Jezus Chrisus in Regressie in VORIGE LEVENS: Een Spiritueel Perspectief

ONTMOETING MET JEZUS CHRISTUS: LIEFDE, LICHT EN WAARHEID (EN BROEDERSCHAP)


Op het gebied van regressies in vorige levens is de rol van Jezus Christus veelzijdig en van grote invloed. Of het nu gaat om directe deelnemers aan zijn leven, waarnemers van zijn bediening of ontvangers van zijn leringen, individuen ontmoeten Jezus vaak op diepgaande manieren tijdens regressiesessies. Deze ervaringen bieden mogelijkheden voor heling, spirituele groei en een dieper begrip van iemands zielenreis. Als reïncarnatietherapeut is het mijn rol om cliënten door deze heilige herinneringen te leiden. Of het nu gaat om het verkennen van relaties met Jezus uit vorige levens, het blootleggen van karmische verbindingen, of het verkrijgen van inzichten uit parallelle spirituele reizen, de rol van Jezus Christus in de regressies in vorige levens opent deuren naar diepgaande spirituele waarheden en transformerende heling. Het is een reis van verdiepend geloof, zelfontdekking en verbinding met de eeuwige liefde die Jezus vertegenwoordigt. Als regressie- en reïncarnatietherapeut heb ik al vele cliënten naar een vorig leven mogen begeleiden waar hun leven dat van die van Jezus Christus kruisten. Of het nu gaat om directe ervaringen met Jezus in vorige incarnaties of als waarnemers van zijn leven, de rol van Jezus in herinneringen aan vorige levens heeft een diepe betekenis en spirituele inzichten. Hier verdiep ik me in de veelzijdige rol van Jezus Christus in de regressie van vorige levens:

1. Ontmoetingen met Jezus: Veel mensen die een regressie in een vorig leven ondergaan, hebben levendige herinneringen aan de ontmoeting met Jezus Christus. Deze ontmoetingen variëren van het aanwezig zijn tijdens zijn leringen en wonderen (dus in de nabije, directe omgeving van Jezus) tot het aangaan van een persoonlijke relatie met hem. Deze ervaringen laten vaak een blijvende indruk op de ziel achter en worden voortgezet in huidige levens.

Zo was er een man die met iedereen in gevecht wilde. Een soort Goliath, zo werd die door iedereen gezien. Hij was een veel gevraagd en graag geziene vechter op evenementen. De dag dat hij Jezus ontmoette brak alles in hem. Terwijl hij respect genoot, merkte hij een gewone man op die niet gewoon was, maar wel net zo’n impact op de mensen had, maar dan niet op dezelfde manier. Hij merkte dat deze man natuurlijk respect afdwong, dus trapte hij de man omver. Jezus viel op de grond, maar bij het aanraken van Jezus veranderde alles in zijn zijn. Hij wist meteen dat als hij deze ziel pijn zou doen, hij zichzelf zou pijnigen en hij knielde voor Jezus neer. Op dat moment knielde iedereen voor Jezus neer en Jezus raakte de vechter aan en maakte duidelijk dat hij op mocht staan. En zonder een woord gewisseld te hebben, wist de man dat Jezus hem vergeven had, dat hij dit moest leren, dat hij nu een andere weg dan vechten kon inslaan, en de rijkdom die het Koninkrijk van God hem gegeven zou worden, de aardse roem tot een zandkorrel zou laten lijken.

2. Volgers en discipelen: Sommige cliënten herinneren zich vorige levens als volgelingen of discipelen van Jezus tijdens zijn tijd op aarde. Deze herinneringen kunnen het deelnemen aan bijeenkomsten omvatten, getuige zijn van genezingen of rechtstreeks onderwijs van Jezus ontvangen. Dergelijke ervaringen wekken vaak een diep gevoel van toewijding en spirituele verbinding op die levens overstijgt. Het gevoel te ervaren hoe speciaal je bent voor God en de ‘allerhoogste’ mensen op aarde. Hoe God er alles aan doet om je op het pad van licht en liefde te brengen.

3. Waarnemers van Jezus’ leven: Anderen herinneren zich vorige levens waarin ze slechts toeschouwers waren van Jezus' leven en bediening. Deze herinneringen bieden een uniek perspectief en bieden inzicht in de historische context en de impact van Jezus' leringen op de samenleving. Deze waarnemers waren aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen zoals de Bergrede of de kruisiging, die een diepe impact op hen maakten.

Een vrouw stond bij de kruisiging van Jezus. Het was alsof de hele wereld en alles wat daarin ademde, voelde dat er een afscheid van een belangrijk persoon (die iets belangrijks representeerde) was genomen. Alles leek op dat moment dood en kil en leeg. En toch was er een vlammetje. Een verlangen en een geloof om elkaar weer te zien, ooit, op een dag waarin hij ‘terugkomt’. Men begrijpt dat het dit leven is dat ze elkaar weer gaan zien en dat niets voor niets was en dat hij al zijn beloften nakomt.

4. Parallelle spirituele reizen: Voor sommigen weerspiegelt de rol van Jezus in herinneringen aan vorige levens hun eigen spirituele reis. Zij kunnen zich identificeren met aspecten van het leven van Jezus, zoals momenten van twijfel, geestelijk ontwaken of vervolging vanwege hun geloof. Deze parallellen dienen vaak als diepgaande herinneringen aan het universele spirituele pad dat de mensheid deelt.

Zo was er een jongedame die Maarten Luther in een vorig leven was. Overal waar die kwam ontstond rumoer. De autoriteiten lieten het nog gaan, zolang het niet gevaarlijk was. Tot 31 oktober 1517 toen Maarten Luther zijn stellingen aanbracht op de deur van de kerk in Wittenberg. Vanaf dat moment ging het ‘fout’ en werd hij veroordeeld.

5. Lessen en genezing: Herinneringen uit vorige levens waarbij Jezus betrokken is, kunnen diepgaande lessen en mogelijkheden voor genezing bieden. Cliënten kunnen onopgeloste emoties of trauma's ontdekken uit vorige levens die verband houden met Jezus, zoals gevoelens van verraad, vergeving of diepe liefde. Het verkennen van deze herinneringen kan leiden tot diepe spirituele groei en innerlijke vrede.

6. Spiritueel ontwaken en begeleiding: Herinneringen aan vorige levens met Jezus vallen vaak samen met momenten van spiritueel ontwaken en begeleiding. Cliënten herinneren zich misschien dat ze spirituele leringen of leiding van Jezus hebben ontvangen die nog steeds weerklank vinden in hun huidige leven. Deze herinneringen dienen als herinneringen aan de eeuwige wijsheid en liefde die Jezus belichaamt.

7. Symbolen en archetypen: Jezus Christus fungeert als een krachtig symbool en archetype in herinneringen aan vorige levens. Zijn rol als genezer, leraar en belichaming van goddelijke liefde vertegenwoordigt universele thema's van mededogen, vergeving en verlossing. Cliënten kunnen resoneren met deze archetypen en kracht en inspiratie putten uit het leven en de leringen van Jezus.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

P. Manly Hall over de Raadselachtige Relatie tussen JEZUS CHRISTUS EN LUCIFER

Volgende
Volgende

SCHEPPING - GELOOF | Neville Goddard