At Your Command | Neville Goddard - Nederlandse vertaling

"At Your Command" van Neville Goddard is een transformerend werk op het gebied van spirituele en metafysische literatuur. Het werd gepubliceerd in 1939 en biedt lezers diepgaande inzichten in de kracht van de menselijke verbeelding en het vermogen om het leven te creëren dat zij wensen door het bewuste gebruik van hun gedachten en overtuigingen. Neville Goddard, een prominent figuur in de New Thought-beweging, presenteert een overtuigend argument voor het idee dat individuen hun werkelijkheid vorm kunnen geven door de gerichte toepassing van hun innerlijke vermogens. Centraal in zijn leringen staat het concept dat onze verbeelding niet alleen een rijk van fantasie is, maar een krachtige kracht die kan worden benut om onze verlangens in de fysieke realiteit te manifesteren. Het boek onderzoekt de fundamentele principes van manifestatie en benadrukt het belang van het aannemen van het gevoel dat de wens vervuld is. Goddard suggereert dat individuen, door de gewenste uitkomst mentaal te ervaren alsof deze al een realiteit is, de blauwdruk voor de realisatie ervan in hun onderbewustzijn kunnen prenten. Door middel van beknopt en helder proza ​​illustreert Goddard hoe concepten als geloof, geloof en verbeelding niet alleen abstracte ideeën zijn, maar praktische hulpmiddelen voor het creëren van een vervullend en overvloedig leven. Hij biedt specifieke technieken en voorbeelden en moedigt lezers aan een diep gevoel van innerlijk weten en een onwrikbaar vertrouwen in de kracht van hun verbeelding te cultiveren. "At Your Command" is een tijdloze gids die lezers blijft inspireren om de controle over hun leven over te nemen en doelbewuste scheppers te worden. Het herinnert ons eraan dat ieder individu het aangeboren vermogen bezit om zijn lot vorm te geven en zijn diepste verlangens te manifesteren door de creatieve kracht van zijn gedachten en overtuigingen. Terwijl lezers zich verdiepen in de pagina's, worden ze uitgenodigd op een reis van zelfontdekking en empowerment, waarbij ze het grenzeloze potentieel ontsluiten dat in ieder van ons schuilt.

OP JOUW BEVEL | Neville Goddard

Kan de mens iets bevelen en het laten gebeuren? Zeer beslist kan hij dat! De mens heeft altijd bepaald wat er in zijn wereld is verschenen en bepaalt vandaag wat er in zijn wereld verschijnt en zal dat blijven doen zolang de mens zich ervan bewust is mens te zijn. Niets is ooit in de wereld van de mens verschenen, behalve wat de mens verordende dat het zou moeten. Dit mag je ontkennen, maar wat je ook probeert, je kunt het niet weerleggen, want dit besluit is gebaseerd op een onveranderlijk principe.

Je beveelt de dingen niet om te verschijnen door je woorden of luide bevestigingen. Zo'n ijdele herhaling is vaker wel dan niet een bevestiging van het tegenovergestelde. Beslissen wordt altijd in het bewustzijn gedaan. Dat is; ieder mens is zich ervan bewust te zijn wat hij zichzelf heeft verordend te zijn. De doofstomme die geen woorden gebruikt, is zich ervan bewust doof te zijn. Daarom besluit hij dat hij doofstom is. Als de Bijbel in dit licht wordt gelezen, zul je merken dat dit het grootste wetenschappelijke boek is dat ooit is geschreven. In plaats van de Bijbel te beschouwen als het historische verslag van een oude beschaving of de biografie van het ongewone leven van Jezus, moet je het zien als een groot psychologisch drama dat zich afspeelt in het bewustzijn van de mens.

CLAIM HET | VAN DE WOESTIJN NAAR HET BELOOFDE LAND

Claim het als je eigendom en je zult plotseling je wereld transformeren van de dorre woestijnen van Egypte naar het beloofde land Kanaän. Iedereen zal het eens zijn met de stelling dat alle dingen door God zijn gemaakt, en zonder hem is er niets gemaakt dat is gemaakt, maar waar de mens het niet over eens is, is de identiteit van God. Alle kerken en priesterschappen van de wereld zijn het oneens over de identiteit en ware aard van God. De Bijbel bewijst zonder enige twijfel dat Mozes en de profeten het honderd procent eens waren over de identiteit en aard van God. En het leven en de leringen van Jezus zijn in overeenstemming met de bevindingen van de profeten van weleer. Mozes ontdekte dat God het bewustzijn van de mens is, toen hij deze kleine begrepen woorden verklaarde: "IK BEN heeft mij tot u gezonden." David zong in zijn psalmen: "Wees stil en weet dat IK God BEN." Jesaja verklaarde: “IK BEN de Heer en er is niemand anders. Er is geen God naast mij. Ik heb u omgord, hoewel u mij niet kent. Ik vorm het licht en schep duisternis; Ik maak vrede en schep het kwaad. Ik, de Heer, doe al deze dingen.' Het bewustzijn van het wezen als God wordt honderden keren in het Nieuwe Testament vermeld. Om er maar een paar te noemen: “IK BEN de herder, IK BEN de deur; IK BEN de opstanding en het leven; IK BEN de weg; IK BEN de Alfa en Omega; IK BEN het begin en het einde”; en nogmaals: "Wie zegt u dat IK BEN?" Er wordt niet gezegd: "Ik, Jezus, ben de deur. Ik, Jezus ben de weg”, en er wordt ook niet gezegd: “Wie zegt u dat ik, Jezus, ben?” Er staat duidelijk: "IK BEN de weg." Het bewustzijn van het zijn is de deur waardoor de manifestaties van het leven de wereld van vorm binnengaan. De mens beeldt zich altijd datgene uit waarvan hij zich bewust is te zijn. Dit is de waarheid die de mens vrij maakt, want de mens is altijd zelfgevangengenomen of zelfbevrijd.

CLAIM, ZOALS JEZUS, GOD ALS JOUW BEWUSTZIJN VAN HET ZIJN

Als jij, de lezer, al je vroegere geloof in een God los van jezelf opgeeft, en God claimt als jouw bewustzijn van het zijn - zoals Jezus en de profeten deden - zul je je wereld transformeren met het besef dat, "Ik en mijn vader zijn één.” Deze uitspraak, "Ik en mijn vader zijn één, maar mijn vader is groter dan ik", lijkt erg verwarrend - maar als je het interpreteert in het licht van wat we zojuist hebben gezegd over de identiteit van God, zul je het heel onthullend vinden. Bewustzijn, God zijn, is als 'vader'. Het ding waarvan je je bewust bent dat het is, is de 'zoon' die getuigt van zijn 'vader'. Het is als de bedenker en zijn opvattingen. De bedenker is altijd groter dan zijn opvattingen, maar blijft altijd één met zijn conceptie. Bijvoorbeeld; voordat je je bewust bent mens te zijn, ben je je eerst bewust van het zijn. Dan word je je bewust van het mens-zijn. Toch blijf je als opvatting, groter dan je conceptie - de mens. Jezus ontdekte deze glorieuze waarheid en verklaarde dat hij één was met God - niet een God die de mens had gevormd. Want zo'n God heeft hij nooit herkend. Hij zei: "Als iemand ooit zou komen en zeggen: 'Kijk hier of kijk daar', geloof ze dan niet, want het koninkrijk van God is in je." De hemel is in jou. Daarom, wanneer wordt opgetekend dat "Hij naar zijn vader ging", zegt het je dat hij in bewustzijn opstond tot het punt waarop hij zich net bewust was van zijn, en aldus de beperkingen van zijn huidige opvatting van zichzelf, genaamd 'Jezus', transcendeerde.

Toen hij zich ervan bewust was dat alle dingen mogelijk zijn, zei hij: "Je zult iets verordenen en het zal gebeuren." Dit is zijn besluit - in bewustzijn toenemen tot de natuurlijkheid van het gewenste ding te zijn. zoals hij sprak het uit: "En ik, als ik verhoogd word, zal ik alle mensen tot mij trekken." Als ik in bewustzijn verheven word tot de natuurlijkheid van het gewenste ding, zal ik de manifestatie van dat verlangen naar mij toe trekken. Want hij zegt: "Niemand komt tot mij tenzij de vader in mij hem trekt, en ik en mijn vader zijn één." Daarom is bewustzijn de vader die de manifestaties van het leven naar je toe trekt. Je trekt op dit moment je wereld binnen waarvan je je nu bewust bent te zijn. Nu kunt u zien wat er wordt bedoeld met: "Je moet opnieuw geboren worden." Als je niet tevreden bent met je huidige uitdrukking in het leven, is de enige manier om het te veranderen, je aandacht weg te nemen van dat wat je zo echt lijkt en je onbewustzijn te verheffen tot dat wat je wenst te zijn. Je kunt geen twee meesters dienen, daarom is het om je aandacht van de ene bewustzijnsstaat af te leiden en op een andere te richten, voor de ene te sterven en voor de andere te leven. De vraag: "Wie zeg je dat IK BEN?" is niet gericht tot een man die 'Petrus' wordt genoemd door iemand die 'Jezus' wordt genoemd. Dit is de eeuwige vraag die door iemands ware wezen tot zichzelf wordt gericht. Met andere woorden: "Wie zegt u dat u bent?" Want je overtuiging van jezelf - je mening over jezelf zal je uitdrukking in het leven bepalen. Hij zegt: "Je gelooft in God - geloof ook in mij." Met andere woorden, het is het thema in jou dat deze God is.

Bidden wordt dan gezien als het herkennen van jezelf dat je nu verlangt, in plaats van de accepterende vorm van een smeekbede aan een God die niet bestaat voor dat wat je nu verlangt. Dus kun je niet begrijpen waarom de miljoenen gebeden onbeantwoord zijn? Mannen bidden tot een God die niet bestaat. Bijvoorbeeld: Bewust zijn van het arm zijn en tot een God bidden voor rijkdom is beloond worden met datgene waarvan je je bewust bent dat het is, namelijk armoede. Gebeden om succesvol te zijn, moeten claimen zijn in plaats van smeken – dus als je om rijkdom bidt, keer je dan af van je beeld van armoede door het bewijs van je zintuigen te ontkennen en de aard van rijk aan te nemen. doe de deur dicht. En wat je vader in het geheim ziet, daarmee zal hij je openlijk belonen.” We hebben de ‘vader’ geïdentificeerd als het bewustzijn van het zijn. We hebben ook de 'deur' geïdentificeerd als het bewustzijn van het zijn. Dus ‘de deur sluiten’ is datgene buitensluiten waarvan ‘ik me nu bewust ben te zijn’ en beweren dat ik dat ben wat ‘ik’ wens te zijn. Op het moment dat mijn claim tot op het punt van overtuiging is bevestigd, op dat moment begin ik het bewijs van mijn claim voor mezelf te trekken. Twijfel niet aan het hoe van deze dingen die verschijnen, want niemand weet op die manier. Dat wil zeggen, geen enkele manifestatie weet hoe de gewenste dingen zullen verschijnen. Bewustzijn is de weg of deur waardoor dingen verschijnen. Hij zei: "IK BEN de weg" - niet "Ik", Jan Pieters, ben de weg, maar "IK BEN", het bewustzijn van het zijn, is de weg waardoor het ding zal komen. De tekens volgen altijd. Ze gaan nooit vooraf. Dingen hebben geen andere werkelijkheid dan in bewustzijn. Verkrijg daarom eerst het bewustzijn en het ding wordt gedwongen te verschijnen

Er wordt u gezegd: "Zoek eerst het koninkrijk der hemelen en alle dingen zullen u gegeven worden." Krijg eerst het bewustzijn van de dingen die je zoekt en laat de dingen met rust. Dit is wat wordt bedoeld met "Gij zult iets besluiten en het zal gebeuren." Pas dit principe toe en u zult weten wat het is om 'mij te bewijzen en te zien'. Het verhaal van Maria is het verhaal van elke man. Maria was geen vrouw - op een wonderbaarlijke manier bevallen van iemand die 'Jezus' wordt genoemd. Maria is de bewustzijn van het zijn dat altijd maagd blijft, hoeveel verlangens het ook oproept. Zie jezelf nu als deze maagd Maria – door jezelf bevrucht door het medium van verlangen – één te worden met je verlangen tot het punt van belichaming of geboorte van je verlangen. Bijvoorbeeld: Er wordt gezegd van Maria (van wie je nu weet dat ze jezelf) dat ze geen man kent. Toch werd ze zwanger. Dat wil zeggen, jij, John Smith, hebt geen reden om te geloven dat wat je nu verlangt mogelijk is, maar nadat je ontdekt hebt dat je God bent, maak je dit besef tot je echtgenoot en verwekt een mannelijk kind (manifestatie) van de Heer: maker is uw echtgenoot; de Heer der heerscharen is zijn naam; de Here God van de hele aarde zal hij genoemd worden.” Je ideaal of ambitie is deze opvatting - het eerste bevel aan haar, dat nu aan jezelf is, is "Ga, vertel niemand." Dat wil zeggen, bespreek je ambities en wensen niet met een ander, want de ander zal alleen maar je huidige angsten weerspiegelen. is de eerste wet die moet worden nageleefd terwijl je je verlangen niet realiseert. De tweede, zoals ons wordt verteld in het verhaal van Maria, is om 'de Heer groot te maken'. We hebben de Heer geïdentificeerd als jouw bewustzijn van het zijn. Daarom is ‘de Heer grootmaken’ het herwaarderen of uitbreiden van iemands huidige opvatting van zichzelf tot het punt waarop deze herwaardering natuurlijk wordt. Wanneer deze natuurlijkheid is bereikt, baart u door dat te worden waarmee u in bewustzijn één bent. Het scheppingsverhaal wordt ons in vertakte vorm gegeven in het eerste hoofdstuk van Johannes.

In het begin was het woord.” Nu, deze tweede is het ‘begin’ waarover gesproken wordt. Het is het begin van anurge - een verlangen. 'Het woord' is het verlangen dat rondzwemt in je bewustzijn - op zoek naar belichaming. De drang op zichzelf heeft geen realiteit, want 'IK BEN' of het bewustzijn van het zijn is de enige realiteit. Dingen leven alleen zolang ik me ervan bewust ben ze te zijn; dus om iemands verlangen te realiseren, moet de tweede regel van dit eerste vers van Johannes worden toegepast. Dat wil zeggen: "En het woord was bij God." Het woord, of verlangen, moet worden vastgelegd of verenigd met bewustzijn om het werkelijkheid te geven. Het bewustzijn wordt zich bewust van het gewenste ding, waardoor het zichzelf vastspijkert aan de vorm of conceptie - en leven geeft aan zijn conceptie - of dat wat tot dan toe een dood of onvervuld verlangen was, doet herrijzen. "Twee zullen overeenkomen om iets aan te raken en het zal op aarde worden gevestigd." Deze overeenkomst wordt nooit gemaakt tussen twee personen. Het is tussen het bewustzijn en het gewenste. Je bent je nu bewust van het zijn, dus je zegt eigenlijk tegen jezelf, zonder woorden te gebruiken: "IK BEN." Welnu, als het een gezondheidstoestand is die u wenst te bereiken, voordat u enig bewijs van gezondheid in uw wereld heeft, begint u uzelf gezond te VOELEN. En op het moment dat het gevoel "IK BEN gezond" wordt bereikt, zijn de twee het eens. Dat wil zeggen, IK BEN en gezondheid zijn overeengekomen om één te zijn en deze overeenkomst resulteert ooit in de geboorte van een kind, hetgeen is overeengekomen – in dit geval gezondheid. En omdat ik de afspraak heb gemaakt, spreek ik de afspraak uit. Dus je kunt zien waarom Mozes zei: "IK BEN mij gezonden." Voor welk wezen, anders dan IK BEN, zou je je tot uitdrukking kunnen brengen? Geen - voor "IK BEN de weg - Naast mij is er geen ander." Als je de vleugels van de ochtend neemt en naar de verste delen van de wereld vliegt of als je je bed opmaakt in de hel, zul je je nog steeds bewust zijn van het zijn. Je wordt ooit tot expressie gestuurd door je bewustzijn en je expressie is altijd dat waarvan je je bewust bent te zijn

Nogmaals, Mozes verklaarde: "IK BEN die IK BEN." Hier is iets om altijd in gedachten te houden. Je kunt geen nieuwe wijn in oude flessen doen of nieuwe lappen op oude kledingstukken. Dat is; je kunt geen enkel deel van de oude mens meenemen in het nieuwe bewustzijn. Al je huidige overtuigingen, angsten en beperkingen zijn gewichten die je aan je huidige bewustzijnsniveau binden. Als je dit niveau zou overstijgen, moet je alles achter je laten wat is nu je huidige zelf, of conceptie van jezelf. Om dit te doen, haal je je aandacht weg van alles wat nu je probleem of beperking is en blijf je stilstaan bij het rechtvaardig zijn. Dat is; je zegt in stilte maar met gevoel tegen jezelf: “IK BEN. Conditioneer dit ‘bewustzijn’ nog niet. Verklaar jezelf gewoon te zijn, en blijf dat doen, totdat je verdwaald bent in het gevoel van gewoon zijn - gezichtsloos en vormloos. Wanneer deze uitbreiding van bewustzijn is bereikt, geef dan in deze vormloze diepte van jezelf vorm aan de nieuwe conceptie door jezelf te VOELEN te zijn dat wat je wenst te zijn. Je zult in deze diepte van jezelf ontdekken dat alle dingen goddelijk mogelijk zijn. Alles in de wereld waarvan je je kunt voorstellen dat het is, is voor jou, binnen dit huidige vormloze bewustzijn, een zeer natuurlijke verkrijging. Het 'lichaam' is je vroegere conceptie van jezelf en 'de Heer' - je bewustzijn van zijn. Dit is wat er bedoeld werd toen Jezus tegen Nikodemus zei: "Je moet opnieuw geboren worden, want tenzij je opnieuw geboren wordt, kun je het koninkrijk der hemelen niet binnengaan." Dat is; tenzij je je huidige opvatting van jezelf achter je laat en de aard van de nieuwe geboorte aanneemt, zul je je huidige beperkingen groter blijven uitbeelden.

De enige manier om je levensuitdrukkingen te veranderen, is door je bewustzijn te veranderen. Want bewustzijn is de werkelijkheid die zich voor eeuwig vastzet in de dingen om je heen. De wereld van de mens in al zijn details is zijn bewustzijn vergroot uitgebeeld. Je kunt je omgeving of wereld net zo min veranderen door dingen te vernietigen als je spiegelbeeld door de spiegel te vernietigen. Je omgeving, en alles daarbinnen, weerspiegelt dat wat je in bewustzijn bent. Zolang je dat in bewustzijn blijft zo lang, zul je het in je wereld groter blijven uitbeelden. Als je dit weet, begin je jezelf te herwaarderen. De mens heeft te weinig waarde aan zichzelf gehecht. In het boek Numeri lees je: “In die dag waren er reuzen in het land; en we waren in onze eigen ogen als sprinkhanen. En we waren in hun ogen als sprinkhanen.” Dit betekent niet een tijd in het vage verleden waarin de mens de gestalte van reuzen had. Vandaag is de dag, het eeuwige nu wanneer de omstandigheden om je heen het uiterlijk hebben gekregen van reuzen (zoals werklozen, de legers van je vijand, je problemen en alles wat je lijkt te bedreigen) dat zijn de reus die je het gevoel geven een sprinkhaan te zijn. Maar, zo wordt je verteld, je was de eerste, in je eigen ogen een sprinkhaan en daarom was je voor de reuzen - een sprinkhaan. Met andere woorden, je kunt alleen voor anderen zijn wat je eerst voor jezelf bent. Daarom, jezelf herwaarderen en jezelf beginnen te voelen als de reus, een centrum van macht, is om deze voormalige reuzen in de schaduw te stellen en er sprinkhanen van te maken. "Alle bewoners van de aarde zijn als niets, en hij doet naar zijn wil in de legers van de hemel en onder alle bewoners van de aarde; en niemand kan zijn hand tegenhouden, noch tot hem zeggen: "Wat doet u?" Er wordt hier niet gesproken over de orthodoxe God die in de ruimte zit, maar over de enige echte God – de eeuwige vader, jouw bewustzijn van zijn. Dus ontwaak voor de kracht die je bent, niet als mens, maar als je ware zelf, een gezichtsloos, vormloos bewustzijn, en bevrijd jezelf uit je zelf opgelegde gevangenis

Ik ben de goede herder en ken mijn schapen en ben bekend van de mijne. Mijn schapen horen mijn stem en ik ken ze en ze zullen mij volgen.” Bewustzijn is de goede herder. Waar ik me van bewust ben, zijn de ‘schapen’ die mij volgen. Zo goed een 'herder' is je bewustzijn dat het nog nooit een van de 'schapen' heeft verloren waarvan je je bewust bent. dat waarvan ik overtuigd ben dat ik ben, zal mij niet vinden. “IK BEN” is een open deur voor alles wat ik ben om binnen te komen. Je bewustzijn van het zijn is de heer en herder van je leven. Dus: “De Heer is mijnherder; Ik zal niet willen' wordt nu in zijn ware licht gezien als je bewustzijn. Je zou nooit gebrek aan bewijs kunnen hebben of het bewijs missen van datgene waarvan je je bewust bent dat het is. Als dit waar is, waarom zou je je dan niet bewust worden dat je groot bent; God-liefhebbende; rijk; gezond; en alle eigenschappen die je bewondert? Het is net zo gemakkelijk om het bewustzijn van deze kwaliteiten te bezitten als om hun tegendelen te bezitten, want je hebt je huidige bewustzijn niet vanwege je wereld. Integendeel, je wereld is wat het is vanwege je huidige bewustzijn. Simpel, nietwaar? Eigenlijk te eenvoudig voor de wijsheid van de mens die alles probeert te compliceren. Paulus zei over dit principe: "Het is voor de Grieken" (of wijsheid van deze wereld) "dwaasheid". “En voor de Joden” (orten die tekenen zoeken) “een struikelblok”; met als resultaat dat de mens in duisternis blijft wandelen in plaats van wakker te worden voor het wezen dat hij is. De mens heeft de beelden die hij zelf heeft gemaakt zo lang aanbeden dat hij deze openbaring aanvankelijk godslasterlijk vindt, omdat het de dood betekent voor al zijn eerdere overtuigingen in een God buiten hemzelf. Deze openbaring zal de kennis brengen dat “ik en mijn vader één maar mijn vader is groter dan ik.” Je bent één met je huidige opvatting over jezelf. Maar je bent groter dan dat waarvan je je op dit moment bewust bent

Voordat de mens kan proberen zijn wereld te transformeren, moet hij eerst de basis leggen: "IK BEN de Heer." Dat wil zeggen, het bewustzijn van de mens, zijn bewustzijn van zijn is God. Totdat dit stevig is bevestigd, zodat geen enkel suggestie- of argument van anderen het kan afschudden, zal hij merken dat hij terugkeert naar de slavernij van zijn vroegere overtuigingen. "Als u niet gelooft dat IK BEN, zult u in uw zonden sterven." Dat wil zeggen, u zult verward en gedwarsboomd blijven totdat u de oorzaak van uw verwarring vindt. Wanneer je de mensenzoon hebt opgeheven, dan zul je weten dat IK BEN, dat wil zeggen dat ik, John Smith, niets van mezelf doe, maar dat mijn vader, of die staat van bewustzijn waarmee ik nu één ben, de werken doet. realiseerde elke drang en verlangen die in je opkomt, tot uiting zal komen in je wereld. 'Zie, ik sta aan de deur en klop. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik bij hem binnenkomen en met hem eten en hij met mij.” Het 'ik' dat aan de deur klopt, is de drang. De deur is je bewustzijn. De deur openen is één worden met datgene wat klopt door te VOELEN dat je het gewenste ding bent. Iemands verlangen als onmogelijk voelen, is de deur sluiten of de uitdrukking van deze drang ontkennen. In bewustzijn stijgen tot de natuurlijkheid van het gevoelde ding is de deur wijd openzwaaien en deze uitnodigen om te incarneren. Daarom wordt er voortdurend opgetekend dat Jezus de wereld van manifestatie verliet en opsteeg naar zijn vader. Jezus, zoals jij en ik, vond alle dingen onmogelijk voor Jezus, als mens. Maar nadat hij had ontdekt dat zijn vader de bewustzijnsstaat was van het gewenste ding, liet hij slechts het 'Jezusbewustzijn' achter en werd bewusteloos tot die gewenste staat en bleef erop staan totdat hij er één mee werd. Toen hij zich daarmee één maakte, werd hij dat in uitdrukking.

Dit is de eenvoudige boodschap van Jezus aan de mens: Mensen zijn slechts kledingstukken waarin het onpersoonlijke wezen, IK BEN, de aanwezigheid die mensen God noemen, woont. Elk kledingstuk heeft bepaalde beperkingen. Om deze beperkingen te overstijgen en geef uitdrukking aan datgene waartoe je als mens – John Smith – in staat bent te doen, je haalt je aandacht weg van je huidige beperkingen, of John Smith-opvatting van jezelf, en versmelt met het gevoel te zijn wat je wenst. Hoe dit verlangen of nieuw verworven bewustzijn zich precies zal belichamen, weet niemand. Want ik, of het pas verworven bewustzijn, heeft manieren die jullie niet kennen; zijn manieren zijn niet meer uit te vinden. Speculeer niet over het HOE van dit bewustzijn dat zichzelf belichaamt, want niemand is wijs genoeg om het hoe te kennen. Speculatie is het bewijs dat u niet de natuurlijkheid hebt bereikt om het gewenste te zijn en dus vervuld bent van twijfels. en het zal hem gegeven worden. Maar laat hem niet twijfelen, want hij die twijfelt is als een golf van de zee die wordt heen en weer geslingerd door de wind. En laat zo iemand niet denken dat hij iets van de Heer zal ontvangen.” U kunt zien waarom deze uitspraak wordt gedaan, want alleen op de rots des geloofs kan iets worden gevestigd. Als je het bewustzijn van het ding niet hebt, heb je niet de oorzaak of het fundament waarop het ding is opgericht. Een bewijs van dit gevestigde bewustzijn wordt je gegeven in de woorden: "Dank u, vader." Wanneer je in de vreugde van dankzegging komt, zodat je je werkelijk dankbaar voelt dat je hebt ontvangen wat nog niet zichtbaar is voor de zintuigen, ben je zeker één in bewustzijn geworden met het ding waarvoor je bedankte. Met God (jouw bewustzijn) wordt niet bespot. Je ontvangt altijd datgene waarvan je je bewust bent dat het is en niemand bedankt voor iets dat hij niet heeft ontvangen. "Dank u vader" is niet, zoals het tegenwoordig door velen wordt gebruikt, een soort magische formule. U hoeft nooit hardop de woorden "Dank u, vader" uit te spreken. Door dit principe toe te passen, terwijl je bewustzijn stijgt tot het punt waarop je echt dankbaar en blij bent dat je het gewenste ding hebt ontvangen, verheug je je automatisch en dank je innerlijk. Je hebt het geschenk al aanvaard dat slechts een verlangen was voordat je in bewustzijn opsteeg, en je geloof is nu de substantie die je verlangen zal kleden.

HET SPIRITUELE HUWELIJK

Dit opkomen in bewustzijn is het spirituele huwelijk waar twee zullen overeenkomen om één te zijn en hun gelijkenis of beeld op aarde wordt gevestigd. "Want wat je ook vraagt in mijn naam, ik geef het je." ‘Wat dan ook’ is nogal een grote maatstaf. Het is het onvoorwaardelijke. Er staat niet in of de samenleving het goed of fout vindt dat je het moet vragen, het ligt aan jou. Wil je het echt? Verlang je ernaar? Dat is alles wat nodig is. Het leven zal het je geven als je 'in zijn naam' vraagt. Zijn naam is geen naam die je met de lippen uitspreekt. U kunt voor altijd vragen in de naam van God of Jehovah of Christus Jezus en u zult tevergeefs vragen. ‘Naam’ betekent natuur; dus als je het in de aard van iets vraagt, volgen de resultaten altijd. Vragen in de naam is stijgen in bewustzijn en één worden in de natuur met het gewenste ding, stijgen in bewustzijn naar de aard van het ding, en je zult dat ding in uitdrukking worden. Daarom, "wat je ook verlangt, wanneer je bidt, geloof dat u ze ontvangt en u zult ze ontvangen.'Bidden, zoals we u eerder hebben laten zien, is erkenning - het bevel om te geloven dat u ontvangt is de eerste persoon, de tegenwoordige tijd. Dit betekent dat je in de aard van de gevraagde dingen moet zijn voordat je ze kunt ontvangen. Om gemakkelijk in de natuur te komen, is algemene amnestie nodig. Er wordt ons gezegd: "Vergeef als je iets tegen iemand hebt, dat ook je vader, die in de hemel is, kan u vergeven. Maar als u niet vergeeft, zal uw vader ook niet vergeven jij." Dit lijkt misschien een persoonlijke God te zijn die tevreden of ontevreden is met uw acties, maar dit is niet het geval. Bewustzijn, God zijnde, als u in uw bewustzijn iets tegen de mens houdt, bindt u die toestand in uw wereld. Maar de mens van alle veroordeling verlossen, is jezelf bevrijden zodat je naar elk niveau kunt stijgen dat nodig is; er is daarom geen veroordeling voor degenen die in ChristusJezus zijn

JOUW OPVATTING OVER JEZELF IS JOUW BELONING

Daarom is een zeer goede oefening voordat je aan je meditatie begint, om eerst ieder mens in de wereld van schuld te bevrijden. Want de WET wordt nooit geschonden en u kunt erop vertrouwen dat ieders opvatting over zichzelf zijn beloning zal zijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken of de mens krijgt wat u vindt dat hij zou moeten krijgen. Want het leven maakt geen fouten en geeft de mens altijd datgene wat de mens zichzelf eerst geeft. Dit brengt ons bij die veel misbruikte verklaring van de Bijbel over tienden. Allerlei leraren hebben de mens tot slaaf gemaakt van deze zaak van tiende, omdat ze zelf de aard van tiende niet begrijpen en zelf bang zijn voor gebrek, hebben ze hun volgelingen doen geloven dat een tiende deel van hun inkomen aan de Heer moet worden gegeven. maak heel duidelijk dat, wanneer iemand een tiende deel van zijn inkomen aan hun specifieke organisatie geeft, hij zijn "tiende deel" aan de Heer geeft - (of tiende is). Maar onthoud: "IK BEN" de Heer." Je bewustzijn van het zijn is de God aan wie je geeft en je geeft altijd op deze manier. Daarom, wanneer je beweert dat je iets bent, heb je die claim of kwaliteit aan God gegeven. En je bewustzijn van het zijn, dat geen aanzien des persoons is, zal naar je terugkeren, ingedrukt, door elkaar geschud en overlopen met die kwaliteit of eigenschap die je voor jezelf opeist. Bewustzijn van zijn is niets dat je ooit zou kunnen noemen. Om te beweren dat God rijk is; om goed te zijn; liefde zijn; helemaal wijs zijn; is om te definiëren wat niet kan worden gedefinieerd. Want God is niets dat ooit genoemd zou kunnen worden. Tienden is noodzakelijk en je doet tienden met God. Maar geef vanaf nu aan de enige God en zorg ervoor dat u hem de kwaliteit geeft die u als mens wenst uit te drukken door te beweren dat u de grote, de welvarende, de liefhebbende, de alwijze bent. druk deze kwaliteiten of claims uit, want het leven heeft een manier die jij als mens niet kent. Zijn wegen zijn verleden tijd om erachter te komen. Maar, ik verzeker je, de dag dat je deze kwaliteiten claimt tot op het punt van veroordeling, zullen je claims worden gehonoreerd. Er is niets gedekt dat niet zal worden ontdekt. Dat wat in het geheim wordt gesproken, zal van de daken worden verkondigd. Dat wil zeggen, je geheime overtuigingen van jezelf - deze geheime beweringen waarvan niemand weet dat ze, wanneer ze echt worden geloofd, van de daken in je wereld zullen worden geschreeuwd. leeg maar moet volbrengen waarheen ze worden gezonden. Je roept op dit moment uit het oneindige datgene uit waarvan je je nu bewust bent te zijn. En geen woord of overtuiging zal je niet vinden

"IK BEN" DE WIJNSTOK EN U BENT DE RANKEN."

"IK BEN" de wijnstok en u bent de ranken." Bewustzijn is de 'wijnstok', en de kwaliteiten waarvan je je nu bewust bent dat ze zijn, zijn als 'takken' die je voedt en in leven houdt. Net zoals een rank geen leven heeft, behalve als hij geworteld is in de wijnstok, zo hebben ook dingen geen leven tenzij je je ervan bewust bent. Net zoals een tak verdort en sterft als het sap van de wijnstok ophoudt ernaartoe te stromen, zo gaan ook de dingen in jouw wereld voorbij als je je aandacht van ze afleidt, omdat je aandacht is als het levenssap dat de dingen van je wereld in leven houdt en ondersteunt. probleem dat u nu zo echt lijkt, u hoeft er alleen maar uw aandacht van te trekken. Keer je er bewust van af, ondanks de schijnbare werkelijkheid. Word onverschillig en begin te voelen dat u degene bent die de oplossing van het probleem zou zijn. Bijvoorbeeld; als je gevangen zou zitten, zou niemand je hoeven te vertellen dat je naar vrijheid moet verlangen. Vrijheid, of liever het verlangen naar vrijheid, zou automatisch zijn. Dus waarom zou u achter de vier muren van uw gevangenisbars kijken? Haal je aandacht uit de gevangenis en begin jezelf vrij te voelen. VOEL het tot op het punt waar het natuurlijk is - zodra je dat doet, zullen die gevangenistralies oplossen. Pas ditzelfde principe toe op elk probleem. Ik heb mensen die tot over hun oren in de schulden zaten dit principe zien toepassen en in een oogwenk werden schulden die enorm waren weggenomen. Ik heb gezien dat degenen die artsen hadden opgegeven als ongeneeslijk hun aandacht weghaalden van hun ziekteprobleem en begonnen te voelen dat ze beter werden, ondanks het bewijs dat ze het tegendeel dachten. In een mum van tijd verdween deze zogenaamde "ongeneeslijke ziekte" en liet geen litteken achter. Uw antwoord op: "Wie zegt u dat IK BEN"? [sic] bepaalt ooit je uitdrukking. Zolang je je ervan bewust bent gevangen te zitten, ziek of arm te zijn, zo lang zul je doorgaan met het uitbeelden van deze toestanden of deze uit te drukken. Wanneer de mens beseft dat hij nu is wat hij zoekt en begint te beweren dat hij is, zal hij het bewijs van zijn bewering hebben. Dit richtsnoer wordt u gegeven in woorden: "Wie zoekt u?" En zij antwoordden: "Jezus." En de stem zei: "Iamhe." ‘Jezus’ betekent hier redding of verlosser. Je probeert verlost te worden van dat wat niet jouw probleem is.

"IK BEN" IS HIJ DIE JE ZAL REDDEN

"Ik ben" is hij die je zal redden. Als je honger hebt, is je redder eten. Als je arm bent, is je redder rijkdom. Als je gevangen zit, is je redder vrijheid. Als je ziek bent, zal niet een man genaamd Jezus je redden, maar gezondheid zal je redder worden. Beweer daarom "Ik ben het", met andere woorden, beweer dat u het gewenste bent. Claim het in bewustzijn - niet in woorden - en bewustzijn zal je belonen met je claim. Er wordt je verteld: "Je zult me vinden als je naar me VOELT." Wel, VOEL na dat kwaliteitsonbewustzijn totdat je VOELT dat je het bent. Wanneer je jezelf verliest in het gevoel het te zijn, zal de kwaliteit zich in jouw wereld belichamen. Je bent genezen van je probleem wanneer je de oplossing ervan aanraakt. “Wie heeft mij aangeraakt? Want ik merk dat de deugd uit mij is verdwenen.” Ja, op de dag dat je dit wezen in jezelf aanraakt - VOELEND dat je genezen of genezen bent, zullen deugden uit je zelf komen en zich in je wereld als genezingen verharden. Er wordt gezegd: 'Je gelooft in God. Geloof ook in mij, want ik ben het.” Heb het geloof in God. "Hij maakte zich één met God en vond het geen roof om de werken van God te doen." Ga jij en doe hetzelfde. Ja, begin te geloven dat je bewustzijn, je bewustzijn van zijn God is. Claim voor jezelf alle attributen die je tot nu toe een externe God hebt gegeven en je zult deze claims gaan uiten. “Want ik ben geen verre God. Ik ben dichterbij dan je handen en voeten – dichterbij dan je eigen ademhaling.” Ik ben jouw bewustzijn van het zijn. Ik ben dat waarin alles waarvan ik me ooit bewust zal zijn, zal beginnen en eindigen. “Voordat de wereld was IK BEN; en wanneer de wereld ophoudt te bestaan, BEN IK; voordat Abraham was, BEN IK.” Dit BEN is je bewustzijn.

"TENZIJ DE HEER HET HUIS BOUWT, WERKEN ZIJ TEVERGEEFS OM HET TE BOUWEN."

"Tenzij de Heer het huis bouwt, werken zij tevergeefs om het te bouwen." Omdat 'De Heer' uw bewustzijn is, behalve dat wat u zoekt eerst in uw bewustzijn wordt gevestigd, zult u tevergeefs werken om het te vinden. Alle dingen moeten beginnen en eindigen in bewustzijn. Dus, inderdaad gezegend is de man die op zichzelf vertrouwt - want het geloof van de mens in God zal altijd worden afgemeten aan zijn vertrouwen in zichzelf. Je gelooft in een God, geloof ook in MIJ. Stel je vertrouwen niet in mannen voor mannen, maar reflecteer het wezen dat je bent, en kan je alleen brengen of doen wat je eerst jezelf hebt aangedaan. mijn leven, ik leg het zelf neer.” Ik heb de macht om het neer te leggen en de macht om het weer op te nemen. Wat er ook met de mens in deze wereld gebeurt, het is nooit een ongeluk. Het gebeurt onder leiding van een exacte en onveranderlijke wet. "Niemand" (manifestatie) " komt tot mij tenzij de vader in mij hem trekt,” en “Ik en mijn vader zijn één.” Geloof deze waarheid en je zult vrij zijn. De mens heeft altijd anderen de schuld gegeven van wat hij is en zal dat blijven doen totdat hij zichzelf de oorzaak van alles vindt. "IK BEN" komt niet om te vernietigen maar om te vervullen. "IK BEN", het bewustzijn in jou, vernietigt niets anders dan ooit de vormen of opvattingen die je van jezelf hebt te vullen. rijk. Want tekenen volgen, ze gaan niet vooraf. Voortdurend schoppen en klagen tegen de beperkingen van armoede terwijl je arm aan bewustzijn blijft, is het spel van de dwaas. Veranderingen kunnen niet levenslang plaatsvinden vanuit dat bewustzijnsniveau door voortdurend alle niveaus uit te beelden. Volg het voorbeeld van de verloren zoon. Realiseer je dat jijzelf deze toestand van verspilling en gebrek hebt veroorzaakt en neem in jezelf de beslissing om naar een hoger niveau te stijgen waar het gemeste kalf, de ring en de robe op jouw claim wachten.

"GELUKKIG IS DE MAN DIE ZICHZELF NIET VEROORDEELT IN WAT HIJ TOELAAT."

Er was geen veroordeling van de verloren zoon toen hij de moed had om deze erfenis als de zijne op te eisen. Anderen zullen ons alleen veroordelen zolang we doorgaan met datgene waarvoor we onszelf veroordelen. Dus: "Gelukkig is de man die zichzelf niet veroordeelt in wat hij toelaat." Want tot leven is niets veroordeeld. Alles wordt uitgedrukt. Het leven maakt het niet uit of je jezelf rijk of arm noemt; sterk of zwak. Het zal je eeuwig belonen met datgene waarvan je beweert dat het waar is voor jezelf. De maten van goed en kwaad behoren alleen aan de mens toe. In het leven is niets goed of fout. Zoals Paulus in zijn brieven aan de Romeinen verklaarde: “Ik weet en ben overtuigd door de Heer Jezus dat er niets onrein is op zichzelf, maar voor hem die iets onrein acht, voor hem is het onrein.” Stop met jezelf af te vragen of je waardig of onwaardig bent om te ontvangen wat je verlangt. Jij, als mens, hebt het verlangen niet gecreëerd. Je verlangens zijn ooit in je gevormd vanwege wat je nu beweert te zijn. Als een man honger heeft, verlangt hij (zonder na te denken) automatisch naar voedsel. Als hij gevangen zit, verlangt hij automatisch naar vrijheid, enzovoort. Je verlangens bevatten in zichzelf het plan van zelfexpressie. Dus laat alle oordelen buiten beeld en stijg in bewustzijn naar het niveau van je verlangen en maak jezelf er één mee door te beweren dat het nu zo is. Want: “Mijn genade is u genoeg. Mijn kracht wordt volmaakt in zwakheid.'Heb vertrouwen in deze onzichtbare claim totdat de overtuiging in je geboren wordt dat het zo is. Uw vertrouwen in deze claim zal grote beloningen opleveren. Nog even en hij, de gewenste zaak, zal komen. Maar zonder geloof is het onmogelijk om iets te realiseren. Door geloof werden de werelden gevormd omdat "geloof de substantie is van het ding waarop wordt gehoopt - het bewijs van het ding dat nog niet is gezien." Wees niet bezorgd of bezorgd over de resultaten. Ze zullen net zo zeker volgen als de dag op de nacht volgt.

Beschouw je verlangens - allemaal - als de gesproken woorden van God, en elk woord of verlangen een belofte. De reden dat de meesten van ons er niet in slagen om onze verlangens te realiseren, is omdat we ze voortdurend conditioneren. Conditioneer je verlangen niet. Accepteer het gewoon zoals het op je afkomt. Dank ervoor tot het punt dat je dankbaar bent dat je het al hebt ontvangen - ga dan in vrede verder. Zo'n aanvaarding van je verlangen is als het laten vallen van zaad - vruchtbaar zaad - in voorbereide grond. Want wanneer je het gewenste ding in het bewustzijn kunt laten vallen, in het vertrouwen dat het zal verschijnen, heb je alles gedaan wat er van je verwacht wordt. Maar bezorgd zijn of bezorgd zijn over de HOE van je verlangen om te rijpen, is deze vruchtbare zaden in een mentale greep te houden en ze daarom nooit in de grond van vertrouwen te hebben laten vallen. De reden dat mensen hun verlangens conditioneren, is omdat ze voortdurend oordelen na de de schijn van zijn en de dingen als echt zien – vergeten dat de enige realiteit het bewustzijn erachter is. Dingen als echt zien is ontkennen dat alle dingen mogelijk zijn voor God. De man die gevangen zit en zijn vier muren als echt ziet, ontkent automatisch de drang of belofte van God in hem van vrijheid. Een vraag die vaak wordt gesteld wanneer deze uitspraak wordt gedaan is; Als iemands verlangen een geschenk van God is, hoe kun je dan zeggen dat als iemand een man wil doden, dat zo'n verlangen goed is en daarom door God is gezonden? Als antwoord hierop wil ik zeggen dat niemand een ander wil doden. Wat hij wel verlangt, is van zo iemand verlost te worden. Maar omdat hij niet gelooft dat het verlangen om vrij te zijn van zo iemand de krachten van vrijheid in zich bevat, conditioneert hij dat verlangen en ziet hij dat de enige manier om die vrijheid uit te drukken is om de man te vernietigen - vergetend dat het leven dat in het verlangen is verpakt, manieren heeft die hij, als mens, weet er niets van. Zijn wegen zijn verleden tijd om erachter te komen. Zo vervormt God de gaven van God door zijn gebrek aan geloof. Problemen zijn de bergen waarvan wordt gesproken die kunnen worden verwijderd als men slechts het geloof van een mosterdzaadje heeft. Mannen benaderen hun probleem net als de oude dame die, bij het bijwonen van de dienst en het horen van de priester, zei: "Als je maar het geloof van een mosterdzaadje had, zou je zeggen dat je ergens op de berg vandaan komt" en het zal worden verwijderd en niets is u onmogelijk."

“KOM SNEL EN MIJN BELONING IS BIJ MIJ.”

Die avond, terwijl ze haar gebeden opzegde, citeerde ze dit deel van de Schriften en ging ze naar bed in wat ze dacht dat geloof was. Toen ze 's morgens opstond, haastte ze zich naar het raam en riep uit: "Ik wist dat die oude berg er nog zou zijn." Want zo benadert de mens zijn probleem. Hij weet dat ze hem nog steeds zullen confronteren. En omdat het leven geen aanzien des persoons heeft en niets vernietigt, blijft het datgene in leven houden waarvan hij zich bewust is. Dingen zullen pas verdwijnen als de mens in bewustzijn verandert. Ontken het als je wilt, het blijft nog steeds een feit dat bewustzijn de enige realiteit en dingen is, behalve datgene wat je in bewustzijn bent. Dus de hemelse staat die je zoekt, zal alleen in bewustzijn worden gevonden, want het koninkrijk der hemelen is in jou. Zoals de wil van de hemel ooit op aarde wordt gedaan, leef je vandaag in de hemel die je in je hebt gevestigd. Hier op deze aarde openbaart zich uw hemel. Het koninkrijk der hemelen is echt nabij. NU is de geaccepteerde tijd. Schep dus een nieuwe hemel, ga een nieuwe bewustzijnsstaat binnen en een nieuwe aarde zal verschijnen. “De vroegere dingen zullen voorbijgaan. Ze zullen niet meer herinnerd worden en niet meer in gedachten komen. Want zie, ik,” (je bewustzijn) “kom snel en mijn beloning is bij mij.” Ik ben naamloos maar zal elke naam (natuur) op me nemen die je mij noemt. Onthoud dat jij het bent, jijzelf, waar ik over spreek als 'mij'. Dus elke opvatting die je van jezelf hebt - dat is elke diepe overtuiging - die je van jezelf hebt, is dat wat je zult lijken te zijn - want IK BEN niet voor de gek gehouden; God laat niet met zich spotten. Laat me je nu onderwijzen in de kunst van het vissen. Het is opgetekend dat de discipelen de hele nacht visten en niets vingen. Toen kwam Jezus op het toneel en zei dat ze hun netten er nog een keer in moesten gooien, in dezelfde wateren die een moment eerder onvruchtbaar waren - en deze keer barstten hun netten van de vangst.

Dit verhaal speelt zich af in de wereld van vandaag, precies in jou, de lezer. Want je hebt alle elementen in je die nodig zijn om te gaan vissen. Maar totdat u ontdekt dat Jezus Christus (uw bewustzijn) de Heer is, zult u, net als deze discipelen, vissen in de nacht van menselijke duisternis. Dat wil zeggen, je zult vissen op DINGEN die dingen denken als onwerkelijk en je zult vissen met het menselijke aas - wat een strijd en een inspanning is - proberend contact te maken met deze en die: proberen dit wezen of het andere wezen te dwingen; en al die moeite zal tevergeefs zijn. Maar wanneer u ontdekt dat u zich bewust bent van het zijn om Christus Jezus te zijn, zult u Hem uw visserij laten leiden. En je zult onbewuste vissen naar de dingen die je verlangt. Voor je verlangen – zal de vis zijn die je zult vangen, omdat je bewustzijn de enige levende realiteit is die je in de diepe wateren van bewustzijn zult vissen. In je huidige bewustzijn kunnen zulke vissen of verlangens niet zwemmen. Om in diepere wateren te lanceren, laat je alles achter je wat nu je huidige probleem of beperking is, door je AANDACHT ervan weg te nemen. Keer je volledig af van elk probleem en elke beperking die je nu bezit. Sta stil bij het zijn door tegen jezelf te zeggen: "IK BEN", "IK BEN", "IK BEN". Blijf tegen jezelf zeggen dat je gewoon bent. Stel deze verklaring niet vast, blijf gewoon VOELEN dat je bent en zonder waarschuwing zul je merken dat je het anker uitglijdt dat je aan het ondiepe van je problemen bond en naar buiten gaat in de diep.

IK BEN (JE BEWUSTZIJN) DE OPSTANDING EN HET LEVEN

Dit gaat meestal gepaard met het gevoel van expansie. Je zult jezelf VOELEN alsof je werkelijk groeit. Wees niet bang, want moed is nodig. Je gaat nergens aan dood door je vroegere beperkingen, maar ze zullen sterven als je je van ze verwijdert, want ze leven alleen in je bewustzijn. In dit diepe of verruimde bewustzijn zul je merken dat je een kracht bent waar je nooit eerder van had gedroomd. De dingen die je wenste voordat je afschoof van de kusten van beperking, zijn de vissen die je in deze diepte gaat vangen. Omdat je alle bewustzijn van je problemen en barrières hebt verloren, is het nu het gemakkelijkste ter wereld om jezelf te VOELEN om één te zijn met de gewenste dingen. Omdat IK BEN (je bewustzijn) de opstanding en het leven is, moet je deze herrijzende kracht die je bent voor het gewenste ding als je het zou laten verschijnen en in jouw wereld zou leven. Nu begin je de aard van het gewenste ding aan te nemen door te voelen: "IK BEN rijk"; "I ben beschikbaar"; "Ik ben sterk." Wanneer deze 'VOELEN' in jezelf gefixeerd zijn, zal je vormloze wezen de vormen van de gevoelde dingen op zich nemen. Je wordt 'gekruisigd' door de gevoelens van rijkdom, vrijheid en kracht. Blijf begraven in de stilte van deze overtuigingen. Dan, als een dief in de nacht en wanneer je het het minst verwacht, zullen deze eigenschappen in je wereld tot leven komen als levende realiteiten. De wereld zal je raken en zien dat je van vlees en bloed bent, want je zult vrucht gaan dragen van de aard nieuw toegeëigende kwaliteiten. Dit is de kunst van succesvol vissen naar de manifestaties van het leven. Succesvolle realisatie van het gewenste ding wordt ons ook verteld in het verhaal van Daniël in de leeuwenkuil. Hier staat opgetekend dat Daniël, terwijl hij in de leeuwenkuil was, de leeuwen de rug toekeerde en naar het licht van boven keek; dat de leeuwen machteloos bleven en dat Daniëls geloof in zijn God hem redde.

DANIËL EN DE LEEUWENKUIL | WEDUWE EN DE DRIE DRUPPELS OLIE

Dit is ook jouw verhaal en ook jij moet doen zoals Daniël deed. Als u zich in een leeuwenkuil bevond, zou u zich alleen maar zorgen maken over leeuwen. Je zou niet aan één ding in de wereld denken, behalve je probleem - welk probleem zouden leeuwen zijn. Toch wordt je verteld dat Daniël hen de rug toekeerde en naar het licht keek dat zijn God was. Als we het voorbeeld van Daniël zouden volgen, zouden we, terwijl we gevangen zitten in het hol van armoede van ziekte, onze aandacht afleiden van onze problemen van schulden of ziekte en stilstaan bij wat we zoeken. Als we niet in ons bewustzijn terugkijken naar onze problemen, maar blijf in geloof - geloven dat we zijn wat we zoeken, ook wij zullen onze gevangenismuren open zien staan en het gezochte - ja, "wat dan ook" - gerealiseerd wordt. Een ander verhaal wordt ons verteld; van de weduwe en de drie druppels olie. De profeet vroeg aan de weduwe: "Wat heb je in huis?" En ze antwoordde: "Drie druppels olie." Toen zei hij tegen haar: 'Ga vaten lenen. Sluit de deur nadat u in uw huis bent teruggekeerd en begint te gieten.” En ze goot drie druppels olie in alle geleende vaten en vulde ze tot de capaciteit met resterende olie. Jij, de lezer, bent deze weduwe. Je hebt geen man om je zwanger te maken of vruchtbaar te maken, want 'weduwe' is een onvruchtbare staat. Je bewustzijn is nu de Heer - of de profeet die je echtgenoot is geworden. Volg het voorbeeld van de weduwe, die in plaats van een leegte of niets te herkennen, iets herkende - drie druppels olie.

IK BEN DE HEER DE GOD, DIE U HEEFT GEBRACHT UIT HET LAND EGYPTE

Dan het bevel aan haar: "Ga naar binnen en sluit de deur", dat wil zeggen, sluit de deur van de zintuigen die je vertellen over de lege maatregelen, de schulden, de problemen. Wanneer je je aandacht volledig hebt weggenomen door het bewijs van de zintuigen, begin de vreugde te VOELEN (gesymboliseerd door olie) - van het ontvangen van de gewenste dingen. Wanneer de overeenkomst in jou tot stand is gebracht zodat alle twijfels en angsten zijn verdwenen, dan zul jij ook alle lege maten van je leven vullen en zal er een overvloed overlopen. Erkenning is de kracht die in de wereld tovert. Elke staat die je ooit hebt herkend, heb je belichaamd. Dat wat je vandaag als waar voor jezelf erkent, is dat wat je ervaart. Dus wees de weduwe en erken vreugde, hoe klein het begin van herkenning ook is, en je zult genereus worden beloond - want de wereld is een uitvergrote spiegel, die alles vergroot waarvan je je bewust bent te zijn. "IK BEN de Heer de God, die u heeft gebracht uit het land Egypte, uit het diensthuis; gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben.” Wat een glorieuze openbaring, uw gewaarzijn nu geopenbaard als de Herethy God! Kom, ontwaak uit je droom om gevangen te zitten. Besef dat de aarde van jou is, “en de volheid daarvan; de wereld en alles wat daarin woont.' Je bent zo verstrikt geraakt in het geloof dat je een mens bent dat je het glorieuze wezen dat je bent bent vergeten. Nu je geheugen hersteld is, BESLUIT het ongeziene om te verschijnen en het ZAL verschijnen, want alles wordt gedwongen om te reageren op de Stem van God, Jouw Bewustzijn van het zijn - de wereld IS OP JOUW BEVEL!

Voorwoord Neville Goddard | Op jouw Bevel

Dit boek bevat de essentie van het Principe van Expressie. Als ik het had gewild, had ik het kunnen uitbreiden tot een boek van enkele honderden pagina's, maar zo'n uitbreiding zou het doel hebben teniet gedaan om effectief te zijn moet kort en to the point zijn: de grootste OPDRACHT welke ooit is opgetekend, wordt gevonden in de paar eenvoudige woorden, en God zei: Laat er licht zijn. In overeenstemming met dit principe geef ik u nu, de lezer, in deze paar pagina's, de waarheid zoals die werd geopenbaard, UW BEVEL. Kan de mens iets bevelen (verordenen) en laten gebeuren? Zeer beslist kan hij! De mens heeft altijd bepaald wat er in zijn wereld is verschenen en bepaalt vandaag wat er in zijn wereld verschijnt en zal dat blijven doen zolang de mens zich ervan bewust is mens te zijn.

Niet één ding is ooit in de wereld van de mens verschenen, behalve wat de mens verordende dat het zou moeten. Dit mag je ontkennen, maar wat je ook probeert, je kunt het niet weerleggen, want dit besluit is gebaseerd op een onveranderlijk principe. Je beveelt dingen niet om te verschijnen door je woorden of luide bevestigingen. Zo'n ijdele herhaling is vaker wel dan niet een bevestiging van het tegenovergestelde. Beslissen wordt altijd in het bewustzijn gedaan. Dat is; ieder mens is zich ervan bewust te zijn wat hij zichzelf heeft verordend te zijn. De doofstomme die geen woorden gebruikt, is zich ervan bewust dom te zijn. Daarom besluit hij dat hij de Bijbel moet lezen in dit licht. Je zult zien dat dit het grootste wetenschappelijke boek is dat ooit is geschreven. In plaats van de Bijbel te beschouwen als het historische verslag van een oude beschaving of de biografie van het ongewone leven van Jezus, zie het als een groot psychologisch drama dat zich afspeelt in het bewustzijn ervan als het jouwe en je zult plotseling je wereld transformeren vanuit de dorre woestijnen van Egypte naar het beloofde land van iemand zal het eens zijn met de bewering dat alle dingen door God zijn gemaakt, en zonder hem is er niets gemaakt, maar waar de mens het niet over eens is, is de identiteit van God.

Alle kerken en priesterschappen van de wereld zijn het oneens over de identiteit en ware aard van God. De Bijbel bewijst zonder enige twijfel dat Mozes en de profeten het honderd procent eens waren over de identiteit en aard van God. En het leven en de leer van Jezus zijn in overeenstemming met de bevindingen van de profeten van weleer. Mozes ontdekte dat God een mens is, bewust van zijn, toen hij deze kleine begrepen woorden uitsprak, stuurde IK BEN mij naar jou. David zong in zijn psalmen: Wees stil en weet dat IK God BEN. Jesaja verklaarde: IK BEN de Heer en er is niemand anders. Er is geen God naast mij. Ik heb u omgord, hoewel u mij niet kent. Ik vorm het licht en schep duisternis; Ik maak vrede en schep de Heer om al deze dingen te doen. Het besef van het zijn als God wordt honderden keren in het Nieuwe Testament vermeld.

Om er maar een paar te noemen: IK BEN de herder, IK BEN de deur; IK BEN de opstanding en het leven; IK BEN de weg; IK BEN de Alfa en Omega; IK BEN het begin en het einde; en nogmaals, wie zegt u dat IK BEN? Er staat niet: Ik, Jezus, ben de deur. Ik, Jezus ben de weg, en er wordt ook niet gezegd: Wie zegt u dat ik, Jezus, ben? Er staat duidelijk aangegeven: IK BEN de weg. Het bewustzijn van het zijn is de deur waardoor de manifestaties van het leven de wereld binnenkomen van de herrijzende kracht die datgene doet herrijzen waarvan de mens zich bewust is van het zijn. De mens beeldt zich altijd datgene uit waarvan hij zich bewust is te zijn. Dit is de waarheid die de mens vrij maakt, want de mens zit altijd zelf gevangen, of jij, de lezer, zal al je vroegere geloof in een God buiten jezelf opgeven, en God claimen als jouw besef dat je bent zoals Jezus en de profeten je zult transformeren jouw wereld met het besef dat ik en mijn vader één zijn.

Deze verklaring, ik en mijn vader zijn één, maar mijn vader is groter dan ik, lijkt erg verwarrend, maar als je het interpreteert in het licht van wat we zojuist hebben gezegd over de identiteit van God, zul je het heel onthullend vinden. Bewustzijn, God zijn, is als vader. Het ding waarvan je je bewust bent, is de zoon die getuigt van zijn vader. Het is als de bedenker en zijn opvattingen. De bedenker is altijd groter dan zijn opvattingen, maar blijft altijd één met zijn conceptie. Bijvoorbeeld; voordat je je bewust bent mens te zijn, ben je je eerst bewust van het zijn. Dan word je je bewust van het mens-zijn. Toch blijf je een bedenker, groter dan je conceptie, ontdekte deze glorieuze waarheid en verklaarde dat hij één was met God, niet een God die de mens had gevormd.

Want zo'n God heeft hij nooit herkend. Hij zei: Als er ooit iemand zou komen en zeggen: Kijk hier of kijk daar, geloof ze niet, want het koninkrijk van God is in u. De hemel is in jou. Daarom, wanneer wordt opgetekend dat Hij naar zijn vader ging, wordt u verteld dat hij in bewustzijn opstond tot het punt waarop hij zich net bewust was van zijn, en aldus de beperkingen van zijn huidige conceptie van zichzelf, Jezus genaamd, transcendeerde. In het besef dat alle dingen mogelijk zijn, zei hij: U zult iets verordenen en het zal gebeuren. Dit is zijn besluit om in bewustzijn te stijgen tot de natuurlijkheid van het gewenste ding te zijn. Zoals hij het uitdrukte, en ik, als ik verhoogd word, zal ik alle mensen tot mij trekken. Als ik in bewustzijn verheven word tot de natuurlijkheid van het verlangde, zal ik de manifestatie van dat verlangen naar mij toe trekken.

Want hij zegt: Niemand komt tot mij, tenzij de vader in mij hem trekt, en ik en mijn vader zijn één. Bewustzijn is daarom de vader die de manifestaties van het leven aantrekt om op dit moment in je wereld te trekken waarvan je je nu bewust bent te zijn. Nu kunt u zien wat er wordt bedoeld met: U moet opnieuw geboren worden. Als je niet tevreden bent met je huidige uitdrukking in het leven, is de enige manier om het te veranderen, je aandacht weg te nemen van dat wat je zo echt lijkt en je onbewustzijn te verheffen tot dat wat je wenst te zijn. Je kunt geen twee meesters dienen, daarom is het je aandacht van de ene bewustzijnsstaat af te leiden en die op een andere te leggen, aan de ene sterven en leven met de vraag: Wie zeg je dat IK BEN? is niet gericht aan een man die Petrus heet door iemand die Jezus heet.

Dit is de eeuwige vraag die door je ware wezen aan jezelf wordt gesteld. Met andere woorden: wie zegt u dat u bent? Want je overtuiging van jezelf, je mening over jezelf zal je uitdrukking in staten bepalen. Je gelooft in God, geloof ook in mij. Met andere woorden, het is het thema in jou dat dit dan is, jezelf herkennen als dat wat je nu verlangt, in plaats van de accepterende vorm van een smeekbede aan een God die niet bestaat voor dat wat je nu niet kunt zien waarom de miljoenen van gebeden worden niet beantwoord? Mannen bidden tot een God die niet bestaat. Bijvoorbeeld: Bewust zijn van het arm zijn en tot een God bidden om rijkdom is beloond worden met dat waarvan je je bewust bent dat het armoede is. Gebeden om succesvol te zijn, moeten claimen zijn in plaats van smeken, dus als u voor rijkdom bidt, keer u dan af van uw beeld van armoede door het bewijs van uw zintuigen te ontkennen en de aard van het wezen aan te nemen dat wordt verteld: Als u bidt, ga dan in het geheim naar binnen en sluit de deur.

En wat je vader in het geheim ziet, daarmee zal hij je openlijk belonen. We hebben de vader geïdentificeerd als het bewustzijn van het zijn. We hebben ook de deur geïdentificeerd als het bewustzijn van het zijn. Dus de deur sluiten is datgene buitensluiten waarvan ik me nu bewust ben dat het is en beweren dat ik datgene ben wat ik wens te zijn. Op het moment dat mijn bewering tot op het punt van overtuiging is bevestigd, op dat moment begin ik voor mezelf het bewijs te trekken dat ik niet twijfel aan het hoe van deze dingen die verschijnen, want niemand weet op die manier. Dat wil zeggen, geen enkele manifestatie weet hoe de gewenste dingen de weg of de deur zijn waardoor de dingen verschijnen. Hij zei: IK BEN de weg, niet ik, JohnSmith, ben de weg, maar IK BEN, het bewustzijn van het zijn, is de weg waardoor de zaak zal komen.

De tekens volgen altijd. Ze gaan nooit vooraf. Dingen hebben geen andere werkelijkheid dan in bewustzijn. Verkrijg daarom eerst het bewustzijn en de zaak wordt gedwongen te zeggen: Zoek eerst het koninkrijk der hemelen en alle dingen zullen u worden toegevoegd. Krijg eerst het bewustzijn van de dingen die je zoekt en laat de dingen met rust. Dit is wat wordt bedoeld met Gij zult iets besluiten en het zal geschieden. Pas dit principe toe en je zult weten wat het is om mij te bewijzen en te zien. Het verhaal van Maria is het verhaal van elke man. Maria was geen vrouw die op een wonderbaarlijke manier beviel van iemand die Jezus heette. Maria is het bewustzijn van het zijn dat altijd maagd blijft, hoeveel verlangens het ook oproept. Beschouw jezelf nu als deze maagd Maria die door jezelf wordt bevrucht door middel van verlangen en één wordt met je verlangen tot het punt van belichaming of geboorte van je voorbeeld: Er wordt gezegd van Maria (van wie je nu weet dat je jezelf bent) dat ze weet geen mens.

Korte Vraag & Antwoordsessie met publiek

Vraag: Wat is de betekenis van de insignes op je boekomslagen?

Antwoord: Het is een oog dat op een hart wordt gelegd dat op zijn beurt wordt opgelegd aan een boom beladen met fruit, wat betekent dat wat je je bewust bent en als waar accepteert, je bent gaan beseffen. Zoals een mens in zijn hart denkt, zo is hij.

Vraag: Ik zou graag getrouwd willen zijn, maar heb de juiste man niet gevonden. Hoe stel ik me een echtgenoot voor?

Antwoord: Voor altijd verliefd op idealen, het is de ideale staat die de geest verovert. Beperk de huwelijksstaat niet tot een bepaalde man, maar een vol, rijk en overlopend leven. Je verlangt ernaar de vreugde van het huwelijk te ervaren. Verander je droom niet, maar verbeter hem door hem mooier te maken. Verdicht je verlangen dan tot een enkel gevoel, of handeling die de vervulling ervan inhoudt. In deze westerse wereld draagt een vrouw een trouwring aan de derde vinger van haar linkerhand. Moederschap hoeft geen huwelijk in te houden; intimiteit hoeft geen huwelijk te impliceren, maar een trouwring wel. Ontspan in een comfortabele fauteuil, of ga plat op je rug liggen en veroorzaak een toestand die lijkt op slapen. Ga dan uit van het gevoel getrouwd te zijn. Stel je een trouwring om je vinger voor. Raak het aan. Draai het om de vinger. Trek het over de knokkel. Houd de actie gaande totdat de ring de duidelijkheid en het gevoel van de realiteit heeft. Word solo in het voelen van de ring om je vinger dat wanneer je je ogen opent, je verrast zult zijn dat het er niet is

Als je een man bent die geen ring draagt, zou je een grotere verantwoordelijkheid kunnen nemen. Hoe zou jij je voelen als je een vrouw had om voor te zorgen? Ga uit van het gevoel een gelukkig getrouwde man te zijn op dit moment.

Vraag: Wat moet ik doen om creatieve gedachten te inspireren, zoals die nodig zijn om te schrijven?

Antwoord: Wat moet je doen? Stel dat het verhaal al is geschreven en geaccepteerd door een grote uitgeverij. Breng het idee van schrijver zijn terug tot het gevoel van voldoening. Herhaal de zin: "Is het niet geweldig!" of "Dank u, dank u, dank u," keer op keer totdat u zich succesvol voelt. Of stel je voor dat een vriend je feliciteert. Er zijn talloze manieren om succes te impliceren, maar ga altijd tot het einde. Uw aanvaarding van het einde zal de vervulling ervan. Denk er niet aan om in de stemming te komen om te schrijven, maar leef en handel alsof u nu de auteur bent die u wenst te zijn. Stel dat je het talent hebt om te schrijven. Denk aan het patroon dat u aan de buitenkant wilt weergeven. Als je een boek schrijft en niemand is bereid het te kopen, is er geen voldoening. Doe alsof mensen honger hebben naar je werk. Leef alsof je geen verhalen of boeken kunt produceren die snel genoeg zijn om aan de vraag te voldoen. Blijf in deze veronderstelling en alles wat nodig is om je doel te bereiken, zal snel tot bloei komen en je zult het uiten.

Vraag: Ik heb geleerd om niet om aardse dingen te vragen, alleen om spirituele groei, maar geld en dingen zijn wat ik nodig heb.

Antwoord: Je moet eerlijk zijn tegen jezelf. Door de hele Schrift heen wordt de vraag gesteld: "Wat wil je van mij?" Sommigen wilden zien, anderen wilden eten, en weer anderen wilden recht gemaakt worden, of "Dat mijn kind leeft." Je dimensionaal grotere zelf spreekt tot je door de taal van verlangen. Bedrieg jezelf niet. Weten wat je wilt, claim dat je het al hebt, want het is je Vaders welbehagen om het je te geven en onthoud, wat je verlangt, dat je hebt

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

Techniek van het vergroten van het licht | Robert A Russell

Volgende
Volgende

Water in Wijn veranderen | Neville Goddard