Techniek van het vergroten van het licht | Robert A Russell

Dit is niet zozeer een meditatie of bevestiging, maar een krachtige techniek om het licht te vergroten

Jezus bewees dat hij het meest ware, duidelijkste medium was voor het licht dat de wereld ooit heeft gekend. Hij was zo perfect dat hij het licht werd en in staat was te zeggen: ik ben het licht van de wereld. Door alle eeuwen heen waren er mensen die zich zo bewust waren van hun eenheid met God, zo gevoelig voor zijn aanwezigheid, zo onzelfzuchtig en zo sterk in het geloof dat ze in staat waren om ogenblikkelijke communicatie met hun bron tot stand te brengen en deze voor de hele wereld zichtbaar te maken. Zij waren en zijn de gezegenden. Als je deze kracht hebt, koester die dan. U heeft geen hulpmiddelen of apparaten nodig.

Maar er zijn er onder ons die zo gewend waren om na te denken over de formaliteit en discipline van onze benadering van wat we verlangen en wat we erkennen dat goed is, dat we niet de volledige realisatie van ons geboorterecht hebben. We zijn terughoudend om op onze intuïtie te vertrouwen en voelen dat we alleen door werk en inspanning het doel kunnen bereiken dat we zoeken. De oefening die volgt is bedoeld om ons inherente licht te vergroten totdat we ons bewust worden van onze eenheid met het grote licht. Hierdoor kunnen we misschien de manier vinden waarop we het contact dat we zoeken het beste tot stand kunnen brengen. Het kan zijn dat we de ene stap verlengen en de andere inkorten als we vertrouwd raken met de procedure. Het kan zijn dat we allemaal een aantal van de suggesties hebben ontmoet. Er is geen ritueel waaraan men gebonden moet zijn. De praktijk die resultaat oplevert, is de juiste procedure, en dat moet iedereen voor zichzelf bepalen.

Mystici aller tijden hebben praktijken ontwikkeld en gebruikt die het lichaam ontspannen en psychische spanning elimineren. Het proces is tweeledig. Volledige ontspanning omvat zowel het lichaam als de geest. Psychische spanning is een psychologische term die verwijst naar negatieve en kenmerkende mentale en emotionele toestanden als zorgen, angst, angst, jaloezie, wrok en vijandigheid. Psychische spanning is als een tourniquet die de energie beperkt waarmee we in leven worden gehouden. Degenen die leren om het te overwinnen, verlengen hun leven op dit vlak vele jaren. Wanneer de geest ontspannen is, is het lichaam in rust en wordt de mens een geleider waardoor het licht schijnt. De eerste stap bij het vergroten van het licht is om het lichaam te ontspannen. Er zijn veel houdingen die helpen bij deze ontspanning. De ene zit in een stoel met de rug recht en de armen licht op de dijen rustend met de handpalmen naar boven gericht. De ander ligt plat op een hard bed of een ander oppervlak met de armen losjes langs de zijkanten van het lichaam en de voeten ongeveer 15 cm uit elkaar. Elke persoon moet de positie vinden waarin hij zich het meest op zijn gemak voelt. De tweede stap is om te denken dat het lichaam 1000 pond of meer weegt en wordt ondersteund door het oppervlak waarop het rust. Je hebt geen verantwoordelijkheid voor deze ondersteuning, behalve dat je je lichaam eraan overgeeft.

De oefening

Buig nu de spieren van je lichaam van je voeten naar je nek. Knijp in elke spier zo strak als je kunt, alsof je het water uit een badhanddoek laat rinkelen. Laat los alsof je loskomt en je lichaam uit elkaar valt. Haal diep adem tussen het buigen en adem langzaam uit zonder inspanning tot aan je laarzen. Zorg ervoor dat de longen volledig worden geleegd. Rol nu uw hoofd heen en weer, waarbij u elke keer met uw gezicht het bed aanraakt alsof het niet aan uw lichaam vastzit. Zeven zijn de hoofdtelwoorden die perfectie symboliseren en ons vasthouden. Zeg dat elke keer dat je de oogbollen buigt, mijn ogen de perfecte ogen van de geest zijn en dat God er nu doorheen kijkt. Herhaal deze oefening met specifieke aandacht voor de keel, tong, net, schouders, armen, handen, longen, buik, dijen, benen, knieën, voeten. Denk aan de aanwezigheid van Christus die steeds meer in beeld komt naarmate je het fysieke lichaam ontspant. Voel vrede en sereniteit door elke zenuw, spier, weefsel en orgaan stromen totdat je je niet langer bewust bent van je lichaam, totdat het geen aanspraak meer op je maakt. Herhaal dit vele malen, de helende vrede stroomt nu door mijn lichaam, het ontspant, vernieuwt, revitaliseert en verwarmt het, waardoor ik perfect heel, goed en compleet ben. Blijf even stil.

De volgende stap is om de geest te ontspannen. Wat we zoeken in deze oefening is ontspanning van de totale mens, lichaam en geest. Houd nu je lichaam in een ontspannen toestand en denk aan je geest, het hele mentale rijk, als een ongestoord zwembad. Geef je menselijke wil over aan de goddelijke wil. Herhaal Jezus' eigen woorden: niet mijn wil, maar de uwe geschiede. Blijf ze herhalen totdat de menselijke wil niet langer in je actief is. Trek je geest nu terug van alles wat met de buitenwereld te maken heeft. Zeg tegen jezelf, hij zal me in volmaakte vrede bewaren wiens gedachten bij jou zijn. Trek je aandacht terug van je problemen. Weiger op dit moment enige zorg of gedachte over hen te hebben. Herhaal woorden en uitspraken zoals deze voor jezelf stilte, sereniteit, vrede, katrollen, rust zo lang heeft uw macht me vastgehouden, zeker zal het me nog steeds leiden. Waar hij mij leidt, zal ik volgen; Ik ga helemaal met hem mee. Nu, laat los en laat God. Blijf tegen jezelf zeggen: ik en de vader zijn één totdat je de vrede en stilte van de geest in je voelt. Adem woorden als deze in: ik ben omhuld door zijn aanwezigheid. Ik rust op de geheime plaats van de allerhoogste. Ik verblijf in de schaduw van de Almachtige.

De volgende stap is om de stilte van de ziel binnen te gaan om contact te maken met Gods aanwezigheid. Je zou de deur van de zintuigen sluiten en alle zwervende gedachten het zwijgen opleggen en je bent nu bij de deur die je in Gods tegenwoordigheid brengt. Wees stil en weet dat ik God ben. Zeg deze woorden meerdere keren rustig en met diep gevoel. Zeg ze totdat je de stilte en elk atoom van je wezen voelt. Het doel van deze stap is om je te helpen de aanwezigheid in jezelf te voelen en jezelf met God te verenigen. Wees stil en weet dat ik God ben. Ken de waarheid in deze woorden. Voel het. Je nadert de aanwezigheid van God die dichterbij is dan ademen en dichterbij dan handen en voeten. Strek nu je armen langs je zij uit en zie jezelf op een bed omgeven door een aura of cirkel van licht. Beschouw dit licht als een uitstraling van het grote licht waarmee je contact maakt, je hebt drie fysieke ingangen om dit contact te maken. De bovenkant van je hoofd, de ziel van je voeten en de toppen van je vinger. Zie ze alle drie als rustend tegen de cirkel van licht die je omringt.

Adem het licht diep in je wezen. Voel het doordringen in elke uitsparing van je geest en in elk deel van je lichaam. In hem was het leven en het leven was het licht van de mensen. Terwijl je inademt, visualiseer je het licht dat door je kruin, je voetzolen en je vingertoppen stroomt. Je fysieke ademhaling gaat automatisch door, verwar het niet met de inteelt van je lichtlichaam. Visualiseer nu de aura van oneindig licht dat rechtstreeks van God komt en door je wezen stroomt en zich centreert in de ziel. De ziel bevindt zich niet in het lichaam, maar rondom het lichaam. Je kunt echter aan het concentratiepunt denken, zoals in het gebied van de solar plexus, het midden van je buik net onder de ribben. Op dit punt versmelt je licht met het goddelijke licht. De volgende stap is om de wapenrusting van het licht aan te trekken, doe dit door in je gedachten de aura van licht te volgen. Terwijl je bewust het licht inademt, richt je je aandacht op het punt net boven je hoofd en zeg je in stilte of toegestaan, ik ben het licht van de wereld. Visualiseer dat dit licht uit de auracirkel neerdaalt en je lichaam binnenkomt via de zonnevlecht. Wees heel stil tijdens deze oefeningen en voel het licht van de geest door je heen stromen en je hele wezen doortrekken. Zie jezelf ondergedompeld in een zee van stralend licht dat je hele lichaam verlicht. Richt nu je gedachten op je voetzolen en herhaal het proces door te zeggen dat ik het licht van de wereld ben. Doe hetzelfde met de toppen van je vingers.

Je geest en lichaam zijn nu geladen met licht en je hele wezen is gevuld met vrede. God is daar en je bent klaar om zijn aanwezigheid te voelen. Je moet echter oppassen dat je zijn aanwezigheid niet probeert te visualiseren. Herinner je gewoon alle dingen die je over God weet en zeg, zoals Jezus deed: ik en de vader zijn één. Herhaal dan de 23e Psalm of een van de andere Schriftgedeelten die je een levendig besef geven van zijn realiteit en de nabijheid van je bewustzijn zal worden verhoogd tot het punt waarop je de goddelijke aanwezigheid daadwerkelijk kunt voelen. De laatste stap is om de aanwezigheid met in je eigen bewustzijn te belichamen. Je moet niet alleen hopen dat dit zal gebeuren; je moet ook verwachten dat het gebeurt. Verwachting is geloof in actie. Weet dat God op dit punt in je bewustzijn zal komen, niet als een tastbare vorm maar als een gemoedstoestand. Dit is de beloning voor je moeite. Op het moment dat je de aanwezigheid van God voelt, is je verlangen vervuld. U kunt nu uw gebeden opzeggen en uw behandelingen geven met absolute zekerheid van een antwoord. Je straalt van goddelijke mogelijkheden; je geest staat open voor de toevloed van spirituele ideeën; jouw wereld is gevuld met licht. Het licht dat ieder mens verlicht, is nu een vlam in jou. Dank God voordat je je meditatie afsluit voor het licht dat hij jou en de hele mensheid heeft geschonken.

Om de spanning en wonderen van het licht te begrijpen, moet je het ervaren. Dit is een zeer eenvoudige techniek die iedereen kan oefenen. Wanneer we het licht worden, kunnen we delen met anderen. De problemen in ons leven en die van onze dierbaren zijn niet langer onze verantwoordelijkheid, maar de zijne. Bidden in het licht zorgt voor een kanaal waardoor ons verlangen naar God wordt geleid en waardoor zijn kracht komt om in onze behoefte te voorzien.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

Daniël in de Leeuwenkuil | Neville Goddard

Volgende
Volgende

At Your Command | Neville Goddard - Nederlandse vertaling