Het voordeel van regressietherapie bij depressie

In jouw depressie zit ook de oplossing


Bedolven onder een dikke depressie? Doe wat werkt. Test het uit!

Bedolven onder een dikke depressie? Doe wat werkt. Test het uit!

Vrijwel iedereen heeft op bepaalde vlakken in zijn leven ‘een depressie’, een vlak wat somber gestemd is. En vrijwel iedereen gaat af en toe door langere periodes heen waarin een gevoel van somberheid overheerst en waarin men kan denken:“Is dit het nu?”, “Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?”, “Ik kom er niet uit”, “Ik zit vast”, “Het lukt niet”, “Ik heb (er) geen zin meer (in)” of “Ik zie het (effe) niet meer zitten”.

Dit zijn hele normale ‘depressieve’ gedachten die iedereen weleens gehad heeft en bij de meeste mensen gaat de depressie vanzelf over of heeft men een manier gevonden om hier mee om te kunnen gaan: een strategie (die vooralsnog werkt).

Wanneer je merkt dat je zelf niet meer uit een depressie kan komen, is op zoek gaan naar hulp in de vorm van een therapeut, coach of psycholoog de beste stap die je kan zetten. En dat is niet iets om je over te schamen, omdat het uiteindelijk meer zal opleveren dan wat je je van tevoren had kunnen bedenken. Alhoewel je dat wellicht nu niet gelijk zal geloven.

 

De depressie niet groter maken dan dat die is

Veel therapeuten en psychologen gaan in gevecht met de Hele Depressie, waardoor de depressie juist soms nog groter gemaakt wordt. Soms zelfs belangrijker dan wie jij zelf bent, waardoor het geloof in eigen kunnen om een positieve verandering te maken meer en meer afneemt.

Maar soms is de depressie of zijn de depressieve gevoelens afkomstig uit maar één enkele ervaring uit het verleden die met je normale gedachten niet meer te traceren is maar die grote gevolgen heeft gehad in je latere leven.

Rechtstreeks naar de bron van je depressie

Zo kan het bijvoorbeeld dat je op 4 jarige leeftijd geen afscheid kon nemen van een vroeger vriendje die plotseling verhuisde. Het gevolg daarvan kan dan zijn dat je nu moeite hebt om nieuwe relaties aan te gaan, omdat ze zomaar opeens weg kunnen zijn. Met regressietherapie vind je meteen de absolute oorzaak. In de reguliere psychologie kan het wel even duren soms voordat je bij het absolute beginpunt bent van je depressie.

 

Los het mysterie van je depressie op

Door terug te gaan in de tijd naar momenten waarop er diepe onvrede optrad of waarin men het gevoel kreeg dat men totaal geen invloed op gebeurtenissen had (machteloos) had en door die momenten van veel meer hoeken en onder de oppervlakte te bekijken, wordt de stagnerende, indolente energie van de depressie vrijgemaakt. En dit kan soms dus heel snel gaan in de praktijk.

Vaak is er met 4 sessies al zo’n vooruitgang geboekt die op zoveel vlakken tegelijkertijd doorwerkt, dat iemand met depressieve gevoelens het gevoel heeft, eindelijk controle over zichzelf en het leven te krijgen. In mijn praktijk in Noordwijk kan ik enorm van die momenten genieten dat iemand met een ‘enorme’ depressie opeens ‘het licht’ gaat zien en dat men begrijpt waarom ze deze depressieve gevoelens hadden. Sterker nog, ze begrijpen dat het tijd was om verder in zichzelf te gaan dan ooit en nieuwe lagen in zichzelf en het leven te ontdekken.

☞ klik hier: Jonge vrouw ontdekt de bron van haar depressie

Een jonge vrouw van 32 zag het allemaal niet zitten. Ze kwam maar niet vooruit, alles koste haar moeite, ze zag het ook allemaal niet meer zitten. Sombere gedachten had zij, over alles. Alles ging toch wel kapot, verloren of was het niet waard. Tel je zegeningen, of zoek de zonnestraaltjes op, werd er in haar omgeving goedbedoeld geadviseerd. Ze zag het allemaal niet meer. De zon ging maar niet schijnen. Ze zocht naar een oplossing voor haar depressie.

ZAADJE VAN DEPRESSIE WERD AL TIJDENS DE ZWANGERSCHAP GEPLANT

Zij ging in regressie terug naar het moment dat moeder haar vliezen braken. Het moment was eindelijk daar! Vader was trots en rende naar de auto om even later terug te keren en moeder te melden dat de auto het niet deed. Grote paniek! De telefoon was nog niet aangesloten. Ze waren pas in het nieuwbouwhuis getrokken en er was nog geen telefoonkabel aangelegd. Vader rende naar buiten, naar de buurman, die niet thuis was. Wel de buurvrouw, maar die kon de autosleutels niet vinden. Vader ging samen met de buurvrouw door de zakken van haar man. Vele zakken werden omgekeerd, totdat de buurvrouw wist te melden dat haar man altijd alle sleutels aan 1 bos meenam. Voor moeder leek het een eeuwigheid te duren. De pijn was ondraaglijk. Ze kon nauwelijks adem halen. Vader had haar het slechte nieuws van de sleutels medegedeeld en wist niet meer wat te doen in de paniek. Moeder schreeuwde dat hij de straat op moest gaan en iemand roepen met een auto. Vader rende de straat op en hield een auto aan, die hen maar al te graag naar het ziekenhuis bracht. Wat fijn! Echter in het ziekenhuis leek ook alles te duren. Het kwam maar niet. Alles duurde zolang. Moeder kreeg het gevoel alsof ze lastig was voor haar omgeving en kreeg sombere gedachten over de naderende bevalling. Wat restte was wachten, weer moest moeder wachten. Uiteindelijk leek kwam haar dochter na een hele lange bevalling.

LEVEN IS WACHTEN (TOTDAT DINGEN BREKEN)

Cliënt begreep dat 'haar komst' in dit leven lang had geduurd en met heel veel wachten, sombere gedachten en waarin dingen kapot gingen of verloren/kwijt waren, gepaard ging. Precies zoals zij zich had gevoeld. Eigenlijk was ze klaar om in het hier en nu opnieuw geboren te worden. Opeens 'zag ze het licht' en voelde ze dat ze zin in dingen kreeg, om dingen te ontdekken, nieuwe wegen in te slaan. De zwaarste energieën waren losgekoppeld, waardoor ze meer energie kreeg. Ze bleef hierna in therapie en begon daarnaast aan een nieuwe studie met o.a. Bach bloesems. Haar medicatie bouwde ze in snel tempo af door te gaan werken met deze Bach bloesems.