Water in Wijn veranderen | Neville Goddard

Door Bloed en Water

Mijn onderwerp vanmorgen is ontleend aan de eerste brief van Johannes. Nu zijn deze eenentwintig brieven niet echt gericht aan individuen of groepen. Het zijn mysteries, net als de hele Bijbel. Of de Bijbel in het Oude Testament het verhaal nu vertelt in de vorm van geschiedenis, of dat ze het vertellen in de vorm van een gelijkenis, of in de vorm van een brief, het zijn allemaal openbaringen van de geest van God uitgedrukt in symboliek. Nu, ik beweer niet dat ik u een uitputtende interpretatie kan geven van een enkel verhaal van de Bijbel. Omdat het openbaringen zijn van de geest van de Oneindige, kan geen enkele interpretatie ooit uitputtend zijn. Op één niveau kan het waar zijn, en dan breiden jij en ik ons ​​bewustzijn uit en herlezen we de brief en zien het anders, en een verdere bewustzijnsverruiming zorgt ervoor dat we – zelfs als we het voor de vijftigste keer herlezen – nog steeds de brief in een ander licht zien. Dus in de interpretatie van vanmorgen zal ik proberen het op een niveau te houden dat het meest praktisch is.

Ons wordt verteld in 1 Johannes 5: "Dit is Hij die kwam door water en bloed, namelijk Jezus Christus, niet alleen door water, maar door water en bloed." Dit zijn dus symbolen van geboorte. Elke natuurlijke geboorte in de wereld gaat gepaard met het stromen van water en bloed. Het probeert het individu te vertellen over een bepaald geboortemysterie, maar hij gebruikt de woorden Christus Jezus en dat is het symbool van een werkelijk mysterieuze geboorte – iets uit het niets. Dat is het mysterie. Uit de dood, het leven. De mens kan het niet bevatten. Hoe kan er iets levends voortkomen uit dat wat dood is - hoe kan iets uit het niets voortkomen? De mens aanvaardt het in de minerale wereld, want hij ziet in dat, als hij ver genoeg teruggaat in de tijd (hij zou het mysterie in een ver verleden kunnen verdringen), hij het feit zal accepteren dat hij ooit, op een manier die de moderne wetenschap niet kent, naar buiten zal treden. van niet-organische stof kwam organisme. Hij zal het bij een kleine naam noemen: een amoebe, en dat zal zijn geest bevredigen. Maar hij stopt; hij wil nog steeds niet toegeven dat hij verklaarde dat er een niet-organische substantie was, of niets, of iets dat dood was, waaruit leven voortkwam, waaruit iets voortkwam. Hij wil niet met dat probleem worstelen, dus verlaat hij dat, springt over de pagina's van de geschiedenis en komt tot iets ingewikkelders. Dan leert hij evolutie vanuit die staat. Maar als hij ver genoeg teruggaat, vindt hij geen antwoord op het ontstaan ​​van leven uit het niets of de dood.

Dus hier is het mysterie. Het komt door water en door bloed - niet alleen door water, maar door water en bloed. Dit is het grote mysterie van de menswording, de dood en de opstanding. Welke incarnatie? Welke dood en welke opstanding? De geest denkt onmiddellijk in termen van 2000 jaar geleden en wij denken dat dat het grote mysterie was. Maar voordat ik in het mysterie spring, wil ik u het allerlaatste vers van dit prachtige 5e hoofdstuk citeren: "Kleine kinderen behoed u voor afgoden." Het maakt niet uit hoe de ambtenarij ze rechtvaardigt en je vertelt dat dit het beeld is van je verlosser, geopenbaard door de geest van een heilige of een groot kunstenaar, je wordt in dit hoofdstuk gewaarschuwd om jezelf vrij te houden van afgoden, in overeenstemming met het tweede gebod: “Gij zullen de Here, uw God, geen gesneden beeld maken.” Het maakt niet uit hoe het wordt gerechtvaardigd door het ambt of de orthodoxe samenleving, u wordt verzocht alstublieft niets buiten uw eigen geest te maken en ervoor te buigen als scheppende kracht, want hier probeert hij de ware scheppende kracht in de mens te openbaren. Het slaapt in de mens als zijn passieve geest. Terwijl je het mysterie ontvouwt, ontwaakt het uit zijn passieve staat in zijn actieve staat, en de geboorte van actieve geest is echt de opstanding van Christus in de mens. Het is Christus in de mens. Het is Christus in de mens die de hoop en de heerlijkheid is.

Nu, hier in een ander vers geeft hij u een test. Hij vraagt ​​je om alles in deze wereld in mijn naam te vragen, zodat de Vader het je kan geven. Hij beperkte je niet tot één verlangen; vraag wat je maar wilt in mijn naam en de Vader zal het je geven. Nu, als je het letterlijk moet nemen, zoals ik duizenden gebeden in mijn eigen huis heb gehoord... Opgegroeid in een christelijke sfeer, zeiden we genade bij de maaltijden en Moeder zei het steevast, en eindigde steevast met de woorden: “In Jezus' wil, amen” – maar er gebeurde niets. We aten het eten en genoten van het eten. En je zult gebeden zeggen, lange verbale smeekbeden aan God voor iets, altijd eindigend: "In Jezus' wil, amen", denkend dat als ik zou zeggen dat het om hem was, ik [aldus] mijn Vader zou verleiden om het aan mij te geven . Want zei hij niet: "Wat u ook verlangt, vraag het in mijn naam, en de Vader zal het u geven"? Nou, je vraagt ​​het voor altijd in die naam, en er gebeurt niets - daarom begreep hij het mysterie niet. Dus wat is het mysterie? Zelfs Jezus Christus, die niet alleen door water kwam, maar door water en bloed.

We hebben het op de meest praktische manier ter wereld gezet - iets uit het niets, leven uit de dood. Bedenk iets waar je naar verlangt. Denk er maar eens aan. Het loutere denken aan iets - dat is een conceptie zonder hulp van een ander. Is dat niet een "onbevlekte ontvangenis?" Je kende niemand bij het formuleren van je verlangen. Nu ben je van plan om het 'te realiseren'. Het is duidelijk voor je geestesoog; het is een heilige ontvangenis, het is een maagdelijke ontvangenis. Kun je dat iets tot stand brengen dat schijnbaar niet bestaat - het is niet-bestaand, het heeft in feite geen bestaan ​​- en het belichamen? Kun je het incarneren? Want dit is het mysterie van de incarnatie die komt door water en bloed. Hier is een geboorte die zou kunnen plaatsvinden als ik bereid ben om het menselijk ouderschap te geven. Ik moet het menselijk ouderschap geven. Het kan niet uit zichzelf geboren worden, want tenzij ik het zelf word, kan het niet geboren worden; dus ik verlang ernaar iets anders te zijn dan ik ben.

Wat is nu het Water?

Wat is nu het water? Het water is het grote mysterie, de grote psychologische waarheid die ik moet ontdekken en die me, als ik het accepteer, in staat zal stellen een leven te leiden volgens die waarheid en uitdrukking te geven aan mijn verlangen. Want water is de waarheid en het bloed is de toepassing van die waarheid. Ik zou alles in de wereld kunnen weten om bekend te zijn met het mysterie, maar er nooit naar leven - nog steeds blijven leven zoals ik altijd heb geleefd, passief het bewijs van mijn zintuigen als feit accepterend, de dictaten van de rede als mijn gids accepteren. Ik kon een gesprek afluisteren of het in een boek lezen, of het op een plek als deze op zondagochtend horen. Dat als je intens naar iets verlangt en het werkelijk verlangt, en je een duidelijk mentaal beeld hebt van wat je zou willen zijn of wat je zou willen bereiken, of wat je zou willen dat een andere vriend realiseert – je precies weet wat je zou zoals in deze wereld. Dit is het water waardoor het geboren zou kunnen worden. Maar het kan niet alleen uit water worden geboren; het moet geboren worden uit water en bloed. Dus ik zal je het water geven. Als je weet wat je wilt, maak je een even levendige en levensechte weergave van wat je zou zien, van wat je zou horen en wat je zou doen als je fysiek aanwezig zou zijn en je fysiek zou verplaatsen in zo'n situatie.

Om een ​​voorbeeld te nemen: stel dat ik een bepaald appartement, een huis of een bedrijf zou willen hebben. (Neem er een, zodat je niet in de war raakt. We nemen een appartement.) Maar de rede zegt me dat ik het me niet kan veroorloven. De rede zegt me dat ik niet genoeg meubels heb voor zo'n groot appartement. De rede vertelt me ​​duizend dingen die zouden ontkennen dat ik het ooit zou kunnen realiseren, maar ik zou het nog steeds leuk vinden. Dit is wat ik je zou willen geven in de vorm van water, want uit het niets moet iets voortkomen en uit de dood leven. Om die staat te belichamen, maak ik het echt. Je trekt het schijnbaar uit een staat die niet bestaat, dus iets uit het niets. Om het echt te maken en te incarneren en er levend voor te worden en het voor jou, trek je het leven uit de dood.

Dit is nu wat je doet. Er is een dood bij betrokken, maar het is niet het soort dood dat mensen de dood noemen. Er is een dood - er is een radicale verandering van gemoedstoestand. Je geeft volledig de overtuiging op dat je niet op zo'n plek leeft. Dat is irrationeel. Maar dat is wat je moet doen, om het bewijs van je zintuigen volledig te ontkennen en moedig aan te nemen dat je al in die staat bent die je inneemt. Daar verblijf je in een staat die de rede ontkent. Je blijft hangen in een veronderstelling die je zintuigen ontkennen. Dat is [niet] alleen het water. Als je het doet, breng je het bloed aan. Als je wordt verteld om het te doen, krijg je de waarheid, want het zal werken. Dat water, als je er maar bloed aan zou kunnen toevoegen, zal de onzichtbare staat in de zichtbare wereld brengen, en wat schijnbaar niet bestaat, zal kristalliseren en verharden tot feiten. Maar als je het alleen kent zoals te velen van ons het kennen, en denkt dat alleen de kennis genoeg is, zullen we hier op zondag komen en intens genieten van dit prachtige uur - de muziek, de boodschap, de meditatie, het gevoel van kameraadschap dat je vindt hier. En de hele zaak is een uur lang een sensatie - maar zulke kennis kan Christus Jezus niet tot geboorte brengen. In deze staat, Christus Jezus (nu zal ik het voor je analyseren) ... op een lager niveau betekent het woord "Jezus" (Hebr. Jeshua) "redding, redden".

Dus als ik iets verlang en ik realiseer het me niet, dan ga ik gewoon door met een leven vol frustratie. Als ik mijn doel realiseer, ben ik gered van frustratie. Om het simpel te houden: stel dat ik een pak kleren wilde omdat ik kleding nodig had. Als ik me het pak kleding niet realiseer, ben ik niet gered van mijn naaktheid. Als ik me realiseer wat voor kleding ik heb, ben ik gered. Want dit is een allesomvattende verlosser, niet zomaar een man. Als ik water wilde, letterlijk water, dan zal een lezing mijn dorst niet lessen. Als ik voedsel wilde, letterlijk voedsel, zou de meest wonderbaarlijke openbaring mijn honger niet echt stillen. Dus Jezus is allesomvattend, dat wil zeggen alles wat je verlangt. Hij is het, want als je dat verlangen belichaamde, belichaamde je je Jezus. Om Jezus te belichamen, kan hij niet alleen worden belichaamd door de kennis van wat te doen. Hij kan alleen worden belichaamd door de toepassing van die kennis. Dus de kennis van wat te doen wordt water genoemd, het 'water van de waarheid'; maar het liefdevol gebruiken daarvan wordt het vloeien (vergieten) van het bloed genoemd.

Dus hier vinden we de symbolen die altijd bij de geboorte horen, datgene wat in dit mysterie wordt gepresenteerd. Er wordt je verteld dat de limiet binnenin je ligt. Jij maakt de limiet; er is geen limiet. Wat je ook verlangt, vraag het in mijn naam, want naam betekent gewoon natuur. Als ik in een huis wilde zijn en het gevoel zou hebben dat ik de bewoner van dat huis ben, dan hoort daar een bepaald gevoel, een bepaalde natuur bij. Ik moet het me toe-eigenen alsof het waar is. Hier word ik geroepen om iets levends te brengen uit een staat die dood is. Want als ik je zou vertellen wat ik heb gedaan, zou je mijn gezond verstand in twijfel trekken en zou je het gevoel hebben dat ik uitdrukking probeer te geven aan iets dat uit het niets wordt getrokken. Want je kunt het niet zien - je ziet me niet in het huis, je ziet me niet echt bezig zijn met en genieten van het leven waarvan je weet dat ik ervan wil genieten. Dus als ik volhard in die veronderstelling, zou je voor jou (als je mijn volharding zou kennen) kunnen denken dat ik op weg ben naar een vorm van waanzin. Maar als morgen het huis een belichaamd feit wordt en ik de bewoner, dan kijk je er passief naar en probeer je het toch te rechtvaardigen door het uiterlijk terug te voeren op een zichtbare oorzaak. Je zult zien dat op de een of andere manier, voor jou onbekend, mijn middelen werden verhoogd, dat ik op de een of andere manier meer in aanmerking kwam voor dat huis en je zult het terugvoeren naar een verandering in mijn fortuin. Je zult het terugvoeren naar een verandering in iets in mijn wereld, maar je zult deze veranderingen niet terugvoeren naar de onzichtbare veronderstelling waarin ik woon.

Dus, zoals de mysticus ons in Hebreeën 11 vertelt: "De onzichtbare dingen zijn niet gemaakt van de dingen die wel verschijnen." De mens weigert het te accepteren, dus neemt hij alles in zijn wereld en probeert het terug te brengen naar een zichtbare oorzaak, zelfs met behulp van zijn microscoop. Hij pakt de microscoop en tuurt er doorheen om tot zijn eigen tevredenheid te bewijzen dat er een zichtbare, tastbare oorzaak is; of hij gaat de ruimte in met zijn telescoop. Hij moet in de buitenwereld de oorzaken vinden van de veranderingen in de buitenwereld. Hij kan niet geloven dat de hele uitgestrekte buitenwereld van binnenuit bij elkaar wordt gehouden. En als we er slechts aan de oppervlakte naar kijken van buitenaf - proberen het te analyseren en het van buitenaf te begrijpen en alles wat er buiten verschijnt - hoewel het er lijkt, is het dat niet. Het komt allemaal van binnenuit, allemaal in de geest van de mens, en dat is het mysterie!

Maak dus geen afgod, wie u ook tot afgod maakt, wat de heilige man u ook vertelt, dit is iets wonderbaarlijks dat u zal zegenen. Er is geen zegen in staten aan de buitenkant. Buig voor niets aan de buitenkant. We hebben ons afgevraagd waarom een ​​bepaald ras van mensen door de eeuwen heen geen grotere beeldhouwers, grotere kunstenaars in de vorm van schilderkunst, grote religieuze leraren zijn geworden. Misschien namen ze dat tweede gebod echt heel, heel serieus. Maak geen gesneden beeld - nee niet één - voor mij. Maak niets dat gesneden is, dat is objectief, als beeld van je Vader die vrij is, want IK BEN Geest. Als je me zou aanbidden, aanbid me dan in geest en in waarheid, maar niet in iets waar je je aan de buitenkant naar kunt wenden en daarvoor je knie kunt buigen, of het nu een kerk is, een synagoge of een standbeeld dat aan je muur hangt. Hij is niet daar. Hij is in je gedachten. Hij is in jou gehuisvest; er is de levende God in de tempel en de tempel is de mens. "Gij zijt de tempel van de levende God."

Dus als ik spreek over het water en het bloed, spreek ik niet over de dingen die je met het oog kunt zien, zoals water en bloed. Het zijn slechts gesymboliseerde functies van de geest en de functie komt eerst met water. Ik moet eerst weten wat ik moet doen voordat ik het kan doen. Water staat dus voorop. Hij neemt water en doet het in een stenen kruik, geeft het een vorm, en uit die stenen kruik gevuld met water trekt hij – geen water, maar hij zet het om; hij tapt wijn (bloed).

Dus hier is het eerste wonder. Ik weet wat te doen. Ik neem deze kleine wereld van mij die één is, en dan haal ik er iets uit dat niet wordt gezien. Niet zo moeilijk als dat - ik noem het water. Ik zie iets dat dit alles tot stand brengt. Ik weet hoe het tot stand is gekomen. Dat een man die in luxe leeft, niet hard moet worden beoordeeld, omdat hij het heeft en jij het niet. Hij leeft in een bewustzijnsstaat die stolt in de vorm die je nu ziet en luxe noemt. Iemand in een staat van gezondheid, iemand die wordt erkend, iemand die is bereikt, iemand die veel bijdraagt ​​aan de wereld - veroordeel ze niet. Dit zijn staten die zichtbaar zijn gemaakt. Zoek uit of je kunt. Ga in een vergelijkbare staat. Hij bezet niet de enige staat ter wereld. Er zijn oneindige toestanden en als je zelfs maar probeert die toestand te dupliceren (als het kan worden gedupliceerd, of je er dichtbij kunt komen of je kunt het transcenderen), ontdek dan in je eigen geestesoog wat je wilt. Wees niet jaloers op hem. Laat hem met rust want hij past de wet toe. Hij heeft recht op alles in deze wereld wat hij werkelijk kan bedenken en verlangen, en erin kan leven en erin kan leven, want de mens leeft in een oneindige wereld van onzichtbare staten en een individu bezet een staat wijs of dwaas. Terwijl hij trouw blijft aan de staat, zal de staat naar buiten treden en de omstandigheden en de voorwaarden van zijn leven worden. Op het moment dat hij zich in bewustzijn losmaakt van die staat, verdwijnen de dingen waar hij eerder van genoot uit zijn wereld.

Welnu, als alles in mijn wereld afhangt van een bewustzijnsstaat, zou het het toppunt van waanzin zijn om het ding te zoeken voordat ik werkelijk in mezelf de toestand vastleg waarvan het ding afhankelijk is, want dat wat een bewustzijnsstaat vereist om zijn effect kan niet worden bewerkstelligd zonder een dergelijke bewustzijnsstaat. Dus als ik weet wat ik wil, om te ondersteunen dat er een onzichtbare bewustzijnsstaat is. De wereld noemt die onzichtbare staat een niet-bestaand niets. Ze kunnen het niet eens een ding noemen, want voor hen heeft het geen bestaan, geen werkelijkheid. Dat is het mysterie: een zelfverwekt kind zonder hulp van een ander verwekt en getrouw gedragen in de schoot van God - wat de geest van de mens is. Het werd daar geplaatst zonder de hulp van een ander, door het verlangen van de mens. Dat was de onbevlekte ontvangenis; dat is de maagdelijke conceptie.

De Maagdelijke Geboorte

Nu, de maagdelijke geboorte - kan ik het uit zijn onzichtbare staat halen en er echt een tastbaar feit van maken in mijn wereld? Probeer het! Als je het met één ding probeert en je slaagt, probeer je het met twee en vier en acht enzovoort, en uiteindelijk zal de slapende reus in de mens - die de Zoon van God in de mens is, Christus genaamd - ontwaken. Hij zal ontwaken door van de passieve staat naar de actieve staat te gaan. De passieve staat is eenvoudig de volledige en totale overgave van de mens aan de schijn, om te leven in de overtuiging dat het leven aan de buitenkant is, en hij gaat van die staat waarin hij zich overgeeft en gelooft dat al deze dingen oorzaken zijn naar de actieve staat, waar hij alles onderworpen aan dat iets in hemzelf dat zijn ontwaakte verbeelding is. Hij stelt zich voor dat iets zo is; hij overtuigt zichzelf ervan dat het zo is en gaat trouw aan zijn veronderstelling.

Dan zult u weten waarom hij ons in Romeinen 14 vertelt dat elke man volledig overtuigd moet zijn in zijn eigen geest (overtuig haar niet, laat haar met rust). Je overtuigt jezelf van de veranderingen die je in haar tot uitdrukking wilt brengen. Als je een verandering in je relaties thuis of in het bedrijfsleven wilt, maak je geen ruzie, je overtuigt ze niet. Laat ieder mens volledig overtuigd zijn in zijn eigen geest. Dus kan ik mezelf ervan overtuigen dat je bent zoals ik je wil zien? Dan, in de mate dat ik mezelf kan overtuigen, zul je je in de buitenwereld conformeren aan die overtuiging. Als ik daar veranderingen hoop te zien voordat ik zelf aan de binnenkant zal beginnen te veranderen, is de kans groot dat ik tevergeefs hoop. Jij, zelf, zou bepaalde veranderingen kunnen wensen en ik zou ze in mijn wereld kunnen zien veranderen, maar ze werden niet veroorzaakt omdat ik in een actieve staat kwam. Ik ben nog steeds aan het reflecteren, en de meesten van ons in deze wereld reflecteren het leven; en het doel van een kerk van deze aard is om ons niet te laten nadenken, maar om het leven te beïnvloeden. Als ik invloed heb, dan wordt Christus in mij gewekt. Als ik het alleen maar weerspiegel, dan slaap ik met Adam, en het doel is om van de slaap van Adam naar de waakzaamheid van de Zoon van God, Christus genaamd, te gaan. Ook Adam wordt de zoon van God genoemd, maar in een diepe slaap. Maar hij gaat van die staat van slaap – of de passieve gemoedstoestand – naar de actieve staat, zal niet dichter bij het bewijs zijn dan jij nu bent.Maar als je een klein beetje, een druppel van dit water, nam en zelfs maar naar buiten ging om het te weerleggen – om het te weerleggen, moet je het serieus en oprecht proberen. Als je het probeert, zal je het niet weerleggen. U zult aangemoedigd worden om meer en nog meer water te drinken en deze geboorte van uw verlosser tot stand te brengen, en u beslist wat u vandaag uit uw huidige hachelijke situatie zal redden. Het kan een baan zijn, het kan een verhoging van fondsen zijn, het kan gezelschap zijn, het kan iets zijn dat ik niet weet – maar wat het ook is waar je vandaag naar verlangt (en tenzij je het krijgt, voel je je gedwarsboomd, voel je je gefrustreerd), dan zou het je redden als je het zou krijgen. Neem dat nu als je redder. Kijk in je geestesoog en zie het duidelijk. Het lijkt misschien bijna heiligschennend voor de orthodoxe geest om je te vertellen dat wanneer je duidelijk in je geestesoog de gewenste staat ziet - hetzij voor jezelf of voor een ander - je in feite in het gezicht van Jezus kijkt, want je ziet de staat die zou kunnen redden u van waar u bent of wat u bent.

Dus je probeert het en de geest zal zich uitbreiden. Je zult merken dat je niet alleen toeneemt in deze wereld, in de buitenwereld, maar je zult ook mystieke openbaringen in je ontdekken, wat het doel van de lering is. Het is niet alleen om innerlijke veranderingen teweeg te brengen dat de mens opstijgt naar hogere bewustzijnsniveaus. Het doel van de hele verschijning is om te ontwaken van de laagste afdaling op de ladder naar de hoogste. Hij stijgt op naar het hoogste, want ons wordt verteld in het visioen van Jacob: daarboven stond God - op de ladder stonden deze hemelse wezens op en neer - maar bovenal stond God. Dus de echte bestemming van de mens is om de hoogte te bereiken dat hij als God kan ontwaken.

Het mysterie is dus: God werd mens opdat de mens God kan worden. Hij kwam neer als mens. Neem hetzelfde vers en geef het een hogere interpretatie. Dus hier stierf God – ja, stierf – om mens te worden. De dood van God is een volledige vergetelheid van het feit dat hij God is. Hij moest volledig vergeten dat hij God is, daarom stierf hij om als mens te ontwaken. Als hij zich herinnerde dat hij God was, zou hij gewoon niet als mens kunnen zijn, maar een volledige en totale dood, dat is vergeten dat ik God ben om mens te worden. Dus de dichter schreef het prachtig en zei: "God is mens geworden, opdat de mens God kan worden." Hij zei: "Tenzij ik sterf, zou je niet kunnen leven, maar als ik sterf, zal ik weer opstaan ​​en jij met mij." Dan gaat hij verder met een man te vragen: "Zou je van iemand kunnen houden die nooit voor jou is gestorven of zou je kunnen sterven voor iemand die niet voor jou is gestorven", en dus plaatst hij dit in het meest wonderbaarlijke poëtische mysterie in het boek, "Jeruzalem" door Blake. Hij onthult aan de geest die het kan zien, dat jij die jezelf gelooft omdat je zichtbaar bent, en je moet doen wat de mens passief moet doen - hij herleidt je oorsprong tot een kiem. Zolang je begon als een kiem, ben je niet meer dan een grote kiem. Als je als iets anders begint, ben je slechts iets vergroot van hetzelfde. Want alle doelen zijn trouw aan de oorsprong. Als ik je terug kan brengen naar een plek waar je het niet kunt zien, en je terug kan brengen naar het grote mysterie dat je werkelijk door God bent verwekt – als je oorsprong God is, is je einde God. Als je oorsprong een bug is, is je einde een bug. Dus je hebt de "keuze". De passieve geest (die in feite de wetenschappelijke geest is) moet nog steeds aandringen op het vinden van externe oorzaken. Het kan in die passieve toestand geen oorzaken in zichzelf vinden.

Ik zeg je: het grote mysterie is dat je uit een schijnbare dood bent gekomen. Het is een dood. God stierf om mens te worden, omdat hij het gezelschap van mensen als goden wenste, zoals de dichter ons vertelde: De mens moet geen mens blijven. Zijn doel zou hoger moeten zijn. Want God accepteert alleen Goden als gezelschap. Dus je kunt in je huidige staat van passieve geest geen metgezellen zijn van je Vader, die ernaar verlangt en verlangt dat elke zoon, elk kind, ontwaakt om metgezellen van de Godheid te worden. Dus om het te doen, moest hij sterven als God, en werd zijn schepping in de hoop dat de schepping zou ontwaken en zijn metgezel zou worden. Maar zie je, hij gaf ons zo'n geschenk. Hij heeft me volledig bevrijd van de verantwoordelijkheid om terug te keren. ik hoef niet wakker te worden; Ik ben zo vrij als de wind. Hij gaf me volledige wilsvrijheid. Ik kan mezelf pijn doen, mezelf ruïneren, maar vanwege het geschenk van God aan mij, om me levend te maken, kan hij niet tussenbeide komen en me wakker maken. Hij kan een beroep doen op ontwaakte kinderen en zij kunnen een beroep doen op hun slapende broer, maar zij kunnen volgens dezelfde wet niet tussenbeide komen en mij wakker maken. Ze kunnen alleen een beroep doen en proberen op een subtiele manier te suggereren, maar het geschenk was absoluut. God gaf zichzelf om mij te worden, mezelf te vinden, man. Ik denk dat mijn oorsprong de man was, dus mijn lot – hoe groot een man ik ook word, hoe wijs een man ook wordt – het zal nog steeds een man zijn. Maar als mijn oorsprong God is, is mijn bestemming God, en op een dag zal ik ontwaken om dit wonderbaarlijke zich ontvouwende mysterie in mij te ontdekken.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

At Your Command | Neville Goddard - Nederlandse vertaling

Volgende
Volgende

Affirmatie Liefde | Ernest Holmes