"Het Gebed, de Kunst van het Geloven" door Neville Goddard

"Prayer, The Art of Believing" door Neville Goddard is een diepgaande verkenning van de kracht van gebed en geloof bij het manifesteren van onze verlangens. Neville Goddard (1905-1972), een vooraanstaande metafysische spreker en auteur, duikt in het transformerende potentieel van gebed wanneer het gepaard gaat met een diep gevoel van geloof. Hier is een expert samenvatting van dit invloedrijke werk:

1. Kracht van Verbeelding:

Neville Goddard benadrukt de centrale rol van verbeelding in gebed. Hij suggereert dat onze verbeelding de creatieve kracht is die onze realiteit vormt. Door levendig onze verlangens voor te stellen als al vervuld, planten we de zaden voor hun realisatie.

2. Geloof als Sleutel:

Volgens Goddard is geloof de katalysator die de kracht van gebed activeert. Hij betoogt dat zonder echt geloof in de vervulling van onze verlangens, onze gebeden krachteloos zijn. Geloof stemt ons bewustzijn af op het gewenste resultaat, waardoor het een levende realiteit wordt in de geest.

3. Leven vanuit het Einddoel:

Goddard introduceert het concept van "leven vanuit het einddoel", wat betekent dat we de gevoelens en gedachten belichamen die we zouden ervaren als onze verlangens al vervuld waren. Door mentaal en emotioneel in deze staat te leven, trekken we omstandigheden en gebeurtenissen aan die overeenkomen met onze innerlijke staat.

4. Aanhoudendheid en Geloof:

In het boek benadrukt Goddard het belang van volharding en onwankelbaar geloof in de kracht van onze gebeden. Zelfs in het licht van tegengesteld fysiek bewijs is het behouden van geloof in het ongeziene essentieel voor de manifestatie van verlangens.

5. Interpretatie van Geschriften:

Met verwijzingen naar de bijbel interpreteert Goddard veel passages metaforisch, waarbij hij de nadruk legt op hun psychologische en spirituele betekenis. Hij moedigt lezers aan om deze teksten niet alleen als historische verslagen te zien, maar als symbolische verhalen van de menselijke psyche en haar potentieel tot transformatie.

6. Het Onderbewuste:

Een terugkerend thema is de invloed van het onderbewuste. Goddard legt uit hoe onze onderbewuste overtuigingen en aannames onze ervaringen vormgeven. Door gebed kunnen we nieuwe overtuigingen inprenten op het onderbewuste, waardoor onze realiteit verandert.

7. Dankbaarheid en Dankbaarheid:

Goddard leert dat dankbaarheid een krachtig aspect van gebed is. Dankbaar zijn voor de vervulling van onze verlangens voordat ze zich manifesteren, is een demonstratie van geloof. Dankbaarheid stemt ook onze energie af op de frequentie van overvloed, waardoor meer is om dankbaar voor te zijn.

"Prayer, The Art of Believing" biedt lezers een routekaart om de inherente kracht binnen henzelf te benutten. Door de elementen van levendige verbeelding, onwankelbaar geloof, aanhoudend vertrouwen en dankbaarheid te combineren, presenteert Neville Goddard een transformerende benadering van gebed die kan leiden tot diepgaande veranderingen in iemands leven. Het is een gids om de principes van bewuste creatie te begrijpen en onze diepste verlangens te realiseren door de kunst van het geloven.

Arthur de Jong

Regressietherapeut | Reïncarnatietherapeut

https://www.regressietherapiebollenstreek.nl
Vorige
Vorige

Tips van Rev Ike

Volgende
Volgende

De Wetenschap van de Geest - EEN SAMENVATTING