Stemmen horen in je hoofd

Wel raar of niet raar?

Stemmen horen (die niet van jezelf zijn/ auditieve hallucinaties) doet iedereen. De een is er zich super bewust van, de ander totaal niet. Feit is dat het niet iets is waar men graag over spreekt, omdat het 'raar' is volgens de overgrote meerderheid van de mensen en je daar meteen jezelf mee wegzet in een hoek waar je niet wil zitten. Men durft er daarom vaak dan ook niet mee naar bv de huisarts of psycholoog te gaan, uit angst dat men gek of psychisch gestoord genoemd zal worden, terwijl vrijwel iedereen ermee te maken heeft (bewust en onbewust). En dat is toch wel het etiket wat de reguliere geneeskunde en de GGZ je ongewild meegeven. ‘Het is niet goed’ en het enige wat goed is, is als je ervan af bent. En vaak hoort daar dan ook medicatie bij die de stemmen verminderen. Fijn als het helpt, maar wat als je precies zou begrijpen hoe en wanneer die ene stem in jouw hoofd is gekomen, wie of wat die stem is en wat die ‘stem’ komt doen of welk nut het heeft? Zou het dan al voor veel minder problemen zorgen? En wat als je ze zou weten dat jijzelf er controle over hebt?

eindelijk je eigen stem horen in stilte.jpeg

Stemmen uit het verleden

Vaak is het een stem van een overledene die aangehaakt is. Met andere woorden, iemand die overleden is, maar niet naar het licht gegaan is. Deze raakt verdwaald en zoekt iemand uit wiens aura 'openstaat'. Dit kan zijn door drugsgebruik, door een operatie die onder narcose wordt verricht of door een zeer traumatische ervaring, zoals incest of seksueel misbruik of doordat deze persoon hetzelfde thema in zijn/haar leven heeft. Afhankelijk wat de staat van deze overledene was (verdrietig, boos of woest), wordt er gesproken over demonen.

Wanneer het een demoon of duivel is, is het niets anders dan een enorm verdrietig en zielig persoon, die zoveel ellende heeft meegemaakt, dat die iemand anders pijn wil doen (zoals hem pijn is aangedaan), koste wat kost. Vaak is er maar 1 of 2 sessies nodig om deze 'duivel' te verwijderen en terug te sturen naar het licht. De stelregel is: hoe enger de demon of duivel, hoe verdrietiger die is. Net zo makkelijk kan je het in plaats van over een demoon over een enorm gekwetst innerlijk kind in jezelf hebben, die nu de aandacht opvraagt en je bestookt met boze gedachten.

Deze stem kan ook uit 'het verleden' komen, uit een vorig leven of uit jouw voorouderlijke lijn, waarin er zich een traumatische ervaring heeft afgespeeld. Wanneer bv iemand gefolterd wordt, terwijl er continu "je bent een heks" en "je bent niks waard", wordt geschreeuwd, kan dit zo'n diepe indruk achterlaten, dat het vanzelf door het onderbewuste als 'waar' ervaren kan worden. Deze ‘stemmen uit het verleden’ kunnen dan bv geactiveerd worden, wanneer er een enorme druk van buiten op iemand staat. Met andere woorden ervaart iemand in een groep dat men hen niet mag en dat ze niks waard zijn.

Een stem uit het verleden | voorbeeld uit regressie

Een man van 28 had een enorme last van een stem in zijn hoofd. Continu was die aan het praten en wilde hem begeleiden. Hijzelf was ervan overtuigd dat het zijn geleidegids was, maar de informatie die hij doorkreeg over wat te doen tijdens een beslissing, was steevast fout. Als hij linksaf ging, op aanraden van zijn gids, bleek het later toch rechts geweest te moeten zijn. 

In regressie werd hij teruggestuurd naar het moment dat deze 'gids' bij hem gekomen was. Hij was 4 jaar oud en zat in het concentratiekamp. Er was iemand in de barak die voor hem zorgde, maar het was niet zijn vader. Het was een jongeman. "Ik zal voor je zorgen, als je bij mij blijft zal je niets overkomen". Alex heette hij. Hij vertrouwde op hem, er was niemand anders dan hij. Op een dag ging hij douchen en kwam niet meer terug. De volgende dag mocht hijzelf douchen. Tijdens het sterven en uit zijn lichaam gaan, verbond deze jongeman die de dag daarvoor gestorven was, zich aan hem. Hij zou zijn belofte nakomen. In het huidige leven zag de cliënt dat hij er nog steeds was, vanaf zijn geboorte. Hij bedankte hem vanuit zijn hart en voor al zijn goede bedoelingen, maar besloot dat hun wegen zouden scheiden. Ook hij had rust nodig. Ze namen afscheid en hij zag hem naar het licht toegaan, terwijl er bij hem verdriet ontstond en hij begon te huilen. "Het lijkt net alsof ik een stukje van mijzelf verlies. Alsof ik mijn beste vriend verloren ben." Hierna voelde hij zich lichter en Alex is nooit meer teruggekeerd.

 

Lees hier verder over het gerelateerde entiteiten/geesten en hoe je ze zelf kan verwijderen