wijlen Nobelprijswinnaar Dr. Albert Schweitzer gevraagd door a verslaggever: “Dokter, wat is er tegenwoordig mis met mannen?; De grote dokter zweeg moment, en toen zei hij: "Mannen denken gewoon niet na!" Hierover wil ik met u praten. We leven vandaag in een gouden eeuw. Dit is een tijdperk waar de mensheid naar heeft uitgekeken, van heeft gedroomd en voor heeft gewerkt duizende jaren. We leven in het rijkste tijdperk dat ooit op aarde heeft bestaan ... een land van overvloedige kansen voor iedereen. Als u echter 100 personen neemt die zelfs op 25-jarige leeftijd beginnen, heeft u er dan een idee wat er met die mannen en vrouwen zal gebeuren tegen de tijd dat ze 65 zijn? Deze 100 mensen geloven dat ze succesvol zullen zijn. Ze staan ​​te popelen voor het leven, er is een een zekere sprankeling in hun ogen, een rechtopstaande houding in hun houding, en het leven lijkt mooi interessant avontuur voor hen. Maar tegen de tijd dat ze 65 zijn, zal er maar één rijk zijn, vier zullen financieel onafhankelijk zijn, vijf zullen nog steeds werken en 54 zullen blut zijn - afhankelijk van anderen voor het leven benodigdheden.

Slechts vijf van de 100 halen het cijfer! Waarom falen er zoveel? Wat is er gebeurd met de sprankeling die er was toen ze 25 waren? Wat is er geworden van de dromen, de hoop, de plannen ... en waarom is er zo'n groot verschil tussen wat deze mensen van plan waren te doen en wat ze daadwerkelijk hebben bereikt?

DE DEFINITIE VAN SUCCES

Eerst moeten we succes definiëren en hier is de beste definitie die ik ooit heb kunnen geven vinden: "Succes is de geleidelijke verwezenlijking van een waardig ideaal." Een succes is de schoolleraar die lesgeeft omdat hij of zij dat wil Doen. Een succes is de ondernemer die zijn eigen bedrijf start omdat dat van hem was droom - dat is wat hij wilde doen. Een succes is de verkoper die dat wil de beste verkoper in zijn of haar bedrijf worden en daarnaar streven doel. Een succes is iedereen die een waardig vooraf bepaald ideaal realiseert, want dat is het wat hij of zij besloot te doen ... opzettelijk. Maar slechts één op de 20 doet dat! De rest zijn "mislukkingen". Rollo May, de vooraanstaande psychiater, schreef een prachtig boek genaamd Man's Zoek naar zichzelf, en in dit boek zegt hij: “Het tegenovergestelde van moed in onze samenleving is geen lafheid … het is conformiteit.” En daar heb je de reden voor zoveel mislukkingen. Conformiteit - mensen die zich gedragen zoals iedereen, zonder te weten waarom of waar ze heen gaan. We leren lezen tegen de tijd dat we zeven zijn. We leren om de kost te verdienen tegen de tijd dat we dat zijn 30. Tegen die tijd verdienen we vaak niet alleen de kost, maar onderhouden we ook een gezin. En maar tegen de tijd dat we 65 zijn, hebben we niet geleerd hoe we financieel onafhankelijk kunnen worden in het rijkste land dat ooit gekend is. Waarom? Wij conformeren! De meesten van ons zijn dat zich gedragen als de verkeerde percentagegroep - de 95 die niet slagen.

DOELEN

Heb je je ooit afgevraagd waarom zoveel mensen zo hard en eerlijk werken zonder ooit iets in het bijzonder bereiken, en waarom anderen niet hard lijken te werken, maar dat toch lijken te doen heb alles? Ze lijken de "magische aanraking" te hebben. Je hebt mensen horen zeggen, “Alles wat hij aanraakt verandert in goud.” Is het je ooit opgevallen dat een persoon die succesvol wordt de neiging heeft om steeds succesvoller te worden? En aan de andere kant hand, is het je opgevallen hoe iemand die een mislukking is, de neiging heeft om te blijven falen? Het verschil zijn doelpunten. Mensen met doelen slagen omdat ze weten waar ze zijn gaan. Het is zo simpel. Mislukkingen geloven daarentegen dat hun leven wordt gevormd door omstandigheden... door dingen die hen overkomen... door krachten van buitenaf. Denk aan een schip waarvan de hele reis is uitgestippeld en gepland. De kapitein en bemanning weet precies waar het schip heen gaat en hoe lang het zal duren - het heeft een bepaald doel. En 9.999 van de 10.000 keer komt het er wel. Laten we nu een ander schip nemen - net als het eerste - alleen laten we er geen bemanning op zetten, of a kapitein aan het roer. Laten we het geen richtpunt, geen doel en geen bestemming geven. We hebben gewoon start de motoren en laat het gaan. Ik denk dat u het ermee eens zult zijn dat als het überhaupt uit de haven komt, het zal zinken of op een verlaten strand terechtkomen - een verlaten strand. Het kan niet gaan overal omdat het geen bestemming en geen begeleiding heeft. Het is hetzelfde met een mens. Het menselijk ras is echter gefixeerd, niet te voorkomen de sterken van winnen, maar om te voorkomen dat de zwakken verliezen. De samenleving van vandaag kan zijn vergeleken met een konvooi in oorlogstijd. De hele samenleving wordt vertraagd om haar te beschermen zwakste schakel, net zoals het marinekonvooi moet gaan met de snelheid die het toelaat langzaamste schip om in formatie te blijven.

Daarom is het tegenwoordig zo gemakkelijk om de kost te verdienen. Er zijn geen specifieke hersens of talenten voor nodig vandaag de kost verdienen en een gezin onderhouden. We hebben een plateau van zogenaamde 'beveiliging'. Dus om te slagen, hoeven we alleen maar te beslissen hoe hoog we boven dit plateau willen mikken. Door de geschiedenis heen hebben de grote wijze mannen en leraren, filosofen en profeten waren het over veel verschillende dingen met elkaar oneens. Het is alleen op dit ene punt dat ze zijn het volledig en unaniem eens - de sleutel tot succes en de sleutel tot falen is dit: WE WORDEN WAAR WE DENKEN OVER Dit is het vreemdste geheim! Nu, waarom zeg ik dat het vreemd is, en waarom noem ik het een geheim? Eigenlijk is het helemaal geen geheim. Het werd voor het eerst afgekondigd door enkele van de eersten wijze mannen, en het komt keer op keer voor in de hele Bijbel. Maar heel weinig mensen heb het geleerd of begrepen. Daarom is het vreemd, en waarom voor sommigen ook vreemde reden dat het vrijwel geheim blijft. Marcus Aurelius, de grote Romeinse keizer, zei: "Het leven van een man is wat zijn gedachten zijn ervan maken.” Disraeli zei dit: “Alles komt als een man maar wacht... een mens met een een vast doel moet het bereiken, en niets kan een wil weerstaan ​​die op het spel staat bestaan ​​voor de vervulling ervan.”

William James zei: 'We hoeven alleen in koelen bloede te doen alsof het ding in kwestie is echt, en het zal onfeilbaar echt worden door in zo'n verbinding met ons leven te groeien dat het echt wordt. Het zal zo verweven raken met gewoonte en emotie dat onze belangen daarin zullen die zijn die het geloof kenmerken.” Hij vervolgt: “... alleen jij moet deze dingen dan echt wensen, en ze exclusief wensen, en niet wensen tegelijkertijd honderd andere onverenigbare dingen net zo sterk. Mijn oude vriend Dr. Norman Vincent Peale zei het zo: “Als je negatief denkt termen, krijgt u negatieve resultaten. Als je in positieve termen denkt, zul je slagen Positieve resultaten." George Bernard Shaw zei: “Mensen geven altijd de schuld aan hun omstandigheden voor wat ze zijn. Ik geloof niet in omstandigheden. De mensen die krijgen in deze wereld zijn de mensen die opstaan ​​en zoeken naar de omstandigheden die ze willen, en als ze ze niet kunnen vinden, maak ze dan. Nou, het is vrij duidelijk, nietwaar? We worden waar we aan denken. Een persoon die is nadenken over een concreet en waardevol doel gaat het bereiken, want dat is wat hij denkt aan. Omgekeerd, de persoon die geen doel heeft, die het niet weet waar hij heen gaat, en wiens gedachten daarom gedachten van verwarring moeten zijn, angst, angst en zorgen zullen daardoor een leven van frustratie, angst, angst en angst creëren zich zorgen maken. En als hij aan niets denkt... wordt hij niets.


ZOALS JE ZAAIT — ZO ZAL JE OOGEN

De menselijke geest lijkt veel op het land van een boer. Het land geeft de boer een keuze. Hij mag in dat land planten wat hij maar wil. Het maakt het land niet uit wat er wordt geplant. Zijn aan de boer om te beslissen. De geest zal, net als het land, teruggeven wat jij planten, maar het maakt niet uit wat je plant. Als de boer twee zaden plant, één zaadje van maïs, de andere nachtschade, een dodelijk vergif, water en zorgt voor het land, wat zal gebeuren? Vergeet niet dat het land er niets om geeft. Het zal vergif teruggeven in net zo wonderbaarlijke overvloed zoals het zal maïs. Dus komen de twee planten tevoorschijn - een maïs, een gif zoals het staat geschreven in de Bijbel: "Zoals je zaait, zo zul je oogsten." De menselijke geest is veel vruchtbaarder, veel ongelooflijker en mysterieuzer dan het land, maar het werkt op dezelfde manier. Het maakt niet uit wat we planten ... succes ... of falen. A concreet, waardevol doel ... of verwarring, onbegrip, angst, bezorgdheid, enzovoort. Maar wat we planten, moet naar ons terugkeren. Het probleem is dat onze geest bij de geboorte als standaarduitrusting meekomt. Het is gratis. En dingen die ons voor niets worden gegeven, hechten we weinig waarde aan. Dingen die we betalen geld voor, we waarderen.

De paradox is dat precies het omgekeerde waar is. Alles wat echt de moeite waard is het leven kwam vrij tot ons - onze geest, onze ziel, ons lichaam, onze hoop, onze dromen, onze ambities, onze intelligentie, onze liefde voor familie en kinderen en vrienden en land. Al deze onschatbare bezittingen zijn gratis. Maar de dingen die ons geld kosten, zijn eigenlijk heel goedkoop en kunnen op elk moment worden vervangen tijd. Een goede man kan volledig worden weggevaagd en nog een fortuin verdienen. Hij kan doen dat meerdere keren. Zelfs als ons huis afbrandt, kunnen we het herbouwen. Maar de dingen die wij voor niets gekregen, kunnen we nooit vervangen. Onze geest kan elk soort werk doen dat we eraan toewijzen, maar over het algemeen gebruiken we het voor kleine klussen in plaats van grote. Dus beslis nu. Wat wil je? Plant je doel erin je geest. Het is de belangrijkste beslissing die je ooit in je leven zult nemen. Wil jij uitblinken in jouw specifieke job? Wil je naar plaatsen in je bedrijf ... in uw gemeente? Wil je rijk worden? Het enige wat u hoeft te doen is plant dat zaadje in je geest, zorg ervoor, werk gestaag naar je doel toe, en het zal gebeuren werkelijkheid worden. Het zal niet alleen, er is geen manier dat het niet kan. Zie je, dat is een wet - zoals de wetten van Sir Isaac Newton, de wetten van de zwaartekracht. Als je bovenop een gebouw komt en eraf springt, je gaat altijd naar beneden - je gaat nooit omhoog.

En zo is het ook met alle andere natuurwetten. Ze werken altijd. Zij zijn inflexibel. Denk op een ontspannen, positieve manier na over je doel. Stel jezelf voor in je geestesoog als dit doel al bereikt. Zie jezelf de dingen doen die je doet zal doen als je je doel hebt bereikt. Ieder van ons is de som van onze eigen gedachten. We zijn waar we zijn omdat dat is precies waar we echt willen of vinden dat we het verdienen te zijn - of we het nu toegeven dat of niet. Ieder van ons moet in de toekomst leven van de vrucht van onze gedachten, omdat wat je vandaag en morgen denkt - volgende maand en volgend jaar - zal je vormen leven en bepaal je toekomst. Je wordt geleid door je geest. Ik herinner me een keer dat ik door Oost-Arizona reed en ik zag er een gigantische grondverzetmachines denderden langs de weg met wat leek op 30 ton vuil erin - een geweldige, ongelooflijke machine - en er zat een kleine man op helemaal bovenaan met het stuur in zijn handen, het leidend. Toen ik verder reed, werd ik geraakt door de gelijkenis van die machine met de menselijke geest. Stel je voor dat je aan de zit controles van zo'n enorme energiebron. Ga je achterover leunen en je armen vouwen en zichzelf in een greppel laten lopen? Of ga je beide handen stevig aan de stuur en controle en stuur deze kracht naar een specifiek, waardevol doel? Het is aan Jij. Je zit aan het stuur. Zie je, de wet die ons succes geeft is een tweesnijdend zwaard. We moeten ons denken beheersen. Dezelfde regel die kan leiden mensen tot levens van succes, rijkdom, geluk en alle dingen waar ze ooit van gedroomd hebben - diezelfde wet kan hen in de goot leiden. Het is allemaal in hoe ze het gebruiken … voor goed of ten kwade. Dat is het vreemdste geheim!

Doe wat de experts sinds het begin van de opgetekende geschiedenis ons hebben opgedragen: betaal de prijs, door de persoon te worden die je wilt worden. Het is lang niet zo moeilijk als tevergeefs leven. Op het moment dat je een doel kiest om naartoe te werken, ben je meteen succesvol persoon - je zit dan in die zeldzame groep mensen die weten waar ze heen gaan. Van elke honderd mensen behoor jij tot de top vijf. Maak je ook geen zorgen veel met hoe u uw doel gaat bereiken - laat dat volledig over aan a macht groter dan jezelf. Het enige wat u hoeft te doen is weten waar u heen gaat. De antwoorden komen vanzelf naar je toe, en op het juiste moment. Start vandaag. Je hebt niets te verliezen, maar je hebt je hele leven te winnen.

30 DAGEN ACTIE-IDEEËN VOOR HET ZETTEN VAN DE VREEMDSTE GEHEIM OM VOOR JOU TE WERKEN

Volg gedurende de volgende 30 dagen elk van deze stappen elke dag totdat je het hebt bereikt jou doel.

1. Schrijf op een kaart wat je meer wilt dan iets anders. Het kan meer geld zijn. Misschien wilt u uw inkomen verdubbelen of een bepaald bedrag verdienen. Het kan een mooi huis zijn. Het kan succes zijn op uw werk. Het kan een bepaalde positie zijn in het leven. Het zou een meer harmonieus gezin kunnen zijn.

Schrijf specifiek op je kaart wat je wilt. Zorg ervoor dat het één doel is en duidelijk omschreven. Je hoeft het aan niemand te laten zien, maar draag het bij je zodat je kan er meerdere keren per dag naar kijken. Denk er op een vrolijke, ontspannen, positieve manier over na elke ochtend als je opstaat, en je hebt meteen iets om voor te werken - iets om je bed voor uit te komen, iets om voor te leven. Bekijk het elke kans die je overdag krijgt en vlak voordat je 's avonds naar bed gaat. Terwijl je ernaar kijkt, onthoud dat je moet worden waar je aan denkt, en sindsdien je denkt aan je doel, je realiseert je dat het binnenkort van jou zal zijn. In feite is het dat echt van jou op het moment dat je het opschrijft en erover begint na te denken.

2. Stop met nadenken over waar je bang voor bent. Elke keer een angstige of negatieve gedachte in je opkomt, vervang het dan door een mentaal beeld van je positieve en waardevol doel. En er komt een tijd dat je zin hebt om op te geven. Zijn gemakkelijker voor een mens om negatief dan positief te denken. Daarom maar vijf procent is succesvol! Je moet nu beginnen jezelf in die groep te plaatsen. "Doe alsof het onmogelijk is om te falen", zoals Dorothea Brande zei. Maakt niet uit wat je doel - als je je doel elke dag voor je hebt gehouden - zul je je afvragen en verwonder je over dit nieuwe leven dat je hebt gevonden.

3. Uw succes wordt altijd afgemeten aan de kwaliteit en kwantiteit van de service die u verleent. De meeste mensen zullen je vertellen dat ze geld willen verdienen, zonder deze wet te begrijpen. De enige mensen die geld verdienen, werken in een munt. De rest van ons moet geld verdienen. Dit is wat ervoor zorgt dat degenen die blijven zoeken naar iets voor niets, of een gratis ritje, falen in het leven. Succes is niet het resultaat van geld verdienen; geld verdienen is het resultaat van succes — en succes staat in directe verhouding tot onze service. De meeste mensen hebben deze wet achterstevoren. Het is zoals de man die voor de kachel staat en er tegen zegt: "Geef me warmte en dan doe ik het hout erbij." Hoeveel mannen en vrouwen kent u, of denkt u dat er tegenwoordig zijn, die dezelfde levenshouding hebben? Er zijn miljoenen. We moeten de brandstof erin doen voordat we hitte kunnen verwachten. Evenzo moeten we eerst van dienst zijn voordat we geld kunnen verwachten. Maak je geen zorgen over het geld. Van dienst zijn ... bouwen ... werken ... dromen ... creëren! Doe dit en je zult merken dat er geen limiet is aan de welvaart en overvloed die naar je toe zal komen. Begin pas met je test als je besloten hebt om je eraan te houden. Als je tijdens je eerste 30 dagen faalt - daarmee bedoel ik dat je plotseling overweldigd wordt door negatieve gedachten - begin dan gewoon opnieuw vanaf dat punt en ga nog 30 dagen door. Geleidelijk aan zal je nieuwe gewoonte zich vormen, totdat je merkt dat je tot die geweldige minderheid behoort voor wie vrijwel niets onmogelijk is.

Bovenal ... maak je geen zorgen! Zorgen brengen angst en angst verlamt. Het enige dat kan ervoor zorgen dat u zich zorgen maakt tijdens uw test, probeert het allemaal zelf te doen. Weet dat allemaal wat je hoeft te doen is je doel voor ogen te houden; al het andere zal voor zichzelf zorgen. Doe deze test van 30 dagen, herhaal hem dan ... herhaal hem dan nog een keer. Elke keer zal het worden meer een deel van jou totdat je je afvraagt ​​hoe je ooit een ander had kunnen leven manier. Leef op deze nieuwe manier en de sluizen van overvloed zullen opengaan en over je heen stromen meer rijkdom dan je misschien had gedroomd. Geld? Ja, heel veel. Maar wat is wat nog belangrijker is, je zult vrede hebben ... je zult in die geweldige minderheid zijn die leidt rustige, vrolijke, succesvolle levens. Start vandaag. Je hebt niets te verliezen. Maar je hebt een leven te winnen.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

SCHEPPING - GELOOF | Neville Goddard

Volgende
Volgende

Over Water Lopen