Veel mensen zijn op zoek naar hun zielenmaatje of soulmate. De verwachting is vaak dat wanneer men hun soulmate tegenkomt, dat hun hele leven ten goede verandert en al hun problemen verdwijnen met het knippen van de vingers. Helaas komen wij dit in de praktijk weinig tegen.

Soulmates: Voor eeuwig verbonden, maar soms lijkt het niet zo

Soulmates: Voor eeuwig verbonden, maar soms lijkt het niet zo

In en door liefde samen groeien en ontwikkelen

In de praktijk zien we vaak dat iemand juist niet kiest om met zijn soulmate een liefdesrelatie aan te gaan. Er wordt eerder gekozen voor een snellere leercurve om zodoende te groeien als ziel. De soulmate incarneert vaak in een andere relatie dan een liefdesrelatie, bijvoorbeeld als opa, moeder, tante, of als broer of zus of als beste vriend. Het belangrijkste punt is dat twee zielenmaatjes ervoor hebben gekozen om in elkaars leven te functioneren in een ondersteunende rol. Niet enkel in moeilijke tijden, maar ook in mooie tijden. Mensen die ervoor hebben gekozen om een leven te leven zonder soulmate, kiezen vaak voor een zware weg, waarin ze veel willen leren (en doorstaan). Wanneer iemand ervoor kiest om met zijn soulmate een relatie te hebben in dit leven, zien we vaak dat ze samen aan hele moeilijke thema's werken, zoals bv het verlies van een kind. Ze hebben elkaar dan nodig om uit het verlies en zware verdriet te komen.

3 redenen waarom iemand dit leven geen soulmate heeft:

  • Voor het incarneren, besluiten de zielenmaatjes om dit keer niet samen te incarneren.

  • De soulmate is maar een korte tijd iemands leven. (bv. oma overlijdt op twee-jarige leeftijd)

  • De soulmates hebben besloten om elkaar op een later tijdstip in het leven elkaar te ontmoeten. (omdat men eerst nog zelf iets wil leren of afmaken, alvorens de tijd rijp is)

Geen soulmate? Wat nu?

Geen soulmate? Niet nodig. Jij bent je eigen beste soulmate ever

Geen soulmate? Niet nodig. Jij bent je eigen beste soulmate ever

Mensen die ervoor gekozen hebben om geen soulmate in dit leven te hebben, hebben vaak een zwaar pad uitgekozen. Vaak hebben ze het constante gevoel dat er iets mist in hun leven en een constant gevoel van eenzaamheid. Vaak hebben deze mensen zich dit leven ten doel gesteld om meer met zichzelf bezig te zijn, meer de focus op zichzelf te leggen ipv op een ander (omdat ze dit willen leren).

Wat kan deze therapie voor jou betekenen?

Door regressie te doen, kan je het gevoel van eenzaamheid leren los te laten, door in te gaan zien (en te ervaren) dat je zielenmaatje er altijd is (alleen ergens anders), dat het universum er niet op uit is om je een miserabel leven te geven en dat je alles in je hebt om het leven van je dromen te leven.