Autoritaire , narcistische mannen

en oma

‘n Slecht voorgevoel

Autoritaire , narcistische mannen en oma

Een cliënte met veel verdriet en boosheid in zich, moeite met sterke en autoritaire mannen, allergie voor narcisten en moeite om vooruit in het leven te komen. In haar huidige leven ervaart ze een dichtgeknepen keel, gespannen schouders en veel onrust. Veel verdriet in haar keel en ook boosheid in haar hoofd. Ook ervaart ze nog steeds pijn van een relatie met een narcist, heeft moeite om vrij te worden en het leven te leven wat ze wil leven. Alsof ze vast zit, er niet uitkomt. Zich ergens niet van los kan maken. En daarbij is ze veel bezig met haar oma, die iedere keer in haar gedachten opkomt. Ze mist haar en de liefde die ze gaf enorm.

Vorig Leven

Slecht voorgevoel

Cliënt komt in een vorig leven terecht op een moment dat ze een afspraak heeft met haar man, de koning, en een trap oploopt. Deze keer voelt het niet goed, haar lichaam protesteert, maar ze kan er niet de vinger op leggen. Het liefste wilde ze niet gaan, maar weigeren was geen optie. Ze besluit haar voorgevoel weg te drukken en gaat de kamer binnen waar een bewaker voor staat. Deze ontwijkt haar blik alsof zijn leven ervan afhangt.

Laatste moment vlak voor Sterven

Het allerlaatste wat de cliënt ervaart is een hele sterke hand om haar nek, die ze niet kan wegduwen. Haar lichaam en kracht is te zwak om zich los te maken. Ze moet haar lot ondergaan en voelt zijn diepe haat en verachting naar haar bij haar keel naar binnen, in haar lichaam, gaan. Vlak voordat ze sterft, ervaart ze verkramping in haar schouders, kortademigheid, een brok in haar keel, boosheid en paniek in haar hoofd, niet meer kunnen vertrouwen op haar lichaam, geen verzet kunnen tonen tegen een ‘sterke’ man en gevoelens van dat ze om haar vrijheid en geliefd zijn vermoord is. Ze sterft terwijl hij zijn hand om haar keel heeft en belandt op de grond.

Niet overgegaan naar het licht

De cliënt beseft dat ze nog steeds op de grond ligt en bezig is om vrij te worden van diegene en datgene wat haar dood werd. Ze probeerde nog steeds de fysieke kracht te vinden om zich te verdedigen tegen deze aanval van een narcistische en autoritaire man om zodoende de aanval te kunnen ‘overleven’. Altijd op haar hoede zijn, nooit volledig ontspannen zijn, had wellicht kunnen helpen. Of niemand ooit volledig vertrouwen, zou ook wellicht kunnen helpen.

Oma wacht in het Licht

Ze besloot nu op te houden met ertegen te vechten en los laten om haar weg naar het licht te vervolgen. En in dat licht werd zij opgewacht door haar oma. De oma die zo geleden had onder haar autoritaire man, die alle klappen heeft moeten incasseren. En waardoor zij zich onderbewust schuldig naar haar had gevoeld: immers, als zij volledig zou genieten van een relatie, dan zou het zielig voor oma zijn geweest dat zij dit niet heeft kunnen ervaren.

Maar nu zag ze met eigen ogen dat het goed was met oma en dat ze gelukkig was en helemaal gezond en dat maakte al een hoop goed. En oma zou meer en meer in haar leven terug komen op een manier waarbij ze met elkaar zouden kunnen praten.

Geliefder dan de koning

Wanneer de cliënt erachter wil komen, waardoor zij vermoord werd, komt ze uit bij verschillende momenten waarin de aandacht van het volk meer naar haar toegaat dan naar haar man. Het volk heeft haar immens lief.

Wat de koning in eerste instantie aantrok aan haar was dat iedereen haar lief had en aardig vond. Dat zou enorm op hem afstralen en hij trouwde haar, totdat de aandacht voor haar de aandacht voor hem begon te overschaduwen. Vanaf dat moment werd hij afstandelijker en dominanter. Maar ze dacht ‘hij heeft veel aan zijn hoofd’, dus ik val hem niet lastig (hou me in).

Ze besefte dat ze zich continu inhield om maar niet op de voorgrond te treden, in dienst van haar man staan om zodoende de liefde en de rust te ervaren die ze zocht. Maar die er nooit zou komen. Immers, dat was onmogelijk met deze man. Ze besefte zich dat ze dit leven wel weer op de voorgrond mocht treden en zichzelf op nummer 1 zetten. Als eerste van haar familielijn.

Oma (moeder van moeder)

Oma was getrouwd met een autoritaire, dominante en streng gelovige narcist, die alles in het leven van oma voor haar bepaalde. Oma heeft veel moeten wegdrukken van zichzelf om te kunnen overleven voor haar kinderen, om hen zo te beschermen tegen de aanvallen van hun vader. Doordat ze zo hard moest zijn en ongevoellig om te overleven, had haar moeder weinig liefde gekregen en was haar moeder pleasegedrag gaan vertonen.

Door dit (verstikkende) pleasegedrag was zij weer haar vriendjes gaan pleasen, om zo de aandacht te krijgen die ze zocht. Maar ze zocht mannen uit, die eindeloos veel aandacht nodig hadden (narcisten).

Een cirkel doorbroken

De cliënt begreep dat haar moeder een sterke man had uitgezocht om onder de invloed van haar moeder (oma) uit te komen. Maar die sterke man bleek een narcist te zijn. Nu begreep ze ook hoe zwaar haar moeder het heeft gehad in haar leven en ook zocht naar vrijheid. Precies als haar moeder, oma. En precies als haar dochter.

Het generatielang leiden onder een narcist was eigenlijk wel klaar. De ‘vloek’ mocht doorbroken worden. Het was tijd om als vrouw vrij en gelijkwaardig te zijn. En ook ontspannen en ontspannen genieten van dat wat er is en dat wat gaat komen.